Sarp D. Uygur 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Arkadaşlar haftasonu şöyle hanımla ve arkadaşlarla bi gezi yapalım dedik, Cuma gününden hazırlandık, akşam akşam sol stop lambasının gittiğini farkettim, aldım bir ampul hemen değiştirdim (bundan iki ay önce de sağ stop ampulünü de değiştirmiştim), vesselam gezdik tozduk dün gece, yani bir gün sonra sol far ampulü gitmiş, araçta zenon takılıydı (merak etmeyin far seviyem her zaman en düşükte, aldığımda vardı bende çıkarttırmamıştım) vesselam gittiğimiz yerde sanayide zenon ampulleri söktürdüm, tesisatı da devre dışı bıraktırdım normal farlara döndüm, bugün de geri dönüş yolunda araba arıza ışığını yaktı. Önce zenon kitlerinin bir yerlere değebileceğini düşünerek uçlarını elektrik bandıyla sardım, baktım arıza ışığı gitmiş, devam ettik yola bi 15 dk geçmedi yeniden yandı, dedim herhalde kabloların komple sökülmesi lazım, komple monteli yerlerden söktüm bagaja attım, baktım yine ışık gitti devam ettim, gel gelelim araba bir müddet gittikten sonra arıza ışığını yakıyor halen daha. Önce arka stoplarla başlayan ve önlere de sıçrayan bu şanssız durumdan sonra aklıma garip garip şeyler geliyor, sanayiye gitmeden önce bildiklerinizi benimle paylaşır ve tavsiyede bulunursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Yanan ışık ne ışığı... ? Ampul arızası mı yakıyor... ? Yorum bağlantısı
Onur Bulut 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Arıza ışığı olarak ne gösteriyor? Keşke fotoğrafını çekip ekleseydiniz. Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Arıza ışığı zaten motoru stop edince söner , belirli süre sonra tekrar yanar diye biliyorum. Xenon kabloları , v.s boşa uğraştınız sanırım. Aklıma sonradan taktıgınız stop lambasının yakmıs olabileceği geliyor. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 6 Nisan 2014 Yazar Paylaş 6 Nisan 2014 Arıza lambası genel arıza lambası arkadaşlar, dişli şeklinde olup içerisinde ünlem işareti olan arıza lambası. Arıza motor ilk çalışmasında yanmıyor, 5-10 dakika sonra yanıyor yolda giderken durduk yere. Stop lambasının yakacağını açıkçası düşünmüyorum diğer tarafı da aynı ampul ile değiştirmiştim zamanında, çift duy tek duy karışık bişey yok yani.. Aklıma elektrik aksamında hastalıklı bir durum olduğu geliyor anlayamadım. Yarın işten fırsat bulabilirsem sanayiye gideceğim ama öncesinde belki elden bir şey gelir diye araştırıyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 O söylediğiniz arıza lambası değil ki. Arıza lambası sarı renk ve yamuk şeklinde diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltin. Eğer rampada düşük devirdeyken yanıyorsa aynı sorun bende de var. Ustanın söylediği motor kendini korumaya alıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Sarp bey benim aracım focus2 bu işaret bende kırmızı renkte. Ben rampa çıkarken bu işaret yanıyordu. Düz yolda hiç yanmadı stop edip tekrar çalıştırdığımda sönüyordu. Hatta bunu seyir halindeyken yapıyordum bazen. Hem usta hem elektrikçi motor korumaya alıyor yani araç bayılma noktasına gelince bu yanar dediler. Ben onların yalancısıyım. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 6 Nisan 2014 Yazar Paylaş 6 Nisan 2014 Benimki bildiğiniz düz yolda giderken durduk yere yanıyor, stop etmeden de geçmiyor. Gerçi stop edip devam ettiğimde yine 5-10 dakikaya yanıyor... Bu arızanın, ampullerimi patlatmakla başlayıp ileride daha büyük bir arıza çıkaracak bir arıza olduğunu düşünüyorum, korkuyorum açıkçası.. Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 O zaman size servis yolu göründü. İnşallah büyük bir arıza değildir. Korkmayın bakın ben beyin kutusu diye gittim şimdi aracıma motor yapılıyor. canımız sağ olsun Allah kaza bela vermesin gerisi olur gider.... Geçmiş olsun tekrardan. 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 6 Nisan 2014 Paylaş 6 Nisan 2014 Benimki bildiğiniz düz yolda giderken durduk yere yanıyor, stop etmeden de geçmiyor. Gerçi stop edip devam ettiğimde yine 5-10 dakikaya yanıyor... Bu arızanın, ampullerimi patlatmakla başlayıp ileride daha büyük bir arıza çıkaracak bir arıza olduğunu düşünüyorum, korkuyorum açıkçası.. Genellikle yazılımli araçlarda bu sorunlarla karsilasilir beyin keser gücü ve isik yakar söndür geri ac geçer bi 15 dakka sonra bidaha olur beyinde belki küçük bi hata olabilir sadece tahmin emon olamadim suan Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 7 Nisan 2014 Paylaş 7 Nisan 2014 Aracın bilgisayara bağlanıp ne arızası verdiği bakılması lazım. En kısa zamanda özel veya yetkili servise gidin. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 7 Nisan 2014 Yazar Paylaş 7 Nisan 2014 Bugün sanayide biraz gezdirdim arabayi, önce elektrikciye gösterdim akü kontrolü yapti arabayi calistirtti voltajlara bakti falan bunda bir problem yok dedi, gidip Ford tamiri yapan bir yerde de bilgisayara bagladik Ariza fren musurunden kaynaklaniyormus, hemen stop ampullerini soktuk altlarindaki iletkenler nokta seklinde degil de elips seklinde oldugu icin sanirim arada birbirlerine degiyor diyeymis ariza. Usta hatayi sifirladim bi dene bakalim dedi eve kadar ariza lambasi yanmadi. Hala icimde bir korku var ya bakalim... Tesekkur ediyorum fikirlerini paylasan arkadaslara Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 7 Nisan 2014 Paylaş 7 Nisan 2014 Bugün sanayide biraz gezdirdim arabayi, önce elektrikciye gösterdim akü kontrolü yapti arabayi calistirtti voltajlara bakti falan bunda bir problem yok dedi, gidip Ford tamiri yapan bir yerde de bilgisayara bagladik Ariza fren musurunden kaynaklaniyormus, hemen stop ampullerini soktuk altlarindaki iletkenler nokta seklinde degil de elips seklinde oldugu icin sanirim arada birbirlerine degiyor diyeymis ariza. Usta hatayi sifirladim bi dene bakalim dedi eve kadar ariza lambasi yanmadi. Hala icimde bir korku var ya bakalim... Tesekkur ediyorum fikirlerini paylasan arkadaslara Geçmiş olsun. Bu tür arıza ışığı yaktığında, tam olarak neden yaktığı belli değilse arıza ışığını. İlk yapılması gereken araç bilgisayara bağlanıp nedenini öğrenmek. Boş yere usta usta gezdirip aracı kurcalatmaya gerek yok Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 7 Nisan 2014 Yazar Paylaş 7 Nisan 2014 Aklima ilk elektrik tesisatinda baslayan bir arizadir diye geldigi icin kosa kosa elektrikciye gittim acikcasi korkumdan.. Geçmiş olsun. Bu tür arıza ışığı yaktığında, tam olarak neden yaktığı belli değilse arıza ışığını. İlk yapılması gereken araç bilgisayara bağlanıp nedenini öğrenmek. Boş yere usta usta gezdirip aracı kurcalatmaya gerek yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts