İçeriğe Yönlendir

Motorcraft Fren Balata Orijinal Mi?

Recep Çelebi

Recommended Posts

Recep Çelebi

2010 fiesta mın fren balatalarını yetkili servisinde degistirttim. Marka olarak motorcraft me8v5j diye birsey takmışlar. Bana pek mantikli gi gelmedi. Ford, ford kullanmazmı? Iyide para aldılar. Acaba kazık mı yedim. Yoksa ford yetkili servislerin bu markayı mı kullanıyor? Benzer tecrube yaşayan arkadaşlar varmı? Bir de motorcraft hangi ülkenin malı? Yardımcı olabilirizseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Motocraft Ford un orijinal parça tedarikçisidir. Kısaca kullanılan parça orjinal Ford onaylı bir parça

Yorum bağlantısı
Fahri Tetik

focus ta orjinallari motorcraft fiyatıda 150 tl ön arka 300 tl. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

On ve arka icin bosch marka 2takim balata aldik. Arac uyari veriyordu fren yagi seviyesi dusuk diye. Usta amcam, ben cirak bi saatte degistik arka tekerleri soktuk, arkalar saglamdi degismedik, onler degisti arkalar kaldi .

Toplamda maliyet on arka balata bosch 130tl iscilik bedafa :D

4ejeve8u.jpg

e2ubynud.jpg

y7ahanu7.jpg

focus ta orjinallari motorcraft fiyatıda 150 tl ön arka 300 tl. 

Ön bi takım fren balataları için 140tl  Fiyatı dün aksaray ford parçası satan bayilerden aldım. 

Pahalı gelince arkadaları sormadım bile ..  Demekki o fiyattaymış.. Ford yetkili servis önler için balata işçilik 400tl istemişti :D

2010 fiesta mın fren balatalarını yetkili servisinde degistirttim. Marka olarak motorcraft me8v5j diye birsey takmışlar. Bana pek mantikli gi gelmedi. Ford, ford kullanmazmı? Iyide para aldılar. Acaba kazık mı yedim. Yoksa ford yetkili servislerin bu markayı mı kullanıyor? Benzer tecrube yaşayan arkadaşlar varmı? Bir de motorcraft hangi ülkenin malı? Yardımcı olabilirizseniz memnun olurum.

Orjinalliğine orjinal ancak çok pahalı..

Yukarıda gönderdiğim kendi mesajımdaki işlemeri dün yaptık..

Usta amcam olduğu için bana 130Tlye mal oldu. 2 takım balata 130tl  

Servis ise sadece ön balata için + işçilik 400tl demişti. 

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Karataş06

Motocraft Ford un orijinal parça tedarikçisidir. Kısaca kullanılan parça orjinal Ford onaylı bir parça

+1

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bu arada piyasada fazlasıyla sahte motocraft bulunuyor. Ucuz diye, güvenmediğiniz yerlerden almayın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bu arada piyasada fazlasıyla sahte motocraft bulunuyor. Ucuz diye güvenmediğiniz yerlerden almayın

Abi ciddimisin ? Sahtesinidemi yapiyorlar ? Yuh ya..!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi ciddimisin ? Sahtesinidemi yapiyorlar ? Yuh ya..!

Sadece onun olsa iyi :) Piyasada bir çok parçanın bolca sahtesi mevcut.Yağın bile sahtleri kaynıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Çelebi

Geçen ay ford ta kampanya vardı. Yüzde 18 indirim. Normal bakımın yanında zaten degismesi gereken ön fren balatalarını da degistirteyim dedim. Birazda pazarlık yaparak balata değişimi yaklaşık 230tl ye geldi. Başta 305tl demişti. Adamın gönlü pek olmadı. Hatta mevcut balatalarin seni daha götür dediler. Ben kabul etmedim değişsin dedim. Eski balatalarıda istedim. Ilk orijinal balatalari motorcraft değil. Çok farklı birsey. Ucuz oldu diye yan sanayi mi takılarak diye şüphelendim. Ancak anlatilanlara bakıyorum zaten tüm yetkili bayilerde motorcraft takıyor gibi bir sonuç çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yetkili servisler Ford'un onay verdiği markaları kullanırlar. Parça olarak genelde otosan,fomoco,motocraft ı kullanırlar.

Yorum bağlantısı
Recep Çelebi

Teşekkür ederim hocam. Çıkan balatalara baktım fomoco texar yazıyor. Neticede 230tl bayıldık. O da iyi para. Freni çok kullanan biri değilim. Allah nasip ederse en az bi 50000 km gider bunlar.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Teşekkür ederim hocam. Çıkan balatalara baktım fomoco texar yazıyor. Neticede 230tl bayıldık. O da iyi para. Freni çok kullanan biri değilim. Allah nasip ederse en az bi 50000 km gider bunlar.

Fomoco = FOrd MOtor COmpany ;)

Yorum bağlantısı
Olcay Akcabelen

Bende biraz once netten mk3 mondeom icin arka balata siparis ettim motocraft aldim uzerinde bosch yaziyor. orjinal parca tedarikcisi oldugunu bilmiyordum ogrenmis oldum. Ayrica cogu parcalarda FoMoCo yaziyor sanirim fordun birkac tedarikcisi var.

Yorum bağlantısı
Atilla Balkan

2 ay önce özel yetkili serviste 150tl ye değiştirdim orijinali ses sorunu yüzünden çok geri dönüyor bosch taktık dedi. Şimdilim memnunım

Yorum bağlantısı
Safak Acar

gerçek motorcraftı kimse ithal etmez, elinde patlar :D

Abi sence bosch balata  iyimi ?  Ben şuanlık bi sıkıntı görmedim.. Arka tarafları takmadık onlar elde kaldı  :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hasan Baş

Serviste balatalari değiştireyim dedim 150 tl ve 220 tl balata var dediler markalarını sormak aklıma gelmedi 150 tl olanı nasıl dedim üzerindeki balatalarla eşdeğerde dediler ama ses yapabilir dediler ses yaparsa garanti den degisiriz dedim değişmiyor dediler ben kalsın dedim ve degistirmedim.

Sizce aracıma hangi marka balata takmaliyim?

Motorcraft mı? Trw mi? Bosch mu?

Yoksa başka bir marka mı?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Serviste 220 tl motorcraft işçilik içinde ... 135 tl dışarıda aynısı. Ustan varsa ve güveniyorsan dışarıda taktir. Ben dışarıda taktirdim ama aynı hesaba geldi bende aksilikler oldu.

Yorum bağlantısı
Hasan Baş

Servis daha garanti tabiki sıkıntılar yaşamamak için.Serviste 150 tl olan hangi markadır acaba ?

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Fevzi Göktaş
Çağlar Bayur yazdı:

gerçek motorcraftı kimse ithal etmez, elinde patlar :D

2015 ford focus aracıma ilk defa balata değişimi yapılacak. motorcraft markayı n11 sitesinda buldum. orijinal mi bilmiyorum. 

hangi marka balata takmalıyım sizce?

yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...