Hasan Karabekiroglu 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 Malum aracımın el freni çok yukardan tutmakta... en son haddine kadar kolu çekmek gerekiyor hatta eğimi yüksek yerlerde en sona kadar çememe rağmen aracı hafif salladığımızda bırakıyor gibi oluyor.... arka balatalar bitmişti yenilerini taktık ama el freninde bir değişiklik olmadı...bunun bir ayarı varmdır varsa nerdedir ? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 El freni kolundan halatı gerdirecek şekilde ayar yaptırmak işe yarayabilir. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 El frenini butonu basılı vaziyette 3 veya 4 kere çekip bırakın , duruma göre tekrarlayın. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 14 Nisan 2014 Yazar Paylaş 14 Nisan 2014 otomatik kurma olması lazım. fren pedalına sonuna kadar basın çekebildiğiniz kadar kuvvetli el frenini çekin ve düğmeye basarak geri bırakın. bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın. otomatik olarak el freni kurulmuş ve daha aşağıda tam olarak işlevini yapıyor olacaktır. araç çalışır vaziyette olması lazım herhalde ? Yorum bağlantısı
Onur Solmaz 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 otomatik kurma olması lazım. fren pedalına sonuna kadar basın çekebildiğiniz kadar kuvvetli el frenini çekin ve düğmeye basarak geri bırakın. bu işlemi 3-4 kez tekrarlayın. otomatik olarak el freni kurulmuş ve daha aşağıda tam olarak işlevini yapıyor olacaktır. Dediğiniz yaptım eskisinden de kötü oldu galiba sonra düğmeye basarak tekrarladım eski halini geri aldı ama iyileşme yok Yorum bağlantısı
onurdursun 14 Nisan 2014 Paylaş 14 Nisan 2014 bende cumartesi günü arka balataları değiştirdim aynen el freninde hiç değişiklik yok frencinin demesiyle alışması gerekiyormuş, bende rampa inişlerinde birkaç diş çekiyorum el frenini tezden alışsın diye Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Benim de el freni çok yukarıda tutmaya başlyor ve sonuna kadar çekmeme rağmen tatlı rampalarda dahil tutmuyor. Yok mu bunun bir hal-ı çaresi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 El frenini çekin, araç liftteyken elinizle arka lastikleri çevirmeye çalışın. Muhtemelen bir tanesi tutmuyordur. Tek taraf tutunca dik yokuşlarda yetersiz kalıyor. Benim aracın başına gelen bunlar. Sonuç sağ arka fren kaliperi bozulmuş. Bu durum normal freni etkilemiyor. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 27 Mayıs 2014 Paylaş 27 Mayıs 2014 Benim el frenini çekerken hayli boşluk var, ortalara kadar çekip bırakınca düğmeye basmadan kendiliğinden iniyor. Bu boşluğu alırsam sorun hallolacak gibi. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 El frenini butonu basılı vaziyette 3 veya 4 kere çekip bırakın , duruma göre tekrarlayın.Bu yontemi uyguladim oldu fakat 1 kereye mahsusmus. Indirince eski haline dondu Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Bu yontemi uyguladim oldu fakat 1 kereye mahsusmus. Indirince eski haline dondu Alim el freninin olduğu deri açılacak ve oradan ayar yapılacak 5 dakikalık bir iş. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Körüğü çok tamirci yırtar..ayar için sakın yırttırmayın.. Sonra o yırtık büyür.. Tornovida girecek kadar delik açıyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Bu yontemi uyguladim oldu fakat 1 kereye mahsusmus. Indirince eski haline dondu Bir bak istersen Ali.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/258266-el-freni-ayar%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Sıkıntı şu ki bizim araçların el freni körüksüz Bu fotoğrafı ararken de şunu gördüm: Ayar bu en uç parçadan mı yapılıyor acep, arabanın altına girmem lazım Yorum bağlantısı
Cem Işık 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Geri geri giderken el freni çekmekle ilgili bir şey kalmış aklımda, öyle yapıldığında düzeliyordu sanki. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mayıs 2014 Paylaş 28 Mayıs 2014 Sıkıntı şu ki bizim araçların el freni körüksüz Bu fotoğrafı ararken de şunu gördüm: Ayar bu en uç parçadan mı yapılıyor acep, arabanın altına girmem lazım Alim linkteki videoyu izle bence... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/258266-el-freni-ayarı/?p=2369871 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 29 Mayıs 2014 Paylaş 29 Mayıs 2014 Alim linkteki videoyu izle bence... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/258266-el-freni-ayarı/?p=2369871 Cumartesi bunu yapacagim Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mayıs 2014 Paylaş 29 Mayıs 2014 Geri geri giderken el freni çekmekle ilgili bir şey kalmış aklımda, öyle yapıldığında düzeliyordu sanki. Birde sol iki tekerlek üzerinde 100 mt gidebilirsen düzeliyormuş diye duydum Denemek lazım Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Haziran 2014 Paylaş 4 Haziran 2014 Mondeo da icerden yapilabilecek birsey yok.... Resimlere Bakınca anlarsınız... Dağıttım komple, el freni normal kalması yere kadar çektikten sonra halat gerilmeye başlıyor... Bence kaldırılıp Altan gerilmesi lazım..?! Altında gerdirilecek bir mekanizma varmı ki acaba Yorum bağlantısı
ünsal Ulaş Dağlı 6 Temmuz 2014 Paylaş 6 Temmuz 2014 Sevgili kardeşim ustaya gıdıyorsun el frenı ayarını yapıyor . Aslında balatalar degısırken yapması lazım mecburen yoksa arka frenler yapısır aracın kalkısını yavaslatır cok yakıt sarfıyatı motor zorlama gıbı bırcok sıkıntı cıkartır ,,, ıhmal etme el frenı ayarı Yorum bağlantısı
Hüseyin Vural 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 bendede aynı sorun var .ustaya gösterdim.orta konsulu açtı orada ayar vidası yok dedi.servisi aradık mondio larda el fren ayarı yokmuş.serviste başka işlemle ayar yapılıyormuş. servise gideceğim Yorum bağlantısı
Ozer Oz 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Kendi başıma geleni söyliyim, 2002 mondeo aracımın el freni hiç tutmuyordu, el freni çekiliyken arkadan 2-3 kişi itse araç gider o sekılde , ford servisinden ayrılmış bi ustaya goturdum. el freninin oldugu konsolu ve kolcagı komple soktu tornavida ile ayar yaptı, ve şuan tutuyor gayet sıkı şekilde , Normalde o el frenı kolunun komple degısmesı lazımmıs 900tl felan gıbı fıyatı vardı Yorum bağlantısı
Ali Osman Şimşek 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Benim mondeo dada aynı problem var balatalari kendim değiştirdim halen tutmuyor. Fırsatını bulabilirsem bu hafta sehpaya alıp bakicam sorunu çözer isem video paylaşımı yaparım. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Mk3 lerde el freni ayarı yok arkadaşlar el freni tenliin değişmesi lazım diye biliyorum ben Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 şu videoda anlatmışlar sanki orta susturucunun üstünde el freni ayar mekanizması var. Yorum bağlantısı
Recommended Posts