guven uçar 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 2001 model 1.6 fokus aldım. araçta vicars lpg takılı. sabahları 5-6 km. bazen 10km kadar ancak gaza geçiyor. lpg beyni çok geç ısınıyor, termostadı değiştirdik sorun devam etti. beyne giden hortumları temizledik beyne kadar hortumlar sıcak, ancak beyin soguk oluyor çok yavaş ısınıyor. devirdaim pompası değiştireceğim işe yarar mı bilmiyorum lütfen cevaplarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 özellikle kış aylarında böyle oluyor benim araça nerdeyse iş yerine gelince geçiyordu (10 km )lakin havalar ısındı şu an 1-2 km demeden geçiyor benimki soğuklardan dolayı olabilir... Yorum bağlantısı
guven uçar 31 Mart 2014 Yazar Paylaş 31 Mart 2014 özellikle kış aylarında böyle oluyor benim araça nerdeyse iş yerine gelince geçiyordu (10 km )lakin havalar ısındı şu an 1-2 km demeden geçiyor benimki soğuklardan dolayı olabilir... ABİ 2 ARACI 3 AY ÖNCE ALDIM O ZAMANDA AYNIYDI HALA YANI DEĞİŞMEDİ BAŞKA BİR SIKINTI VAR GALİBA Yorum bağlantısı
Ali Eren 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 Hiç tüplü arabam olmadı ama bildiğim kadarıyla hararet belli bir dereceye gelince lpgye geçiyor. Lpgciler o dereceyi ayarlayabilir. Yorum bağlantısı
Can Ergül 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 (düzenlendi) Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. 31 Mart 2014 tarihinde Can Ergül tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
guven uçar 31 Mart 2014 Yazar Paylaş 31 Mart 2014 Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. bilgisayara baglatip arar yaptirdim once 35 derece idi degisen bir sey olmadi sonra iki gun once 30 derece yaptik yine ayni. ama usta regulatorun agaz basinci yuksek falan dedi. Yorum bağlantısı
Can Ergül 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 yani ustanız herhangı bir çözüm üretemedi mi? Başka bir yere daha gösterin bence Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 Cok erken gecince aracta sikinti yapiyor. Stop etmek gibi, teklemek, verimsizlik falan. Ama 10 km falanda cok fazla. Benim bildigimde bilgisayardan yapiliyor. Size saglam bi tupcu laZim. Yorum bağlantısı
Dündar Uludağ 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Benim araç 1-2 km sonra tüpe geçiyor. normalide budur zaten motor sıcaklığı yanlıs hatırlamıyorsam 25 dereceydi. Sizin araç geç mi ısınıyor acaba, hararet göstergesine bakın motor ısınıyorda mı geçmiyor. Bi de LPG ye giden hortumların bağlanmasında da ince bi ayar varmış su radyatör çıkışından mı alınıyormuş ne o zaman geç geçiyormuş lpg ye Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 (düzenlendi) Arkadaşım sıkıntının nedeni programdan bakılıp hemen tespit edilecek.Bu arada gauge menüden araç motor sıcaklığını takip edin genelde iki sıcaklığın uyması lazım.Neden şunlar olabilir: 1.Lpg ısı müşürü arızalı, -kablolarında sıkıntı- olabilir.(En çok rastladığım problem) 3.Lpg program ayarlarıyla durum değiştirilebilir.Müşür sıcaklığı doğru ölçmüyorsa geçiş ısısı düşürülebilir. 2.Lpg regülatörü su kanalları tıkanmış olabilir.Arkadaşın Hatay'dan aldığı aracın rgülatörünün içini deniz kumu tıkamıştı. Bu üç seçeneği kontrol etmeden arabanızın normal sistemiyle ilgili hiçbir değişiklik yapmayın. 35 derecenin altında lpg geçiş sıcaklığı ayarlamayın.35 derece altında lpgye geçerse lpg tam buharlaşmaz ve benzinden daha fazla tüketim olur. 1 Nisan 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Lpg beyninin ısınmasıyla geçmez ki araç lpg'ye..Beynin baz aldığı sıcaklık motor sıcaklığı. Lpg servisine gidilip beyin bilgisayara bağlanacak, motorun lpg'ye geçme ısısı düşürülecek. Benzin ve lpg arası geçişi lpg beyni kontrol eder, boşa masraf etmişsiniz. Ama bence böyle olması arabanız için daha sağlıklı. Can beye katılıyorum LPG ayarlarından tüpe geçiş ısı ayarı düşürülecek ve yazılan gibi devirdaime ve termostata baktırın onda da problem olabilir. Kolay gelsin...... Yorum bağlantısı
guven uçar 1 Nisan 2014 Yazar Paylaş 1 Nisan 2014 ÖNERİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM. İLK OLARAK ISI MÜŞÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİK. FAKAT SONUÇ DEĞİŞMEDİ. 3-4 TANE LPG USTASINA HORTUM BAĞLANTILARI GÖSTERDİM HİÇ BİRİ BAĞLANTILARA KÖTÜ DEMEDİ. BAZI USTALAR MOTORUN HAVA YAPTIĞINI BU NEDENLE GEÇ GEÇTİTİHİ HATTA CONTA YAKMIŞ BİLE DEDİLER. MOTORCUYA GİTTİM HERHANGİ BİR SIKINTI YOK DEDİ. ZATEN ARAÇTA HARERET SORUNU YOK. . BİLGİSAYARDA ÇIKAN TEK SORUN LPG BEYNİNİN GAZ BASINCI BİRAZ FAZLA İMİŞ. BUNUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM. LPG BEYNİNE GİDEN BORULARI TEMİZLEDİK BEYNE HAVA TUTTUK HERHANGİ BİR SIKINTI YOK GİBİ AMA YİNEDE BEYİN ÇOK YAVAŞ ISINIYOR. BE NEDENLE SUYU GÖNDEREN DEVİRDAİM POMPASINDA BİR SIKINTI VARMI ACABA DİYORUM. TİGERİ İLE BİRLİKTE ODA DEĞİŞECEK. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 ÖNERİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM. İLK OLARAK ISI MÜŞÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİK. FAKAT SONUÇ DEĞİŞMEDİ. 3-4 TANE LPG USTASINA HORTUM BAĞLANTILARI GÖSTERDİM HİÇ BİRİ BAĞLANTILARA KÖTÜ DEMEDİ. BAZI USTALAR MOTORUN HAVA YAPTIĞINI BU NEDENLE GEÇ GEÇTİTİHİ HATTA CONTA YAKMIŞ BİLE DEDİLER. MOTORCUYA GİTTİM HERHANGİ BİR SIKINTI YOK DEDİ. ZATEN ARAÇTA HARERET SORUNU YOK. . BİLGİSAYARDA ÇIKAN TEK SORUN LPG BEYNİNİN GAZ BASINCI BİRAZ FAZLA İMİŞ. BUNUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM. LPG BEYNİNE GİDEN BORULARI TEMİZLEDİK BEYNE HAVA TUTTUK HERHANGİ BİR SIKINTI YOK GİBİ AMA YİNEDE BEYİN ÇOK YAVAŞ ISINIYOR. BE NEDENLE SUYU GÖNDEREN DEVİRDAİM POMPASINDA BİR SIKINTI VARMI ACABA DİYORUM. TİGERİ İLE BİRLİKTE ODA DEĞİŞECEK. Güven bey Forum kuralları gereği tamamı büyük yazmıyoruz. İmzamdaki kural linkine göz atmanızı rica ederim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Bunu anlamanın basit bir yolu var..Çıkma bir regulatör takıp deneyeceksiniz. Durum ne bakacaksınız..Ayrıca lpg montajı sırasında regulatöre gelen hortumlar yanlış çekilmiş olabilir. Bu yüzden geç ısınıyor da olabilir. Temizlik yaptık demişsiniz ara da T bağlantılar vardır bunları da değiştirmişsinizdir sanırım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 Arkadaşlar merhaba . Konu kalabalığı yapmamak için buradan yazayım dedim . Konuyu açan arkadaşa ayıp olmaz herhalde . Arkadaşıma 2001 model focus1 ghia lpg li olarak aldık . Hafta sonu gaz bitmiş ve motor arıza lambası yanmış . Aldığı kişiyi aramış oda lpg bittiğinde beyin hata verebiliyor demiş . Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim . Akşam üstü sanayiye gideceğiz . Ön araştırma yapıyoruz . Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 ÖNERİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKUR EDERİM. İLK OLARAK ISI MÜŞÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİK. FAKAT SONUÇ DEĞİŞMEDİ. 3-4 TANE LPG USTASINA HORTUM BAĞLANTILARI GÖSTERDİM HİÇ BİRİ BAĞLANTILARA KÖTÜ DEMEDİ. BAZI USTALAR MOTORUN HAVA YAPTIĞINI BU NEDENLE GEÇ GEÇTİTİHİ HATTA CONTA YAKMIŞ BİLE DEDİLER. MOTORCUYA GİTTİM HERHANGİ BİR SIKINTI YOK DEDİ. ZATEN ARAÇTA HARERET SORUNU YOK. . BİLGİSAYARDA ÇIKAN TEK SORUN LPG BEYNİNİN GAZ BASINCI BİRAZ FAZLA İMİŞ. BUNUN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM. LPG BEYNİNE GİDEN BORULARI TEMİZLEDİK BEYNE HAVA TUTTUK HERHANGİ BİR SIKINTI YOK GİBİ AMA YİNEDE BEYİN ÇOK YAVAŞ ISINIYOR. BE NEDENLE SUYU GÖNDEREN DEVİRDAİM POMPASINDA BİR SIKINTI VARMI ACABA DİYORUM. TİGERİ İLE BİRLİKTE ODA DEĞİŞECEK. bence hiç ugraşma direk gaz beyini degiştir dene derim beyini söktünüzmü tamamen elinize aldınızmı beyin derken bilgisayara balanan degil su hortumunun girdigi beyin tüp kaç yılının birde zamanla beyin yağlama yapıyor genelde donma bu yüzden oluyor ısınmadada sorun ola bilir derim devir dayımdan olsa araç haralet yapar ve tipün markası ney?Arkadaşlar merhaba . Konu kalabalığı yapmamak için buradan yazayım dedim . Konuyu açan arkadaşa ayıp olmaz herhalde . Arkadaşıma 2001 model focus1 ghia lpg li olarak aldık . Hafta sonu gaz bitmiş ve motor arıza lambası yanmış . Aldığı kişiyi aramış oda lpg bittiğinde beyin hata verebiliyor demiş . Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim . Akşam üstü sanayiye gideceğiz . Ön araştırma yapıyoruz . bende 2001 kulanıcısıyım gaz bitmeden gaz almayı sevmeyen tipimdir hiç böyle bir arzayla karşılaşmadım tüpün markası nedir acaba Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Nisan 2014 Paylaş 29 Nisan 2014 Arkadaşlar merhaba . Konu kalabalığı yapmamak için buradan yazayım dedim . Konuyu açan arkadaşa ayıp olmaz herhalde . Arkadaşıma 2001 model focus1 ghia lpg li olarak aldık . Hafta sonu gaz bitmiş ve motor arıza lambası yanmış . Aldığı kişiyi aramış oda lpg bittiğinde beyin hata verebiliyor demiş . Böyle bir durumla karşılaşan arkadaş varsa ve paylaşırsa sevinirim . Akşam üstü sanayiye gideceğiz . Ön araştırma yapıyoruz . Böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum. Yorum bağlantısı
guven uçar 30 Nisan 2014 Yazar Paylaş 30 Nisan 2014 yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim sorun şöyle çözüldü. öncelikle bütün hortumları beyni hava basarak kontrol edip temizledik. fakat aracın bene giden hortumlarına paralel bir hortum bağlandığını farkettik, bu hortumu paralel olanı tıpa ile tıkayarak sorunu çözdük. daha sonra bunu neden yaptıklarını araştırdım. bie kaç usta bu paralel hortumun motorun çabuk ısınmasını sağlamak için çok soğuk bölgelerde uygulandığını söyledi. bu şekilde deneyip bir sorun çıkmazssa orjinal hale getireceğim. bu halde bir aya yakındır kullanıyorum şimdilik bir skıntı olmadı. lpg geçişi simdi normal 1-1,5 km de geçiş yapıyor. yani beynide değiştirsek bu sorun çözülmeyecekti 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Böyle birşey olacağını hiç sanmıyorum.Sanayide ustaya gittik . Lpg li f1 lerde oksijen sensörü falan anlattı biseyler. Gazciya gittik el terminaliyle obd ye bağlandı. 5 saniye sürmedi. Arızayı sildi ama tekrarliyabilir dedi. Yani arıza değilde motor lambasını yakabilir dedi. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Sanayide ustaya gittik . Lpg li f1 lerde oksijen sensörü falan anlattı biseyler. Gazciya gittik el terminaliyle obd ye bağlandı. 5 saniye sürmedi. Arızayı sildi ama tekrarliyabilir dedi. Yani arıza değilde motor lambasını yakabilir dedi. Gaz bitince sistem otomatikman benzine geçer. Zaten sıralı sistemin en büyük özelliklerinden birisidir bu...Eğer bu gerçekleşmiyorsa ya kitte yada montajda hata vardır. Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 (düzenlendi) Gaz bitince sistem otomatikman benzine geçer. Zaten sıralı sistemin en büyük özelliklerinden birisidir bu...Eğer bu gerçekleşmiyorsa ya kitte yada montajda hata vardır.Geçişlerde sıkıntı yok zaten. Arada bir motor arıza lambasını yaktırıyor , gazcı söndürüyor. Şimdilik yakmıyor bakalım. 1 Mayıs 2014 tarihinde Mehmet Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Demirci 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Gaz bitince arıza lambası yanar diyeni ilk defa duydum Arıza lambası bidaha yanarsa gazcıya gittinzde büyük ihtimal şunu diecektir: " Bu modellerde arıza lambası yanar hele bilmem bişeyden ötürü " tamamen yalandır türkcesi ben bu kadar biliyorum yapamıyorumdur o şimdi arıza kodunu siliyor ecudan bu hatayı düzeltmek deil üstünü örtmektirki çok sürmez yenden yanar.Aracınız büyük ihtimal zengin karışım yapıyordur bunun araca zararı olduğu okumuştum .Siz o gittiniz yere bidaha gitmeyin başka bir yere götürün aracınızı eğer öyle bişe olsa benim lpg sistemi yanardı çünkü herzaman benzine atana kadar sürerim benzinliğede benzinde giderim Yanu işte küçük yerde olmanın faydaları. Adama diyorsun böyle iken böyle oluyormuş. Git internet e yaptir arabani cevabını bile aldığım olmuştur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts