İçeriğe Yönlendir

Cr-V, C-Max, Verso, Scenic, Zafira Sizce Hangisi Ve Neden.

İbrahim Akkaya

70 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

İbrahim Akkaya
(düzenlendi)

Bir adet dizel araç alma peşindeyiz. iç hacmi geniş, oturma pozisyonu yerden yüksek olacak. Ford C-max, Toyota Verso, Renault Scenic, Opel Zafira, hatta Dacia Duster bile alternatifler içinde. Benzinli olmasına rağmen Kugaya bile niyetlenir gibi olduk. Sonra Honda Cr-v de dizel motoru gördük, boyut vs olarak bir tık öne geçti. Ama gel gelelim buradaki Honda da test aracından vazgeçtim, showroom aracı bile yok. Kağıt üzerinden satmaya çalışıyorlar. Honda.com.tr den test sürüşü için form doldurdum, buradaki bayiye düşüyor talep. Telefonla geri dönüş yaptı "aa siz burayada gelmiştiniz değil mi? Ben sizi tekrar arıyacağım test aracıyla ilgili" dedi ama ne zaman arar Allah bilir.

Yaklaşım ve aracın özellikleri (yerli üretim, BMW motor, Toyota sağlamlığı, zengin donanım) nedeniyle benim için Toyota şuan bir adım öne geçti, yerli üretim olmasından mıdır bilmiyorum ama her Pazartesi sevkiyat alıyormuş yani bekleme max 7 gün. Ama gönül C-RV ve C-Max diyor. Ama ikiside bildiğimiz Honda-TR ve bildiğimiz Ford-TR. Birisi aracı gösteremiyor birisi o renk şu zaman gelir, o donanım böyle olur. Gerçi Opel ve Renault da aşağı kalmaz gibi.

Halbuki istenen özellikler çok basit:

1- Max 1,6 dizel olacak (üstü olmuyor, ÖTV indiriminden dolayı)

2- Araç ve oturma konumu yüksek olacak.

3- En az 5 yıl kullanılacağı için güncel kalabilecek bir araç olsa iyi olur.

Bence CR-V ve C-Max bunlara uyuyor ama Honda ve Ford uyamıyor. Sizin fikirleriniz nelerdir. Aracı kayınbabama alacağız o yüzden bende sitrese girdim. Özetle el yardım.

CR-V, C-Max, Verso, Scenic, Zafira (başka öneriler ilave edebilirsiniz) sizce hangisi ve neden.

Okuduğunuz için teşekkürler :flowers:

tarihinde İbrahim Akkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muzaffer Mazak

Cr-v 4.8 motor v8 land cruiser ile aynı yakıyor onu bi kere silin listeden  :D

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

C-max,

2005 mayıs-2013 subat arası cmax 2005 trend(196000km)

sonrasında 2012 yeni kasa c-max binicisi olarak

Saglam, fazla sorun çıkarmaz, satması fazla zor değildir,servis yaygındır.Yarım jeep gibidir,yüksektir.

Tek problemi vardır, c-maxden sonra başka araca binmek istemezsiniz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

6 ay birçok araç detaylı inceledim. + olarak C4 Picasso dahil ;) Çoğunu test ettim.. Hepsinin artıları, eksileri var. Telden çok detaya giremiyorum ama özellik, fiyat, performans ve sorunsuzluk + güvenlik sebebi ile tercihim C-Max oldu..

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya
(düzenlendi)

Yanlışınız var. Dizel CR-V nin birleşik yakıt tüketimi 5 litreyi bulmuyor. (kağıt üzerinde)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

C-max derim bir de nissan qashqai ye bakın derim gerçi fiyat yüksek ama 1.6 dizel en fulu+ opsiyonlarla beraber 100000 tl yi buluyor.

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

C-max derim bir de nissan qashqai ye bakın derim gerçi fiyat yüksek ama 1.6 dizel en fulu+ opsiyonlarla beraber 100000 tl yi buluyor.

QQ fiyat olarak öbür alternatiflere göre uygun bile aslında ama, Bodrum da bayi ve servis olamadığı için bakmadığımız bir marka. 3-4 saatlik yollara servise gidemeyiz :) Öneriniz için sağolun.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

ibo tabiki c-max  ;) benim gelecekteli favori aracım heleki beyaz titanyum paket olursa zevkini anlat anlat bitmez..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Ne kadarda emin yazmışsınız.

Ne zaman kullandınız?

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

bu karşılaştırmaya skoda yeti yide dahil edebilirsiniz bence.

Muğla genelinde dahi satış servis maalesef yok. Ama öneri için sağolun.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

bu karşılaştırmaya skoda yeti yide dahil edebilirsiniz bence.

1-Arka koltukta 3. kişiye yer yok

2-Bagaj çok yetersiz

3-Hala ticari görünüm imajı kırılamadı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

1-Arka koltukta 3. kişiye yer yok

2-Bagaj çok yetersiz

3-Hala ticari görünüm imajı kırılamadı

1.6 tdı motor ve dsg avantajı var ama işte abi :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Vaktiyle C maxı satıp yerine ne almalıyım diye konu açmıştım, sonuçta bir kanıya varamamıştım...Bmw X1 çok sempatik geliyor fakat onunla da aramız maddi sebeple açık  :)

1.6 tdı motor ve dsg avantajı var ama işte abi :)

Evet de 77.000 lira vermek yazdığım eksilerle pek mantıklı değil gibi..

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya
(düzenlendi)

Fiyat konusunda bir avantajımız var, engelli raporundan ötürü 100.000 gibi rakamlara satılan araçları ÖTV indirimi ile 60.000 ile 70.000 küsur gibi rakamlara alabiliyoruz. Liste fiyatı 84.000 olan 1.6 D-4D Elegant verso 58.000 gibi, 105.900 olan 1.6 Elegance CR-V  73.000 gibi rakamlara geliyor. Pazarlıksız.

İstenen özellikler çok basit:

1- Max 1,6 dizel olacak (üstü olmuyor, ÖTV indiriminden dolayı)

2- Araç ve oturma konumu yüksek olacak.

3- En az 5 yıl kullanılacağı için güncel kalabilecek bir araç olsa iyi olur.

4- Bodrum ve yakın çevresinde yetkili servisi olan bir marka. (ilave edeyim.)

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

CRV yi düşünün bence. Tabi eğer performans merakınız yoksa. Usturuplu kullanımla şehir içi 7-8 lt yi geçirmeniz zor. O boyut ve yükseklikte ve otomatik bir araç için çok iyi bir değer bence. Performans olarak da standart bir araç. Ciddi beklentiniz yoksa bence mantıklı. Sürüş konforu olarak saydığınız araçlardan daha çok zevk verecektir diye tahmin ediyorum...

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Engelli raporu aracı kendisinin kullanacagı şekildeyse otomatik vites almak zorunda kalabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
ozkanzorlu

C-Max diyorum, başka da birşey demiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muzaffer Mazak

Yanlışınız var. Dizel CR-V nin birleşik yakıt tüketimi 5 litreyi bulmuyor. (kağıt üzerinde)

Dediğiniz 5 litre kağıt üzerinde 5 litre zaten ibrahim beyde söylemiş honda kağıt üzerinden satıyor diye işyerimde var bazen kullanıyorum (benzinli) 12 13 litreleri buluyor 3000 deviri geçmeden

Yorum bağlantısı
Muzaffer Mazak

Ne kadarda emin yazmışsınız.

Ne zaman kullandınız?

İşyerimde var orada kullanıyorum tabikide benim değil.

Yorum bağlantısı
Misafir

İşyerimde var orada kullanıyorum tabikide benim değil.

4*4 otomatik 2,0 motor.

Ağır kasa.

İstanbul trafiği (10 km 1saatte gidilir.)

Ne bekliyordunuz, 6litremi?

10litreden az yakan otomatik araç yokken, piyasada nerdeyse(benzinli)..

Yorum bağlantısı
Muzaffer Mazak

4*4 otomatik 2,0 motor.

Ağır kasa.

İstanbul trafiği (10 km 1saatte gidilir.)

Ne bekliyordunuz, 6litremi?

10litreden az yakan otomatik araç yokken, piyasada nerdeyse(benzinli)..

Doğru diyorsunuz ama demek istediğim şey şu mesela bir araç fabrikasında 7 8 litre yakar der araba 10 yakar honda 5 litre yakıyor diyor ama 13 14 litreyi buluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...