Mehmet Ayan 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 merhabalar sayın club arkadaşlarım.aracım focus 1 ghia bir kaç haftadır aracım hareket halindeyken kilit bölgelerinden iki kez arka arkaya tık tık ses geliyor ve kapılar kitleniyor sesin hemen sonrasında.bildiğim kadarıyla bu modellerde kendini otomatik kitleme özelliği yok.korkumdan üzerinde anahtar bırakamıyorum.sorun sizce ne olabilir? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Focus 1 Ghia larda bu özellik var diye biliyorum. Aktif edilebiliyor yani. Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Otomatik kilidi etkinleştirmek için yapılanlar devre dışı bıraktırmak için de yapılabilir: Araca binilip kapılar kapatılırKontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz.Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-açKontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir.Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir)Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Araç çalıştırılıp otomatik kilit etkin mi diye kontrol edilir. 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 abi bu işlem Mondeo larda yapılabilirmi..? Mondeo'm olsa da cevap versem Mesut. Mümkün tabii ama emin değilim. Mondeolular damlar şimdi. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Otomatik kilidi etkinleştirmek için yapılanlar devre dışı bıraktırmak için de yapılabilir: Araca binilip kapılar kapatılır Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz. Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Araç çalıştırılıp otomatik kilit etkin mi diye kontrol edilir. Hocam, konu başlığından yine ne ürettin yine diye daldım konuya ama malesef umduğumu bulamadım.. 1 Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Az önce indim arabaya deneyeyim dedim ve oldu denedim otomatik kilitleniyor. Teşekkürler Murat DERE 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Hocam, konu başlığından yine ne ürettin yine diye daldım konuya ama malesef umduğumu bulamadım.. Misafir umduğunu değil... Az önce indim arabaya deneyeyim dedim ve oldu denedim otomatik kilitleniyor. Teşekkürler Murat DERE Reca ederim janim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 abi bu işlem Mondeo larda yapılabilirmi..? mk3 lerde de yapılıyor abi bu işlem Mondeo larda yapılabilirmi..? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/187783-hiza-duyarli-olarak-merkezi-kilidin-ayarlamasi/ 1 Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Camlarla alakalı bir şey varmı acaba mesela kumandadan otomatik kapanması gibi vs. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 ghialarda, kapama tuşuna basılı tutunca kapanır. 4 camda otomatik olan her modelde Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 murat abi benim araç 2000 model eminmisiniz böyle bir özelliği olduğuna. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 ghialarda, kapama tuşuna basılı tutunca kapanır. 4 camda otomatik olan her modelde Ghiax'lerde sunroof da dahil bu isleme. Mesela puntoda camlar kapaniyor kumandadan ama sunroof bu sisteme bağlı değil. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Murat Dere 29 Nisan 2014 Paylaş 29 Nisan 2014 murat abi benim araç 2000 model eminmisiniz böyle bir özelliği olduğuna. Tabii ki değilim. GHIA ise olabilir sanırım. Yorum bağlantısı
Murat Dere 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 ac kapayı kapının kilidinden yapacaz demi anahtardan deil yani , ben yaptım bunu düdük sesi gelmedi 2000 ghia arac benmi yapamadım Hayır, anahtardan değil, kilitten. Doğru yaptıysan ve düdük sesi gelmediyse olmayacak demektir zaten. Ghialarda var ama 2000 modellerde yok mu bilmiyorum. Bilgi sahibi olan varsa yazar herhal. Yorum bağlantısı
Murat Dere 7 Mayıs 2014 Paylaş 7 Mayıs 2014 bişeyi farkettim kapı kolundan normalde kitledinmi 4 kapıda kitleniyor ama kapı kolunu kitledim sadece o kapı kitlendi eskiden hepsi kitleniodu dış kapıdan anahtarla actım sadece o kapı acıldı merkezi kilitten 4 ünde hareket ediyor Çalışmadığım yerden sormasana olm ya. Yorum bağlantısı
Recommended Posts