Hasan Varnalı 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Sonunda aracımızı aldık 2014 focus style paket benzinli almışken bi kaç birşey yapalım derken hava filtresi takmakla başlamak istedik ama bi kaç sorum olacak buna en uygun filtre nedir ?150-200 bütçe olabilir.Birde cam film çektiricem ama ford bayisinde alırken siz çekermisiniz dedim biz trafiğin yasakladığı şeyleri yapmıyoruz dediler bu gerçek mi? Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 27 Mart 2014 Yazar Paylaş 27 Mart 2014 Benim anlamadığım cam filmi yasak ama renkli cam serbest hocam onu hiç anlayamıyoruz :)Güzel ÜLKEM Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Cam filmi sadece Türkiyede yasak sanırım. Yorum bağlantısı
Ekin Güney 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Sonunda aracımızı aldık 2014 focus style paket benzinli almışken bi kaç birşey yapalım derken hava filtresi takmakla başlamak istedik ama bi kaç sorum olacak buna en uygun filtre nedir ?150-200 bütçe olabilir.Birde cam film çektiricem ama ford bayisinde alırken siz çekermisiniz dedim biz trafiğin yasakladığı şeyleri yapmıyoruz dediler bu gerçek mi? kardeşim ankara otokoç film çekiyo ilk defa duydum bayinin film çekmediğini işlerine gelmemiş herhalde. Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 (düzenlendi) Cam filmine ceza kesiliyor. 7günlük geçici olarak trafiğe çıkış izni veriliyor. Bu 7 gün içerisinde aracı görüntü muaynesine götürmeniz gerekiyor. Cezayı ödüyorsunuz. Sonra itiraz dilekçesi veriyorsunuz. Ceza iptal ediliyor, paranız geri veriliyor. Güzel ülkemdeki sistem bu şekilde. Ben cezayı ödedim ve söktüm. Gerisini halletmedim. Görüntü muaynesine gittiğimde aracında böyle bir bilgi görünmüyor sonra gel dediler =)) Filtre olarak K&N sitesinde aracınıza uygun kitleri bulabilirsiniz. St difüzör bakmanızı öneririm. 27 Mart 2014 tarihinde Alkım Hoşgör tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ekin Güney 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Cam filmine ceza kesiliyor. 7günlük geçici olarak trafiğe çıkış izni veriliyor. Bu 7 gün içerisinde aracı görüntü muaynesine götürmeniz gerekiyor. Cezayı ödüyorsunuz. Sonra itiraz dilekçesi veriyorsunuz. Ceza iptal ediliyor, paranız geri veriliyor. Güzel ülkemdeki sistem bu şekilde. Ben cezayı ödedim ve söktüm. Gerisini halletmedim. Görüntü muaynesine gittiğimde aracında böyle bir bilgi görünmüyor sonra gel dediler =)) Filtre olarak K&N sitesinde aracınıza uygun kitleri bulabilirsiniz. St difüzör bakmanızı öneririm. alkım bey eskiden evet haklısınız 1 sene öncesine kadar böyleydi ben son 6 senedir filmli kullanıyorum aracımı 2 defa ceza yedim filmden o kadar söktürmedimde artık yasak değil şu anda yazana denk gelmedim çok çevirmeye girdim 1 Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 40-50 gün önce yedim cezayı ve bu işlemleri dinledim. Geçici olarak trafiğe çıkış izin belgem duruyor hala. Trafik cezaları ile ilgili çok geniş bir konu var forumda. Orda da konuşulmuştu. Yine güzel ülkeme has olduğunu tahmin ettiğim bir detaydırki tamamen polisin insiyatifine kalmış bir konu. Yapabileceği en ağır işlem bana yapmış olduğu, en hafif işlem ise daha önce filmlerle ve hatta açık eksozumla girdiğim çevirmelerde işlem yapılmamış olma durumudur. NOT:Aynı çevirmede önümde duran citroen e gündüz farı olarak adlandırılan farlarından dolayı ceza kesmeye kalkmışlardı. Adam sisfarını yakıp gösteriyordu. Sis farı budur yasak olan bu. Açık olan başka birşey dediği halde anlatamıyor gibiydi derdini. Son durum ne oldu bilmiyorum evraklarımı alıp stresli bir şekilde uzaklaşmıştım. Yorum bağlantısı
Safak Acar 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Sonunda aracımızı aldık 2014 focus style paket benzinli almışken bi kaç birşey yapalım derken hava filtresi takmakla başlamak istedik ama bi kaç sorum olacak buna en uygun filtre nedir ?150-200 bütçe olabilir.Birde cam film çektiricem ama ford bayisinde alırken siz çekermisiniz dedim biz trafiğin yasakladığı şeyleri yapmıyoruz dediler bu gerçek mi? Aracın arka camları siyah değilmi ? önlere gerek yok bence.. Ceza yemeye değmez.. Yorum bağlantısı
Safak Acar 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Goruntu muaynesinde gorevli memur arkadas subeden cikip araci kontrol mu ediyor? Yoksa araca ait fotograflari verip okeyletiyormuyuz? Bmw icin film dusunuyoruz. Dosemeler bej renk ve yazin cekilmiyor. Olurda ceza yersek nasil prosedur var suanda merak ediyorum. Başımdan gecen.. Polis durdurdu, cezayı yazdı, aracı trafikten men etti , 7 gün makbuza izin düştü, Flimleri söküp trafik bölge müdürlüğüne gidip trafik meni kaldıracaksın dedi, cezayı ödedik, flimleri kendim söktüm, Zeytinburnu trafik bölge müdürlüğüne gittim polis memuru geldi camları kontrol etti trafik meni kaldırdı. Yorum bağlantısı
Safak Acar 27 Mart 2014 Paylaş 27 Mart 2014 Hmmm. Önceden aracin fotosunu istiyorlardi. Acik tonda yaptirayim diyorum ama sonra sökmek zorunda kalirsak Llumar filmlere yazik olacak Şansın ne durumda ? Polis çok durduruyormu? Yada daha ucuz markalı bir flim yaptırıcan.. Geçen polislerle konuştum madem yasak sizin araçlarda niye var diye, biz yaptırmıyoruz ki devlet yaptırıyor dedi nasıl çelişki bu dedim güldü.. Ceza yazma amaçları içeriyi görüp görmeme değilmiş.. Kaza anında camların patamasını enellemesiymiş. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Benim anlamadığım cam filmi yasak ama renkli cam serbest Gerçekten samimi olduğum ve sözüne inandığım polis bir abimin dediğini aktarıyorum.. Cam filminin asıl yasak olma sebebi aracın içinin görünmemesi filan değilmiş. Asıl sebep bir kaza anında, acil durumlarda, darbeye karşı patlaması için tasarlanan ve acil çıkış yada müdahale yeri görevi gören camların, film sayesinde kırılmaması, parçalanmaması ve tehlike arz etmesiymiş.. Mantıklı geldi.. Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Gerçekten samimi olduğum ve sözüne inandığım polis bir abimin dediğini aktarıyorum.. Cam filminin asıl yasak olma sebebi aracın içinin görünmemesi filan değilmiş. Asıl sebep bir kaza anında, acil durumlarda, darbeye karşı patlaması için tasarlanan ve acil çıkış yada müdahale yeri görevi gören camların, film sayesinde kırılmaması, parçalanmaması ve tehlike arz etmesiymiş.. Mantıklı geldi..Buda dogru ama kanunda icerisi guvenlik gucleri tarafindan gorunmesinin gerektigi yaziyor guvenlik guclerine tehtit olabilir icerde cunki goremiyorsun bu sebeptende koyu film yasak beni 3 defa kontrol icin durdurdu polis hic biride aaa film var felan demedi zifiri karanlik yaparsaniz polis hakli tehtit teskil etmediginiz nerden belli Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 O zaman itiraz mahkemesinde ki bilir kişi, avukatın aracına binip görüşü engellemediği için sorun teşkil etmiyor demesi nedir ? Olayın aslı, araç içerisine ve camlara şöförün görüşünü engelleyecek unsurların yasak olmasıdır.. Malesef polis neden ceza kestiğini bilmiyor.. En koyusundan filmli olan lüks araçlar ve apaçiler yollarda kol gezerken, en açık tonda film yaptıran gelir bizleri bulur kotasını doldurmaya çalışan memur.. Bu işin standardı olsun bari, belli markaların onaylı filmleri kullanılabilsin.. Cam kırılmasını engellemesin vs. Kitaba göre öyledir tabi, ama dediğiniz gibi renkli camlı araçlarda bu statüye girmeli ozaman. Benim dediğim sadece gerçekten görevini yapmaya çalışan ve koruduğu, kolladığı insanları düşünen samimi bir abimin sözleri.. Mantıklı olan, olması gereken bencede.. Örneğin, kaza esnasında kapıları sıkışan bir araç, deniz yada gölete uçan bir araç, yanan bir araç.. Bunlardan çıkmak için kullanılacak tek yer camlar. Ama film olduğunda değil camı parçalamayı, kıramıyorsunuz bile.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Evet kirilip dagilmasi zorlasiyor ama abartildigi kadar zirhli cam gibi de olmuyor. Kaza da camlari filmlide olsa kirmak kolaydir. Yanginda ve suda is zorlasir tabi. O yuzden kirilmasini engellemeyecek ve gerektigi kadar koyu olan filmlerden bir standart olsa keske. Aynen. Çözüm aramadan yasaklamak en kolayı maalesef.. Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı 28 Mart 2014 Yazar Paylaş 28 Mart 2014 herkese teşekkür ederim esas amaç hava filtresi modeli sormamdı ama cam film daha çok rağbet görmüş Valla balıkkesirde çekmediler cam film bayide bida sorayım bakalım filtre kn denmiş ama bu tel çeşit midir birde tak çıkar şeklinde kendimde montaj yapabilir miyim ? Yorum bağlantısı
Can Çeralp 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Hava filtrem de yok cam filmim de. Ancak arka yanlar ve arka cam fabrika çıkışı koyu renk. Başıma geleni anlatayım; İstanbul Şişli'de 15-20dk'lık bir park yerine ihtiyacım vardı. Profilo'nun oralarda bir polis memuruna rastladım ve bir üçgen şekilli bir göbeğin kenarın parketmiş bir ticari aracın arkasına park edip 15-20dk bekleyebilir miyim diye sordum. 20 yaşında olacağına anca ihtimal verebileceğim genç polis onay verdi, parkettim, yanıma geldi sohbete başladık. 10 dk kadar havadan sudan, memleketten vs. konuşup gülüştükten sonra "hadi bir de kontrol yapayım ben sana, işimi yapmıyormuşum gibi görünmeyeyim" dedi. Ehliyeti ruhsatı verdim, sorguladı, geri verdi. Daha sonra merak etti, camlara bakmaya başladı. Anahtarla baya kurcaladı, çıkarmaya çalıştı ve başaramadı. Sonra da gelip "eğer böyle uğraşan başka polisler görürsen hiç uğraştırma şu camın dibindeki yazıyı göster, o yazı camın kendinden karartmalı olduğu anlamına geliyor" dedi. Sonra birkaç dk daha sohbet ettik, benim beklediğim telefon gelince uzaklaştım. 2013'ün 6. ayında olan bu günü çoktan unutmuştum ki yıl sonuna doğru gelir idaresi başkanlığından borcum olduğuna dair yazı geldi. Sonradan ortaya çıktı ki o genç arkadaş bana hem park cezası yazmış, hem arabada usulsüz modifiye/cam filmi vardır diye ceza yazmış hem de aracımı trafikten men etmiş. İlk araştırmalarımda aracın men olduğunu bilmiyordum, cezanın nereden kesildiğini henüz bulamamıştım ki havaalanına gittiğim bir gün bu araç "trafikten men" denilerek durdurulana kadar. Tatlı dille oradan yırttım, sonra Gayrettepe trafik bölge müdürlüğünden meni de kaldırttım ama cezadan kurtulamadım. Camlar kendiliğinden renkli olduğu halde "usulsüz modifiye"nin belirtilen tarihte olabileceğini, oraya söküp de gelmiş olabileceğimi belirttiler. Daha sonra cezanın bana asla tebliğ edilmediğini, bir nüshanın bende olmadığını söyledim, elimden geleni yaptım, avukatlara danıştım vs. Sonuç olarak adam cezayı yazmış, benim de imza atmadığımı ama bir nüshayı aldığımı belirtmiş. Oyunu o kadar güzel planlamış ki mahkemeye versem, kameralardan o tarihteki durumu izleseler 20 dk boyunca kafasını benim sol ön pencereme dayamış ve benimle konuşan bir polis görünecek. Yani adam "cezayı yazdım, itiraz etti, imzalamadı, buyrun görüntüler" dese başı ağrımaz. Çünkü dışarıdan bakınca muhtemelen öyle görünüyor.. Kısacası benim tavsiyem 50 defa film söktürüp ceza yiyeceğinize o paranın toplamını biriktirdiğinizde kalan camlarınızı da lazer yöntemi ile karatmanız ve en azından ayda bir defa kimliğinize ya da plakanıza ceza yazılmış mı araştırmanız. Özellikle de İstanbul'daysanız Yorum bağlantısı
Safak Acar 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Hava filtrem de yok cam filmim de. Ancak arka yanlar ve arka cam fabrika çıkışı koyu renk. Başıma geleni anlatayım; İstanbul Şişli'de 15-20dk'lık bir park yerine ihtiyacım vardı. Profilo'nun oralarda bir polis memuruna rastladım ve bir üçgen şekilli bir göbeğin kenarın parketmiş bir ticari aracın arkasına park edip 15-20dk bekleyebilir miyim diye sordum. 20 yaşında olacağına anca ihtimal verebileceğim genç polis onay verdi, parkettim, yanıma geldi sohbete başladık. 10 dk kadar havadan sudan, memleketten vs. konuşup gülüştükten sonra "hadi bir de kontrol yapayım ben sana, işimi yapmıyormuşum gibi görünmeyeyim" dedi. Ehliyeti ruhsatı verdim, sorguladı, geri verdi. Daha sonra merak etti, camlara bakmaya başladı. Anahtarla baya kurcaladı, çıkarmaya çalıştı ve başaramadı. Sonra da gelip "eğer böyle uğraşan başka polisler görürsen hiç uğraştırma şu camın dibindeki yazıyı göster, o yazı camın kendinden karartmalı olduğu anlamına geliyor" dedi. Sonra birkaç dk daha sohbet ettik, benim beklediğim telefon gelince uzaklaştım. 2013'ün 6. ayında olan bu günü çoktan unutmuştum ki yıl sonuna doğru gelir idaresi başkanlığından borcum olduğuna dair yazı geldi. Sonradan ortaya çıktı ki o genç arkadaş bana hem park cezası yazmış, hem arabada usulsüz modifiye/cam filmi vardır diye ceza yazmış hem de aracımı trafikten men etmiş. İlk araştırmalarımda aracın men olduğunu bilmiyordum, cezanın nereden kesildiğini henüz bulamamıştım ki havaalanına gittiğim bir gün bu araç "trafikten men" denilerek durdurulana kadar. Tatlı dille oradan yırttım, sonra Gayrettepe trafik bölge müdürlüğünden meni de kaldırttım ama cezadan kurtulamadım. Camlar kendiliğinden renkli olduğu halde "usulsüz modifiye"nin belirtilen tarihte olabileceğini, oraya söküp de gelmiş olabileceğimi belirttiler. Daha sonra cezanın bana asla tebliğ edilmediğini, bir nüshanın bende olmadığını söyledim, elimden geleni yaptım, avukatlara danıştım vs. Sonuç olarak adam cezayı yazmış, benim de imza atmadığımı ama bir nüshayı aldığımı belirtmiş. Oyunu o kadar güzel planlamış ki mahkemeye versem, kameralardan o tarihteki durumu izleseler 20 dk boyunca kafasını benim sol ön pencereme dayamış ve benimle konuşan bir polis görünecek. Yani adam "cezayı yazdım, itiraz etti, imzalamadı, buyrun görüntüler" dese başı ağrımaz. Çünkü dışarıdan bakınca muhtemelen öyle görünüyor.. Kısacası benim tavsiyem 50 defa film söktürüp ceza yiyeceğinize o paranın toplamını biriktirdiğinizde kalan camlarınızı da lazer yöntemi ile karatmanız ve en azından ayda bir defa kimliğinize ya da plakanıza ceza yazılmış mı araştırmanız. Özellikle de İstanbul'daysanız & ; > Ruhsatı aldığında makbuz doldurmadı ise muhtemelen iki cezayıda plakaya kesmiştir.. Şimdi bir şey yazıcam foruma aykırı.. yazıklar olsun ne diyelim. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 28 Mart 2014 Paylaş 28 Mart 2014 Ruhsatı aldığında makbuz doldurmadı ise muhtemelen iki cezayıda plakaya kesmiştir.. Şimdi bir şey yazıcam foruma aykırı.. yazıklar olsun ne diyelim. Ne yazık ki ehliyetini de sorgulamıştı. İki cezayı da ehliyete kesmiş. 30 puan eksigim var su an. Artik Allah'a havale edip Haziran'i bekliyorum sabırla, puanlarım geri gelince belki içime su serpilir biraz.. 1 Yorum bağlantısı
Ekin Güney 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Hava filtrem de yok cam filmim de. Ancak arka yanlar ve arka cam fabrika çıkışı koyu renk. Başıma geleni anlatayım; İstanbul Şişli'de 15-20dk'lık bir park yerine ihtiyacım vardı. Profilo'nun oralarda bir polis memuruna rastladım ve bir üçgen şekilli bir göbeğin kenarın parketmiş bir ticari aracın arkasına park edip 15-20dk bekleyebilir miyim diye sordum. 20 yaşında olacağına anca ihtimal verebileceğim genç polis onay verdi, parkettim, yanıma geldi sohbete başladık. 10 dk kadar havadan sudan, memleketten vs. konuşup gülüştükten sonra "hadi bir de kontrol yapayım ben sana, işimi yapmıyormuşum gibi görünmeyeyim" dedi. Ehliyeti ruhsatı verdim, sorguladı, geri verdi. Daha sonra merak etti, camlara bakmaya başladı. Anahtarla baya kurcaladı, çıkarmaya çalıştı ve başaramadı. Sonra da gelip "eğer böyle uğraşan başka polisler görürsen hiç uğraştırma şu camın dibindeki yazıyı göster, o yazı camın kendinden karartmalı olduğu anlamına geliyor" dedi. Sonra birkaç dk daha sohbet ettik, benim beklediğim telefon gelince uzaklaştım. 2013'ün 6. ayında olan bu günü çoktan unutmuştum ki yıl sonuna doğru gelir idaresi başkanlığından borcum olduğuna dair yazı geldi. Sonradan ortaya çıktı ki o genç arkadaş bana hem park cezası yazmış, hem arabada usulsüz modifiye/cam filmi vardır diye ceza yazmış hem de aracımı trafikten men etmiş. İlk araştırmalarımda aracın men olduğunu bilmiyordum, cezanın nereden kesildiğini henüz bulamamıştım ki havaalanına gittiğim bir gün bu araç "trafikten men" denilerek durdurulana kadar. Tatlı dille oradan yırttım, sonra Gayrettepe trafik bölge müdürlüğünden meni de kaldırttım ama cezadan kurtulamadım. Camlar kendiliğinden renkli olduğu halde "usulsüz modifiye"nin belirtilen tarihte olabileceğini, oraya söküp de gelmiş olabileceğimi belirttiler. Daha sonra cezanın bana asla tebliğ edilmediğini, bir nüshanın bende olmadığını söyledim, elimden geleni yaptım, avukatlara danıştım vs. Sonuç olarak adam cezayı yazmış, benim de imza atmadığımı ama bir nüshayı aldığımı belirtmiş. Oyunu o kadar güzel planlamış ki mahkemeye versem, kameralardan o tarihteki durumu izleseler 20 dk boyunca kafasını benim sol ön pencereme dayamış ve benimle konuşan bir polis görünecek. Yani adam "cezayı yazdım, itiraz etti, imzalamadı, buyrun görüntüler" dese başı ağrımaz. Çünkü dışarıdan bakınca muhtemelen öyle görünüyor.. Kısacası benim tavsiyem 50 defa film söktürüp ceza yiyeceğinize o paranın toplamını biriktirdiğinizde kalan camlarınızı da lazer yöntemi ile karatmanız ve en azından ayda bir defa kimliğinize ya da plakanıza ceza yazılmış mı araştırmanız. Özellikle de İstanbul'daysanız < > böyle durumlar için aracınızı aldığınız ford bayisine gidin ve durumu anlatın size filmlerin trafik ve tuvdan onaylı olduğuna dahil bir belge veriyolar böyle durumlarda polise gösterdiğinizde sıkıntı olmuyo orjiinalliğini kanıtlıyor ve zaten filmlere yasal olarak yüzde 60 ışık geçirgenliği olan filmler yasağa kapsamaz diye bir madde var yanlış bilgilendirme yapmak istemem bazıları çok ısrarcı oluyor ceza yazmak konusunda bayinizle görüşün can bey. 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Ne yazık ki ehliyetini de sorgulamıştı. İki cezayı da ehliyete kesmiş. 30 puan eksigim var su an. Artik Allah'a havale edip Haziran'i bekliyorum sabırla, puanlarım geri gelince belki içime su serpilir biraz.. Sorgulamayı nerden yaptınız ? Bende bu ara iki defa ceza yedim ancak makbuzda ceza puanı işli değil, işlendi mi onlar merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Can Çeralp 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Sorgulamayı nerden yaptınız ? Bende bu ara iki defa ceza yedim ancak makbuzda ceza puanı işli değil, işlendi mi onlar merak ediyorum. Trafik müdürlüğüne gittim, oradan döküm olarak verdiler. Yorum bağlantısı
Soner Senis 10 Mayıs 2014 Paylaş 10 Mayıs 2014 benim oyle bir sorunum yok burda cam filmini ceken firmalar trafik izin kagidinida veriyor yaninda zannedersem turkiyede trafik izni alamiyorsunuz film icin. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mayıs 2014 Paylaş 11 Mayıs 2014 Otomobil cam filmlerine kesilen cezalar ve hukuki boyutu Günümüzde çoğu araçta bulunan otomobil cam filmleri nedeniyle verilen idari para cezaları 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesine dayandırılmaktadır. İlgili Madde metninde; b) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası,... İlgili maddenin son fıkrası ise; (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.şeklinde düzenlenmiştir. 2012 yılı itibariyle aracında cam filmi bulunan araç sahiplerine 154 TL idari para cezası kesilmekte, 1 hafta içinde aykırılığın giderilmesi ihtar edilmektedir. Aksi taktirde araç bir sonraki denetimde trafikten men edileceği hatırlatılmaktadır. Madde metninden kolaylıkla anlaşılacağı üzere, kanun koyucu, görüşü engelleyecek aksesuarları yasaklarken, buradaki amaç, sürücünün görüşünü engelleyecek aksesuarların trafiği tehlikeye atacağının düşünülmesidir. Maalesef yasa uygulayıcılar söz konusu kanun maddesinde geçen ‘GÖRÜŞ’ kavramını, dışarıdan sürücüyü görmeyi engelleyecek aksesuarlar olarak algılamakta ve yorumlamaktadır. Biraz önce de değindiğim gibi burada önemli olan husus sürücünün görüşünü engelleyen aksesuarlar olup olmadığıdır. Kanun uygulayıcının yorum tarzı maddenin gerek metnine gerek ruhuna aykırıdır. TRAFİK CEZALARINA İTİRAZ VE PROSEDÜRÜ 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 27. Maddesine göre; ilgili idari para cezasının tebliğ veya tefhiminden itibaren 15 gün içinde ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine itirazda bulunulabilmektedir. Bu 15 günlük süre içinde bulunulan itiraz, İdari para cezasının kesinleşmesini engellemektedir. Başvuru dilekçesine ehliyet ve ruhsat fotokopisi, kimlik fotokopisi, idari para cezasına ilişkin tutanak ve aracınızda bulunan cam filmlerinin sürücünün görüşünü engellemediğini ve bu nedenle trafiği tehlikeye atmadığını kanıtlayan birkaç fotoğraf eklenmelidir. Sonuç olarak otomobilde bulunan cam filmleri nedeniyle kesilen idari para cezaları kanun uygulayıcıların kanunu yanlış yorumlamaları nedeniyle hukuka aykırıdır. Bu cezalara karşı itiraz kanun yolu açıktır Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mayıs 2014 Paylaş 11 Mayıs 2014 http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0788.pdf Arkadaşlar bu link den bir çıktı alabilirsiniz bence polisin neye ceza kesebileceğini anlatmış oluruz bir nevi Yorum bağlantısı
Kurtaran Kurt 1 Kasım 2014 Paylaş 1 Kasım 2014 Cam filmi sadece Türkiyede yasak sanırım. Rusyadada yasak )) Yorum bağlantısı
Recommended Posts