İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Akümün Değişmesi Gerekiyor

Süleyman Can Şahin

Recommended Posts

Süleyman Can Şahin

Selamlar.. Aracımda son bir aydır aküyle ilgili problem var. Bugün tamamen sinyal vermeye başladı . Aracın içerisinde tahminen iki dakika teypi açık durdu marşa bastım çalışmadı . Takviye kablosu ile çalıştırdık yaklaşık 5 dakika çalıştı sonradan arabayı stop ettim kapılar kilitli şekilde 45 dakika durdum tekrar çalışmadı. 

Aracım 2011 model Focus tdci 110luk akü sipariş edeceğim yalnız bu akü biraz farklı gibi. :)  Bunun tam markası modeli nedir nasıl sipariş vereceğim.

Birde hangi markayı tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Varta, Delphi gibi akülerin bodur tabir edilenleri oluyor diye hatırlıyorum.. Mutlu markasında da vardır..

Eski aküyü isteyeceklerdir, bir mağazaya gidip değiştirmenizi tavsiye ederim... Teyp kodunu da bilmek gerek tabi bu arada.... :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Focusların aküsü "alçak akü" dür. Yani standart akülerin yüksekliği 19cm iken, focusun aküsü 17.5 cm dir. Buna dikkat edeceksin. Bir de üzerindeki akü büyük ihtimalle 60 amperdir. Araç çalışmazken teyp falan dinleniyorsa 72 amperlik bir akü almalısın. En dondurucu soğukta bile marş konusunda rahat edersin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Focusların aküsü "alçak akü" dür. Yani standart akülerin yüksekliği 19cm iken, focusun aküsü 17.5 cm dir. Buna dikkat edeceksin. Bir de üzerindeki akü büyük ihtimalle 60 amperdir. Araç çalışmazken teyp falan dinleniyorsa 72 amperlik bir akü almalısın. En dondurucu soğukta bile marş konusunda rahat edersin...

Hocam servise sordum. 260tl dediler üzerindekinin aynısıymış. Mutlu ve İncinin fiyatlarıda 200tl. Burada varta delphi aküde bulamam herhalde ne yapayım?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hocam servise sordum. 260tl dediler üzerindekinin aynısıymış. Mutlu ve İncinin fiyatlarıda 200tl. Burada varta delphi aküde bulamam herhalde ne yapayım?

Ben olsam İnci alırdım bu iki marka arasındaysam.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

200 tl bile yüksek bir rakam. Eski aküyü iade 25-30 saydırabilirsen mutluyu tavsiye ederim...

http://www.mutluakufiyatlari.com/mutlu-aku-fiyatlari.html

Burada var... 66 amper (alçak(ford tipi)) 175 TL...

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

200 tl bile yüksek bir rakam. Eski aküyü iade 25-30 saydırabilirsen mutluyu tavsiye ederim...

Hocam bu aküler farklı olduğundanmı böyle pahalı acaba. Birde bu söylediğim fiyatlar eski akü iadeli fiyatlar.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Hocam bu aküler farklı olduğundanmı böyle pahalı acaba. Birde bu söylediğim fiyatlar eski akü iadeli fiyatlar.

Hocam akünün amperinin fazla olmasının bir zararı olurmu

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

72 A ya akdar sıkıntı olmayacağı söylenir hep..Ancak bence 66 A oldukça yeterlidir. Mutlu tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hocam akünün amperinin fazla olmasının bir zararı olurmu

Gerek yok, üzerindeki neyse ondan olsun...

Amperi çok önemli değilde ac delco araştırın çok şahane aküdür forumdan duyup almıştım çok memnunum.

Benden duymuşsundur da nesinden memnunsun, araba az mı yakıyor, aküyü en son ne zaman gördün ?  :D

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

basık akü denilen aküdür.

55 amp yeterli olur.

140-150 civarında olmalı.

No No No  :i-ih:  72'likden vazgeçmeyin. Üstündeki 40'lık Bitti 60'lık aldım o da biter gibi oldu. 72'lik sıkıntı yok  :good1:  :good1:  :good1:

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

2011 tdci aracın aküsü bugün vefat etti. Benzinli focusun 43 amperlik aküsü 6 yıl dayanmıştı, dizelde 60 amper 3 yılda mefta. Sanırım ilk marşta dizel aküyü çok kullanıyor,yaz mevsimi bile dinlemedi yolda kaldık. Varta 72 amper e43 modelindeki aküyü aldım. Ebat tam focusa uyuyor, 278*175*175. Eskisi iadeli 200 tl. Belki biraz daha inebilirdi ama acil ihtiyaçtı. Dizelci arkadaşlar aküye dikkat etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
İlker Taşçı

Sırf bu konudaki bir katkı yapmak için foruma üye oldum.

TDCI 2009 model 5 yıl 4 ayda aküm bitti.

Fiyatı her nasılsa ithal ve global tanınan ürünlerle aynı olan Mutlu silver 66 taktırmak yerine (anladığım kadarıyla piyasayı bu marka sürüklüyor), orijinal ürünün üreticisinden bir ürün taktırmak istedim. Yerliye destek vereceğiz ama o da bize destek vermeli diye düşünüyorum.

Ford marka, Energizer, Varta vb üreten firmanın (Johnson Control) ürünü olan, 60 amperlik (590) güzel bir akü çıktı araçtan.

Ankara, kazım karabekirde 200 tl'ye Energizer premium 72 amper 680 EN bir akü taktırdım. Eski aküyle aynı ebatlarda ama hem amper hem de marş gücü yüksek. Şimdi aracım neredeyse benznli konforunda marş basıyor.

Rastlantı olarak bayide önce Energizer premium 60 amper 560 EN bir akü takıldı (150 TL idi, Mutlu 66 amper 180 TL altı hiç duymadım), marş bastık ve araç sonradan takılan 72 amperden daha sallantılı marş bastı. Bu akünün ebatı küçük olduğu için aynı ebatlarda 72 likle değiştirdiler ama bu aslında çok daha iyi bir sonuç verdi.

Özet; Energizer premium 72 amper 680 EN Focus 2009 TDCI için isabetli bir tercih olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan Ataman

Bugün mutlu akü taktırdım yetkılı bayisinde.araçtan çıkan aku orjınal ford aku 50 amper.66amperlık aku yuvaya oturdu ama aku baglantı kablolarından 1tanesi erişmedi.çıkartıp yerine 55amperlik akü taktık.toplamda 170tl ye mal oldu.sızce 66amperlik aküyü neden monteleyemediler?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Emre Şimşek

2011 tdci aracın aküsü bugün vefat etti. Benzinli focusun 43 amperlik aküsü 6 yıl dayanmıştı, dizelde 60 amper 3 yılda mefta. Sanırım ilk marşta dizel aküyü çok kullanıyor,yaz mevsimi bile dinlemedi yolda kaldık. Varta 72 amper e43 modelindeki aküyü aldım. Ebat tam focusa uyuyor, 278*175*175. Eskisi iadeli 200 tl. Belki biraz daha inebilirdi ama acil ihtiyaçtı. Dizelci arkadaşlar aküye dikkat etsin.

Arkadaş foruma giremiyor ama ben de aküm bitmeden bundan alayım diyorum. Normalde fiyatları 300 civarıyken bir sitede Varta Blue Dynamic E43 modeli 72 ah akü 195 lira. Tabi eskisini istiyorlar. Güvenmeli mi ne dersiniz?

http://www.ucuzaku.com/varta-aku-fiyatlari.html

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Arkadaş foruma giremiyor ama ben de aküm bitmeden bundan alayım diyorum. Normalde fiyatları 300 civarıyken bir sitede Varta Blue Dynamic E43 modeli 72 ah akü 195 lira. Tabi eskisini istiyorlar. Güvenmeli mi ne dersiniz?

http://www.ucuzaku.com/varta-aku-fiyatlari.html

Ucuz etin yahnisi yavan olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ucuz etin yahnisi yavan olur.

Peki internetten mi almalı yoksa burada sanayiden mi?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Cengiz Yılmaz

Bende inci formul A 60 amper 540 ah ist\göztepe 145 tl takdırdım. Üstünde orj akü 52 amperdi

Bende inci formul A 60 amper 540 ah ist\göztepe 145 tl takdırdım. Üstünde orj akü 52 amperdi

Yatan araçsa Çok para vermenizi örnermem.

Bayat akü olmamasına dikkat edin

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan Ataman
On 22.08.2016 at 13:34, Serkan Ataman yazdı:

Bugün mutlu akü taktırdım yetkılı bayisinde.araçtan çıkan aku orjınal ford aku 50 amper.66amperlık aku yuvaya oturdu ama aku baglantı kablolarından 1tanesi erişmedi.çıkartıp yerine 55amperlik akü taktık.toplamda 170tl ye mal oldu.sızce 66amperlik aküyü neden monteleyemediler?

merhaba,

konu hakkında merakımı gideremedim.fikri olan varmıdır acaba.1 yıldır 55 amperli aküyü sorunsuzca kullanmaktayım bu arada..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
2 dakika önce, Serkan Ataman yazdı:

merhaba,

konu hakkında merakımı gideremedim.fikri olan varmıdır acaba.1 yıldır 55 amperli aküyü sorunsuzca kullanmaktayım bu arada..

Ford aküleri bodur akü diye geçer, üreticiler bazen böyle değişik şeyler yapıyorlar. Sizin arabaya ilk takılan akü standart aküdür sonra esnafın elinde 55 amperlik vardır onu takmıştır. 60 amper bodur akü de bulunurdu ama o an için demek ki adamın elinde yoktu. Sorun olur mu derseniz, hiç bir şey olmaz güle güle kullanın..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Cengiz Yılmaz
On 18.10.2016 at 21:05, Emre Şimşek yazdı:

Peki internetten mi almalı yoksa burada sanayiden mi?

Merhaba

Benim şahsi fikrim sanayide hem taze akü bulmak mümkün hem de fiyat olarak çok daha makul.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz
27 dakika önce, Cengiz Yılmaz yazdı:

Merhaba

Benim şahsi fikrim sanayide hem taze akü bulmak mümkün hem de fiyat olarak çok daha makul.

Ayrıca aküyü anlık voltajını takip edebilmek için bir de dijital gösterge takmanızı öneririm. Bu sayede aracınızı çalıştırmadan önce akünün zayıf olup olmadığını anlayarak ona göre marş'a basabiliyorsunuz daha dikkatlice.

LDLrOo.jpg

Resimde 11.8 v olarak görüldüğü gibi.

Ayrıca araç içinde ışığında 26.3 c görmek fena olmuyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
11 dakika önce, Cengiz Yılmaz yazdı:

Ayrıca aküyü anlık voltajını takip edebilmek için bir de dijital gösterge takmanızı öneririm. Bu sayede aracınızı çalıştırmadan önce akünün zayıf olup olmadığını anlayarak ona göre marş'a basabiliyorsunuz daha dikkatlice.

LDLrOo.jpg

Resimde 11.8 v olarak görüldüğü gibi.

Ayrıca araç içinde ışığında 26.3 c görmek fena olmuyor.

Fordların gizli menüsünde akü gerilimini görmek mümkün, ekstra düzeneğe gerek yok

Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz
30 dakika önce, Eren Sağ yazdı:

Fordların gizli menüsünde akü gerilimini görmek mümkün, ekstra düzeneğe gerek yok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...