İçeriğe Yönlendir

Yaktın Bizi Soma...

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

Ayhan Asil

205 oldu arkadaşlar.... Rabbim daha da artmasından esirgesin.... of of of....

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İnşallah sayı daha artmaz ama haberler kötü. Vefat edenlere Rabbim rahmet eylesin, geride kalanlara sabır versin.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

içer de 787 kişi varmış vardiya değişimi olduğu için 2 vardiyada ve en yoğun vardiya zamanı olduğu için bu kadar kişi varmış.Abi rakamlara inanmayın 205 falan değil o  :(  :(

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Görünen o ki sayı çok fazla ama söylemeye dilimiz, yazmaya elimiz varmıyor. Umalım ve dua edelim ki hayırlı haberler gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Somam kan ağlıyor. Ben hiçbir şey yapamıyorum. Gelen haberler hep kötü yönde. Sabır yarabbim.

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

sayı 1 de olsa 100 de olsa aynı abi olan hep garibana oluyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Emeğin en kisa yoldan tarifidir. Ekmegini taştan çıkarmak deyiminin belki de kaynağidır madencilik. O yüzden her zaman saflıkla, temizlikle anilir maden iscileri ve ölümleri herkesin icini sizlatir. Bilir ki herkes ekmeginin pesindeyken caresizdirler yer altinda. Yaradana sığınıp girerler madene belki de cikmamak uzere bir daha yer ustune. Bilirler ki kimse onlarin calisma sartlarina uzulmekten daha otesini yapmaz gelismis ulkelerdeki madenci kardesleri gibi. Madencinin kaderi degildir belki olum ama bizim ulkemizde madencinin tevekkulden baska sansi yoktur. Bu sartlar altinda calisan ama kendi haklarini savunmak icin sokaga cikmaya vakti olmayan, tek derdi emegiyle tastan kazandigini ailesiyle paylasmak olan yuzu kara ama kalbi nurlar kadar temiz kardeslerimiz icin dualarimiz. Yuce Allah ölenlere rahmet eylesin, yakinlarina sabirlar versin. Türk Milleti kardeslerine sahip cikacaktir elbet ama ates her zaman oldugu gibi dustugu yeri yakar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Erhan Tayar

Allah bu kardeşlerimizin ailelerine sabır versin.

Kurtarılmayı bekleyenlerin yardımcısı olsun. Çok hüzünlü bir durum ülkemiz için...

madenkapakyeniii1.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Elimizden gelen dua etmek. Allah Ölenlere rahmet eylesin yakınlarına sabır versin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
(düzenlendi)

Hayatını kaybedenlere ,Allah rahmet eylesin,mekanları cennet olsun,yakınlarına Allah sabır versin ...
hala yer altında olanların,Allah yardımcısı olsun...

tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen

YASIMIZ VAR !!! Elleri yüzleri kara üstleri başları kara ama yürekleri pırıl pırıl tertemiz bugün dualarımızla onlara yardım edebiliriz tüm arkadaşlarımdan Soma için dua istiyorum onlar bizim oğlumuz, kardeşimiz ,amcamız, dayımız teyze çocuğumuz, dayı oğlumuzdu onlar ekmek parası için şehit oldular başımız sağ olsun ...

Yorum bağlantısı

İndim maden ocağına, kara elmas diyarına

Yeryüzü sıcak olsun diye dost

Yıllar boyu kazma salladım buskunca bu zindanda

Çocuklarım gülsün diye dost

Oysa bizim evde gülen yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok vahim bir olay.

Muhtemelen ihmallerle dolu aşağısı. 

Daha çok kazanabilmek için, canları hiçe sayanları Allah kahretsin. Bunlara sebep olan göz yumanlar aynı acıya maruz kalsın.

Sigortasız işçiler aşağıda, çocuklar aşağıda, bir saatlik emeğinin karşılığı 5 lira olan, babalar, abiler, kocalar, evlatlar aşağıda.

Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Ölenlerimiz şehittir, şehitlerimize Allah rahmet eylesin, bizlere şefaatçi olsunlar inşallah.

Kalanlarına Allah'tan sabır diliyorum. Acılarını bir nebze paylaşabiliyorsak ne mutlu bize.     

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

YASIMIZ VAR !!! Elleri yüzleri kara üstleri başları kara ama yürekleri pırıl pırıl tertemiz bugün dualarımızla onlara yardım edebiliriz tüm arkadaşlarımdan Soma için dua istiyorum onlar bizim oğlumuz, kardeşimiz ,amcamız, dayımız teyze çocuğumuz, dayı oğlumuzdu onlar ekmek parası için şehit oldular başımız sağ olsun ...

Konunuz birleştirildi.

Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

Allah c.c. ölenlere rahmet yakınlarına ve tüm Türkiye'ye sabırlar versin...bundan 2 hafta önce kapatılan ocakta patlama oldu ölenler oldu...ölenlerin arkasından konuşmak kolaydır ama lütfen çalışan işçi kendi canını hiçe saymasın sayanları gerekli tedbirleri almayanları ihbar etsin...

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bu kadar acı bu ülkeye çok fazla.

İçimde ateşler yanıyor, nefes almakta zorlanıyorum.

O madenci kardeşlerimizin aileleri ne durumdadır,tahayyül edemiyorum.

Allah yardımcıları olsun,kalanlara sabır versin.

Bu olaydan bari ders alınsın da tüm güvenlik önlemleri alınmadan insanlarımızı bir daha madene yollamayalım.

Almanyada son 14 yılda sadece 3 kişi maden kazasında ölmüş deniyor, demek ki bu işi kitabına uygun yaparsak canlarımızı kaybetmeyebiliriz.

Gerekirse devlet o ocakları geri alsın, zarar etsin, bize vergi olarak ödetsin.

Ama canlarımız bir kez daha yanmasın.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Bizim kuşak, şu anda bu ülkede yaşayan bizler, onların ürettikleri kömürden bir şekilde yararlanan bizler....bu vebali nasıl taşıyacağız?

Allahım onların günahlarını affet, şehadetlerini kabul et. Bizlere de onlarla helalleşebilme imkanı ver.  (amin)

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Çok yazık. İhmal, tedbirsizlik, vurdumduymazlığın, ciddiyetsizliğin, "kader" diye örtülmesi artık kabul edilemez. Kader, sadece Türkiye'ye mi uğruyor?

Tüm ölen işçilerimize Tanrıdan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Ama maalesef toplum olarak iki haftada unutacağımızı da biliyorum. Bir başka faciaya dek...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Sosyal medyada  alınmayan güvenlik önlemleri eleştirlerini siyaset yapmak olarak yaftalayanlar var.

Korkmasınlar, hükümetlerine hiçbir seycik olmaz.

Olan, ölen fakir emekçilere ve ailelerine olur. 1hafta ağlar sonra unuturuz biz :(

Bu insanların katili iktidar değil, GLOBALİZM dir.

Tamamen zıt bir görüşte hükümet de olsa yine aynı şeyler yaşanır, yine aynı gariban işçiler ölürdü.

32 yıl sanayide çalışma tecrübemle söylüyorum bunu.

Kurallar yasaklar fakirler içindir.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

ALLAH Soma da ölen kardeşlerimize gani gani rahmet eylesin.yakınlarına sabırlar versin.diyecek bir şey yok.ancak dua etmeliyiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Çok kötü çok tablo çok kötü rakamın 400 üzerine çıkacağı söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Dün kazadan sadece 30 dk önce somadaydık, manisa merkeze dönerken afad araçlarını, ambulansları soma yönüne giderken gördük.

Allah rahmet eylesin. :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...