İçeriğe Yönlendir

1.6 Tdci - Şanzıman Yağı

Gürçay Hüseyin

Recommended Posts

Gürçay Hüseyin

Focus 2, 1.6 Tdci'de mekanik sanziman MTX75 ve 1.9 litre aliyor bildigim kadari ile. Link ve oneri icin tesekkurler. Turkiye'de Ford'un orjinal transmisyon yagi hangisi?

Yorum bağlantısı
Coşkun Yılmaz

şanzıman yağını değiştirmek yada eklemek 1.6 tdci manuel focuslarda ne derece önemli servis normalde boş yollamaz ama değiştirelim de demiyor ?
162 binde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Çukur

genelde değişmezler ama değişmekte fayda olacağını düşünüyorum.  baskı başata değişimine kadar da beklenebilir.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Belli bir km sonradi degismesi gerekiyor. Bugun bizim ulkedeki yerel Ford bayisinden ogrendigime gore 150-200 bin arasi degisitirlemesini tavsiye ettiler.Tabi bu zorunlu birsey degil, sadece bir tavsiye. Ama en azindan yag seviyesini kesinilikle kontrol edin dediler.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Fren ve direksiyon hidroliğide kapalı devre çalışan sıvılar fakat zamanla özelikleri kaybolmakta bu herkesçe malum..Şanjıman yağının da değişimi baskı balata değişiminde yapılmalı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Transmisyon kutusu yagi ile pn kaputta bulunan fren/sanziman yagini karistirmayin. Ford Etis'e ( Ford'un official swrvis ve periyodik buletini) gore fren/sanziman yagi her 2 yilda bir degismesi gwrekiyor cunku fren yagi asiri derece hidroskopik (su emen) bir sivi. Hatta sividaki su derecesini olcen aletler bile var bazi servislerde.

Otomatik transmisyon yagina gelince, bu yag kesinlikle belli km'den sonra degisiyor.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Abi kapağı hiç açılmamış bir mobil atf320 otomatik vites şanzıman yağı 2009 yılında üretilmiş ise bugüne kadar özelliğini kaybeder mi ?

Mert bu işi yapanlar kapak altındaki alüminyum folyo açılmadığı  sürece bozulmaz diyorlar..Bana sorarsan taze  her zaman iyidir,en azından teknolojisi iyileştirilmiştir diye bakmak lazım

Transmisyon kutusu yagi ile pn kaputta bulunan fren/sanziman yagini karistirmayin. Ford Etis'e ( Ford'un official swrvis ve periyodik buletini) gore fren/sanziman yagi her 2 yilda bir degismesi gwrekiyor cunku fren yagi asiri derece hidroskopik (su emen) bir sivi. Hatta sividaki su derecesini olcen aletler bile var bazi servislerde. Otomatik transmisyon yagina gelince, bu yag kesinlikle belli km'den sonra degisiyor.

Aynıdır demiyorum ,manuel şanzıman yağının ömürlük olduğu felsefesine karşıyım sadece

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzıman yağını belli periyodu yoktur, soğul kış gününde viteste zor geçme başlamış ise değişmek gerekir, fren yağı, zmanala nem nufuz etmesi sonucu kaynama sıcaklığı düştüğü için dağişir, zira farklı bir işlevi vardır (hidrolik basıncı sağlar)

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Eski sponsorumuz fordburada da castrol 75 90 1litre 20 tl bilginize.Baskı balata değişiminde 2 litre yetiyor, 0.3 litre kadar da eskisinden ekleniyor.3 litre alırsanız gerisi israf olur.

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Tesekkurler arkadaslar. Son olarak OEM yagda karar kildim ve aldim.

1045737.jpg

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Yakın zamanda baskı balata volan değişecek, yağı da değişeyim diyorum. 1.9-2.3 litre arası değerler okudum, 2 yada 3 kutu almak arasında kaldım.

https://www.turkoilmarket.com/urun/motul-motylgear-75w-90-1-litre şunun fiyatını uygun, suni markanın 2 ürünü daha var, iki katı fiyat ferki nedir bilemedim?

1 hangi yağı alayım?

2 kaç litre alayım?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Mesaj alındı :)

10 yılda bir alınan birşey, iyisi olsun istiyorum, ne önerirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

https://www.hepsiburada.com/castrol-syntrans-manuel-sanziman-yagi-fe-75w-1-lt-p-HBV00000HS9DB

75w ile 75w90 arasındaki fark nedir. bu yağ uygun mu, kitapçıkta "Wss-M2C200-C" yazıyor bu yağ "Wss-M2C200-D2", kapsıyor sanırım.

https://www.hepsiburada.com/castrol-castrol-universal-75w-90-disli-yagi-1-litre-p-HBV00000G8WR6

bu yağ var ama yarı sentetik demiş.

bir de bu var tam sentetik, castrol sitesi de bunu öneriyor ama eski bir ürün sanıırm, Wss-M2C200-C yazıyor.

https://urun.n11.com/sanziman-yagi/castrol-syntrans-75w-90-1-lt-P366589724

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...