İçeriğe Yönlendir

Cam Buğulanması

Gökhan Efiloğlu

Recommended Posts

Gökhan Efiloğlu

j6lj7QP.jpg

arkadaşlar bu tür buğulanma sıkıntımı birkaç kere daha denk geldim sağ alt köşeden buğulanmaya başlıyor 

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Araç park halinde mi oluyor bu,yoksa hareket halindeyken de böyle mi ???

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

muhtemel su sızıp içeride birikiyordur...

tecrübe etmiş arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

Araç park halinde mi oluyor bu,yoksa hareket halindeyken de böyle mi ???

park halinde abi

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

park halinde abi

O halde ön cam fitilinden hava alıyor,haliyle bu suyuda sızdırıyor demektir..Ön cam fitilini kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

O halde ön cam fitilinden hava alıyor,haliyle bu suyuda sızdırıyor demektir..Ön cam fitilini kontrol ettirin.

buhar olan taraf dimi abi hava alıyor dediğin

bir de abi o tarafta ufak bir çatlak var o sebep olabilirmi

bir de abi o tarafta ufak bir çatlak var o sebep olabilirmi

sağ tarafta ufak siyah nokta 

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu

Buğu için kimyasal madde yerine elma kullanın. Bir elmayı ortadan kesin, yarısını cama sürün kalanını afiyetle yiyin :-).

benim sıkıntım buğu olması değil niye köşeden oluyo sıkıntı bu 

Yorum bağlantısı
Serkan Önder

su sızdırma,yada hava alma ile alakası yok,tamamen aracın (cam)hangi kısmı daha sıcaksa,park öncesi o kısmı daha çok (kısmen bölünmüş)buğu yapar bu olay esinti(rüzgar)hangi yönden esiyorsa o yöndede baş gösterir.

aracı her zaman park ettiğinizin tam tersi şeklinde park edip deneyin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İç hava sirkülasyonu kapalı kalınca yağmurlu yada nemli havalarda olan doğal bir olaydır bu...Araçtan çıkmadan sirkülasyonu mutlaka açık bırakın içerdeki nem tahliye olsun.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

arkadaşlar bu tür buğulanma sıkıntımı birkaç kere daha denk geldim sağ alt köşeden buğulanmaya başlıyor 

Servisler izalasyon kaçağını ölçebiliyorlar.

Ön cam fitillerini kontrol ettirin ama kışın bu tip buharlanmalar hepimizde oluyor.

Sabah kalktığımda garajdaki tüm araçlar yağmurda kalmış gibi ıslak oluyor camlarda da sanki içeride mangal yapılmış kadar buharlı oluyor.

Bence normal.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu sıkıntı bende de mevcut ama bende ki durum arabaya ilk bindim ilk çalıştırdığımda oluyor hadi buğu çözülsün diye 1. derecede havalandırmayı açıyorum bir bakıyorum her yanım buğulanmış oluyorum artı birde kökü koku geliyor :( tahminim sağ ön silecek alt plastiği azıcık açık ordan su alıyo polen filitresinide ıslatıyo ve koku yapıyor diye düşünüyorum bu konu hakkında da sizden yardım isteyorum 

mevcut silecek altındaki açıklığın olduğu yerin resimleri burada mevcuttur.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253866-mk1-%C3%B6n-cam-silece%C4%9Fi-alt%C4%B1nda-bulunan-plastik/#entry2242593

Konunuzda bir çok kişi yardımcı olmaya çalışmış? Tam olarak istediğiniz yardım nedir?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

bu sıkıntı bende de mevcut ama bende ki durum arabaya ilk bindim ilk çalıştırdığımda oluyor hadi buğu çözülsün diye 1. derecede havalandırmayı açıyorum bir bakıyorum her yanım buğulanmış oluyorum artı birde kökü koku geliyor :( tahminim sağ ön silecek alt plastiği azıcık açık ordan su alıyo polen filitresinide ıslatıyo ve koku yapıyor diye düşünüyorum bu konu hakkında da sizden yardım isteyorum 

mevcut silecek altındaki açıklığın olduğu yerin resimleri burada mevcuttur.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253866-mk1-%C3%B6n-cam-silece%C4%9Fi-alt%C4%B1nda-bulunan-plastik/#entry2242593

Senin durum çok büyük ihtimalle poeln filtresinin ıslak kalmasından dolayı.Hatta daha ileri gidip mevcut su torpido altını da nemlendiriyor olabilir.Çok aşırı yağmurlarda paspasa kadar ıslanır araç.. O kısımda yalıtımı sağlamazsan eğer buğulanmayı kesemezsin.

Aslında sorunun cevabını siz biliyorsunuz. Dediğiniz çatlak kısım buna sebep olabilir. Öncelikle bunu önlemelisiniz.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

İç sirkülasyon kapalı yani araç havayı dışarıdan çekiyorsa ve sürekli bu sorun varsa içeride nem kaynağı var demektir..Biyerler yada bişey ıslak ve  kurumuyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Torpido kapağının alt tarafına bak. Yani yolcu ayaklarının geldiği yerin üstlerine elini uzat.O kısımlarda nemlilik varsa dokununca anlarsın.Islaklık varsa kokuda bu kısımlardan geliyordur.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şoför tarafı cam kenar plastiği sağlamsa başka sebeplerden dolayı ıslanabilir. bahsettiğim kısımda ki su oralara kadar gelmez.

Yorum bağlantısı
yasin can

sen arabayı stop ettigin zaman iç sirkülasyon motoru iç sirkülasyonu kapatır yani içeriyle dışarının sıcaklıgının aynı tutar bu iç sirkülasyon motoru çalışmıyorsa dışarı soguk içeri sıcak oda soguku çok yiyen camda bugu yapar

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

iç sirkülasyon kapalı derken bu A/C tuşu olan kısımlarmı ? kapalı demek istediniz mevcutta olan A/C tuşum kah yanıyor kah yanmıyor bastığım zaman

anladım abi bir kontrol edeyim peki bu durum şöför tarafına aktarma yaparmı ?

şunun gibi bir düğme iç sirkülasyon ..ışığı yanmayacak,basılı olmayacak,manuel çevrim ise üzerinde olmayacak vs vs..

0jiM1iz.jpg

tabi bu durum içerde nem kaynağı varsa geçerli...Egsoz gazından rahatsız olunca ve arabayı daha çabuk ısıtmak yada soğutmak için bu düğme ON konumuna getirirlir...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

O halde tek açıklaması var araç içersinde bişeyler ıslak...paspas,döseme,bagajdaki birşey yada su kaçağı ,polen filtresi içerdeyse ve ıslanmışsa vs vs...

Buğu ön camda ise sadece ön tarafa odaklanmak lazım

Yorum bağlantısı
Bahadır Yalçın

araç su eksiltiyormu?cevabıınız evet ise kalolifer peteğine bi baktırın derim.

Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu
(düzenlendi)

Sizin için söylememiştim, genel bilgi olarak aktarmıştım. Aksi taktirde alıntı yapardım.

abi yanlış anlama kötü amaçla söylemedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim .

Herkese yardimlarindan dolayi tesekkurler fikirlerinizi degerlendiricem :)

tarihinde Gökhan Efiloğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...