İçeriğe Yönlendir

Benzinden Lpg'ye Geçerken Silkeleme

Emre Erdoğmuş

Recommended Posts

Emre Erdoğmuş

Aracıma 10 gün kadar önce Lovato OBD'li LPG taktırmıştım. Yakıt sarfiyatı ilk ölçümlerime göre normal. Sadece araç benzinden gaza geçerken silkeleme yapıyor. Ayrıca vites boştayken 600-800 devir arası rölanti dalgalanması yapıyor. Sorun nedir merak ettim yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam konusunda. (Araç 2011 Corolla) Bunun dışında çekişte benzine göre hiç bir kayıp hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Silkeleme minimalde olsa elbet olur da söylediğinize göre bariz bir silkeleme. Muhtemelen lpg'ciye gideceksiniz ve yazılım/kalibrasyonla sorun giderilecek.

Eğer düzelmezse.

Bakımlarınız tam mı? buji-bujikablosu,hava filtresi gaz kelebeği&rölanti valfi temizliği. Bu sıralamada bir eksik varsa lpg'de iken benzine göre daha belirgin olacaktır.

O da olmazsa subaplara bakılır ama 2011 araçta bu kadar büyüyeceğini sanmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

ilk kez takıldıysa çok normal 

2011 model aracıma ocak ayında lpg taktırdım. 6000km yi geçti. bu tip bir olayla karşılaşmadım. "normal" gibi durmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Geçiş ısısı düşük olabilir. Ancak araç sıcakkende aynı şeyi yapıyorsa o zaman yeniden ayar yapılması gerekir bence

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Dedebalı

6000 km olduysa tabi normal değil ayarda herşey anlaşılır basınç fazla olabilir boğma yapıyordur çiğ gaz kokusu geliyorsa eğer sıralı sist.ayarı cüzzi bişey zaten yavaş yavaş gazcıya doğru devam..  ivedik muayne istasyonuna sırtını ver ilk lambadan 100 metre sonra sola bak koca bi tabelası var çocuk işin ehli 2 yıl bunun eğitimini almış geçen bende ona gittim lpg den dolyı yanan arıza lambasını bile söndürüyor.20 tl

birde gazın enjektör memelerine baktır küçük olabilir 

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Dün akşam yorum yazdım bugün benim başımada geldi hatta benim araç stop ediyor. :(

Öğleden sonra baktıracam o sıkıntıya. Buraya da yazarım

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Zafer Ofli

Araya yolculuk girdi yazamadım benim araçtaki sorun lpg basınç sensöründenmiş. 110 TL lik bir parça değişti. Benden önceki sahibi lpg yi devamlı opetten alıyormuş. Onun katkısmı yağı mı neyse artık basınç sensörüne kadar ulaşıp onu bozmuş şu anda bir sorun yok

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş

Ayar yapıldıktan sonra sorun halloldu. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...