İçeriğe Yönlendir

Açık Hava Filtresi

Necati Möröy

Recommended Posts

Necati Möröy

Arkadaşlar 2013 model aracıma hava filtresi takmak istiyorum. Bir iki duyum aldım. Sensör yakıyormuş hava filtresi değişince. Birde 1.0 ecoboost motorda araç stop ediyormus. Benim araç 1.6 stop etme ve arıza ışığı gibi sorunlarla karşılaşır mıyım? Bilgisi olan yardım ederse sevinirim. Hava filtresi de önerirseniz iyi olur

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Filtre işinde kararlıysanız Nahit beye katıllıyorum K&N. Hava filtresiyle motor arasında bir yada iki sensör mevuttur. Bildiğim kadarıyla yakmaz fakat sağlıklı ölçüm yapamayacağı için bir süre sonra aracınızın yakıtı artabilir ve rölanti düzensizlikleri yaşanabilir. Yazılım yaptıran arkadaşlarla konuşmak lazım. Yeni yazılım yapılırken ordaki sensör değerlerine müdahale ediliyormu. Eğer o sensör değerleri yazılımdan değiştirilmiyorsa önermem. Focusumdan hava filtremi söktüm ve orjinale döndüm. Sıcak hava çekip güç kaybı da kalmadı.

Yorum bağlantısı
Necati Möröy

sensör yakmak ne demk? arıza lambası mı?

Evet arazi lambasi. Yakitin artmasi sorun degil ama sensorlerle ilgili bir sorun yasamak istemiyorum. K&N kullanacam ama hangisini kullanmaliyim sorun yasar miyim bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

takılan motorda, hava akışını ölçen maf ın konumuna bağlıdır, açık filtre takacağım diye bunu iptal eden var , yoksa lamba yakmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Güler

Hava akış metresini bozup arabanin sorunlu sarsintili calsmasina teklemesine rolanti bozukluguna ve bi anda istop etmesine neden oluyor hava akış metreside pahalı diye biliyorum..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...