İçeriğe Yönlendir

Focus Ii Hareket Edince Kapıların Kilitlenmesi

Anıl Karaca

Recommended Posts

Anıl Karaca

Herkese Günaydın;

2008 HB Titanium X Benzinli/LPG araç aldım;

Daha önceden 2004 Ghia kullanıyordum, hareket edince kapıların kilitlenmesini forumdan bulduğum şekilde yapmıştım.

Yeni araçta da hareket edince kapıların otomatik olarak kitlenmesini istiyorum, ancak nasıl yapılacağı hakkında yardımınıza ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Bu dediğiniz özellik bizim araclarda (f2) yoktur. Arkadaşlar halletti konusu var ama uğraşmak lazim

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

"1. Araca binilip kapılar kapatılır. 
2. Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz. 
3. Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç 
4. Kontak anahtarı çevirilerek kapatma konumuna getirilir. 
5. Kilitten aynı işlem tekrarlanır: kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç 
6. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir sinyal sesi duyulur (bu sesi duymazsanız olmayacak demektir) 
7. Kilitten aynı işlem tekrar edilir: kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir sinyal sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. 
8. Başarılı olunmuşsa yaklaşık 10 km/s hızda kapılar otomatik olarak kililenecektir, içeriden manuel olarak açılırsa yolcu indirme-bindirme gibi yeniden hareket ettiğinizde otomatik kilitleme olmayacaktır. Ancak motoru durdurup tekrar marşa basıp hareket ettiğinizde otomatik kilitleme çalışacaktır. 

2001 sonrası tüm focuslarda bu programlama çalışıyor." şeklinde bir açıklama buldum. Bunu 2004 Ghia focus arabamda denedim birebir oldu. Acaba 2008 Titanium x de de olur mu ¿

Buradaki şekilde ancak servislerde yapılır sanki.. Çok külfetliymiş :/

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı

2005 sonrası focuslar bu özellik malesef yoktur...farklı metod ile anca devreye girmesi mümkündür,onuda herkesin yapması zordur...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

servis bilmiyor bile bırakın yapmayı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Bir de kapıyı çift kilitlediğimde tııırrrt diye bir plastik dişli sesi geliyor, kilit motoruyla mı alakalı? hepsinde mi var bu saçma ses :/ 04 ghia hb mı özlüyorum bunlarla karşılaştıkça :/

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Anıl bey sizin yaşadığınız sorunun aynısını arkadaşım da yaşıyor . 2008 ghia focus aracı var. ikinci kilitte "cırt" diye bir ses duyuyor kilitçiye gitti plastik dişli kırılmıştır dedi. kilit mekanizması komple değişmesi lazım bunlar presli halde dedi hala öyle kullanıyor .

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

Bir de kapıyı çift kilitlediğimde tııırrrt diye bir plastik dişli sesi geliyor, kilit motoruyla mı alakalı? hepsinde mi bu saçma ses :/ 04 ghia hb mı özlüyorum bunlarla karşılaştıkça :/

2009 model f2.5 tit. Benzinli aracimda ayni sorun sağ arka kapida 2 kez basima geldi. Bi sure sonra o tirrt sesi hic gelmiyor çünkü artik devreye girmiyor! Garantiden değişmişti 2 kez de! Ama 2010 f2.5 tit dizel aracimda hic boyle birşey olmamisti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Cevaplar için teşekkürler. Devam edelim bakalım bu şekilde. Araçtan 20-30 m uzaklaşınca basıyorum 2.kilide, ses o zaman rahatsız edici olmuyor..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mesut Balcı

"1. Araca binilip kapılar kapatılır. 

2. Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz. 

3. Kapı kilit düğmesinden üç defa üstüste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç 

4. Kontak anahtarı çevirilerek kapatma konumuna getirilir. 

5. Kilitten aynı işlem tekrarlanır: kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç 

6. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir sinyal sesi duyulur (bu sesi duymazsanız olmayacak demektir) 

7. Kilitten aynı işlem tekrar edilir: kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir sinyal sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. 

8. Başarılı olunmuşsa yaklaşık 10 km/s hızda kapılar otomatik olarak kililenecektir, içeriden manuel olarak açılırsa yolcu indirme-bindirme gibi yeniden hareket ettiğinizde otomatik kilitleme olmayacaktır. Ancak motoru durdurup tekrar marşa basıp hareket ettiğinizde otomatik kilitleme çalışacaktır. 

2001 sonrası tüm focuslarda bu programlama çalışıyor." şeklinde bir açıklama buldum. Bunu 2004 Ghia focus arabamda denedim birebir oldu. Acaba 2008 Titanium x de de olur mu ¿

Dediğiniz gibi yaptım yemedi :((

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...