İçeriğe Yönlendir

Lpg Dönüşümü Tavsiye Eder Misiniz?

Emrah Altun

Recommended Posts

(düzenlendi)

Propan orani ile oynadiklari icin ayni sehirdeki lpg fiyatlarinda farkliliklar ortaya cikiyor. Bir de genel olarak bolgesel olarak mesela Ankara'da gaz daha ucuz. Bayi karlari lpg'de biraz daha fazla oldugundan ve talep cok olunca Ankara'da daha uyguna satiliyor. Total'in yaz kış propan oranini degistirmedigi soyleniyor. Ozellikle yaz aylarinda propan orani azaltilsa da araclar sicak hava nedeni ile olumsuz tepki vermiyor ama menzil dusuyor. Ozgur Bey'in dedigi gibi istasyonu tecrube ile belirleyin ve mumkunse memnunsaniz ayni pompadan almaya gayret edin.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu

şehir dışı 24 kuruş yakıyor

şehir içi 30 kuruş

Aracım otomatik.Kullanırken hiç dikkat etmiyorum.Yavaş gideyim gaza basmayım çok yakar diye düşünmüyorum.

benim BRC de çok cabuk geçiyor.İster istemez gözüm orda oluyor :) Her seferinde bakıyorum,dediğiniz gibi BRC de 30-40 saniye.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Peki Brc ile km'de kaç kuruş yakıyorsunuz hocam? yada 100 km de kaç litre?

35 lik depo ile 250 km yapmışsınız sanırım? Önceki mesajlarınızı okudum.

Prins gereksiz pahalı o farka değmez demişsiniz , benim aracımda prins var, daha önceden brc de kullandım. 

işte ben Prins lpg ile 32 litre ile 330-340 km yapıyorum.  (Şehiriçi dur-kalk)

Ayrıca prins kitte kışın dahi arabayı çalıştırdıktan sonra, 30 - 40 saniye rölantide çalıştıktan sonra gaza geçiyor. 

BRC de bu süre hareketten sonra 1 km idi.

Evet BRC çok güzel ama  Bence işte rakamlara bakılırsa prinsin o fiyat farkına değermiş :)

35 lik depo ile kaç km yol gittiğimi söylemedim hocam. Ölçemedim. Şu an ölçüm aşamasındyaım en son aldığım depo bitsin tüketimi yazacağım buraya. Prinste oynasa oynasa km de 2-3 kuruş oynar. Belki de hiç oynamaz. Sadece benzinden gaza geçiş noktasında ufak bir kar yaptırır. Aradaki 200-300 tl lik farkı da 2-3 kuruşla kapatmak epey zaman alır heralde :)

Depomdaki yakıt biter bitmez buraya LPG + Benzin tüketimini yazacağım.

Yorum bağlantısı

Peki Brc ile km'de kaç kuruş yakıyorsunuz hocam? yada 100 km de kaç litre?

35 lik depo ile 250 km yapmışsınız sanırım? Önceki mesajlarınızı okudum.

Prins gereksiz pahalı o farka değmez demişsiniz , benim aracımda prins var, daha önceden brc de kullandım.

işte ben Prins lpg ile 32 litre ile 330-340 km yapıyorum. (Şehiriçi dur-kalk)

Ayrıca prins kitte kışın dahi arabayı çalıştırdıktan sonra, 30 - 40 saniye rölantide çalıştıktan sonra gaza geçiyor.

BRC de bu süre hareketten sonra 1 km idi.

Evet BRC çok güzel ama Bence işte rakamlara bakılırsa prinsin o fiyat farkına değermiş :)

Prins güzel bir kittir, sorunsuzdur ancak motor en az 40 dereceye gelmeden direk lpg'ye geçmesi Prins'in iyi değil, kötü programlandığının göstergesidir. Sağlıklı olan motor soğukken lpg'ye geçmek değildir, motoru da etkiler, lpg'nin performansını da. Bu ayara baktırın isterseniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...