İçeriğe Yönlendir

2014 Güncel Komponent Önerisine Ihtiyacım Var

Sarp D. Uygur

Recommended Posts

Sarp D. Uygur

Arkadaşlar aracıma hafif hafif ilerleyerek müzik sistemi yapmaya çalışıyorum

sıradaki hedefim kapılarda ve arka tavanda bulunan 13 cm lik hoparlörlerimi değiştirmek.

Araç 2007 Connect GLX, teyp Sony DSX-A40UI

ön kapılardaki 13 cm lik hoparlörlerimi 16 lık ile değiştirmeye kalksam sizce değer mi ve uğraştırır mı?

arkalara değişiklik yapmayı düşünmüyorum direk 13 cm bağlayacağım,

Önereceğiniz güncel 13 ve 16 cm komponentler nelerdir teybi de düşünerek?

Amfi şimdilik olmayacak, ileride de şunu düşünüyorum, bir tane mono amfi ile bas alıp teybin amfi çıkışına bağlasam, hoparlörleri direk teyp çıkışından kontrol etsem mantıksız ve verimsiz olur mu? Derdim yüksek sesli müzik dinlemek değil, araç içerisinde bi ahenk olsun, ses biraz tok olsun istiyorum o kadar..

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

amfisiz component hiç bi işe yaramaz arkalar 10 cmlik 13 zor uyar önler 16 uyduran duydm teyp orjinal mı ? 

Yorum bağlantısı
Murat Gök

amfisiz component hiç bi işe yaramaz arkalar 10 cmlik 13 zor uyar önler 16 uyduran duydm teyp orjinal mı ? 

+1

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

Abi bende ses sistemi var , 1200JBL bass var , Jameson 2400 amfi var. 2 Tanede Roadstar 500w Oval kolonum var kutulu. Şuan aracımda takılı sesten çok memnunum ama ön kapılara komponent almam gerek . Önleride alırsam tamamen tatmin edicek çünkü ses . Şuan arka biraz bastırıyor. Sormak istediğim şu, aldıklarım teypte bağlı kalsa ne olur ki? Amfim bagajda oraya kadar ön hoparlorleri nasıl çekeceğim? Bu işlem hakkında bilgilendirirsen sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

sıradaki hedefim kapılarda ve arka tavanda bulunan 13 cm lik hoparlörlerimi değiştirmek.

ön kapılardaki 13 cm lik hoparlörlerimi 16 lık ile değiştirmeye kalksam sizce değer mi ve uğraştırır mı?

Amfi şimdilik olmayacak, ileride de şunu düşünüyorum, bir tane mono amfi ile bas alıp teybin amfi çıkışına bağlasam, hoparlörleri direk teyp çıkışından kontrol etsem mantıksız ve verimsiz olur mu? Derdim yüksek sesli müzik dinlemek değil, araç içerisinde bi ahenk olsun, ses biraz tok olsun istiyorum o kadar..

1-Sadece teybin gücü ile beslemeyi düşündüğünüz bir komponent takımı şu an için mevcut değil.

2-Kaliteli bir ses almak için kanal başına 4 ohmda en az 50 watt rms güç verebilen bir ampli şart (ki yüksek güçte komponent takımları için az bir değer bu.Bahsettiğim giriş seviyesi komponentleri için gereken min. güç değeri) Teybiniz ise max 4x22 watt verir (normal kullanımlarda bu değer 4x 15 watt civarında gezer)

3-13 cm lik hoparlör yuvasına uygun kasnak ile 16 cm sığdırılır.Mühim olan hoparlörün önden kapı döşemesine içten de mıknatısının cama değmemesidir.Önden gereken boşluk hoparlörün çalarken ( höparlör konisinin hareket eden kısmı) gerektirdiği boşluk miktarı da göz önünde bulundurarak hesaplanır.

4.Ekstra bir amplifikatöre gerek duymadan sadece hoparlörleri değiştirebilirsiniz coaxial veya küçük çaplı hoparlörler bağlayabilirsiniz ki ses kalitesinde ve şiddetinde çok fazla verim alamazsınız. Ampli şart. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı...

5-Komponent takımı düşünürseniz giriş seviyesi olarak kicker es serisi- hertz esk serisi-dd audio c6.5 serisi düşünülebilir...

Abi bende ses sistemi var , 1200JBL bass var , Jameson 2400 amfi var. 2 Tanede Roadstar 500w Oval kolonum var kutulu. Şuan aracımda takılı sesten çok memnunum ama ön kapılara komponent almam gerek . Önleride alırsam tamamen tatmin edicek çünkü ses . Şuan arka biraz bastırıyor. Sormak istediğim şu, aldıklarım teypte bağlı kalsa ne olur ki? Amfim bagajda oraya kadar ön hoparlorleri nasıl çekeceğim? Bu işlem hakkında bilgilendirirsen sevinirim. 

Yukarıdakiler sorularınız için de geçerlidir...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

basit işlem kolon kablosu cekeceksin araç ne  ?  anfi ye giriş yapacaksin bi tane rca alıp ön anfi çıkısına bağlacaksın  ama tek anfi zor beslersin

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Sarp bey kendi aracıma kapılara 16 cmlik kompenant oturturdum ufak bir oyma işlemiyle araçlarımızın model ve markası aynı değil ama belki fikir verebilir sizede orjinal hoparlölerin altında kapıyla arasında sert plastikten bir madde var onun yanlarını oydurarak orjinal hoparlöler vida delikleri bağladım. Aracınıza sonrada tek başına bass takarsanız ve anfiden hoparlölere bağlantı yapmassanız bass sesinden duramassınız aracın için yani bassı kapalı kullanırsanızda bence çokta bir mantığı olmaz taktırmanızın kesinlikle kompenantları anfiyle destekleyin ilerde bass taktırmayı düşünüyorsanız.

nBUPopW.jpg?1   kapı kompenantlarım fikir verebilir belki

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Aracın tüm hoparlörleri 13 cm, orjinal hoparlörlerini Sony Xplod serisi 13 cm lik coaxial hoparlörler ile değiştirmiştim, memnun kalmadığım için komponent olayına giricem yakında. Teyp yazıda da belirttiğim gibi Sony DSX-A40UI model teyp, sonradan aldım taktım.

13 cm lik hoparlör yuvasına uygun kasnak ile 16 cm sığdırılır.Mühim olan hoparlörün önden kapı döşemesine içten de mıknatısının cama değmemesidir.Önden gereken boşluk hoparlörün çalarken ( höparlör konisinin hareket eden kısmı) gerektirdiği boşluk miktarı da göz önünde bulundurarak hesaplanır.

Komponent takımı düşünürseniz giriş seviyesi olarak kicker es serisi- hertz esk serisi-dd audio c6.5 serisi düşünülebilir...

Belirttiğiniz komponentleri bi araştırıcam, önce derinlik ve genişlik için aracın kapılarını söküp ölçü almalıyım anlaşılan, diğer türlü alacağım hoparlörün sığıp sığmayacağını açıp yerine koymadan anlamam mümkün olmayacak, sonra da uymayınca iade etmesi zor olacak..

Sarp bey kendi aracıma kapılara 16 cmlik kompenant oturturdum ufak bir oyma işlemiyle araçlarımızın model ve markası aynı değil ama belki fikir verebilir sizede orjinal hoparlölerin altında kapıyla arasında sert plastikten bir madde var onun yanlarını oydurarak orjinal hoparlöler vida delikleri bağladım. Aracınıza sonrada tek başına bass takarsanız ve anfiden hoparlölere bağlantı yapmassanız bass sesinden duramassınız aracın için yani bassı kapalı kullanırsanızda bence çokta bir mantığı olmaz taktırmanızın kesinlikle kompenantları anfiyle destekleyin ilerde bass taktırmayı düşünüyorsanız.

kapı kompenantlarım fikir verebilir belki

Hoparlörler direk kapı sacına monte ediliyor ya da ben öyle yaptığımı hatırlıyorum, alet edavat var aslında kesip biçme konusunda sıkıntı çekmem ama ne kadar sağlıklı olacak kesip biçmek bilmiyorum, sizin araçta gayet düzgün durmuş ama bizim hoparlör korumalığı sizinki gibi oval değil, 13 cm yuvarlak.. Bir de 13 ile 16 cm arasındaki fark bu kesip biçmeye değecek mi acaba bunu merak ediyorum.

Ayrıca aracın orjinal tesisatı hakkında bilgisi olan var mı? Sizce orjinal kabloları kullanarak bi sistem yapabilir miyim yoksa bir kablo seti de almak şart mı?

Yorum bağlantısı
Yaşar Akyalçın

13 le 16 arasında çok bi fark olacağını sanmam amfi ve teyp önemli etkenler  tabikide

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bir oto ses sistemi dukkanina girdiğimde adam ben bu arabaya 13 takmam çünkü 13 den istediğim sesi alamam demişti bana da samimi gelmişti bu dediği ondan merak ediyorum 13 cm ile 16 cm arasında öyle fark olacak mi acaba

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Bir oto ses sistemi dukkanina girdiğimde adam ben bu arabaya 13 takmam çünkü 13 den istediğim sesi alamam demişti bana da samimi gelmişti bu dediği ondan merak ediyorum 13 cm ile 16 cm arasında öyle fark olacak mi acaba

kompenant sorduysanız 13cmlik hiç bi işe yaramaz 16 şart adam gibi bir şey olsun istiyorsanız . Kendi aracınıza pandizot yaptırın orjinallere dokunmayın onlarıda mid niyetine kullnabilirsiniz. Bass la beraber anfiye bağlarsınız.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230719-yeni-espli-naylon/page-35#entry2295358

Yukarıdaki mesajım belki fikir verebilir size.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

kompenant sorduysanız 13cmlik hiç bi işe yaramaz 16 şart adam gibi bir şey olsun istiyorsanız . Kendi aracınıza pandizot yaptırın orjinallere dokunmayın onlarıda mid niyetine kullnabilirsiniz. Bass la beraber anfiye bağlarsınız.

O zaman önleri kesinlikle 16 yapicaz demektir, pandizot olayi çok sicak gelmiyor acikcasi, aile arabasi olduğundan öyle modifiyeye pek giresim yok..

Evet bu tahta halka olayi güzel, bi arastiricam. Hoparlör boyutları ve benim araçtaki boşluğun boyutlarini bi alayim bakalim..

Media markt da 150 liraya jbl harman kardon serisi 13 cm komponent set 150 lira. Onlere de ayni setin 16 liklarini bi arastirayim da sanirim ilk etapta bunlari yapicam

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O zaman önleri kesinlikle 16 yapicaz demektir, pandizot olayi çok sicak gelmiyor acikcasi, aile arabasi olduğundan öyle modifiyeye pek giresim yok..

Evet bu tahta halka olayi güzel, bi arastiricam. Hoparlör boyutları ve benim araçtaki boşluğun boyutlarini bi alayim bakalim..

Media markt da 150 liraya jbl harman kardon serisi 13 cm komponent set 150 lira. Onlere de ayni setin 16 liklarini bi arastirayim da sanirim ilk etapta bunlari yapicam

Yapmışken mutlaka büyütün, 16'lığa geçin derim.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur
(düzenlendi)

Bugün bir dükkana daha girdim, 13 lük olanı 150 liraya bulduğum JBL setin 16 cm olanını 170 liraya buldum ancak adam "JBL 16 alıp orayı burayı oyacağına Potenza 13 cm al aynı şey hatta daha kaliteli ses alırsın 16 lık JBL e göre" dedi ve potenza 80w rms değeri olan bir çift hoparlör gösterip onu tavsiye etti, istediği fiyat 180 lira. Hiç Potenza komponentler hakkında bilgisi olan var mı? İki arada bir derede kaldık resmen, bir yandan kulağım JBL de kaldı bir yandan aklım Potenza da kaldı, nitekim kesmeden de 16 lık JBL den daha iyi ses alırsın dedi ya tamamen kafam karıştı  :unsure2:

Bir de Netex diye bir markanın audiomax mx-905 modeli amfisi var neredeyse bütün dükkanlarda, 5 kanal istediğim her yer bu ürünü öneriyor ve aldığım fiyat en son 210 lira. Sizce 1000 lir bir bas ve bir çifti 16 bir çifti 13 olan komponent seti düzgün işletir mi bu amfi?

tarihinde Sarp D. Uygur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Bugün bir dükkana daha girdim, 13 lük olanı 150 liraya bulduğum JBL setin 16 cm olanını 170 liraya buldum ancak adam "JBL 16 alıp orayı burayı oyacağına Potenza 13 cm al aynı şey hatta daha kaliteli ses alırsın 16 lık JBL e göre" dedi ve potenza 80w rms değeri olan bir çift hoparlör gösterip onu tavsiye etti, istediği fiyat 180 lira. Hiç Potenza komponentler hakkında bilgisi olan var mı? İki arada bir derede kaldık resmen, bir yandan kulağım JBL de kaldı bir yandan aklım Potenza da kaldı, nitekim kesmeden de 16 lık JBL den daha iyi ses alırsın dedi ya tamamen kafam karıştı  :unsure2:

Bir de Netex diye bir markanın audiomax mx-905 modeli amfisi var neredeyse bütün dükkanlarda, 5 kanal istediğim her yer bu ürünü öneriyor ve aldığım fiyat en son 210 lira. Sizce 1000 lir bir bas ve bir çifti 16 bir çifti 13 olan komponent seti düzgün işletir mi bu amfi?

Sarp bey potenza diye kompenant markası duymadım bana kalırsada 13 cm  lik kompenant zaten çokta iyi performans vermez bence.16cmlikle aralarındaki az fiyat farkındanda anlaşılabilir. tanıdığınız yer değil ise  fiyat aldığınız yer çoğu aksesuarcı hangi markadan daha çok kar edebilcekse onu önerir. dediğiniz anfiyi bir arkadaşım kullanıyodu gayet memnundu açıkcası. Ama bir de hifi marka 2400 wattlık 4 kanal anfi var ben kullanıyorum tavsiye ederim medya markta satılıyor hem fiyatı daha uygun tavsiye ederim. İzmirde yaşıyorsunuz galiba izmirde normal yoldan narlıdereye giderken detay oto var orayı tavsiye ederim.

bir arkadaşımın connectinde gördüm ön direklere pioneer ts serisi tizlerden taktırmış ön hoparlöleri orjinal kullanıyodu birde 16 lık kompenant bass taktırmıştı belki fikir verebilir.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Dediğim komponentler bunların 13 cm lik olanları

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-2-takim-potenza-mid-tweeter-daha-sifir-1-aylik-ve-anfi-uyguna-155147280/detay

Adamlar seçenekleri sunuyorlar dediğiniz gibi de tercih hakkı benim neticede burdan aldığım bilgilerle yaza düzgün bir sistem ile girmeyi düşünüyorum. Daha sonra sökerken problem olmasın diye 13 cm olan yeri 16 lıkla zorlamak da istemiyorum ama görünüşe göre buna mecbur kalıcaz.. Bir de kapıdaki kaplama da 13 cm lik delikli, altına 16 cm koyunca nasıl olacak acaba üzerini kapatmış gibi :unsure2:

Bir de amfiyi 5 kanal almak istiyorum ne olur ne olmaz öyle y kablo ile ayırmayı falan düşünmüyorum, söylediğim amfiyi de gerçekten uygun fiyata buldum diğer yerlere göre. Hal böyle olunca 4 kanal hi-fi yerine 5 kanal audiomax almak daha mantıklı olmaz mı?

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Dediğim komponentler bunların 13 cm lik olanları

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-2-takim-potenza-mid-tweeter-daha-sifir-1-aylik-ve-anfi-uyguna-155147280/detay

Adamlar seçenekleri sunuyorlar dediğiniz gibi de tercih hakkı benim neticede burdan aldığım bilgilerle yaza düzgün bir sistem ile girmeyi düşünüyorum. Daha sonra sökerken problem olmasın diye 13 cm olan yeri 16 lıkla zorlamak da istemiyorum ama görünüşe göre buna mecbur kalıcaz.. Bir de kapıdaki kaplama da 13 cm lik delikli, altına 16 cm koyunca nasıl olacak acaba üzerini kapatmış gibi :unsure2:

Bir de amfiyi 5 kanal almak istiyorum ne olur ne olmaz öyle y kablo ile ayırmayı falan düşünmüyorum, söylediğim amfiyi de gerçekten uygun fiyata buldum diğer yerlere göre. Hal böyle olunca 4 kanal hi-fi yerine 5 kanal audiomax almak daha mantıklı olmaz mı?

anfiler konusunda hifinin fiyatı 120tl kadar daha ucuz onun dışında 2side guzel anfiler benim kapılarda 13lukler için yapılmıştı ama hafif oyarak 16cmlik oturdu siz beğendiyseniz potrnzayı tecrübe edinin bizde faydalanalım
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...