İçeriğe Yönlendir

Aracım Kendi Kendine Kilitleniyor

Mehmet Ayan

Recommended Posts

Mehmet Ayan

merhabalar sayın club arkadaşlarım.aracım focus 1 ghia  bir kaç haftadır aracım hareket halindeyken kilit bölgelerinden iki kez arka arkaya tık tık ses geliyor ve kapılar kitleniyor sesin hemen sonrasında.bildiğim kadarıyla bu modellerde kendini otomatik kitleme özelliği yok.korkumdan üzerinde anahtar bırakamıyorum.sorun sizce ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Otomatik kilidi etkinleştirmek için yapılanlar devre dışı bıraktırmak için de yapılabilir:

Araca binilip kapılar kapatılır
Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz.
Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç
Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir.
Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.
Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir)
Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır.

Araç çalıştırılıp otomatik kilit etkin mi diye kontrol edilir. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

abi bu işlem Mondeo larda yapılabilirmi..?

Mondeo'm olsa da cevap versem Mesut. Mümkün tabii ama emin değilim. Mondeolular damlar şimdi. :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Otomatik kilidi etkinleştirmek için yapılanlar devre dışı bıraktırmak için de yapılabilir:

Araca binilip kapılar kapatılır

Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz.

Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç

Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir.

Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.

Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir)

Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır.

Araç çalıştırılıp otomatik kilit etkin mi diye kontrol edilir. ;)

Hocam, konu başlığından yine ne ürettin yine diye daldım konuya ama  malesef umduğumu bulamadım.. :)  :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Az önce indim  arabaya deneyeyim dedim ve oldu denedim otomatik kilitleniyor. Teşekkürler Murat DERE

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Hocam, konu başlığından yine ne ürettin yine diye daldım konuya ama  malesef umduğumu bulamadım.. :)  :shok:

Misafir umduğunu değil... ;)

Az önce indim  arabaya deneyeyim dedim ve oldu denedim otomatik kilitleniyor. Teşekkürler Murat DERE

Reca ederim janim. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Camlarla alakalı bir şey varmı acaba mesela kumandadan otomatik kapanması gibi vs.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ghialarda, kapama tuşuna basılı tutunca kapanır. 4 camda otomatik olan her modelde

Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan

murat abi benim araç 2000 model eminmisiniz böyle bir özelliği olduğuna.

Yorum bağlantısı

ghialarda, kapama tuşuna basılı tutunca kapanır. 4 camda otomatik olan her modelde

Ghiax'lerde sunroof da dahil bu isleme. Mesela puntoda camlar kapaniyor kumandadan ama sunroof bu sisteme bağlı değil.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Dere

murat abi benim araç 2000 model eminmisiniz böyle bir özelliği olduğuna.

Tabii ki değilim. GHIA ise olabilir sanırım. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

ac kapayı kapının kilidinden yapacaz demi anahtardan deil yani , ben yaptım bunu düdük sesi gelmedi 2000 ghia arac benmi yapamadım

Hayır, anahtardan değil, kilitten. Doğru yaptıysan ve düdük sesi gelmediyse olmayacak demektir zaten. Ghialarda var ama 2000 modellerde yok mu bilmiyorum. Bilgi sahibi olan varsa yazar herhal. ;)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

bişeyi farkettim kapı kolundan normalde kitledinmi 4 kapıda kitleniyor ama kapı kolunu kitledim sadece o kapı kitlendi eskiden hepsi kitleniodu dış kapıdan anahtarla actım sadece o kapı acıldı merkezi kilitten 4 ünde hareket ediyor 

Çalışmadığım yerden sormasana olm ya. :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...