İçeriğe Yönlendir

2007 Focus Benzinli Otomatik Vites Kutusu Arıza Uyarısı

Nihat Çeltik

Recommended Posts

Nihat Çeltik

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Sizlerin yardımlarınıza ihtiyacım var,  dün arabamı bir arkadaşıma verdim akşam aldığımda ekranda Motor arızası ve otomatik şanzıman arızası uyarısı vardı, konu otomatik şanzıman olunca insanı bir korku kaplıyor malum bakım masrafı vs. arkadaşa sorduğumda uyarıyı fark etmediğini söyledi aracı test ettiğimde otomatik kısmından manuel kısmına aldığımda değişiklik olmadığını fark ettim yani ekranda vites konumları belirmiyor otomatikteymiş gibi D konumu görünüyor.  Sabah denemek için araca bindiğimde araç hiçbir şey yokmuş gibiydi arıza uyarısı vermedi. Sorun neden kaynaklanabilir sizce yada büyük patlamanın bir habercisimidir bu uyarı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Üstündağ

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Sizlerin yardımlarınıza ihtiyacım var,  dün arabamı bir arkadaşıma verdim akşam aldığımda ekranda Motor arızası ve otomatik şanzıman arızası uyarısı vardı, konu otomatik şanzıman olunca insanı bir korku kaplıyor malum bakım masrafı vs. arkadaşa sorduğumda uyarıyı fark etmediğini söyledi aracı test ettiğimde otomatik kısmından manuel kısmına aldığımda değişiklik olmadığını fark ettim yani ekranda vites konumları belirmiyor otomatikteymiş gibi D konumu görünüyor.  Sabah denemek için araca bindiğimde araç hiçbir şey yokmuş gibiydi arıza uyarısı vermedi. Sorun neden kaynaklanabilir sizce yada büyük patlamanın bir habercisimidir bu uyarı.

Bu bizimde başımıza geldi. akü bitice saçmalıyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Çeltik

Bu bizimde başımıza geldi. akü bitice saçmalıyor. :)

Cevap için teşekkürler, bir gün öncede  marş yaparken birden tıkanıp kalmıştı acaba aküden

mi....

Yorum bağlantısı
Nihat Çeltik

Bugün arabam motor arıza lambasını direk yakmaya başladı, servis yolu göründü.   :(

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eren Boztepe

Servise gittiğinde sıkıntı şanzuman yenisi diyecekler hemen inanma arabayı daha test etmeden bu kanıya varıyorlar tavsiyem bir bilene danış vede arabanın sıkıntı çıkarmasını istemiyorsan ilk çalıştığında soğuk havalarda 2 dk sıcak havalarda 30 sn bekle ani fren ve kalkışlarda bulunma sen iyi davranırsan oda seni üzmez otomatiğe herkes karşı nedense :s

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Bertuğ Üzmez

Benimde başıma geldi. Arıza motor ve otomatik şanzıman değil. Gösterge panelindeki bir modülden ötürü panel tüm arızaları veriyor. Motor sistem arızası, otomatik vites kutusu arızası, yakıtta su var vb. İyi bi elekrikçi yarım saatlik bir çalışma ile hallediyor. Sakın servise gitmeyin çünkü sadece arıza tespit için 200 TL civarı para istiyorlar. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
hakan aras

Nihat bey naptınız arıza için? aynı uyarıları bende alıyorum aracımda. bunun çözümü nedir? bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Korhan Şenörer

Arkadaşlar merhaba. 2010 model otomatik vitesli titanyum focus'u olan bir arkadaşım aracında yaşadığı sorunu mesajla bana yazmış. Fordclub'teki arkadaşlardan, ustalardan karşılaşan olmuş mu?, Neden kaynaklanabilir benim için sorarmısın dedi.

Mesajı şöyle : ''Aracım 2010 model, otomatik focus 2 titanyum. Geçen yaz Ford servisinde yağ, filtre vb. bakımları yapıldıktan yaklaşık 1 hafta sonra araç otomatik vites kutusu arızası göstermeye başladı. Sadece yoğun dur-kalk ve düşük devirlerde yapmaya başladı. Uzun yolda süratli iken hiç bir problem yok. Özellikle şehiriçi trafikte arıza lambası yanıyor ve araç çekişten düşüyor. Stop edip çalıştırıldığında düzeliyor. Bilgisayara bağlattığımda çıkış mili devir sensöründe oksitlenme ve kesiklik yazdığını gördüm. Yüksek bir su birikintisinden geçmiştim acaba bundan olabilirmi? ''

Görüşleriniz nelerdir? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...