İçeriğe Yönlendir

2 Adet Komponent Ve Amfi Önerileriniz..

Murat Günyüzlü

Recommended Posts

Murat Günyüzlü

Arabamdaki  kapılardaki orjinal 13 cmlik hoparlörler yerine 2 tane komponent  ve amfi bağlatmak istiyorum,tavsiye edeceğiniz komponent set ve amfi varsa fikirlerinizi alabilirim..Ayrıca arabamdaki teybi değiştirmeyeceğim sadece biraz yüksek biraz da kaliteli   bir takım istiyorum, fikirlerinizi bekliyorumm..teşekkürler..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Murat abi ilkönce hoparlörleri değiştir. Ses kalitesine bak.

Gerçi seni tanıdığım için söylüyorum evindeki kaliteyi veya vectradaki kaliteyi bulmak imkansız gibi. Bunun için ciddi para harcaman lazım.

Amfiden önce bence Teybi değiştir. Arabadaki orjinal teypten istediğin performansı alamayabilirsin.

Forumda satılık amfi ve set için birleşenler var bir bak istersen.

Gökhan Erkenin arabasındaki ses sistemine hayran kalmıştım.

Tam senlik aslında. Maliyeti tam olarak bilmiyorum. 1000-1500 arası vardır. Bunlar fiyat olarak fazla biliyorum. Ama tam senin tarzın :)

Gökhan ses kayıt işi ile uğraşıyor. Serdar ortaç ve demet akalın gibi sanatçılara çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Ana üniteyi değiştirmeniz  aynı hoparlörlerle bile eskisinden çok daha kaliteli ses almanızı sağlayabilir.İlk önce ses kaynağınızı değiştirmeyi düşünün bence.Jbl giriş seviyesi komponentlerden uzak durun.13 cm hoparlörler verimsiz sayılırlar,uygun kasnak ile 16 cm hoparlör kullanmanızı tavsiye ederim.Hertz esk serisi,kicker  ks serisi,dd audio c 6.5 serisi,infinity reference serisi komponentleri ile hertz ep4,jbl 1004,kicker zx 650.4 gibi ampliler işinizi görecektir.Komponent takımının crossoverı sayesinde sisteminizden hiçbir şekilde alt frekans sesleri (bass) alamayacağınızı da unutmayın.Mid takımına uygun güçte minik bir subwoofer ile sisteminizi tamamlayabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Misafir

Murat abi ilkönce hoparlörleri değiştir. Ses kalitesine bak. Gerçi seni tanıdığım için söylüyorum evindeki kaliteyi veya vectradaki kaliteyi bulmak imkansız gibi. Bunun için ciddi para harcaman lazım. Amfiden önce bence Teybi değiştir. Arabadaki orjinal teypten istediğin performansı alamayabilirsin. Forumda satılık amfi ve set için birleşenler var bir bak istersen. Gökhan Erkenin arabasındaki ses sistemine hayran kalmıştım. Tam senlik aslında. Maliyeti tam olarak bilmiyorum. 1000-1500 arası vardır. Bunlar fiyat olarak fazla biliyorum. Ama tam senin tarzın :) Gökhan ses kayıt işi ile uğraşıyor. Serdar ortaç ve demet akalın gibi sanatçılara çalışıyor.

Hocam gökhanın arabasındaki o tesisat yine değişiyor  :biggrin: yetmiyor diyor..tam maliyeti nedir bilmiyorum,öğrenince yazarım...

Bu iş için set halinde alıp taktırmak mantıklı geliyor bana,onunda maliyeti yaklaşık 600 lira civarı..

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Arabamdaki  kapılardaki orjinal 13 cmlik hoparlörler yerine 2 tane komponent  ve amfi bağlatmak istiyorum,tavsiye edeceğiniz komponent set ve amfi varsa fikirlerinizi alabilirim..Ayrıca arabamdaki teybi değiştirmeyeceğim sadece biraz yüksek biraz da kaliteli   bir takım istiyorum, fikirlerinizi bekliyorumm..teşekkürler..

sadece kompenant anfi kullancaksanız 1 takım jbl yanına hifi marka anfiler 2400wat 4 kanallı maliyeti düşük hemde memnun kalırsınız kullanabilirsiniz.daha sonra bir takım daha kompenant veya bass ekleyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Günyüzlü
(düzenlendi)

Öncelikle hepinize teşekkür ederim,ben ilk etapta orjinal teybi değiştirmeyeceğim,düşüncem ilk önce ön kapı kollarına 

http://www.n11.com/cadence-fxc5k-525-inch-compenant-mid-13cm-P20044667 bir çift alıp,

bunları da ;

http://www.n11.com/jameson-usa-505-2500watt-4-kanal-stero-arac-anfisi-otomuzikmarketim-P16308316 amfiye bağlamak istiyorum,hem fazla masraf yapmak istemiyorum hem de sonra arka kapılara da aynı marka aynı ebatta komponentlerden bir çift daha almayı,eğer gerek duyarsam en son da kabinli bir bass alıp arabamdaki sesi arttırmak istiyorum.

Sizce arkadaşlar bu komponentlerle amfi uyum sağlar mı? Ben pek amfi seçiminden anlamıyorum-bu amfiyi en çok satılanlardan buldum-ayrıca sonra bağlayacağım ikinci komponentleri ve en son bağlamayı düşündüğüm bassa gücü yeter mi?

Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum..

Not: ön ve arka kabinlerim 13 cm 

tarihinde Murat Günyüzlü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Öncelikle hepinize teşekkür ederim,ben ilk etapta orjinal teybi değiştirmeyeceğim,düşüncem ilk önce ön kapı kollarına 

http://www.n11.com/cadence-fxc5k-525-inch-compenant-mid-13cm-P20044667 bir çift alıp,

bunları da ;

http://www.n11.com/jameson-usa-505-2500watt-4-kanal-stero-arac-anfisi-otomuzikmarketim-P16308316 amfiye bağlamak istiyorum,hem fazla masraf yapmak istemiyorum hem de sonra arka kapılara da aynı marka aynı ebatta komponentlerden bir çift daha almayı,eğer gerek duyarsam en son da kabinli bir bass alıp arabamdaki sesi arttırmak istiyorum.

Sizce arkadaşlar bu komponentlerle amfi uyum sağlar mı? Ben pek amfi seçiminden anlamıyorum-bu amfiyi en çok satılanlardan buldum-ayrıca sonra bağlayacağım ikinci komponentleri ve en son bağlamayı düşündüğüm bassa gücü yeter mi?

Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum..

Not: ön ve arka kabinlerim 13 cm 

her türlü yeter bence 1000wattlk 30cmlikte bassı  rahat kaldırır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

her türlü yeter bence 1000wattlk 30cmlikte bassı  rahat kaldırır

wata pek inanmayin anfinin rms ve ohm değerleri önemli daha yenisiniz herhalde bu işlerde iki takim mid takilacaksa illa bi anfi daha şart bana göre mid için ayrı bas için ayri olacak şekilde bu anfiyle bas zor beslenir midlerle

mesela 4x80 yazmış 4 ohm bağlandığında kısaca 320 rms değerli 

2ohm a düştünmü  400 rms e çikiyor kısaca ya bas yada mid besleyecen :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

http://www.n11.com/sony-xmn1004-1000w-34-kanal-amfi-P17154766

Uğur bey bu amfi sanki biraz daha güçlü geldi bana ne dersiniz? Yada sizin önerebilceğiniz böyle komponent set ve amfi var mı? teşekkürlerr..

acikcasi ben de marka ve model öneremem bu tip amfi olaylarını çözmeye çalişiyorum az çok yeni öğrenmeye başladım ama bu anfi diğerinden dahaa iyi marka olarakta :D

Yorum bağlantısı
Murat Günyüzlü

Selami bey öncelikle teşekkürler,ancak bu benim düşündüğümün baya üzerinde (ses+fiyat),Uğur bey,anladığım kadarıyla sony amfi ve candence komponent takım (linklerde verdiklerim) ilk etapta yeterli olacak herhalde,bunları bir müsait olunca alayım,taktırayım,sonra gerisine devam ederiz,ilginize teşekkürlerr..bu arada başka fikir ve düşüncelerinizi bekliyorumm..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Orta kalie bir ses istiyorsanız 1000 tl gözden çıkarmanız gereklidir. Eğer yeterli bütçe ayırmayıp ses sistemi yapmaya çalışırsanız eskisinden yüksek fakat daha kötü ses elde edersiniz.

Subwoofer olmadan takacağınız componentlerden hiçbir şekilde verim alamazsınız, ileride subwoofer takviyesi ile desteklemeyi düşünmek yerine, orjinal sistemle idare edip ileride eksiksiz ve kaliteli bir sistem yapmanız daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Üstadım aracımdaki tesisatı çıkarmak istiyordum. Eğer isterseniz size verebilirim. 2.000 TL lik sistem mevcut...

-Platinium serisi amfi,

-38 cm kicker bas ve kasa,

-2.0 farad kapasitör var aracımın arkasında...

Böyle birşey de işinizi görebilir;

http://www.sahibinden.com/160238561

Siz bu sisteme 2000 tl mi verdiniz?

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

wata pek inanmayin anfinin rms ve ohm değerleri önemli daha yenisiniz herhalde bu işlerde iki takim mid takilacaksa illa bi anfi daha şart bana göre mid için ayrı bas için ayri olacak şekilde bu anfiyle bas zor beslenir midlerle

mesela 4x80 yazmış 4 ohm bağlandığında kısaca 320 rms değerli 

2ohm a düştünmü  400 rms e çikiyor kısaca ya bas yada mid besleyecen :D

uğur bey yeni değilim iyi anlarım kullandığım sistemden pay alarak yazdım. 2400 wattlık 4 kanal anfime 1000wattlık bass 2 takım 16 cmlik jbl cs serisi bağlı baya uzun zamandır kullanıyorum. 13cmlik bağlıycağından bahsetmiş zaten anfisi hala kolaylıkla kaldırır sözümün arkasındayım anfiyi çok zorlıycak bir sistem değil

Selami bey öncelikle teşekkürler,ancak bu benim düşündüğümün baya üzerinde (ses+fiyat),Uğur bey,anladığım kadarıyla sony amfi ve candence komponent takım (linklerde verdiklerim) ilk etapta yeterli olacak herhalde,bunları bir müsait olunca alayım,taktırayım,sonra gerisine devam ederiz,ilginize teşekkürlerr..bu arada başka fikir ve düşüncelerinizi bekliyorumm..

murat bey bence siz  hiç bass olayına girmeyin kompenantların size istediğiniz sesi verebilcek düşüncesiydim anfi ve kompenantlarınızı bağlatın bence kaliteli bir ses alırsınız.

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/HI-FI-HF-404-4-Kanal-Amplifikat%C3%B6r,103452,502989,855028.html?langId=-14  bu anfide işinizi görecektir ama bağlayabilecekleriniz sınırlıdır tek takım kompenant ve bass gibi. ben kullandım gayet memnundum.

Yorum bağlantısı

Tansel'in dediklerine katılıyorum ve özellikle kompenant takımların subwoofer olmadan montajının gereksiz bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda ana kaynağın ses kalitesi yeterli gelmiyorsa anfi sadece bu kalitesiz sesi yükseltecek, eskiden volüme 12'de duyduğunuz sesi volüme 5'te vermeye başlayacak gibi de diyebiliriz.

Volvodaki ana üniteler genelde bas ağırlıklı, tizleri sönümleyen bir yapıya sahip. Bu nedenle ana ünite değişimi duyulmayan tizleri ön plana çıkarabilir. 13cm'lik hoparlörlerin verdiği bas sesi(s40 için konuşuyorum) dikkate alındığında, piyasadaki birçok markadan kaliteli malzeme olduğunu belli ediyor. Volvo ses konusunda ezelden beri dikkat eden bir markadır. Yerine alıncak 13cm'lik hoparlörler çok tat vermeyebilir bu bakımdan.

Araçta beklenilen ses tiz ve basları dengelemek yönündeyse ana ünite+koltuk altı sub(kendinden anfili), gerekirse de tiz hoparlör değişimi ile 1000-1200tl civarında bir bütçeyle ciddi değişim yaratır diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Murat Günyüzlü

Herkese tekrar tekrar teşekkürler..buradan şöyle bir tartışma konusu da açılıyor;

şimdi orijinal volvo marka teybim 4*25 w,ayrıca bass ve tiz ayarları üzerinde var, ben buna amfi ve kompenantları bağlayacağım, amacım teybin sesi orta düzeyi geçti mi ses boğuluyor ve hoparlörler yetmiyor,amfi ile bu kompenantları desteklersem sesi açtığımda daha yüksek ve bas olarak ta -öncesine göre-daha iyi bir verim alırım,eğer alamazsam da sonradan kabinli bir bas bağlarım.

1-Burada illa orijinal teybi değiştirmem mi lazım? (ama değiştirmek istemiyorum)

2-Sadece kompenantlarla ve amfiyle ses,birazda olsa bass alamaz mıyım?

Ayrıca amfi olarak benim linklerini verdiğim Jameson mu sony mi? sanki jameson daha güçlü gibi..

Birde ben çok abartı ses sistemi, kocaman kabinli bir bass istemiyorum,mesela ses düzeyi 25 kademeden oluşuyorsa ,ben 10 a kadar açtığımda ses boğuluyorsa ben 18 de 20 de dinlemek istiyorum,bu konuda yeterli bir amfi ve uygun 2 çift kompenant ilk etapta yeterli olur,devamında küçük bir bass eklemesi  ihtiyaca göre uygun olur ne dersiniz??

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Günyüzlü

arkadaşlar son olarak şu sistem nasıl,birbirine yeter mi?

amfi;  http://www.n11.com/sony-xmn1004-1000w-34-kanal-amfi-P17154766

kompanent  bir çift (sadece önlere):  http://www.n11.com/cadence-fxc5k-525-inch-compenant-mid-13cm-P20044667

daha ileride kutulu bass..bağlamak istersem kaç w, ya da kaç RMS olmalı,ve bir çift daha aynı kompanentten arkalara da bağlasam sorun olur mu?

Teşekkürlerr..

Yorum bağlantısı

Herkese tekrar tekrar teşekkürler..buradan şöyle bir tartışma konusu da açılıyor;

şimdi orijinal volvo marka teybim 4*25 w,ayrıca bass ve tiz ayarları üzerinde var, ben buna amfi ve kompenantları bağlayacağım, amacım teybin sesi orta düzeyi geçti mi ses boğuluyor ve hoparlörler yetmiyor,amfi ile bu kompenantları desteklersem sesi açtığımda daha yüksek ve bas olarak ta -öncesine göre-daha iyi bir verim alırım,eğer alamazsam da sonradan kabinli bir bas bağlarım.

1-Burada illa orijinal teybi değiştirmem mi lazım? (ama değiştirmek istemiyorum)

2-Sadece kompenantlarla ve amfiyle ses,birazda olsa bass alamaz mıyım?

Ayrıca amfi olarak benim linklerini verdiğim Jameson mu sony mi? sanki jameson daha güçlü gibi..

Birde ben çok abartı ses sistemi, kocaman kabinli bir bass istemiyorum,mesela ses düzeyi 25 kademeden oluşuyorsa ,ben 10 a kadar açtığımda ses boğuluyorsa ben 18 de 20 de dinlemek istiyorum,bu konuda yeterli bir amfi ve uygun 2 çift kompenant ilk etapta yeterli olur,devamında küçük bir bass eklemesi ihtiyaca göre uygun olur ne dersiniz??

Murat Bey,

Kompenant sistemler yüksek ve orta frekansları duymanız için sesleri ayrı yollardan vermek üzere tasarlanmışlardır. Hatta öyle ki, bazılarında crossover aparatları ile mid ve tiz seslerin ayrım frekansları bile ayarlanarak doğru sesi doğru kanaldan almanız amaçlanır. Ancak görüldüğü gibi yukarda bi şey eksik. Alçak frekanslar yani baslar. Eğer siz sadece kompenant sistem kullanırsanız şu an duyduğunuz bas seslerine hasret kalırsınız. Bu tip seslerde tamamlayıcı olan subwooferdır. Tıpkı ev sinemalarını tamamlayan 5+1'de 1'i temsil eden subwoofer gibi.

Orjinal ana üniteyi değiştirmeniz sesin karakterini değiştirmeniz açısından önemli. Yoksa şu an duyduğunuz sesi daha düşük volümlerde anfi sayesinde güçlendirerek belki değişen kompenantların da verimi ile biraz daha farklı algılıyor olacaksınız fakat kesinlikle belli bir süre sonra kulağınız o kompenantları gerçekten doldurabilecek, doğru frekans ayrımı yaparak tizi, bası dengeli bir ana kaynak sesi arayacak.

Ben genelde herkese yaptığım tavsiyeyi yapayım.

Güzel bir ana ünite. En önemli detay sub kontrolü olsun. Kapılara normal koaksiyel hoparlörler. Pioneer'ın 100tl çifti satılan modelleri iş görür. Takılabildiği ölçüde büyük olan daha iyi olur. Ayrıca tiziniz varsa ve parlak çalmıyorsa tiz hoparlör değişimi. Koltuk altı veya bagaja kendinden anfili bir subwoofer. Dışardan bangır bangır bir müzik istemiyorsanız, basın içinde kaybolan tizler istemiyorsanız, hip hop, underground müzik yerine; çok sazlı müziklerden hoşlanıyorsanız kesinlikle keyif alırsınız.

Evde her odada 5.1 anfim vardır. Ses konusunda hassas yapıdayım diyebilirim. Her aracımda muhakkak hoparlörleri ilk iş olarak değiştiririm. Yıllardan beri anfi kullanmadım:) yukarda anlattığım sistemlerle çok kaliteli müzik dinledim araç içinde.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

Evren,

eklediğim linkteki hoparlörler arka kapılara takmak için iyi bir seçim olabilir mi?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/KENWOOD-KFC-1664S-6-1-2-in%C3%A7-180-W-3-Yollu-Coaxial-Hoparl%C3%B6r,103452,502991,854740.html?langId=-14

Osman Bey,

3 yollular olmayabilir. Arkadaki mıknatıs bmlümü camla temas edebilir. Tavsiyem hoparlör seçiminizi müzük sistemlerine hakim bir yerde kapıların döşemeleri açıldıktan sonra deneyerek yapmanız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Osman Bey,

3 yollular olmayabilir. Arkadaki mıknatıs bmlümü camla temas edebilir. Tavsiyem hoparlör seçiminizi müzük sistemlerine hakim bir yerde kapıların döşemeleri açıldıktan sonra deneyerek yapmanız.

Saygılarımla.

Evren bey,

Arka camlar yarıya kadar indiğinden temas problemi yaşamam diye düşünüyorum. Linkini verdiğim hoparlörün kalitesi sizce yeterli olur mu?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Evren bey,

Arka camlar yarıya kadar indiğinden temas problemi yaşamam diye düşünüyorum. Linkini verdiğim hoparlörün kalitesi sizce yeterli olur mu?

Teşekkürler.

Kenwood iyi markadır. Ses konusunda kalite artacaktır. Önemli olan dediğim gibi montajının yapılabilmesi. Ön tarafta tweeter bölümü kapı döşemesini etkilemesin. Araç focus olduğu için tam kapı içi nasıl bilemiyorum.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Kenwood iyi markadır. Ses konusunda kalite artacaktır. Önemli olan dediğim gibi montajının yapılabilmesi. Ön tarafta tweeter bölümü kapı döşemesini etkilemesin. Araç focus olduğu için tam kapı içi nasıl bilemiyorum.

Saygılarımla.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...