İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 Otomatik Kapı Kilitlenmesi Var Mı?

Mesut Eyibil

Recommended Posts

Mesut Eyibil

Arkadaşlarım iyi akşamlar;

başlıktada belirttiğim gibi 2009 focus titanium aracımda otomatik kapı kilitlenmesinin olup olmadığını merak ettim,forumda baktım var bikaçyerde ama 2,5 için pek bişe bulamadım bilen arkadaşlarım cevaplarsa sevinirim. Bu arada bahsedildiği gibi yaptım ama olmadı,arabayı kullanarak test etmedim ama 2. Kez 3 keere aç kapadan sonra düdük yada herhangi bir ses duymadım...

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Mesut bey aracınızı bir kablo yardımıyla bağlatıp aktif edebilirsiz.Ac kapa ile olan iş focus 1 için geçerli

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Mesut bey aracınızı bir kablo yardımıyla bağlatıp aktif edebilirsiz.Ac kapa ile olan iş focus 1 için geçerli

Detaylar hakkında bilgi verebilirmisiniz acaba?

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Elm 327 kablosu var mesut bey forumda arattırın mutlaka cıkacaktır bu kablo ile bilgisayarınıza bağlanıp bu değişiklikleri yapabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Elm 327 kablosu var mesut bey forumda arattırın mutlaka cıkacaktır bu kablo ile bilgisayarınıza bağlanıp bu değişiklikleri yapabilirsiniz

Teşekkür ederim yardımlarınız için araştırıcam hemen :)

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Dün akşam aracıma yaptım aç kapa ve şuan faal durumda

Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan

Dün akşam aracıma yaptım aç kapa ve şuan faal durumda

Yalçın bey aracınız focus 1 öyle değilmi ?
Yorum bağlantısı
Mehmet Kenan Kabalar

Mesut Bey Merhaba,

Konu ile ilgili görüştüğüm bir servis yetkilisi kaza sırasında ilkyardımın gecikmesine neden olduğu için yeni yazılımlarda otomatik kapı kilitlemenin iptal edildiğini ve önerilmediğini söylemişti. Bende şu anda 2008 makyajlı kasa Focus var. Aynı zamanda servislerin kullandığı VCM cihazı da var. Bu cihazla da otomatik kapı kilitleme aktif edilemiyor. Yazılımı değiştirmek gerekince uğraşmadım. 

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Yalçın bey aracınız focus 1 öyle değilmi ?

Evet focus Mk1

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Mesut Bey Merhaba,

Konu ile ilgili görüştüğüm bir servis yetkilisi kaza sırasında ilkyardımın gecikmesine neden olduğu için yeni yazılımlarda otomatik kapı kilitlemenin iptal edildiğini ve önerilmediğini söylemişti. Bende şu anda 2008 makyajlı kasa Focus var. Aynı zamanda servislerin kullandığı VCM cihazı da var. Bu cihazla da otomatik kapı kilitleme aktif edilemiyor. Yazılımı değiştirmek gerekince uğraşmadım. 

anladım kardeşim bende bi denicem belki Özgür arkadaşamın dediği gibi olabilir,olup olmamasının çokta önemi yok ama maksat araçla uğraşmak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

Bende aç kapa işlemiyle aktif hale getirdim sinyal sesinide duyuyorum fakat otomatik kilitleme yapmıyor giderken sebebi nedir acaba ?

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Evet focus Mk1

yalçın nasıl yaptın,söyle bizde yapalım focus1 2004

birde yaptıgın bu işlem kalıcımı,devamlı aktif hale getirmek gerekiyormu.

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Bazı araçlarda kaza esnasında kilitli kapıların açıldığını duymuştum. Bizim focuslarda bu özellik var mıdır?

Eğer yoksa bu ciddi sorunlar oluşturabilir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

yalçın nasıl yaptın,söyle bizde yapalım focus1 2004

birde yaptıgın bu işlem kalıcımı,devamlı aktif hale getirmek gerekiyormu.

Kalıcı olmaz..

Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

Araca binip kapılar kapatılır Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz ! Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır , kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç, Kontak anahtarı çevirilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitden aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur ( bunu duymazsanız olmayacak demektir) Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, Programlama tamamlanmıştır. BAşarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir,içeriden manuel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme - bindirme, yeniden hareketlendiğinizde otomatik kilitlenme olmaacaktır. Unutmayın ki içeriden kilitli bir araçta bir kaza anında şuur kaybı söz konusu ise dışarıdan ilk yardım gecikebilir.

Alıntıdır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrullah Güler

ön celikle verdiğiniz bilgi için teşekkürler  iptal için ne yapmak gerekir ?

Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

Bu işlemi yaptıktan sonra sürekli aktif mi kalıyor ? 

Şöyle anlatayım araca binip çalıştırdığınız zaman 10 km geçtikten sonra otomatik kilitlenir arabayı stop ettiniz işinizi halledip geldiniz tekrar çalıştırıp yola koyuldunuz 10 km/saat hızı geçince hoopp kilitlendi. Lakin aracınız çalışır durumda yolcu indireceksiniz yada alacaksınız aracın kapılarını açtınız yolcu bindi yada indi tekrar yola koyuldunuz kapılar kilitlenmeyecektir.
Yorum bağlantısı
Mehmet Şaşmaz

dostlar bu kilit içeride çocuk açmasın, olur ya hareket halinde iken çocuk yanlışlıkla kapıyı açar. bu kilit sistemi var mı? 2009 focus titanyum için..

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Tuncay Kiriş

onu bende çok yadırgadım, eski megane2 aracımda yandaki kilit düğmesine basınca hem arkadaki camlar hemde kapı açılmıyordu içeriden. Ancak titaniumlarda böyle bir durum yok malesef yani düğme ile sadece cam acılması engelleniyor. Yapmanız gereken arka kapıyı açın kilidin orada anahtar ile çevrilen manuel çocuk kilidi var. Onu kilitlediğinizde artık arka kapı açılmaz sabit olarak

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...