İçeriğe Yönlendir

No Frost Dolapta Buzluk Kısmında Koku.. Çaresi Var Mı?

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Kullandığımız Arçelik marka bir buzdolabımız var.Evlendiğimiz zaman almıştık 10 yıllık bir dolap. No-frost bölmesi var..Ancak bu dolaptan eşim yıllardır hiç memnun değil..Sebebi de dondurucu bölmesinde ki yiyeceklere böyle nasıl anlatılır bir koku siniyor.Biz buna dolap kokusu diyoruz :) Bu koku neden kaynaklanıyor bilmiyoruz. Daha önce servis gelmişti (yıllar önce) yapacak birşey yok bütün dolaplarda bu koku olur demişti. Mesela dolabın dondurucu kısmında bezelye var diyelim..bununla birşey yapılsa yani yemek yapılsa bu koku anlaşılmıyor ancak garnitür olarak kullanılsa mesela ben bu kokuyu fark edebiliyorum. Bende mi bir arıza var yoksa dolapta mı tam çözmüş değilim :) Eşim durumu sohbet esnasında babasına anlatmış o da ben tamirci alır gelirim yaptırırım demiş..Tamirciyle konuşmuş o da gaz kaçağı olabilir demiş.Bence çok saçma birşey söylemiş gaz kaçağı olsa yıllardır devam eder mi? Dondurucu kısmı sorunsuz çalışıyor tek sıkıntısı koku olması..

* Dolabın diğer kısmında hiç bir anormallik yok.Her şey yolunda..

* Dondurucu kısımda veya alt kısımda daha evvel koka akan birşey olmadı. Hani tatile gidilir de elektrik falan kesilir bozulur bir şeyler falan öyle bir durum hiç olmadı..

* Dondurucu kısmı daha evvel defalarca tamamen boşaltılıp karbonatlı suyla silinip tekrar denendi.Ancak değişen birşey yok..

* Ortalama olarak bu koku konulan bir yiyeceğe 5-10 gün içinde sinmiş oluyor..

* Yiyecekler buzdolabı poşeti içinde konulmasına rağmen bu koku siniyor..

* Sorun poşetlerde olabilir diye birçok marka denendi değişen birşey yok..

* Çay koyun , kahve koyun diyenler oldu ancak bunlar da çözüm olmadı..

Başına böyle birşey gelmiş olan var mı? Tek çare dolap değiştirmek mi? Hadi değiştirdik diyelim yine benzer sorun olup olmayacağını nereden bileceğiz.. ? merak edenler için buzdolabı aynen şu ;

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/arcelik-dijital-nofrost-buyuk-boy-su-pinarli-66918914

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Vanilya koy abi :) Çay tabağının içine bir paket vanilyayı boşalt ve dondurucuya koy bir hafta dursun geçmez ise buradayım nasılsa :D :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Abim, eğer ürünler buzdolabı poşetinde ve ağızları bağlı ise koku sinemez.. Poşetin hava geçirgenliği yok çünkü. Dediğin gibi 10 yıldır gaz kaçırsa, dolapta gaz kalmaz. Önce komple dolabı boşaltıp çözdürün, sonra güzelce zararsız deterjanla silip durulayın. Sonra ağızı açık hiçbirşey koymayın. Tüm ürünleri poşetleyin ve ağızlarını güzelce bağlayın. Sorun hala devam ederse, yenge dolabı değiştirmek istiyor, senin kafaya işletmiş ;) Kronikleşmiş önyargı sonucu olabilir bence. :fiuw: Mesela bizde, buz kalıbı ağızı açık olarak koyduğunda buza sinen bir koku/ tad oluyordu. Buz poşetleri aldım bu ortadan kalktı. :biggrin:  

Vanilya koy abi :) Çay tabağının içine bir paket vanilyayı boşalt ve dondurucuya koy bir hafta dursun geçmez ise buradayım nasılsa : D : D 

Vanilyalı dondurma olmuş seninki  :D

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Sütünde kokuyu aldığı söylenmekte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abi o bu değil.

Senin çözümün mangal kömüründe. Bir tasın içine doldur kömürü. Ağzı açık şekilde 3 gün dursun dolapta. Dolabın hiçbir yerinde koku kalmaz. :good1:

Denenmiştir. Tecrübe ile sabittir.

Bu konuda mangala bağlanmış ya  :D Artık bize karada ölüm yok  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kerem poşetlerin hava geçirgenliği yok ama bahsettiğim o koku maalesef poşet içinde ki ürünlerde de oluyor. Buzluğa su koyduğumuzda zaten hemen o koku siniyor. Poşet içinde de biraz zaman alıyor işte sinmesi.. bu kokuyu tarif edemiyorum ki sıkıntı orada. mesela pizza koy. Hiç paketinden açılmamış olsun bir hafta dursun bu kokuyu alıyorum ben.. :(  Mesela dondurma koy yine aynı şekilde.. Yani her türlü ürüne sinen bir koku.. 

Aklıma araçlarda ki klima temizleyiciler geliyor acaba öyle birşey yapsam ne olur..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi o bu değil.

Senin çözümün mangal kömüründe. Bir tasın içine doldur kömürü. Ağzı açık şekilde 3 gün dursun dolapta. Dolabın hiçbir yerinde koku kalmaz. :good1:

Denenmiştir. Tecrübe ile sabittir.

Mangal kömürünü denemedik.. Süt vanilya ve bu tip benzeri şeyler denendi..

Yorum bağlantısı

Vanilya koy abi :) Çay tabağının içine bir paket vanilyayı boşalt ve dondurucuya koy bir hafta dursun geçmez ise buradayım nasılsa :D :D

vanilyayı elektrik süpürgesine koyuyoruz biz :D

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

vanilyayı elektrik süpürgesine koyuyoruz biz :D

Elektrikli ev aletlerinde işe yarıyor demek ki :D :D 

Yorum bağlantısı

Ayhan abim. O kokuyu çok iyi biliyorum. Soğuğun kokusu. Tüm dolaplar yapıyor. Yeni almak çözüm olmayacak. Soğuyan, buz tutan nesnelerde oluşuyor bence. Taze ürünlerde çok gözlenmiyor ama özellikle uzun süre duran (1 aydan uzun) ürünlerde oluşuyor.  ;) Yalnız değilsin.. Çözüm koku kaynaklı değil yani. Ne koyarsan koy, nasıl yaparsan yap gitmeyecek bir durum..

Klima spreyi, kanallı yerlerde kanal temizleme amaçlı. Buzlukta kanal olmadığından buda fıs  :i-ih:

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Bu konuda mangala bağlanmış ya  :D Artık bize karada ölüm yok  :bravo:  :bravo:

:) :) :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ayhan senin sorunun buzdolabının Arçelik olmasından kaynaklanıyor :)

Tarif ettiğin kokuyu biliyorum tarifi yok ama kötü bir koku. Nereden biliyorum aynı koku annemlerin aynı marka dolabında da vardı. Bosch aldılar koku falan kalmadı. Yeni nesil dolaplarda koku önleyici filtreler falanda oluyor.

Şu an kullandığımız Samsung 2 yıl oldu neredeyse koku hiç yok. ( koku filtresi var )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan abim. O kokuyu çok iyi biliyorum. Soğuğun kokusu. Tüm dolaplar yapıyor. Yeni almak çözüm olmayacak. Soğuyan, buz tutan nesnelerde oluşuyor bence. Taze ürünlerde çok gözlenmiyor ama özellikle uzun süre duran (1 aydan uzun) ürünlerde oluşuyor.  ;) Yalnız değilsin.. Çözüm koku kaynaklı değil yani. Ne koyarsan koy, nasıl yaparsan yap gitmeyecek bir durum..

Klima spreyi, kanallı yerlerde kanal temizleme amaçlı. Buzlukta kanal olmadığından buda fıs  :i-ih:

aynen valla böyle soğuğun kokusu işte.. tarif bu doğru diyorsun.. o soğuğun kokusu deli edecek beni arkadaş :D

Yorum bağlantısı

Tarif ettiğin kokuyu biliyorum tarifi yok ama kötü bir koku. Nereden biliyorum aynı koku annemlerin aynı marka dolabında da vardı. Bosch aldılar koku falan kalmadı. Yeni nesil dolaplarda koku önleyici filtreler falanda oluyor.

Şu an kullandığımız Samsung 2 yıl oldu neredeyse koku hiç yok. ( koku filtresi var )

Bizimki Beko. Aynı koku var.. Daha önce Bosch yan ürünü vardı annemlerde, yine aynı koku vardı. Halamda Vestel var. Aynı koku.. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ersen ben de onu merak ediyorum işte.Acaba Arçelik olduğu için mi sıkıntı var ? Çevrem de bir kaç kişiye söyledim olur o koku falan normal dediler.Serviste normal deyince üstüne düşmemiştim.Ancak belli ki koku hiç olmayan dolaplarda var.. Bu yazılanlardan onu anlıyorum..

Acaba bizim dolapta filtre olmasa bile ben bu filtrelerden edinsem öylece açığa 1-2 tane koysam aynı işi yapmaz mı ? Bence işe yarayabilir..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evdeki buzdolabımız 2 senelik. Çok rahatsız edici bir kokusu olmasa da donan her üründe kimyasal bi takım değişiklik olduğundan kokular türüyor.

İmkan var ise;

Dolapta her zaman saklanan bi yemeği 3-5 günlüğüne komşuya emanet edip, orada bekletip sonra pişirmek. BAkalım aynı koku gelecek mi?

Dolap ne kadar silinirse silinsin, koku yerleşmişse gitmiyor. Buna aynı zamanda eski dolaplarda kullanılan plastik malzeme de sebep oluyor. Yenilerinde mikrop tutmayan, koku yapmayan plastik kullanılıyor.

Gaz bitse, soğutma performansı hissedilir derecede düşer. Eski dolabımız 3 ayda gaz eksiltti. İlk günler soğuk gelen yemekler zamanla ılık gelmeye ve bozulmaya başlamıştı. 20. yaş gününde kendisine veda etmek durumunda kaldık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evdeki buzdolabımız 2 senelik. Çok rahatsız edici bir kokusu olmasa da donan her üründe kimyasal bi takım değişiklik olduğundan kokular türüyor.

İmkan var ise;

Dolapta her zaman saklanan bi yemeği 3-5 günlüğüne komşuya emanet edip, orada bekletip sonra pişirmek. BAkalım aynı koku gelecek mi?

Dolap ne kadar silinirse silinsin, koku yerleşmişse gitmiyor. Buna aynı zamanda eski dolaplarda kullanılan plastik malzeme de sebep oluyor. Yenilerinde mikrop tutmayan, koku yapmayan plastik kullanılıyor.

Gaz bitse, soğutma performansı hissedilir derecede düşer. Eski dolabımız 3 ayda gaz eksiltti. İlk günler soğuk gelen yemekler zamanla ılık gelmeye ve bozulmaya başlamıştı. 20. yaş gününde kendisine veda etmek durumunda kaldık :)

Valla artık onu yapacağım Sani iyi dedin.. Bi poşet bezelye, taze fasulye verip 5-10 gün sonra geri istemek lazım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bizimki Beko. Aynı koku var.. Daha önce Bosch yan ürünü vardı annemlerde, yine aynı koku vardı. Halamda Vestel var. Aynı koku.. 

Ersen ben de onu merak ediyorum işte.Acaba Arçelik olduğu için mi sıkıntı var ? Çevrem de bir kaç kişiye söyledim olur o koku falan normal dediler.Serviste normal deyince üstüne düşmemiştim.Ancak belli ki koku hiç olmayan dolaplarda var.. Bu yazılanlardan onu anlıyorum..

Acaba bizim dolapta filtre olmasa bile ben bu filtrelerden edinsem öylece açığa 1-2 tane koysam aynı işi yapmaz mı ? Bence işe yarayabilir..

Ben buz vs çok kullanan biriyim. Dondurmayı çok severim ve buzlukta genelde ağzı açık duruyorlar. Hiç koku olmadı bugüne kadar. ( 2 yıldır ) Yeni Nesil dolaplar birazdaha şanslı bu koku konusunda ..

Ayhan filtre olarak Haydar beyin dediği gibi kömürü bir dene bakalım. İşe yarama olasılığı var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bence de dolaptaki malzeme kalitesi ile alakalı bir durum olsa gerek. İki tane eski arçelik ve vestel dolapta olan koku yeni lg dolapta yok. Eşte dostta dondurulmuş gıdalar tadarak kokmayanı bulmalı ve o dolaptan almalı bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

geçmiş olsun ayhan, hepsini okudum,; çıkan sonuç, dolap degişcek gibi, al sana durduk yerde masraf. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence de dolaptaki malzeme kalitesi ile alakalı bir durum olsa gerek. İki tane eski arçelik ve vestel dolapta olan koku yeni lg dolapta yok. Eşte dostta dondurulmuş gıdalar tadarak kokmayanı bulmalı ve o dolaptan almalı bence. 

Eski nesil dolaplarda bu koku çoğunlukla var demek ki.. Ben onu anlıyorum. Yeni nesil dolaplardan almak gerekiyor sanırım. Dediğin gibi test edip alırım böyle birşey yapacak olsam :)  Ben öncelikle şu mangal kömürü işine bir girişeyim bugün :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fotokatalitik karbon filtre diye birşey gördüm.. No frost buzdolabı filtresi deniliyor. Acaba bu işime yarar mı sizce ? Belki de bizim dolapta da vardır. Ömrü bitmiştir.. 

NVAAy5.jpg

Yorum bağlantısı

Anında kendini belli etmişsin  :biggrin: bravo.. :bravo:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...