İçeriğe Yönlendir

Otomatik Vites Topuzunun Altından Gelen Ses

Olcay Berkiten

Recommended Posts

Olcay Berkiten

Merhaba,

Aracım gazın beynine giden bir kablonun deforme olması sonucu şase yaptı ve deforme olan kabloyu değiştirerek sorunu çözdük. Ancak şimdi vites topuzunun altından frene her bastığımda çat diye bir ses geliyor. Topuzun altındaki kapağı aralayıp baktım ve otomotaik vitesin geçişini yapabilmek için bastığımız düğmenin harekete geçirdiği pimin altında bulunan ve o pimin aşağıya basmamasını sağlayan bir parça ben frene basınca hareket ediyor ve ses ondan geliyor. O parçayı fren pedalının üstündeki müşür hareket ettiriyor. Sorum şu kontak açtığımızda bu müşür o parçayı aşağıya çekip vites geçirmemize izin verdiriyor ya acaba o müşür o parçayı çektiğinde bidaha salmaması mı gerekiyor ? Eğer öyleyse o müşürden kaynaklanıyor o ses ve ben o müşürü nasıl bulabilirim ne müşürü demem lazım. 

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba,

Aracım gazın beynine giden bir kablonun deforme olması sonucu şase yaptı ve deforme olan kabloyu değiştirerek sorunu çözdük. Ancak şimdi vites topuzunun altından frene her bastığımda çat diye bir ses geliyor. Topuzun altındaki kapağı aralayıp baktım ve otomotaik vitesin geçişini yapabilmek için bastığımız düğmenin harekete geçirdiği pimin altında bulunan ve o pimin aşağıya basmamasını sağlayan bir parça ben frene basınca hareket ediyor ve ses ondan geliyor. O parçayı fren pedalının üstündeki müşür hareket ettiriyor. Sorum şu kontak açtığımızda bu müşür o parçayı aşağıya çekip vites geçirmemize izin verdiriyor ya acaba o müşür o parçayı çektiğinde bidaha salmaması mı gerekiyor ? Eğer öyleyse o müşürden kaynaklanıyor o ses ve ben o müşürü nasıl bulabilirim ne müşürü demem lazım. 

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Frene bastığında tık sesinin gelmesi ,vitesin kilitten kurtulmasını sağlayan kilittir.frene basmadan vitesi değiştirmenizi engeller.Sorun yok ki.o sesin gelmesi normal.he azaltılabilir mi,hafif gres sürülerek minimuma indirilebilir o ses

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Kullanmakta olduğum 99 otomatik polo ve otomatik mondeoda da aynı durum söz konusu.O normaldir. Olmazsa sorundur. Aracınızın tadını çıkarın.

Yorum bağlantısı
Olcay Berkiten

Kullanmakta olduğum 99 otomatik polo ve otomatik mondeoda da aynı durum söz konusu.O normaldir. Olmazsa sorundur. Aracınızın tadını çıkarın.

İlginize teşekkür ederim ancak araba ilk çalıştığında o sesin gelmesi normal fakat yolda giderken de her frene bastığımda o ses geliyor. canımı sıkan o çat çat frene her dokunduğumda o ses geliyor dün vites topuzunu söktük fren pedalının oradaki müşürü değiştirdik ancak müşürden de değilmiş. Elektrikçi kaçak olabilir dedi arabayı bırak kontrol edelim dedi daha önceden böyle bir ses yoktu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...