İçeriğe Yönlendir

No Frost Dolapta Buzluk Kısmında Koku.. Çaresi Var Mı?

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ersin Şahin

Fotokatalitik karbon filtre diye birşey gördüm.. No frost buzdolabı filtresi deniliyor. Acaba bu işime yarar mı sizce ? Belki de bizim dolapta da vardır. Ömrü bitmiştir.. 

NVAAy5.jpg

Muhakkak dolabında filtreleme sistemi vardır bizde de arçelik nofrost buz dolabı vardı dediğin gibi koku yapmaya başladı teknnik servise sordum dolabın iç kısmında siyah sabun büyüklüğünde delikli kömüre benzer sert bir tabaka halinde filtre vardı onu çıkartıp 2 gün güneş ışığında bekletin demişti aynen dediği gibi yapdtım koku moku kalmadı bence dolabın içine falan iyi bi bakın kesin filtreleme sistemi vardır belli bir zaman sonra filtre işlevselliğini bozuyor ve kokuyu çekememeye başlıyor güneş ışığı bu filtreleri yeniliyormuş test edildi onaylandı :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Muhakkak dolabında filtreleme sistemi vardır bizde de arçelik nofrost buz dolabı vardı dediğin gibi koku yapmaya başladı teknnik servise sordum dolabın iç kısmında siyah sabun büyüklüğünde delikli kömüre benzer sert bir tabaka halinde filtre vardı onu çıkartıp 2 gün güneş ışığında bekletin demişti aynen dediği gibi yapdtım koku moku kalmadı bence dolabın içine falan iyi bi bakın kesin filtreleme sistemi vardır belli bir zaman sonra filtre işlevselliğini bozuyor ve kokuyu çekememeye başlıyor güneş ışığı bu filtreleri yeniliyormuş test edildi onaylandı :D

Valla Ersin kardeşim inşallah dediğin gibidir.. Sizde ki koku da böyle soğuğun kokusu gibi garip bir koku muydu ?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Çok mantıklı ,bu zımbırtı kolay ulaşılır yerdedir inşallah denemek lazım

Valla Ersin kardeşim inşallah dediğin gibidir.. Sizde ki koku da böyle soğuğun kokusu gibi garip bir koku muydu ?

bende de digital göstergeli arçelik var ,aynı buzdevri kokusu var,  normal kabul edip üzerinde durmadım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Şahin

evet soğuk kokusu hatta bu buz hanelerde olan bir koku olur ya ona benzer bir kokuydu aynen dediğin gibi özellikler bezelye falan koku buram buram geliyordu artık kafayı yicektim sanki kokusunu bıraktım tadıda ona dönmeye başlamıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok mantıklı ,bu zımbırtı kolay ulaşılır yerdedir inşallah denemek lazım

bende de digital göstergeli arçelik var ,aynı buzdevri kokusu var,  normal kabul edip üzerinde durmadım..

O zaman eve gider gitmez şu filtreyi arayıp bulalım :) 2 gün güneşe koyalım.. Bu işi bu filtre çözecek gibi geliyor bana. Olmadı yenisini de alırız. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Büyük ihtimalle yeri olacak ama filtre çıkmayacak içinden :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

evet soğuk kokusu hatta bu buz hanelerde olan bir koku olur ya ona benzer bir kokuydu aynen dediğin gibi özellikler bezelye falan koku buram buram geliyordu artık kafayı yicektim sanki kokusunu bıraktım tadıda ona dönmeye başlamıştı

Tamam aynen bahsettiğimiz koku bu işte.Yiyeceklere de siniyor tadları da değişiyor. Gıcık birşey .. 

Ben bulayım o filtreyi bir şekilde çıkartırım artık :) Ya ben onu yada filtre beni yenecek :D:p

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Haklı olabilirsin hiç gözüme çarpmadı siyah pütürlü bu şey..malzemeden çalınmış o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

Ayni koku 7 yillik ama aldigimizdn beri arçelik buzdolabimizda da var a+ diye almistim. Bir önceki a serisi var kayinvalidemde 10 yillik onda yok, annemlerde bosh var onlar da koku yok arkadasta bosh var onda koku var..

Kim demiş posetten koku geçmez diye çift posetten dahi geçtiği denendi.

Vanilya vs konuldu geçmedi.

Belki sürekli değiştirmek lazim...

Mangal kömürü olabilir, ancak onu da devamli degistirmek lazim yenisiyle..

kendi orijinal koku filtresi de kömür zaten...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Tamam aynen bahsettiğimiz koku bu işte.Yiyeceklere de siniyor tadları da değişiyor. Gıcık birşey .. 

Ben bulayım o filtreyi bir şekilde çıkartırım artık :) Ya ben onu yada filtre beni yenecek :D:p

Çıkmayacak derken içi boş çıkacak demek istedim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çıkmayacak derken içi boş çıkacak demek istedim :)

Yok yav vardır :) Koca arçelik parçadan çalmaz :p

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Arabanın karbonlu polen filtresini koysak buzluğa işe yarar mı acep  :)

15.000 saat de bir de  değiştiririz (yaklaşık 2 yıl)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayni koku 7 yillik ama aldigimizdn beri arçelik buzdolabimizda da var a+ diye almistim. Bir önceki a serisi var kayinvalidemde 10 yillik onda yok, annemlerde bosh var onlar da koku yok arkadasta bosh var onda koku var..

Kim demiş posetten koku geçmez diye çift posetten dahi geçtiği denendi.

Vanilya vs konuldu geçmedi.

Belki sürekli değiştirmek lazim...

Mangal kömürü olabilir, ancak onu da devamli degistirmek lazim yenisiyle..

kendi orijinal koku filtresi de kömür zaten...

O zaman biz nasıl bir yol izleyeceğiz ..Yani sence filtre olsa da yada yeni filtre alsakta bu dolaptan hayır gelmez mi ? Ben kaderime boyun eğip tüm dolaplarda bu koku var diye pek oralı olmuyordum.. Biraz da maddi açıdan dolap değişimi falan çıkar şimdi masraf olmasın diye üstüne gitmiyordum konunun.Ancak bu koku olayı artık beni de rahatsız etmeye başladı iyice.. Olaya birde kayınpederin el atacak olması beni arayışa itti :)

Dediğin gibi poşetten falan geçiyor koku biz kendimiz çare bulamadık. Denemediğimiz kömür kaldı. Bir de filtreyi bulup güneşe koymadık hiç.. Belki de çözüm olur.. Bazı markalarda olup olmaması da tam ne ile alakalı onu anlayamadım. Hani dolap falan almak gerekirse önceden kullanan birinin tavsiyesine göre alacağız demek ki..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vanilya koy abi :) Çay tabağının içine bir paket vanilyayı boşalt ve dondurucuya koy bir hafta dursun geçmez ise buradayım nasılsa :D :D 

Ben elektrik süpürgesine emdirmiştim, sene olacak hala her çalıştığında dışarı üfürdüğü sıcak hava vanila kokuyor, ev mis gibi kokuyor vallahi, senin taktike iyiymiş, yazdım bir kenara  :D  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Yazan arkadaşlarımız olmuş Ayhan ama tekrarlamak istiyorum kesinlikle mangal kömürü. Bende de tecrübe ile sabit.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben elektrik süpürgesine emdirmiştim, sene olacak hala her çalıştığında dışarı üfürdüğü sıcak hava vanila kokuyor, ev mis gibi kokuyor vallahi, senin taktike iyiymiş, yazdım bir kenara  :D  :D

Versiyondan kaynaklı da olabilir abi. 4,3,2 en günceli  :D

Yazan arkadaşlarımız olmuş Ayhan ama tekrarlamak istiyorum kesinlikle mangal kömürü. Bende de tecrübe ile sabit.....

"Zor ve acil durumlarda, mangal kömürü aramaya son" bir çözüm hemde  :good1:  :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Versiyondan kaynaklı da olabilir abi. 4,3,2 en günceli  :D

"Zor ve acil durumlarda, mangal kömürü aramaya son" bir çözüm hemde  :good1:  :D

Kesinlikle, hele 5 gelsin pürü pak ül mis kokacak dolaplar  :D

Mangal kömürü ne yahu, direk pir parça koymak yetermi, odun kömürü olurmu? :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kesinlikle, hele 5 gelsin pürü pak ül mis kokacak dolaplar  :D

Mangal kömürü ne yahu, direk pir parça koymak yetermi, odun kömürü olurmu? :)

Mangal kömürü işte abi zaten odun kömürü..ben halis muhlis meşe den bir mangal kömürü alayım bugün :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dün akşam itibariyle buzluk kısmına mangal kömürü koydum..Aynı zamanda filtreye de baktım. Buzluk kısmında değil ama bir önce ki sayfa da eklediğim fotoğrafta ki filtrenin aynısı buzdolabı kısmının üst tarafında var.. Tabii güneş olmadığı için sökmedim onu henüz.Güneşli bir havada 2 gün havalandıracağım.. Yalnız bu filtreden buzluk kısmında da olması gerekiyor mu acaba ? Orada kanallar falan var ama içlerinde filtre falan yok..Bildiğimiz beyaz straforlar gözüküyor..Onlarda bildiğim kadarıyla yalıtım amaçlı.. Birde aklıma şöyle birşey geldi.Bu strafor köpükler belki de bu kokuya sebep oluyor. Neticede petrol ürünü bunlar... 

Yorum bağlantısı

Dün akşam itibariyle buzluk kısmına mangal kömürü koydum..Aynı zamanda filtreye de baktım. Buzluk kısmında değil ama bir önce ki sayfa da eklediğim fotoğrafta ki filtrenin aynısı buzdolabı kısmının üst tarafında var.. Tabii güneş olmadığı için sökmedim onu henüz.Güneşli bir havada 2 gün havalandıracağım.. Yalnız bu filtreden buzluk kısmında da olması gerekiyor mu acaba ? Orada kanallar falan var ama içlerinde filtre falan yok..Bildiğimiz beyaz straforlar gözüküyor..Onlarda bildiğim kadarıyla yalıtım amaçlı.. Birde aklıma şöyle birşey geldi.Bu strafor köpükler belki de bu kokuya sebep oluyor. Neticede petrol ürünü bunlar... 

Abim. Benim buzlukta ne bir kanal, nede plastik kalıp harici görünen biryer yok.. Eğer strafor buzlukta görünüyorsa bence sorun olabilir..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abim. Benim buzlukta ne bir kanal, nede plastik kalıp harici görünen biryer yok.. Eğer strafor buzlukta görünüyorsa bence sorun olabilir.

Bizim buzlukta ön kısımlarda arka kısımlarda havalandırma kanalları var. Ön tarafta uzunca boydan boya bir kanal var..Plastik korumayı çıkarttım baktım beyaz strafor gözüküyor.Bildiğimiz şu yalıtım amaçlı kullanılanlardan..

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

bende baktım, aynı şekilde buzluk..Yalıtım malzemesi şüpheli gibi duruyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...