Cem Karaca 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 (düzenlendi) aracım 2002 model makyajlı kasa ghia araç hafta içi 4-5 defa hararet sona dayanmıştı 3 saniye sonra tekrar ortaya geldi son zaman kırmızıda oyalanmaya başlamıştı 3 gün önce tamirciye götürdüm önce müşür değişti sonra devirdaim yotu radyatörün havası alındı ancak çözülmedi motora girmeye karar verdik bundan öncede yağ yakma sorunu vardı girmişken onada daldık sekman atıldı subab lar taşlandı lastikleri değişti fiyat listesi şöyle 270 tl taşlamacı--370 tl tamirci--600 tl malzemeci toplam 1240 tl acaba baya uygun mu yapmışız yoksa fiyat yüksekmi bi fikri olan varsa konuşalım tartışalım 11 Nisan 2014 tarihinde Cem Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 hareketle ilgili forumda konular var, burada yalancı hararet diye tabir edilen sorun oluşmuş galiba. Ne kadar yağ yakıyordu peki? Yorum bağlantısı
Cem Karaca 11 Nisan 2014 Yazar Paylaş 11 Nisan 2014 Peki sorun tamamen cozuldu mu aracı bugün aldım çözülmüş gibi duruyor işallah kazıklanmamışızdır hareketle ilgili forumda konular var, burada yalancı hararet diye tabir edilen sorun oluşmuş galiba. Ne kadar yağ yakıyordu peki? bir kaç defa havasını aldı ama yinede çözümlenemedi bazı hortumlar ateş gibiydi bazılarıda soğuktu devir daim yapmıyor demişti usta Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 fazla düşük bir rakam, yani 10 tl sokağa atılıyor, hakkı ile tamirat 20 tl olması gerekirken, kötü tarafı gerçekten yetersiz bir tamirat ise daha sinra ilave 30 tl daha harcanıri motor işi böyle. 1. şu an yapılan: sıfır segmanı eski pistona taktılar ve blok honlandı, bu arada üst kapak taşlandı, 2. üst kapak sınırsız kere taşlanamaz, doğru şekilde yapılırsa en fazla 2 defa taşlanır sonra çöp olur 3. listede hararete dayalı çözüm harcamsı yok? hararet bir sonuç, sebebi ne??? sebep hala orada ise kısa sürede daha yüksek tamir masrafı çıkar. 4 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 Aracınızda kullandığız yağ ne idi ? Hararet sorunu yalancı hararet olabilir , yağ yakması ise yanlış yağ kullanımından kaynaklı olabilir. Belki de boşuna bu kadar para harcadınız veya Çağlar Abinin bahsettiği gibi daha para harcayacaksınız Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 Hararet sorununuz tekrarlarsa eğer aklınızda bulunsun, bundan önceki 2000 model ghia focusumda LPG taktırdıktan sonra hayali hararet olayı baş gösterdi, motorda herhangi bir hararet yokken gösterge maksimuma vurup duruyordu ve en sonunda motor arıza lambasını yaktı sonuçta çözüm olarak termostat'a bir delik deldiler ve sorun ortadan kayboldu. Aklınızda bulunsun....... Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 11 Nisan 2014 Paylaş 11 Nisan 2014 (düzenlendi) Sakın ha termostat falan deldirmeyin, bu pisliği kanepenin altına itmeye benzer, pislik görünmez ama kokusu daha sonra çıkar.Daha makul çözümler forumda var. 11 Nisan 2014 tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Karaca 12 Nisan 2014 Yazar Paylaş 12 Nisan 2014 fazla düşük bir rakam, yani 10 tl sokağa atılıyor, hakkı ile tamirat 20 tl olması gerekirken, kötü tarafı gerçekten yetersiz bir tamirat ise daha sinra ilave 30 tl daha harcanıri motor işi böyle. 1. şu an yapılan: sıfır segmanı eski pistona taktılar ve blok honlandı, bu arada üst kapak taşlandı, 2. üst kapak sınırsız kere taşlanamaz, doğru şekilde yapılırsa en fazla 2 defa taşlanır sonra çöp olur 3. listede hararete dayalı çözüm harcamsı yok? hararet bir sonuç, sebebi ne??? sebep hala orada ise kısa sürede daha yüksek tamir masrafı çıkar. taslama islemi yapan ve motoru toplayan arkadaslar ne gerek'yorsa yaptik dediler motorun 10 numara oldu ded'ler garantili servise gitsem zaten eminim fiyat en az 3 kati cikardi Yorum bağlantısı
Cem Karaca 12 Nisan 2014 Yazar Paylaş 12 Nisan 2014 Aracınızda kullandığız yağ ne idi ? Hararet sorunu yalancı hararet olabilir , yağ yakması ise yanlış yağ kullanımından kaynaklı olabilir. Belki de boşuna bu kadar para harcadınız veya Çağlar Abinin bahsettiği gibi daha para harcayacaksınız araçta ilk önceleri 5/30 castrol magnetec kullanıyordum 1000 km de 300ml. civarı yağ eksiltiyordu sonra 10/40 koymaya başladım eksiltmeyi biraz azaltmıştı 250ml. civarına düştü eksiltme şimdi artık 5/30 magnetecten şaşmam Hareret çözülmediği zaman ford servisine ( ford bayisi olan ) orda sorunu gösterdinizmi ora daha bilgilidir , ben çözemedim bir arıza olursa araba neyse kendi servisine gidiyorum orda öğreniyorum ama sanayide yaptırıyorum cünkü servis fiyat fazla çıkarıyor birkaç defa o taktiği bende yaptım şimdi yüzüm yok artık serviste yetişip ayrılmış birini buldum Yorum bağlantısı
Cem Karaca 12 Nisan 2014 Yazar Paylaş 12 Nisan 2014 Sakın ha termostat falan deldirmeyin, bu pisliği kanepenin altına itmeye benzer, pislik görünmez ama kokusu daha sonra çıkar.Daha makul çözümler forumda var. ünal bey doğru söylüyorsunuz kesinlikle bir sorun vardır ilerde daha büyük sorun çıkarta bilir motora giren boruların biri sıcak biri soğuksa havasını aldırmak tek çözüm eğer gene hararet yapıyorsa motor açılacak gibi demektir tahminim ve izlenimlerim Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Hararet probleminin çözümü forumda var incelerseniz görürsünüz.Araç radyatör hortumlarına sistemi rahatlatıcı ara hortum yapılıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Geçmiş olsun..Sanki bana biraz aceleci karar vermişsiniz gibi geldi.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 taslama islemi yapan ve motoru toplayan arkadaslar ne gerek'yorsa yaptik dediler motorun 10 numara oldu ded'ler garantili servise gitsem zaten eminim fiyat en az 3 kati cikardi Sıkıntı orada işte, 3 katı olsun tam olsun. Yorum bağlantısı
Cem Karaca 12 Nisan 2014 Yazar Paylaş 12 Nisan 2014 Geçmiş olsun..Sanki bana biraz aceleci karar vermişsiniz gibi geldi.. ünal beyin dediği ara hortumla hararet sorunu çözülüyormuş egzos cu ardaşım bugün yanına uğradığımda söyledi ancak birde yağ yakma sorunum vardı neyse artık hararet sorunuyla karşılaşan uşaklı arkadaşlarma hasan aras ı 1 eylül sanayide tavsiye ederim reklam falan değil başka canlar yanmasın Yorum bağlantısı
Recommended Posts