Tamer Kurt 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Merhabalar Aracımın ön cam silecek kademeleri çok ağır çalışmaya başladır. son kademede sanki ikinci kademe gibi çaılışıyor. Sorunun ne oldugu konusunda tecrübesi olan arkadaşlar var mıdır? (motorda sıkışma,bağlantı kollarında sıkışma,elektrik tesisatında veya zamanla rölesinde proplemi?) Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Büyük ihtimal silecek motorunun hareket ettirdiği yerlerde kireçlenme oluşmuştur eliniz yatkınsa sökün temizleyin gresleyin yok o kadar maceraya giremem derseniz WD 40 işinizi çözecektir . Izgaradan iceri pislik girmişmi bunada bakın eğer pislik girdiyse gideri tıkar silecek motoru su icinde kalır sonuc olarak motor yanar en temizi o plastik ızgarayı sökün gözle görülen yerleri temizleyin gideri kontrol edin sonrada hareketli parcaları wd-40 ile yağlayın birde silecekleri kontrol edin büyük ihtimal sorun çözülür .Çözülmesse biraz masraf çıkacak demektir. kireçlenme derken ? Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Gectigimiz yilda benim de benzer bir sorunum vardi. Sizinkinden cok cok yavas hatta zorlanarak calismaya baslamisti. Hareketli mekanizmayi komple sokup temizlemis\yaglamisti usta.. 50_60 lira civarinda halletmistim.. Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 24 Nisan 2014 Paylaş 24 Nisan 2014 Aynısı 2 hafta önce başıma geldi hocam.Zamanla ses yapmaya başladı birgün silecekleri çalıştırmak istediğimde çalışmadı. Elektirikçiye gittim sigorta atmış dedi 5 lira verdim sigortayı değiştirdim.Sanayide bir kaç işim vardı hazır gelmişken sileceklere baktırıyım dedim. Izgaradan bütün pislikler içeri dolmuş hareketli parçaları işlemez hale getirmiş resmen.Adam 2 saat uğraştı dua et hemşerim kırılmasın kırılırsa işin zor dedi Allahtan kırılmadı.Söktü yagladı ızgaranın kenarlarını slikonladı ama 2 saatten fazla uğraştı 60 lira para verdim şimdi 2014 model arabanın sileceklerinden daha hızlı Büyük ihtimal aynı sorun hocam geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 24 Nisan 2014 Yazar Paylaş 24 Nisan 2014 Izgarayı söküp kontrol edecegim yardımlarınız için çok teşekkürler. Sonucunu paylaşırım Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 (düzenlendi) Arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum. Bunun dışında akü durumunu da kontrol ettirmenizde fayda var... 25 Nisan 2014 tarihinde Emre Erdoğmuş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 25 Nisan 2014 Paylaş 25 Nisan 2014 Birde ilk ve basit kontrol olarak camınıza bakın. Ağır kir kalıntısı, ağaç reçinesi, yapışkan madde tarzı birşey dökülmüş olabilir Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 5 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2014 Silcek kollarını frezelerinden sökemedim (felaket sıkışmış pas sökücü kar etmedi) Dışarıdan kol bağlatılarına pas sökücü sıktım bir hayli rahatladı silecek kollarını yerinden çıkarmak için çektirme aleti gerekecek Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Pas sökücü ne sıktınız ? wd-40 sıkın büyük oranda rahatlama sağlayacaktır.. Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 6 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2014 Silecek lastiklerini tutan kollar frezelerinden çıkmıyor. Bu kolları çıkradıktan sonra altındaki plastik kaplamayı açıp motor bağlatılarına ve diğer hareket kollarına müdahale edeceğim. Pas sökücü Würt TR ROST OFF PLUS Yorum bağlantısı
Mehmet Unsal 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 aynısı benim başımada geldi ağırlaştı sonra hiç çalişmadı hemen yağlayıcı sıkın ön ızgaranın altındaki silecğin kallarına yoksa 70 lira ya patlar size bana patladıgı gibi Yorum bağlantısı
Tamer Kurt 24 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2014 Sonunda kolları bir çektirme yardımıyla çıkardım plastik kapları sökerek elektrik motoru ve tüm manivelerini çıkardım. Sağ silecek konun hareket aldıgı manivale kötü şekilde sıkışmış. Segmanını Yerinden çıkararak temizledim. Silecekler muthiş hızlandı 3 saatime mal oldu 1 Yorum bağlantısı
Fikri Toper 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Selam arkadaşlar ; Bende yeni focus kullanıcısıyım ayrıca forumda da yeniyim. Belki soracağım soru başka yerde paylaşılmıştır ama göremediğim için burdan sormak istedim. Silecek kolunu aşağıya doğru indirdiğimde tek sefer çalışıyor ancak elimi çektiğimde ortada kalıyor. Sürekli basılı mı tutmam gerekiyor yoksa bir sorun mu var? Diğer kademeleri normal işini yapıyor bi sorunum yok. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Selam arkadaşlar ; Bende yeni focus kullanıcısıyım ayrıca forumda da yeniyim. Belki soracağım soru başka yerde paylaşılmıştır ama göremediğim için burdan sormak istedim. Silecek kolunu aşağıya doğru indirdiğimde tek sefer çalışıyor ancak elimi çektiğimde ortada kalıyor. Sürekli basılı mı tutmam gerekiyor yoksa bir sorun mu var? Diğer kademeleri normal işini yapıyor bi sorunum yok. SAnırım problem var. Aşağıya çekip bıraktığınızda 1 defa tam tur hareketini tamamlaması lazım. Basılı tutmaya gerek yok. Yorum bağlantısı
Fikri Toper 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 SAnırım problem var. Aşağıya çekip bıraktığınızda 1 defa tam tur hareketini tamamlaması lazım. Basılı tutmaya gerek yok. problem nedir acaba bilginiz var mı? Çünkü diğer kademelerde sorun yok sadece bunda var. Turunu tamamlamıyor? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 problem nedir acaba bilginiz var mı? Çünkü diğer kademelerde sorun yok sadece bunda var. Turunu tamamlamıyor? Malesef bilemiyorum. Sadece tahminen ilgili kademe sıvici problemli olabilir, hareketi algılayamıyor vs olabilir. Elektrikçiye baktırın derim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts