Erkan Baldemir 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 HERKESE İYİ GÜNLER .. Arkadaşlar Aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum Prince Markayı çok tavsiye ediyorlar ..Sizlerin de marka ve fiyat önerilerinizi bekliyorum ... teşekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 BRC tavsiye ederim My11 Kit, pipolu sistem montaj yaptırın manifold delinmesin. Bol referansı olan iyi bir bayide montaj yaptırın hatta imkanınız varsa Ankara'ya gelin, Mocan da falan yaptırın Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Montaj çok önemli, BRC tavsiye ederim..... 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Eğer paranız varsa bütçe müsaitse elbette Prins derim..ancak BRC de işinizi çok rahatlıkla görecektir. Herkes söyler gerçi ama yine söylemekte fayda var..Mutlaka referanslı düzgün bir yerde taktırın..Bazılarına söylüyorum hepsi aynı değil mi abi diyorlar..Mal aynı ama Usta farklı. Kötü montaj Prins i bile yerin dibine sokar.. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 2012 1.6 Pws aracıma lpg kiti taktırmak için bir Prins bayisi ile görüştüm. Zavolinin profesyonel olmayan yağlama sistemiyle birlikte kitini 1750 TL ye takayım memnun kalırsın dedi. Daha önce zavoli markasıyla bir müvekkilimin Ford Focus aracının motoru arıza yapmıştı, o yüzden pek istemiyorum zavoli taktırmak. Prins fiyatları, khein enjektör ve kendi prof. yağlama sistemiyle birlikte 3000 TL nin üzerine çıkıyor. Amorti etmesi çok uzun zaman alır. Aracı o kadar uzun süre kullanacağımı sanmıyorum. Daha sonra BRC ile de görüştüm. BRC Türkiye Distribütörü 2A nın İzmirdeki bayisi, yağlama sistemine v.s. ihtiyaç olmadan, 2 yıl garantili sigortalı 1800 TL ye montaj yaparım garanti veririm dedi. Bence takılacak lpg kiti en düşük BRC olmalı. Daha aşağısı marka ve modellere bakmamak gerekir bence 1 Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 HERKESE İYİ GÜNLER .. Arkadaşlar Aracıma LPG taktırmayı düşünüyorum Prince Markayı çok tavsiye ediyorlar ..Sizlerin de marka ve fiyat önerilerinizi bekliyorum ... teşekkürler Hocam bende düşünüyorum lpg taktırmayı çoruma yakın olduğum için özençler otogazı(BRC iç anadolu bayii) önerdiler ama son anda bir arkadaşım f3 üne landirenzo taktırmış gayet memnun özelliklede yakıt ekonomisi olarak olumlu şeyler söyledi açıkçası kafam karıştı biraz daha araştıracağım ama landirenzo daha ağır basıyor şimdilik. Yorum bağlantısı
Misafir 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Markadan önce usta önemli. Gerçekten arabayı rezil de ediyor vezirde. Benim Önerim de BRC'nin Kit MTM'sinden yana. Hem Prins'e göre uygun hemde gayet güzel. Fiesta'm da kullanmıştım ve çok memnun kalmştım. Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 ocak ayında 1750-TL'ye (kredi kartına 12 taksit) BRC taktırdım. ford denilince nedense aklıma ilk bu marka geldi. başka marka da araştırma gereği görmedim. taktırdığım yerde işçilikleri hoşuma gitmişti. 3 ay 5300 km dir bir sıkıntı olmadı. (aracım focus 2,5 100bg ) Yorum bağlantısı
Ramazan Yalın 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 aynı araçtan bende de var.yaklaşık bir yıldır lpg markası araştırdım.stresli günler geçirdim.en sonunda bu cumartesi günü brc my11 taktırdım.ilk izlenim güzel.araba daha da sessizleşti.bu gün dik bir yokuşta da denedim.benzinliden bi farkı yoktu sanki.focus 3 e landirenzo takan imam arkadaşım da vardı.arabasını da sürdüm onda da sorun yoktu.hatta o çok ısrar etti landi tak diye.ama ben markaya güvendiğim için brc taktırdım.nazar değmesin.çok memnunum.tavsiyem iyi bir usta ve iyi bir kit.bence brc prins silverline veya landirenzo hepsi aynı farkları yok.iyi bir usta bulman lazım çevrenden.iyi akşamlar cümleten Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Prins kullananlar nazar değmesin diye yorum yazmaz O kadar söyleyeyim Yorum bağlantısı
Ramazan Yalın 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 herkesin malı kendine ben nazara inandığım öyle dedim kardeşim.sonuçta bu lpg işinde atiker de olsa prins de olsa sorun çıkma ihtimali her zaman vardır.sıfır km aracın bile elektronik aksamında sorun çıkabiliyor.lpg işinde önce usta sonra iyi bir kit .bana en yakın prins servisi 150 km.yakınımda olsa taktırabilirdim açıkcası... Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Ben esprisine söylemiştim nazar olayını. LPG de sorun çıkma ihtimali her zaman var tabi ki. Ama önemli olan sürekli problem çıkarıp çıkarmaması. Yoksa birçok kişi ilk başta ufak tefek problemler yaşamıştır. Ben Kayseride Prins bayisi olmasına karşın 350 km yol gidip Ankarada taktırmıştım kiti. Başta bir problem de oldu. Ankaraya gitmem mümkün değildi. Sağolsun Ankaradaki Distribütör yanına iki ustasını ve yedek malzemesini de alıp Kayseriye geldi.Enjektörlerden olma ihtimali üzerine enjektörleri komple yenisiyle değiştirdi, birlikte bir yemek yedik ve helalleştik bıraktı gitti. En azından yakıt paranızı vereyim dedim onu bile kabul etmediler. 40000 km oldu taktıralı şimdlik memnunum inşallah ilerde bir problem çıkmaz. Parasını da çoktan amorti etti zaten. İnşallah sizde bütçenize ve kafanıza uygun bir kit taktırır ve ekonomiık şekilde aracınıza binersiniz. Sağlıcakla kalın. Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 lpg işinin formülünü yazıyorum. kötü kit + iyi montaj = kötü sonuç kötü kit + kötü montaj = iki kere kötü sonuç (arabayı yak gitsin derecesinde) vasat kit + kötü montaj= kötü sonuç (usanmaz ve uğraşırsan zamanla kullanılabilir mertebesine çıkarılabilir) vasat kit + iyi montaj = bir müddet kullanılabilir (uzun vadede kitten kaynaklı sorunlara razı olmak gerekir) iyi kit + kötü ustalık = kötü sonuç iyi kit + vasat ustalık = vasat iyi kit + iyi ustalık = en iyi sonuç Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 ocak ayında 1750-TL'ye (kredi kartına 12 taksit) BRC taktırdım. ford denilince nedense aklıma ilk bu marka geldi. başka marka da araştırma gereği görmedim. taktırdığım yerde işçilikleri hoşuma gitmişti. 3 ay 5300 km dir bir sıkıntı olmadı. (aracım focus 2,5 100bg ) yer neresi sedat bey Yorum bağlantısı
Misafir 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 1.700-1.800 gibi paralar BRC ye verilecekse, bir üst sınıf olan Prins denenmeli. Forumda prins taktırıp, memnun olmayan yok. Ben geçen sene 1.875 tl ye, benzin dolum ağzının yanından gaz alınacak şekilde montaj yaptırdım. 10 taksitti. Son taksidini ödeyecem. Yukarıda Prins fiyatına 3.000 tl denmiş. Bu, Khein enjektörlü, otomatik yağlama sistemli model. Ben LPG fuarına gittim ve Prins ile görüştüğümde benim Focus için gerek yok dediler. Siz de araştırın, sizin araçta da gerek yok. Prins'in Silverline modelini taktıracaksınız, yağlama sistemi magnezyum subaplı olmayan araçlar için gereksiz. Bu koşullarda Prins montajınız 2.200-2.300 tl gibi birşey olacaktır. Bizim Türk aklı, yalnızca satın alma ucuzluğuna bakar. Oysa önemli olan işletme maliyetidir. Diğer markalarda 10 bin km de filtreyi 50 tl ye değiştirirsiniz. Prins'te 20 bin de 80 liraya. Enjektörler kaliteli olduğu için, litre olarak tüketiminiz benzine nazaran pek artmaz. Yani 100 km de 10 litre benzin tüketirken, lpg de 12 litre tüketmezsiniz. Yine 10 litre tüketirsizniz. Performan kaybınız olmaz, arız ışığıyla uğraşmazsınız. Herşey, malın satınalma fiyatı değildir, işletme giderleri daha önemlidir. Satarken bile Prins dediniz mi olay başka olacaktır. BMW alıp memnun olmayıp, VV alıp çok memnun olan yok mu var. Ama Prins'in diğer tüm markalardan daha kaliteli olduğu da tartışılmaz. Hele ki fiyat farkı 300-500 tl civarındaysa. Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 1.700-1.800 gibi paralar BRC ye verilecekse, bir üst sınıf olan Prins denenmeli. Forumda prins taktırıp, memnun olmayan yok. Ben geçen sene 1.875 tl ye, benzin dolum ağzının yanından gaz alınacak şekilde montaj yaptırdım. 10 taksitti. Son taksidini ödeyecem. Yukarıda Prins fiyatına 3.000 tl denmiş. Bu, Khein enjektörlü, otomatik yağlama sistemli model. Ben LPG fuarına gittim ve Prins ile görüştüğümde benim Focus için gerek yok dediler. Siz de araştırın, sizin araçta da gerek yok. Prins'in Silverline modelini taktıracaksınız, yağlama sistemi magnezyum subaplı olmayan araçlar için gereksiz. Bu koşullarda Prins montajınız 2.200-2.300 tl gibi birşey olacaktır. Bizim Türk aklı, yalnızca satın alma ucuzluğuna bakar. Oysa önemli olan işletme maliyetidir. Diğer markalarda 10 bin km de filtreyi 50 tl ye değiştirirsiniz. Prins'te 20 bin de 80 liraya. Enjektörler kaliteli olduğu için, litre olarak tüketiminiz benzine nazaran pek artmaz. Yani 100 km de 10 litre benzin tüketirken, lpg de 12 litre tüketmezsiniz. Yine 10 litre tüketirsizniz. Performan kaybınız olmaz, arız ışığıyla uğraşmazsınız. Herşey, malın satınalma fiyatı değildir, işletme giderleri daha önemlidir. Satarken bile Prins dediniz mi olay başka olacaktır. BMW alıp memnun olmayıp, VV alıp çok memnun olan yok mu var. Ama Prins'in diğer tüm markalardan daha kaliteli olduğu da tartışılmaz. Hele ki fiyat farkı 300-500 tl civarındaysa. o kadar fiyat farkı da yok hocam 1950 tl fiyat aldım prins silverline, BRC de 1800 tl fiyat verdi ikiside peşin fiyatı ama prinsin yakıt tüketiminin az olduğunu ilk defa duydum, silverline için konuşuyorum tabi vsı-2 için değil. Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal 25 Mart 2014 Paylaş 25 Mart 2014 yer neresi sedat bey fs otogaz, derince/Kocaeli Yorum bağlantısı
ŞÜKRÜ GÖK 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 iyi günler arkadaşlar 2013 focus style powershift araca hangi lpg yi taktırmalıyım otomatik viteste sıkıntı olur mu lpg bazı sitelerde sorun oluyormuş yardımcı olursanız sevinirim iyi günler arkadaşlar 2013 focus style powershift araca hangi lpg yi taktırmalıyım otomatik viteste sıkıntı olur mu lpg bazı sitelerde sorun oluyormuş yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Necat Ertan 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 iyi günler arkadaşlar 2013 focus style powershift araca hangi lpg yi taktırmalıyım otomatik viteste sıkıntı olur mu lpg bazı sitelerde sorun oluyormuş yardımcı olursanız sevinirim Ben aracıma henüz lpg kiti taktırmadım ama, çok yakın zamanda taktırmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar Zavoli ve Brc bayileri ile görüştüm. Zavoliyi kafamdan eledim. Kendimce aldığım karara göre taktıracağım lpg kitinin en düşüğü BRC olmalı. Aslında Prins silverline modeli taktırmayı istediğim model ancak fiyatı BRC ye göre 400-500 TL daha fazla. Bu araçların üzerindeki motor 2007 yılından beri yeni kasa mondeolarla birlikte kullanılmaya başlandı. Aslında çok sayıda lpg montajı da yapıldı bu motorlara. Lpg de sorun yaşayanlar olduğu gibi sorunsuz biçimde uzun km.ler yapan da mevcut. Bu arada lpg kiti ile otomatik şanzuman arasında herhangi bir bağ yok. Lpg zarar verse verse ancak motora zarar verebilir. Lpg montajı nedeniyle ancak ve ancak motorunuz garanti dışı kalır. Şanzuman ile ilgili bir sıkıntı yaşadığınızda yetkili servis garanti kapsamında bu sorunu giderecektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts