İçeriğe Yönlendir

Terleme Sorunu !

Ümit Mavigöz

Recommended Posts

Ümit Mavigöz
(düzenlendi)

Merhaba forumdaşlar;

Küçük yaşlardan beri terleme ile ilgili sorunlarım var ellerim ayaklarım ve koltuk altım aşırı derece terler,bu durum iyice canımı sıkmaya başladı.Nette araştırma yaptım TERESON diye bir losyon var forumda kullanan yada böyle sorunu olupta başka çözüm bulan arkadaşlar var mı ?

tarihinde Ümit Mavigöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Başlığı okuyunca Karter de mi diye düşündüm,acil şifalar.. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Bu yüzden ameliyat olmayı bile düşünen arkadaşım vardı, bir öneri üzerine vazgeçti, terlemenin ne kadar önemli olduğunu güzelce anlattılar... Benimde ellerim fazlasıyla terliyor, hormonal denge galiba, bir şeyler eksik galiba ama nedir hiç gidip sormadım...

ramazan abi terleme tabikide önemli ancak ellerimi sanki çeşmede yıkamış derecesine terliyor insanlarla el sıkışamaz hale geldim,koltuk altı desen aynı şekilde sürekli ıslak çok kötü bi durum :(

Başlığı okuyunca Karter de mi diye düşündüm,acil şifalar.. :)

sende haklısın abi :D araba forumuna terleme sorunu yazarsan akıla başka ne gelir ki :)

Yorum bağlantısı

Tam benim konum bende yaklaşık 2 sene önce bu konudan çok sıkıntı çektim.Aşırı derece terlemem vardı koltuk altı vs ama ter değil sanki normal su akıyordu.Duştan çıkar çıkmaz sanki suyu emmişimde koltuk altı vs sanki su boşaltıyordu en sonunda Antalyada özel bir hastaneye gittim ve cildiyeciye bi garip mavi ışıkla ter bezlerime baktı normal insanlardan olması gerekenden fazlaymış ve ameliyat önerdi ve gögüs cerrahisimi ne ona gittim bi garip ameliyat ismi söyledi hatırlamıyorum ama belgelerimde yazıyor hala ameliyat kağıdını saklıyorum.Şu şekilde anlattı koltuk altının hafif altından iki delikle kamerayla girip ordaki bi ter bezlerine giden hattının vanasını kısıcaz dedi ve sonuç mükemmel 1 sene afalladım hertarafım kurudu vucudum çok şaşırdı ama zamanla vucudum adapte oldu ve şuanda terliyorum ama çok sıcaklarda yok denebilcek kadar az kesinlikle bu ameliyatı olmanızı tavsiye ederim hayatımda benim kadar terleyen bir insan yoktur.Çok şükür bu ameliyattan sonra hiç bir sıkıntım kalmadı. 

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Tam benim konum bende yaklaşık 2 sene önce bu konudan çok sıkıntı çektim.Aşırı derece terlemem vardı koltuk altı vs ama ter değil sanki normal su akıyordu.Duştan çıkar çıkmaz sanki suyu emmişimde koltuk altı vs sanki su boşaltıyordu en sonunda Antalyada özel bir hastaneye gittim ve cildiyeciye bi garip mavi ışıkla ter bezlerime baktı normal insanlardan olması gerekenden fazlaymış ve ameliyat önerdi ve gögüs cerrahisimi ne ona gittim bi garip ameliyat ismi söyledi hatırlamıyorum ama belgelerimde yazıyor hala ameliyat kağıdını saklıyorum.Şu şekilde anlattı koltuk altının hafif altından iki delikle kamerayla girip ordaki bi ter bezlerine giden hattının vanasını kısıcaz dedi ve sonuç mükemmel 1 sene afalladım hertarafım kurudu vucudum çok şaşırdı ama zamanla vucudum adapte oldu ve şuanda terliyorum ama çok sıcaklarda yok denebilcek kadar az kesinlikle bu ameliyatı olmanızı tavsiye ederim hayatımda benim kadar terleyen bir insan yoktur.Çok şükür bu ameliyattan sonra hiç bir sıkıntım kalmadı. 

ameliyat genek olarak terlemenizi mi azalttı yoksa sadece koltuk altımı ?

Yorum bağlantısı

ameliyat genek olarak terlemenizi mi azalttı yoksa sadece koltuk altımı ?

Genel terlemeyi azalttı zaten ana hat ordan geçiyormuş.İsterseniz ameliyatın tam adına bakim evraklardan ?

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

hormonlarınıza bir baktırın düzensiz çalışan bir organınız vardır mutlaka.

tsh ft3 ft4 bunlarla ilgisi olabilir

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ellerim ve ayaklarım cok terler. Eller araba kullanırken direksiyonu tutamsz hale geldigi icin deri eldiven aldim. Ayaklar icinse %100 pamuk veya bambu corap giyiyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şu ameliyat işi mantıklı gibi duruyor ancak işin boyutu önemli tabi.. Hangi aşama da gerek var onu araştırmak lazım. Benim terlemeyle ile ilgili şimdiye akar bir sorunum olmadı.Ancak elleri çok terleyen arkadaşlarım var..

Yorum bağlantısı

Bende çok terlerim. Komple.. Eller, ayaklar, koltuk altı, kafa, alın.. Komple. Doktora gittim. Kilo ver dedi  :biggrin: Terleyen bölgelere botoks filan uygulanıyormuş geçici olarak. Beni bozar dedim. Birdaha gitmedim doktora.. Bende müzdaribim, şöyle koltukta kollarımı açarak geniş geniş oturamıyorum. Özellikle stres altında ellerim çok terliyor. Ameliyattan ziyade (terlemeyi kökten keserse sağlık bozulabilirmiş) geçici pudra, krem vs kullanmak aslında daha mantıklı/ sağlıklı gibi.. 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Terlemek iyidir, terlememek kötüdür, çok terlemek çok iyi değildir, hiç terlememek çok kötüdür. :crazy:

Not: Geçmiş olsun. ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mesut Nalbant

Eller ve ayaklar için iyontoforez yöntemini, koltuk altı için driclor isimli ilacı öneririm.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Eller ve ayaklar için iyontoforez yöntemini, koltuk altı için driclor isimli ilacı öneririm.

dricloru aldım 2 gündür kullanıyorum bakalım sonuç ne olucak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Sancak

Benim abimde de aynı sorun var ankara balgatta bi hastanede seansı 30liralık iyontosfer tedavisimi ne görüyodu yıllar önce sonra cihazdan kendisi aldı 1000liraya 2-3günde 1 kendi kendini tedavi ediyor.hala kullanıyor terleme kesinlikle yok.cihazın kullanımı: 2 tane derin olmayan kap var ona su dolduruyo kabloyu takıyo elleri içindeyken elektrik veriyo yarım sa boyunca öyle ellerini çıkarmadan duruyor sonra aynı işlemi ayaklarına yapıyor. Bı tedavi 5-6gün düzenli yapınca 2ay falan gram ter yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Benim abimde de aynı sorun var ankara balgatta bi hastanede seansı 30liralık iyontosfer tedavisimi ne görüyodu yıllar önce sonra cihazdan kendisi aldı 1000liraya 2-3günde 1 kendi kendini tedavi ediyor.hala kullanıyor terleme kesinlikle yok.cihazın kullanımı: 2 tane derin olmayan kap var ona su dolduruyo kabloyu takıyo elleri içindeyken elektrik veriyo yarım sa boyunca öyle ellerini çıkarmadan duruyor sonra aynı işlemi ayaklarına yapıyor. Bı tedavi 5-6gün düzenli yapınca 2ay falan gram ter yok.

O kadar para vermeye gerek yok. 2 tane 9 volt pil, 3 tane kısa krokodil kablo, 2 adet el ve ayak girebilecek plastik kap, 2 adet a4 boyutunda alüminyum folyo ile düzenek yaptım, kullandım. Aynı sonucu aldım. Google'dan iyontoforez diye arayıp, bir yarım saatlik araştırma yapılırsa konu le ilgili tüm bilgileri bulabileceğiniz siteler var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...