Turgut Ünal 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Merhabalar, 2010 Model dizel Ford Focus sahibiyim.Yaklaşık 15 aydır bu aracı kullanıyorum.Araç şu an 75.000 km de.Birkaç aydır motordan kayışların ordan geldiğini tahmin ettiğim bir ses duymaktayım.Sorun neden kaynaklanabilir? Yorumlarınız için teşekkür ederim Ford Club ailesi... Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 video var sanırım açılmıyor.bakımları yapıldımı aracınız? ustaya baktırın mutlak bir cevap alırsınız,rulmanlar gergi bilyası vs gibi yerlerden olabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 1 Nisan 2014 Yazar Paylaş 1 Nisan 2014 video var sanırım açılmıyor.bakımları yapıldımı aracınız? ustaya baktırın mutlak bir cevap alırsınız,rulmanlar gergi bilyası vs gibi yerlerden olabilir.. Youtube'den video yükledim.Yasak olduğu için görüntüleyemiyor olabilirsiniz.Aracın yıllık bakımını geçtiğimiz Aralık ayında yaptırmıştım.Ama ses o zaman yoktu. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 çıt çıt gbı bir ses varsa krank kasnağı. Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 1 Nisan 2014 Yazar Paylaş 1 Nisan 2014 çıt çıt gbı bir ses varsa krank kasnağı. çekirge sesine benziyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 çekirge sesine benziyor. büyük ihtimalle krank kasnağıdır. onun da zararı sadece ses yapar 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Ses çıkarken v kayışına çok az su dökün ses kesilirse sorun v kayışındadır..Çaresi değişimdir 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Krank kasnağıda olabilir, ayrıca triger kayışıını da kontrol ettirin. Kronik sorunlardır bunlar. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Kronik sorun mu dedin?İyi düşün kronik sözcüğünün anlamını biliyor musun? Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Kronik sorun mu dedin?İyi düşün kronik sözcüğünün anlamını biliyor musun? Evet biliyorum, sözcük olarak anlamı sağlık ile ilgili de, tedavi olamayan anlamında. Benim anlattığım halk dilinde olan, hani tipik olarak sürekli olan anlamında kullandım. Çoğu kelimelerde sözlük anlamında kullanılmadığı kesin Arkadaş ne anlatmaya çalıştığımı sanırım anlamıştır. Yani tüm focuslar da Triger ve krank kasnağı sorunu görülmesi olasılığı %80 dir. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Beş yıldır üç ayrı focus tdci kullandım.Bahsettiğiniz sorunla karşılaşmadım.Sanırım siz kilometresi düşürülmüş araçlara denk gelmişsiniz. Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 2 Nisan 2014 Paylaş 2 Nisan 2014 Şimdi hepimiz Focus kullanıyoruz diye Ford iyidir demeyelim lütfen, kendimizi kandırmaya gerek yok. Bende 2 adet Focus aldım ve kullandım ve eski tarihli konularımda triger ve krank kasnağı sorununun konusu açtığımı ve tamir ettiğimi göreceksiniz. Ustaları zengin etme niyetim yok, durup dururken triger ve krank kasnağı değiştirmek istemez kimse. En son ise egzantirik zinciri değişimi yaptırdım. Km si oynanmamış araçlara bindim hala biniyorum, her iki focusu da ilk sahibinden aldım ve serviste Km sorgusu yaptım. Her ikisi de FULL servis bakımlı araçlardı. Şu anda kullandığım focus ise İlk sahibi olan Cumhuriyet savcısından satın aldım. KM oynama durumu asla yoktur. Benim talihsizliğim olabilir, her iki focusta ta aynı sorunları yaşamam. Hatta Ankara'lılar bilir Yiğit oto ile Ahbap oldum, tüm ustalar ve çıraklar beni tanır. Düşünün artık ne kadar çok gidip gelmişim..oraya... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Olabilir.Gerçekten talihsizlik yaşamışsınız..Ama sizin yaşamanız kronik bir sorun olduğunu göstermez. Yorum bağlantısı
Çözüm Turgut Ünal 2 Haziran 2014 Yazar Çözüm Paylaş 2 Haziran 2014 Sorun Triger kayışının bilyesindenmiş.Triger seti garantiden değişerek sorun çözüldü. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 2 Haziran 2014 Paylaş 2 Haziran 2014 Sorun Triger kayışının bilyesindenmiş.Triger seti garantiden değişerek sorun çözüldü. Yukarıda yazdığım gibi " Yani tüm focuslar da Triger ve krank kasnağı sorunu görülmesi olasılığı %80 dir" 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Yılmaz 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 bende bi ara 1300 1500 rpm arasında geliyodu kaale almayınca gitti Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 3 Haziran 2014 Paylaş 3 Haziran 2014 Geçmiş olsun. Triger zamanı yaklaşmışken aradan çıkmış oldu o zaman Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 4 Haziran 2014 Yazar Paylaş 4 Haziran 2014 Geçmiş olsun. Triger zamanı yaklaşmışken aradan çıkmış oldu o zaman Aynen Trigerin yanında V kayışı ve devirdaimde değişti,Tam piyango oldu. Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 2 Şubat 2018 Paylaş 2 Şubat 2018 Merhaba arkadaşlar. Aracım hızlanırken motordan ses geliyor. Sanki eski Volkswagen tosbağa sesi gibi oluyor, (çıt çıt çıt ...) hızlanma tamamlaninca ses kesiliyor, aşağı yukarı 2000-2005 devirler arasında. Aracın performans ve yakıt tüketiminde herhangi bir anormallik yok. Rolantide çalışırken de ses yok dediğim gibi sadece hızlanma anında. Biraz araştırdım netten enjektörden olabilir gibi geliyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Gürkan Fidan 4 Şubat 2018 Paylaş 4 Şubat 2018 Evet. Kizdirma bujileri değişmişti, kırıldığı için motor üstkapak açıldı o günden beri ses var. Yaptırdığım yer başka bi şehirde olduğu için geri goturemedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts