İçeriğe Yönlendir

Yaktın Bizi Soma...

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

Mehmet Yeter

Ölenler kardeşlerimizin mekanı cennet olsun arkada kalanlara Allah sabır ihsan eylesin. Zor zamanlar. 

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli
(düzenlendi)

Yorum yapasım bile yok, ne denilebilir ki , ateş düştüğü yeri yaktı bir kez daha... Allah rahmet eylesin , gözü yaşlı analara, eşlere , akşam babası ekmek getirecek diye bekleyen cocuklara ve tüm yakınlarına sabır versin...

tarihinde Kadir Türkeli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Herkesten af diliyorum.

Günde 3 paraya yüzlerce metre yerin altında çalışan ve amaçları sadece ailelerine bir lokma ekmek götürmek olan insanlar yine bir facia sonrasında akıllara geldi. İnsan değerinin sıfır olduğu bir ülkede yaşamaktan maalesef esef duyuyorum. 235 ocak yandı.Bu insanların çocuklarına ne diyeceğiz? "Evladım biz duyarsız bir toplumuz. Senin baban sizin karnınızı doyurabilmek için yüzlerce metre yerin altında yok pahasına hayatını hiçe sayarken bizler sadece kendimizi düşündük. Onun neler çektiğini, senin haklarını, ihtiyaçalarını unutup Takımlarımızın şampiyonluğunu kutladık yedik içtik resim paylaştık. Şimdi baban öldü başın sağolsun. Peki Amca ben kime baba diyeceğim kim bana ekmek getirecek diye sorma. Biz 3 gün bilemedin 5 gün yas tutacağız üzüleceğiz ama sen sokaklara düşüp ekmek kavgasına başladığında yine seni unutacağız. Sen önce çalışmaya çalışacaksın. En ağır darbeleri burada alacaksın: Sonra rantçılar seni çekiştirecek birinden birine inanacaksın. Hayallerin kalmayacak. Sonra toplumun dışladığını sandığı belki bir suç makinesi belkide katil olacaksın. Çünkü sana sırtını dönen sözde insan müsfettelerini göreceksin.  Çok azınız bu sınavı başarı ile geçecek. İşte biz o anlarda yine kendimizi düşünüyor olacağız. Yine gezdiklerimizi yediklerimizi içtiklerimizi paylaşacağız. Çoğu zaman hiç bir zaman yiyemediğin belki tadını bile bilmediğin envayi çeşit yemekleri paylaşıyor olacağız." "KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR" hadisini unutup seni kendi kaderinle baş başa bırakacağız." Yazıklar olsun bize. Örfümüzü ananemizi hatta dinimizi unutan bizlere yazıklar olsun. Sözde müslümanlar hepimize yazıklar olsun.

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
  • Beğen 20
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Herkesten af diliyorum.

Günde 3 paraya yüzlerce metre yerin altında çalışan ve amaçları sadece ailelerine bir lokma ekmek götürmek olan insanlar yine bir facia sonrasında akıllara geldi. İnsan değerinin sıfır olduğu bir ülkede yaşamaktan maalesef esef duyuyorum. 235 ocak yandı.Bu insanların çocuklarına ne diyeceğiz? "Evladım biz duyarsız bir toplumuz. Senin baban sizin karnınızı doyurabilmek için yüzlerce metre yerin altında yok pahasına hayatını hiçe sayarken bizler sadece kendimizi düşündük. Onun neler çektiğini, senin haklarını, ihtiyaçalarını unutup Takımlarımızın şampiyonluğunu kutladık yedik içtik resim paylaştık. Şimdi baban öldü başın sağolsun. Peki Amca ben kime baba diyeceğim kim bana ekmek getirecek diye sorma. Biz 3 gün bilemedin 5 gün yas tutacağız üzüleceğiz ama sen sokaklara düşüp ekmek kavgasına başladığında yine seni unutacağız. Sen önce çalışmaya çalışacaksın. En ağır darbeleri burada alacaksın: Sonra rantçılar seni çekiştirecek birinden birine inanacaksın. Hayallerin kalmayacak. Sonra toplumun dışladığını sandığı belki bir suç makinesi belkide katil olacaksın. Çünkü sana sırtını dönen sözde insan müsfettelerini göreceksin.  Çok azınız bu sınavı başarı ile geçecek. İşte biz o anlarda yine kendimizi düşünüyor olacağız. Yine gezdiklerimizi yediklerimizi içtiklerimizi paylaşacağız. Çoğu zaman hiç bir zaman yiyemediğin belki tadını bile bilmediğin envayi çeşit yemekleri paylaşıyor olacağız." "KOMŞUSU AÇ İKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR" hadisini unutup seni kendi kaderinle baş başa bırakacağız." Yazıklar olsun bize. Örfümüzü ananemizi hatta dinimizi unutan bizlere yazıklar olsun. Sözde müslümanlar hepimize yazıklar olsun.

Öyle deme abi, daha önce yapılacakları atladın. Önce hiç bir bilgi olmadan birilerini karalamaya başlayacağız. Kimi siyasi, kimi ideolojik sebeplerden hep birilerini suçlayacak. Kimi "Soma'da A partisi kazandı, ona oy verenlere Allah kendi çocuğunun acısını göstersin" diyecek, kimi deprem sonrasında yaptığı gibi "7,4 yetmedi mi?" diyecek. Televizyonlarda günlerce canlı yayınlar, tartışma programları yapılacak. Sonra ne olacak biliyor musunuz, koskoca 1999 depremini Veli Göçer'in üzerine attığımız gibi, bir tane günah keçisi bulup bütün sorumluluğu ona atacağız, sonra senin yazdılarını yaşamaya başlayacağız. Çünkü biz asla ve asla suçlu değiliz, suçlu hep başkası. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Rabbim "lütfun da hoş kahrında hoş" muhakkak ama; 13/03/2014 tarihinde babacığımı gömdüm toprağa, daha ciğerim kan ağlarken, burnumda acı yangını hissederken, benim gibi babasız kaldı en az 236 yavru daha....Bana da onlara da yardım eyle Allahım.... sahipsiz bırakma YARABBİ....

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Fatih Aydın

Kelimeler boğazımıza düğümleniyor.

Allah rahmet eylesin.

Korkunç bir tablo. Allah yakınlarının yardımcısı olsun.

Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Yüreklerimiz yandı halen daha da yanmaya devam ediyor. Dua etmeyi unutmayalım abilerim kardeşlerim. Ölenlere Allah gani gani rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Geride kalanlara, ailelerine ve bizlere de sabır versin.Şimdilik beklentimiz daha fazla ölen kardeşlerimizin olmaması. Sadece 1.300 TL için evlerine ekmek götürmek isteyen güneş ışığının bile ısıtamadığı bu karanlık ocaklarda can veren kardeşlerimizin mekanı cennet olur inşallah.. 

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci

Bu sabah yeğenim doğdu , ailemize bir can daha geldi . Ama bugün yüzlerce can gitti . Yüzlerce evlat ,koca,kardeş , amca ,dayı en önemlisi de yüzlerce baba çıkamadı o lanetli delikten . Belki de sırf o madendeki ihmal yüzünden yüzlerce çocuk babasından hayatı öğrenemediği için hırsız olacak , katil olacak , işsiz olacak . 

Biz bu sabah yeğenimin doğmasını beklerken o madenin kapısında yüzlerce çocuk babalarının doğmasını bekledi , bekliyor . İNŞALLAH Daha fazla çocuk babasız kalmaz ,çaresiz kalmaz .

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kurtarmalara katılan ekip: İçerde daha 200 civarı cansız beden var :(

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Allah rahnet eylesin.Allah'ım yardımcı olsun.Duydum  duyalı haberleri takip ediyorum.Ne desem olmuyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Bir firma aylık 500 bin TL kâr edeceğini 200 bin TL etseydi, insanca yaşamasına izin verilmeyen şu cansız bedenler bari insanca Hakk'ın Rahmetine kavuşsaydı. Paraya ranta doysaydı şu insan denen canlı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bol bol dua etmeliyiz. Ölenlere Allah'tan rahmet şu anda içeride kalanların en kısa zamanda kurtulması için dua etmeliyiz. Dualarınızı eksik etmeyin. İşte bugün birlik beraberlik zamanı. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Kara

Söyleyecek söz bulamıyorum. Rabbim hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizin Rabbim yardımcısı olsun. Hepimizin başı sağolsun.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Allah'im rahmet eylesin. Hayal bile edemiyorum o ruh halini. 

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

Annemin teyze oğlunun da madende olduğu haberini aldım :( hala haber yok ama umutlarımızı kaybetmeye başladık.Daha 5 yaşında kızı vardı.İsimlerimiz aynı Hem teyzeoğlum hem adaşım yüreklerimiz dua da bir umut bir haber bekliyoruz Rabbim yar ve yardımcımız olsun cümlemizin...

Kelimelerin pek kifayeti yok böyle zamanlarda... :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hakkı dedi Ali

Satılmış dedi Hakkı

Önleri toz dumandı

Dar dı

Karanlıktı

Sarsıldı topraklar

Kömür oldu canavar

Bağırdı kardeşim

Vay anam yandım

......

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Yüce Rabbim ailelerine sabır versin.Rabbim bu üzücü olayı her yönü ile hayırlar ile donatsın.Bütün kardeşlerimizin mekanı cennet köşeleri olsun.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Elimizden dua etmekten başka birşey gelmiyor ne yazikki...Rabbim ölenlere rahmet geride kalanlara sabır ihsan eylesin...

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Allah rahmet eylesin. Dün, ekmek için Kömür'e uzanan eller bugün ahirete değdi. Başımız sağ olsun.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Arkadaşlar Soma şu anda tam bir mahşer yeri. Hayatını kaybeden yakınlarımız, tanıdıklarımız var. Gencecik hayatlar var. Rabbim çok zor bir sınav. Onlardan dualarınızı eksik eylemeyin. Tv deki rakamlardan çok ama çok farklı rakamlar. Lütfen 3 gulhuvallah 1 elham okumayı kendimize borç bilelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...