Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Her fırsatta hondaya olan tutkumu dile getiriyorum ama malum dizel sıkıntısı. Bu aracın borcu bitince eşiminde rahat kullanabilmesi adına otomatik araç ihtiyacı doğacak. Gözümü karartıp ilerde lpgli (sevmesem de) honda cıvıc h.b almak niyetindeyim bu aralar. 2008 lerde 1,8 140 hp lik motor seçeneği var. 2010 larda valan da 1.4 motor seçeneği var. Temsil olması açısından iki ilan paylaşıyorum. Bu modelin tüpe uyum sorunu olacağını sanmıyorum ama otomatik şanzumanı ile ilgili çeşitli söylentiler var. Sıkıntılıymış falan diye. Nedir durum problemli bir şanzuman mı bunların otomatikleri. Bir de yakıt vergi v.s düşünüldüğünde 1.4 mü yoksa 1.8 mi tercih edilmeli ? 1.8 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibinden-hatasiz-f1-140-hp-honda-civic-sport-161279092/detay 1,4 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-cok-temiz-sifir-ayarinda-160083459/detay Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 tipini hiç beğenemediğim araba modeli 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 tipini hiç beğenemediğim araba modeli Alına bakarsanız 2009-2011 sedanlar çok hoşuma gidiyor ama onların yakıt tüketimi biraz fazla. Bunun tipi, ilk çıktığında hiç hoşuma gitmemişti benimde. Ancak son zamanlarda baya bir kanım kaynamaya başladı bu modele. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Alına bakarsanız 2009-2011 sedanlar çok hoşuma gidiyor ama onların yakıt tüketimi biraz fazla. Bunun tipi, ilk çıktığında hiç hoşuma gitmemişti benimde. Ancak son zamanlarda baya bir kanım kaynamaya başladı bu modele. zevkler ve renkler tartışılmaz tabikide ama bi acayip geliyor bana neyse inşallah gönlünüze göre bulursunuz bir tane 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Bu araçların geri görünüşü çok kısıtlıdır dikkat edin. Honda'da I-Shift şanzuman biraz uyumsuz bulundu. Bu araçlarda da sanırım bu şanzumandan var. Ani hızlanma, esneklik konularını simüle eden bir test sürüşü yapmadan almamanız gerekir. 2. araç olara Jazz kullanıyorum. Akıllı adam işi bu Honda. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Forumdan arkadaşın biri almıştı. Daah detay yardımcı olabilir size. Ama benim tasarım, özellik, sorunsuzluk, performans vs açısından çok sevdiğim bir araç.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Bu araçları bende beğeniyorum. Sonradan çıkan motorları 1.4 daha önceleri 1.8 F1 şanzıman dedikleri bazılarına göre sorunlu bir şanzıman. 2. eli biraz ağır diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 Bu araçların geri görünüşü çok kısıtlıdır dikkat edin. Honda'da I-Shift şanzuman biraz uyumsuz bulundu. Bu araçlarda da sanırım bu şanzumandan var. Ani hızlanma, esneklik konularını simüle eden bir test sürüşü yapmadan almamanız gerekir. 2. araç olara Jazz kullanıyorum. Akıllı adam işi bu Honda. Geri görüş olayı aynen kafamı karıştırdı hele ki hanım için. Ancak geri görüş kamerası falan çözeriz diye düşündüm. Şanzuman olayı önemli ilk etap da demek ki söylenti doğruymuş. iyi ce araştırmak lazım tercihim benzin ve lpg li araç olacaksa ilerde honda dan başka araç şu an için düşünmüyorum bende. Şahsi fikrim. . Bu araçları bende beğeniyorum. Sonradan çıkan motorları 1.4 daha önceleri 1.8 F1 şanzıman dedikleri bazılarına göre sorunlu bir şanzıman. 2. eli biraz ağır diye biliyorum. 1.4 sorunu çözmüşlerdir umarım. Evet ikinci eli ağırdır bu aracın sedan versiyonuna ve diğer modellere göre. . 2004 model sedan vardı bizde. Gerçekten 4 sene bakım dışında bir kez servise uğramadık. Sorunsuz araçlar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Ben bu araçların 1.8 lerini almaya niyetlenmiştim.. Bıyıklı bir abim son sahibi olursun demişti 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 Ben bu araçların 1.8 lerini almaya niyetlenmiştim.. Bıyıklı bir abim son sahibi olursun demişti Ovv çok net cvt şanzımansa ben almam Sorunlu olduğu için mi böyle düşünüyorsunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 ben demedim, bıyıklı biri dedi hondacılar da sevmiyor 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 ben demedim, bıyıklı biri dedi hondacılar da sevmiyor Bıyığınız da yok ki sizden şüpheleneyim. Şimdi ara dur o bıyıklıyı Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 benimde çok beğendiğim bir araç. focusu almadan önce baya bir araştırmıştım bu aracı. 1.8 yarı otomatik olanlar biraz sıkıntılı bir vites kutusuna sahip bu yüzden 2010 yılın tam otomatik olan vites kutusuna geçiş yaptılar. tavsiyem 1,8 düşünüyorsanız mutlaka 2010 modelden sonra çıkan tam otomatik araçlara bakın derim. 1,4 lerde yarı otomatik olanlarda sıkıntı olduğunu duymadım. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 benimde çok beğendiğim bir araç. focusu almadan önce baya bir araştırmıştım bu aracı. 1.8 yarı otomatik olanlar biraz sıkıntılı bir vites kutusuna sahip bu yüzden 2010 yılın tam otomatik olan vites kutusuna geçiş yaptılar. tavsiyem 1,8 düşünüyorsanız mutlaka 2010 modelden sonra çıkan tam otomatik araçlara bakın derim. 1,4 lerde yarı otomatik olanlarda sıkıntı olduğunu duymadım. 2010 dan sonra hepsi 1.4 degil mi ? Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 2010 model 1.4 i-shift lpglisini kullanıyorum. ilk etapta; ani kalkış, vites sarsıntısı, motor soğukken 1'den 2'ye geçişlerde geçsem mi geçmesem mi edası sıkıntısılarını yaşadım. Ama anladım ki bunların hepsi benden kaynaklıymış(veya ben araca uyum sağladım). Ani kalkış: Az beklersen araç kendi hareket ediyor. Sonrası ver gaz gitsin. Vites geçişleri: İlk zamanlar o kadar çok hissettiriyordum ki "Ben ne aldım böyle." demedim desem yalan olur. Ama zamanla vites geçişlerini hissedilmeyecek boyuta kadar indirdim. Bu da kullandıkça oldu. Araç ilk otomatik aracım onu da belirteyim. 1'den 2'ye geçiş: Motor soğukken özellikle yavaş yavaş hızlandıracaksın o zaman sorun yok veya F1'den devam et. Yakıt: Lpg ile ş.içi 22-23 Krş yakıyor. LPG fiyatı: 2.41 Krş Üç ayrı kullanışı keyifli. İster vites topuzundan istersen de F1'den vites değiştir. Olmadı mı? Otomatiğe al gitsin. Bana göre tek eksisi süspansiyonlarının sert olması. He bir de belki dikiz aynasından geri görüşün iki parçalı görünmesi olabilir. Ama ben alıştım. Sonuç olarak: Aracı ben de eşim de keyifle kullanıyoruz. Aracı özelllikle eşim kullansın diye almıştım. Çok rahat kullanıyor. Şanzımanını ustalar daha iyi bilecektir. Ben o konuda yorum yapmıyorum. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 (düzenlendi) 2010 dan sonra hepsi 1.4 degil mi ? hayır 2010 dan sonrada 1,8 ler geldi ancak hem vergi indirimi hemde yakıt ekonomisi için daha çok 1.4 ler tercih edildiğiden pek satamadılar galiba veya alanlar çok memnun olduğu için ikinci elde pek yok 18 Nisan 2014 tarihinde Mehmet Kazancıoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 cvt değil bu tarif, asm tiipi otomatik debriyaj, klasik manuel şanzıman + baskı balataya bağlı otomatik debriyaj sistemi. O zaman alabilirim. Vesile ile baslı balata değişimi zamanı rakam ne olursa olsun servise gibidin 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 1.4 ishift aldı kuzenim yeni gayet memnunlar. Arac içi oldukça ferah geri görüş biraz sorun ama onun dışında sorun yok şimdilik Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 18 Nisan 2014 Yazar Paylaş 18 Nisan 2014 2010 model 1.4 i-shift lpglisini kullanıyorum. ilk etapta; ani kalkış, vites sarsıntısı, motor soğukken 1'den 2'ye geçişlerde geçsem mi geçmesem mi edası sıkıntısılarını yaşadım. Ama anladım ki bunların hepsi benden kaynaklıymış(veya ben araca uyum sağladım). Ani kalkış: Az beklersen araç kendi hareket ediyor. Sonrası ver gaz gitsin. Vites geçişleri: İlk zamanlar o kadar çok hissettiriyordum ki "Ben ne aldım böyle." demedim desem yalan olur. Ama zamanla vites geçişlerini hissedilmeyecek boyuta kadar indirdim. Bu da kullandıkça oldu. Araç ilk otomatik aracım onu da belirteyim. 1'den 2'ye geçiş: Motor soğukken özellikle yavaş yavaş hızlandıracaksın o zaman sorun yok veya F1'den devam et. Yakıt: Lpg ile ş.içi 22-23 Krş yakıyor. LPG fiyatı: 2.41 Krş Üç ayrı kullanışı keyifli. İster vites topuzundan istersen de F1'den vites değiştir. Olmadı mı? Otomatiğe al gitsin. Bana göre tek eksisi süspansiyonlarının sert olması. He bir de belki dikiz aynasından geri görüşün iki parçalı görünmesi olabilir. Ama ben alıştım. Sonuç olarak: Aracı ben de eşim de keyifle kullanıyoruz. Aracı özelllikle eşim kullansın diye almıştım. Çok rahat kullanıyor. Şanzımanını ustalar daha iyi bilecektir. Ben o konuda yorum yapmıyorum. cok çok teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Tesadüfün böylesi, ben de bugün bu araçları inceledim. Manuel şanzumanlısı aklıma yatmadı da değil... Yorum bağlantısı
Mehmet Ayan 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 bacanağım alıcaktı 2008 modelini kaskosu 4000 tl olunca vaz geçtikşmalum kaskosuz bu araca binilmez ve parçaları pahalı bir araç özellikle farları Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 cok çok teşekkür ederim Rica ederim. Ayrıca aracın içi HB bir araca göre çok ferah. Araca kim bindiyse söylediği ilk şey "Araç dışarıdan göründüğü kadar küçük değilmiş." oluyor. Bagajın 400 küsur litre olması da beni mutlu ediyor. bacanağım alıcaktı 2008 modelini kaskosu 4000 tl olunca vaz geçtikşmalum kaskosuz bu araca binilmez ve parçaları pahalı bir araç özellikle farları Focus'umu 640 TL'ye kaskolatmıştım. Aracımı satınca kaskoyu aldığım Civic'e devrettirdim(1 ay önce). 100 TL fark ödedim. Bunun da sebebi aracın eski aracımdan 1 yaş yaşlı olması ve Honda'nın parçalarının Ford'a oranla pahalı olmasıymış. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 Bu civicler cidden çok geniş bunda konsol yapısı da oldukça etken. Bugün tekrar bindim. Benim arabaya binince konsol üstüme üstüme geldi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Nisan 2014 Paylaş 18 Nisan 2014 jazzda cvt tutuluyordu. i-shift güzel olduğu kadar küstah bi şanzıman. jazzda ışıkta kaldım o yüzden oysa ben onu düşünüp ışıkta boşa aldıydım. ama o bir daha vitese geçmedi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts