Misafir 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Kokuyu anladım. Evdeki Siemens buzdolabında bu koku yok. Buzmatiğinde buz sürekli dursa da suya koyduğumda tadı değişmediği için biliyorum. Bu koku neden olur bilmiyorum ama olası nedenler; - iç aksam malzeme kalitesi - donudurcu için kullanılan gazın cinsi. No frostlar klima sistemi ile çalıştıklarından gazın dış çeperlerdeki oluşan su buharcıklarına etkisi vardır - dolap üzerinde üstü açık bırakılan ve havanın kalitesini bozan et, yağ gibi malzemeler. İlk kullanım esnasında dolabı 1 gün, dondurucu bölümünü ise 3 gün boş çalıştırmak da öneriler arasındadır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 30 Nisan 2014 Paylaş 30 Nisan 2014 Dün akşam itibariyle buzluk kısmına mangal kömürü koydum..Aynı zamanda filtreye de baktım. Buzluk kısmında değil ama bir önce ki sayfa da eklediğim fotoğrafta ki filtrenin aynısı buzdolabı kısmının üst tarafında var.. Tabii güneş olmadığı için sökmedim onu henüz.Güneşli bir havada 2 gün havalandıracağım.. Yalnız bu filtreden buzluk kısmında da olması gerekiyor mu acaba ? Orada kanallar falan var ama içlerinde filtre falan yok..Bildiğimiz beyaz straforlar gözüküyor..Onlarda bildiğim kadarıyla yalıtım amaçlı.. Birde aklıma şöyle birşey geldi.Bu strafor köpükler belki de bu kokuya sebep oluyor. Neticede petrol ürünü bunlar... Alt bölümdeki siyah filtreyi söktüm , buzluktakilere sinen koku aynen filtrede var..Şimdi,filtreden sinen bir koku mu bu, yoksa filtreye de sinip kokmasına neden olan mı orayı çözmek lazım..Güneş uygulaması sonrası bakacaz neticeye 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2014 Alt bölümdeki siyah filtreyi söktüm , buzluktakilere sinen koku aynen filtrede var..Şimdi,filtreden sinen bir koku mu bu, yoksa filtreye de sinip kokmasına neden olan mı orayı çözmek lazım..Güneş uygulaması sonrası bakacaz neticeye Evet siyah filtre de aynen bahsettiğimiz şekilde kokuyor. Ben şöyle düşündüm.Alt katta koku yok demek ki filtre işini yapıyor ve bu kokuyu bünyesinde topluyor.Ancak üst kısımda filtre olmadığı için koku var.. Üst kata filtre alsak iş çözülebilir gibi geliyor. Mangal kömürü koydum ancak üst katı açtığımda bahsettiğim koku hala yüzüme çarpıyor Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Evet siyah filtre de aynen bahsettiğimiz şekilde kokuyor. Ben şöyle düşündüm.Alt katta koku yok demek ki filtre işini yapıyor ve bu kokuyu bünyesinde topluyor.Ancak üst kısımda filtre olmadığı için koku var.. Üst kata filtre alsak iş çözülebilir gibi geliyor. Mangal kömürü koydum ancak üst katı açtığımda bahsettiğim koku hala yüzüme çarpıyor O zaman filtreyi güneşte beklettikten sonra üstte koyup deneyelim, işe yararsa üste ekstra filtre alalım Sonra bu keşfi arçeliğe ve insanlığa armağan edelim 1 Yorum bağlantısı
Ersin Şahin 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Filtreyi güneşte bekletmenin işe yarayacagini söylemiştim ama insallah ömrünü doldurmamistir filtreleriniz 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 Üretici,her yıl 1 gün güneşte bekletin demiş, değiştirme konusu hiç geçmiyor..tabi 3-5 yılda bir değişim iyi olur Filtre sert bişey sanki kömür tozundan yapılmış 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2014 Üretici,her yıl 1 gün güneşte bekletin demiş, değiştirme konusu hiç geçmiyor..tabi 3-5 yılda bir değişim iyi olur Filtre sert bişey sanki kömür tozundan yapılmış Evet sert bişey.. Hatta kırılıyor.. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Evet sert bişey.. Hatta kırılıyor.. Kırdın yani Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Bu fotokatalitik filtre denilen zımbırtı 2 gündür dışarıda, malum kokusu değişmedi,güneş çok olmadı ama şüpheliyim temizlenebildiğinden 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2014 Kömür kaç gündür dolapta duruyor ama değişiklik olmadı.. Kanal içerisine koyacağım.O zaman işe yarayacağı yönünde tespitlerimiz oldu 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Adım adım sonuca yaklaşıyorsun Ayhan yakında hayırlı haberi alacaz inşallah 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2014 Evet arkadaşlar dün kömürleri aldım alt kısımda bulunan filtreyi söktüm onun olduğu hava kanalına kömürleri yerleştirdim...Az önce eşim haber verdi. Buzlukta ki koku %80 gitmiş. Ben henüz test edemedim tabii. Akşam gittiğimde bakacağım duruma. Demek ki daha düzgün ve detaylı şekilde mangal kömürü yerleştirirsek o gıcık kokuyu yenmiş olacağız.. Bilginiz olsun. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Hadi gözünüz aydın abicim.. Kömürü direkt kokuyor musun? Boyama filan yapmıyor mu? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2014 Hadi gözünüz aydın abicim.. Kömürü direkt kokuyor musun? Boyama filan yapmıyor mu? Filtreyi çıkarttığım yerde plastik bir kapak var. Onun sütüne bir kaç parça kömür koyup taktım.Tabii deneme amaçlı eğer iyi sonuç alırsak bir tül içine koyup oraya yerleştirmeyi düşünüyorum. Yada kömür yerine satılan aktif karbon granüller var.. onlardan alacağım.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Mutfak davlumbazlarında baca kullanmadığımızda takılan aktif karbon filtreler var, ondan alıp keserek dolaba takamazmıyız acaba 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2014 Mutfak davlumbazlarında baca kullanmadığımızda takılan aktif karbon filtreler var, ondan alıp keserek dolaba takamazmıyız acaba Olur abi ben zaten onlara da baktım ..Ancak bunların ana maddesi karbon granül..Onun da kilosu 15 tl den buldum.. Hatta akvaryum işiyle uğraşanlar bilirler dış filtre içine de konuluyor bunlar. Bu madde koku ve suda ki zararlı maddeleri süzmekte birebir. Aslı odun kömürü... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Geçen belgesel izledim Hindistan cevizinin kabuğundan filtre yapıyorlar. Mükemmel ötesi. Özellikle içme suyu filtrelerinde kullanılıyor. Karbon, en iyisiymiş Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Mayıs 2014 Paylaş 6 Mayıs 2014 Bu ne yahu, altı üstü buzdolabı, kimya labaratuvarına döndü iş 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Haziran 2014 Yazar Paylaş 18 Haziran 2014 Buzlukta ki havalandırma kanallarının içine mangal kömürü koymuştum. 1 ayı geçti koku adına birşey kalmadı çok şükür.O lanet kokudan kurtulduk.. Keşke yıllar önce bunu yapsaymışım.. Kanal içinde olursa mangal kömürü iş görüyor ancak buzluk içine bir kaba koyup bırakırsanız iş görmüyor bilginiz olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 18 Haziran 2014 Paylaş 18 Haziran 2014 Buzlukta ki havalandırma kanallarının içine mangal kömürü koymuştum. 1 ayı geçti koku adına birşey kalmadı çok şükür.O lanet kokudan kurtulduk.. Keşke yıllar önce bunu yapsaymışım.. Kanal içinde olursa mangal kömürü iş görüyor ancak buzluk içine bir kaba koyup bırakırsanız iş görmüyor bilginiz olsun.. Gözün aydın Ayhan, ilk başta yazmıştım konuya ama sonradan kanal içi olunca tarafsız kalmıştım aslında ama herhalükarda işe yarıyormuş demek ki. Tekrar geçmiş olsun..... 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 18 Haziran 2014 Paylaş 18 Haziran 2014 Ben mevcut filtreyi deterjanlı suda 1-2 saat beklettim sonra kurutup yerine koydum, koku yok 1.5 aydır.Güneşte 2 gün beklediği halde kokusu değişmemişti bu arada 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Haziran 2014 Paylaş 18 Haziran 2014 Kullandığımız Arçelik marka bir buzdolabımız var.Evlendiğimiz zaman almıştık 10 yıllık bir dolap. No-frost bölmesi var..Ancak bu dolaptan eşim yıllardır hiç memnun değil..Sebebi de dondurucu bölmesinde ki yiyeceklere böyle nasıl anlatılır bir koku siniyor.Biz buna dolap kokusu diyoruz Bu koku neden kaynaklanıyor bilmiyoruz. Daha önce servis gelmişti (yıllar önce) yapacak birşey yok bütün dolaplarda bu koku olur demişti. Mesela dolabın dondurucu kısmında bezelye var diyelim..bununla birşey yapılsa yani yemek yapılsa bu koku anlaşılmıyor ancak garnitür olarak kullanılsa mesela ben bu kokuyu fark edebiliyorum. Bende mi bir arıza var yoksa dolapta mı tam çözmüş değilim Eşim durumu sohbet esnasında babasına anlatmış o da ben tamirci alır gelirim yaptırırım demiş..Tamirciyle konuşmuş o da gaz kaçağı olabilir demiş.Bence çok saçma birşey söylemiş gaz kaçağı olsa yıllardır devam eder mi? Dondurucu kısmı sorunsuz çalışıyor tek sıkıntısı koku olması.. * Dolabın diğer kısmında hiç bir anormallik yok.Her şey yolunda.. * Dondurucu kısımda veya alt kısımda daha evvel koka akan birşey olmadı. Hani tatile gidilir de elektrik falan kesilir bozulur bir şeyler falan öyle bir durum hiç olmadı.. * Dondurucu kısmı daha evvel defalarca tamamen boşaltılıp karbonatlı suyla silinip tekrar denendi.Ancak değişen birşey yok.. * Ortalama olarak bu koku konulan bir yiyeceğe 5-10 gün içinde sinmiş oluyor.. * Yiyecekler buzdolabı poşeti içinde konulmasına rağmen bu koku siniyor.. * Sorun poşetlerde olabilir diye birçok marka denendi değişen birşey yok.. * Çay koyun , kahve koyun diyenler oldu ancak bunlar da çözüm olmadı.. Başına böyle birşey gelmiş olan var mı? Tek çare dolap değiştirmek mi? Hadi değiştirdik diyelim yine benzer sorun olup olmayacağını nereden bileceğiz.. ? merak edenler için buzdolabı aynen şu ; http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/arcelik-dijital-nofrost-buyuk-boy-su-pinarli-66918914 konuyu yeni gördüm.aynı dert bizde de var.siz soğuk kokusu demişsiniz,ben buz kokusu diyorum.bosch marka no frost dolabın dondurucu kısmına koyduğumuz her şey dondurma,tereyağ,bezelye vb. yemek istediğimizde o kötü koku yüzünden çok kez yiyeceği yiyemiyoruz.algida dondurma alıp 1 saatliğine buzluğa koyuyorum,o 1 saatte dış kabı o iğrenç kokuya sahip oluyor.en son evvelki gün donmuş dilimlenmiş kabaktan yapılan tatlı,olduğu gibi çöpe gitti.heversimin kursağımda kaldığına mı yanayım harcanan şekere mi tatlı hadisenin hemen akabinde,bizim hanım buzluğu boşaltıp,fişi çekip karbonatlı suyla dondurucuyu temizledi,buzluğa çaytabağı içinde hem kuru kahve hem karbonat koydu.daha çok yeni ama sanki koku gitti gibi geldi bana.gitmemiş olma ihtimali çok yüksek. eşim internette biraz baktı o akşam,dondurucuya market poşetiyle birşey koymayın diye bir yazı okudu.sadece buzdolabı poşeti kullanın diyordu.bizim market poşetiyle koyduğumuz şeyler de vardı-oluyordu.bu poşetin sebep olma ihtimali de var yani,doğru mu bilmem. eğer bizdeki koku geçmediyse ben de kömür filtresi olayına bir gireyim. Ayhan,bu filtreye tam olarak nasıl ulaştın.dondurucu kısmından mı alt gövdeden mi.hatta resim de olsa ne güzel olur Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Haziran 2014 Yazar Paylaş 18 Haziran 2014 konuyu yeni gördüm.aynı dert bizde de var.siz soğuk kokusu demişsiniz,ben buz kokusu diyorum.bosch marka no frost dolabın dondurucu kısmına koyduğumuz her şey dondurma,tereyağ,bezelye vb. yemek istediğimizde o kötü koku yüzünden çok kez yiyeceği yiyemiyoruz.algida dondurma alıp 1 saatliğine buzluğa koyuyorum,o 1 saatte dış kabı o iğrenç kokuya sahip oluyor.en son evvelki gün donmuş dilimlenmiş kabaktan yapılan tatlı,olduğu gibi çöpe gitti.heversimin kursağımda kaldığına mı yanayım harcanan şekere mi tatlı hadisenin hemen akabinde,bizim hanım buzluğu boşaltıp,fişi çekip karbonatlı suyla dondurucuyu temizledi,buzluğa çaytabağı içinde hem kuru kahve hem karbonat koydu.daha çok yeni ama sanki koku gitti gibi geldi bana.gitmemiş olma ihtimali çok yüksek. eşim internette biraz baktı o akşam,dondurucuya market poşetiyle birşey koymayın diye bir yazı okudu.sadece buzdolabı poşeti kullanın diyordu.bizim market poşetiyle koyduğumuz şeyler de vardı-oluyordu.bu poşetin sebep olma ihtimali de var yani,doğru mu bilmem. eğer bizdeki koku geçmediyse ben de kömür filtresi olayına bir gireyim. Ayhan,bu filtreye tam olarak nasıl ulaştın.dondurucu kısmından mı alt gövdeden mi.hatta resim de olsa ne güzel olur Abi maalesef sizde ki koku temizlik ile gitmez..gitmemiştir Bizim daha önce denemediğimiz şey kalmadı. Anlattığın gibi yeni alınmış dondurma kabına sinen o kokudan nefret ediyordum Şimdi hiç bir koku kalmadı.Senin yapacağın şey şu ; Buzluğu aç orada kanallar vardır mutlaka..O kanalları kontrol et içlerinde filtre tarzı birşey var mı diye.. Benim dolapta alt katta yani normal kısımda bir filtre vardı..Onu söktüm ben onun yerine tülden bir kese içine mangal kömürü koydum ve oraya yerleştirdim. Aynı şekilde buzluk kısmında da hemen ön tarafta kanallar vardı. oraya baktım filtre falan yoktu. Normalde de yoktur ama ben orada ki plastik ızgarayı söktüm içine yine mangal kömürü koydum keseler içinde..sonra da test ettik zaten ilk 2 gün sonra koku falan kalmıyor. Ben uzun süre test açısından bekledim 1 ay oldu hala koku yok.. Artık tamamen kurtulduk. Eğer geçmeseydi granül halde karbon alıp koyacaktım ama gerek kalmadı.. eğer gerekirse fotoğraflarım ama dolaplar farklı marka bir işine yaramaz.. Ben de ki arçelik marka.. Ben mevcut filtreyi deterjanlı suda 1-2 saat beklettim sonra kurutup yerine koydum, koku yok 1.5 aydır.Güneşte 2 gün beklediği halde kokusu değişmemişti bu arada Filtre aynen bu ve alt kısımda tavanda duruyor..Ben çıkarttım kullanmıyorum. Şimdiye kadar bizi mahvetmiş 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Haziran 2014 Paylaş 18 Haziran 2014 Abi maalesef sizde ki koku temizlik ile gitmez..gitmemiştir Bizim daha önce denemediğimiz şey kalmadı. Anlattığın gibi yeni alınmış dondurma kabına sinen o kokudan nefret ediyordum Şimdi hiç bir koku kalmadı.Senin yapacağın şey şu ; Buzluğu aç orada kanallar vardır mutlaka..O kanalları kontrol et içlerinde filtre tarzı birşey var mı diye.. Benim dolapta alt katta yani normal kısımda bir filtre vardı..Onu söktüm ben onun yerine tülden bir kese içine mangal kömürü koydum ve oraya yerleştirdim. Aynı şekilde buzluk kısmında da hemen ön tarafta kanallar vardı. oraya baktım filtre falan yoktu. Normalde de yoktur ama ben orada ki plastik ızgarayı söktüm içine yine mangal kömürü koydum keseler içinde..sonra da test ettik zaten ilk 2 gün sonra koku falan kalmıyor. Ben uzun süre test açısından bekledim 1 ay oldu hala koku yok.. Artık tamamen kurtulduk. Eğer geçmeseydi granül halde karbon alıp koyacaktım ama gerek kalmadı.. eğer gerekirse fotoğraflarım ama dolaplar farklı marka bir işine yaramaz.. Ben de ki arçelik marka.. Filtre aynen bu ve alt kısımda tavanda duruyor..Ben çıkarttım kullanmıyorum. Şimdiye kadar bizi mahvetmiş birkaç gün geçsin,koku devam ediyorsa ben de kömür işine bakıcam artık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts