İçeriğe Yönlendir

Direksiyon(Korna-Hız Sabitleyici Ve Airbag)Çalışmıyor

Hakan Karabacak

Recommended Posts

Hakan Karabacak

Arkadaşlar.Öncelikle konu ile ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Aracım 1997 Ghia. Birgün arabama binip yürüdüğünde kornamın çalışmadığını farkettim.Hız sabitleyici de çalışmıyordu.Şehir dışındaydım. Yol üstündeki bir elektrikçiye basit bir sigortadır diyerek girdim.Elektrikçi bana "direksiyon filmi arızalanmış""kurcalarsak aibag patlayabilir" dedi ve ben başka kimseye de göstermedim.Ankarada bu sorunu çözebilecek kimse var mı? Bahsedilen parçanın tamiri varmıdır?yenisi bulunurmu?bilgisi olan yol gösterebilirse sevinirim.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Belki basit bir soket arızası yada kablo kırığı falandır,oto elektrikçi lazım..

Yorum bağlantısı

Kritik bir arıza, gelişigüzel bir tamirciye değil de iyi bir serviste arıza kodlarına baktırın.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Elektrikçi haklı. Direksiyonun içinde bir zemberek vardır. O hasar görmüş muhtemelen. Uğraşmam diyorsanız, çıkma bir direksiyon ile iş anında çözülür. Uğraşırım derseniz, zembereğin değişimi mümkün.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu

Direksiyon sargısında bulunan şerit kablolarda   sıkıntı olabilir

Yorum bağlantısı

Bana da sargı arızası gibi geldi. Elektrikçiden aldığınız bilgiler doğrultusunda birde airbag tamiri yapan bir yere gitmeniz gerekebilir.Ben daha önce şaşmaz da aşağıda linkini paylaştığım yere gitmiştim buna benzer bir iş için.Eğer imkanınız varsa bir bakın.

http://hgotoelektronik.com/

Yorum bağlantısı
Cansun Gündoğdu

Elektrikçi haklı. Direksiyonun içinde bir zemberek vardır. O hasar görmüş muhtemelen. Uğraşmam diyorsanız, çıkma bir direksiyon ile iş anında çözülür. Uğraşırım derseniz, zembereğin değişimi mümkün.

Benimde Meganımda başıma gelmişti, zemberek kırılmış ve tamiri mümkün olmadığı için (BMW, Mercedes tamir oluyormuş :) ) komple sinyal kolları vs dahil sıkı bir paraya parçayı almıştım. Umarım yanılıyorumdur çünkü gerçekten pahalı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benimde Meganımda başıma gelmişti, zemberek kırılmış ve tamiri mümkün olmadığı için (BMW, Mercedes tamir oluyormuş :) ) komple sinyal kolları vs dahil sıkı bir paraya parçayı almıştım. Umarım yanılıyorumdur çünkü gerçekten pahalı.

Şurada onarımı anlatılıyor aslında megane 2'ler için:

http://forum.donanimhaber.com/m_6890275/mpage_170/key_megane/tm.htm

Yorum bağlantısı
Hakan Karabacak

İlginize teşekkür ederim sayın forum üyeleri.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

airbag uyarı lambası yanmıyor mu?

kurcalarken! airbag patlamaz zaten kontak kapalı olacak, açık olsa da patlamaz :bomb:

clock spring teknik ismi, sarmal derler, direksiyon arkasındaki şerit şeklindeki kablo veya soketinde sorun var.

yakın zamanda direksiyon işlemi, aks rot rotil vs. yapıldı mı?

Yorum bağlantısı
Hakan Karabacak

Çağlar abi ..o işlemlerin hiçbirisi olmadı ancak; arıza yapmadan önce direksiyonu çevirirken çıtırtı şeklinde ses geliyordu.(çıtır-çıtır).birşey sürtüyor gibi sanki.arızadan sonra  o seste kayboldu. 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...