İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Mk7-Opel Insignia Gözlük Kabı

Umut Değişmen

Recommended Posts

Umut Değişmen

Arkadaşlar tekrar selam,

Ne zamandır ihtiyacım olan araç içi gözlük kabını sonunda uygun fiyata buldum ve bugün montajını yaptım. Resimlerde de görebileceğiniz gibi çok orjinal durdu. Önce Mondeo gözlük kabı alacaktım fakat hem ebay üzerinden fazla pahallıya gelecekti hem de döşemeyi o boyutta kesmek istemedim. Montajını yaptığım bu ürün Opel Insignia'ya ait orjinal bandrollü bi ürün. Opel servislerde 77 tl ye satılan kabı Opel yedek parçacıdan 25 TL ye aldım. İsteyenler için link aşağıda paylaşıyorum. Linkte 45TL görünmesine bakmayın Astra gözlük kabı da aynı ama elinde olmadığı için bunu aynı fiyatan verdi yerinden gidip alınca. 

Buyrun ;)

Link:

http://www.opelgm.com/Opel-insignia-Gozluk-Kabi-GM-Sunroof-Haric,PR-5326.html

Resimler ve bir video ;)

8cijNGU.jpg

6GGuTC4.jpg

OlAjdWi.jpg

T1G45md.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Eren Boztepe

Ford unda böyle bir parçası var bulunup tercih edilebilir.

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Sol kapı üstüne yapılabilir tabi hatta focus un yanlış bilmiyorsam kapı üstü gözlük kabı var. Ama ben tutacağı iptal etmek istemedim. uzun yolda rahat oluyor arada sırada :)

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Çok mantıklı, kesinlikle böyle bir parçaya ihtiyacım olduğunu fark ettim. Derinliği biraz daha az olan bir model (varsa) daha güzel olabilirdi. İyi günlerde kullanın...

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Teşekkür ederim. Derinlik daha az olursa sıkıntı olabilir. Rayban aviator modeli gözlük kullanıyorum ve tam geliyor. O nedenle derinliği ideal bence. Zaten daha az derinliği olan bir model görmedim. Focus a takilanlar belki daha az derinliklidir ama o da daha büyük gozluklerde ezme yapabilir. Tavsiye ederim gerçekten. 2 gündür kullanıyorum çok kullanışlı oldu.

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen
(düzenlendi)

Teşekkkür ederim Sani bey. Tavan kısmı yumuşak karton olduğu için iç tarafa 16 cm uzunluğunda bir sunta kestim ki vidalayinca tavanı esnetmesin ve sıkı olsun. Tavan lambasının çıkardım. 4 delik deldim. Yerine oturtup döşeme ile tavan arasına koyduğum ahşap parçaya vidaladim. Vidalar karşı somunlu vida kullandım ki gevşeme olmasın.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Harika olmuş montajı da başarılı. :good1:

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

çok güzel olmuşş! ankarada direk yaptırabileceğimiz bir yer yok mu ki? 

Elinden bu tür işler gelen herkes yapabilir diye düşünüyorum :)

Harika olmuş montajı da başarılı. :good1:

Teşekkür ederim ;)

Yorum bağlantısı

Teşekkkür ederim Sani bey. Tavan kısmı yumuşak karton olduğu için iç tarafa 16 cm uzunluğunda bir sunta kestim ki vidalayinca tavanı esnetmesin ve sıkı olsun. Tavan lambasının çıkardım. 4 delik deldim. Yerine oturtup döşeme ile tavan arasına koyduğum ahşap parçaya vidaladim. Vidalar karşı somunlu vida kullandım ki gevşeme olmasın.

Tavan lambasını nasıl çıkardın? Şuan ciddi ciddi bende yapmayı düşünüyorum bu işi de. Kenardan bişey takıp çekince çıkıo mu tavan lambası?

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Tavan lambasını nasıl çıkardın? Şuan ciddi ciddi bende yapmayı düşünüyorum bu işi de. Kenardan bişey takıp çekince çıkıo mu tavan lambası?

Tavan lambasinin cama doğru olan tarafta baktığın zaman gorebilecegin bir boşluk var tornavida girecek kadar. Ordan düz tornavidayla hafif yoklaya yoklaya aşağı doğru kanirttigin zaman geliyor. Ama dikkat et arka cama d9gru olan tarafta da tırnaklar var onları kırma. iç tarafa yarım cm gibi kalınlıkta sunta gibi sert bi madde koy da idalama işini o tahtaya yap. Sağlam olmaz yoksa ;)

Yorum bağlantısı

Tavan lambasinin cama doğru olan tarafta baktığın zaman gorebilecegin bir boşluk var tornavida girecek kadar. Ordan düz tornavidayla hafif yoklaya yoklaya aşağı doğru kanirttigin zaman geliyor. Ama dikkat et arka cama d9gru olan tarafta da tırnaklar var onları kırma. iç tarafa yarım cm gibi kalınlıkta sunta gibi sert bi madde koy da idalama işini o tahtaya yap. Sağlam olmaz yoksa ;)

Eyvallah Umut Abi..

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

sunun gıbı olaydı daha orjınal olurdu kanısındayım.ama sizinkide fena olmaıs

XW87Ej.jpg

Ben tutacağı kullandığım için sökmek istemedim o yüzden orta tarafa taktım. Tip olarak da insignianin ki daha estetik geliyor bana bu çok köşeli bana gore. Zevk meselesi tabi :)

Yorum bağlantısı
Hakan Uzun

Ben tutacağı kullandığım için sökmek istemedim o yüzden orta tarafa taktım. Tip olarak da insignianin ki daha estetik geliyor bana bu çok köşeli bana gore. Zevk meselesi tabi :)

hocam siz bnu nereden aldınız ya ben heryerde aradım bulamadım  fiesta için dimi bu

Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

Eyvaah hocam ama ben fiesta icin el tutacak yerine olan icin sormustum

Hocam o zaman Focus için olanlara bakıcaksın. Şimdi bir baktım da 75TL den aşağı göremedim. Bir de focusun tutma yerleri ile fiestanın aynı olmayabilir. Galip Bey'in paylaştığı resim kimin bilmiyorum orda uymuş ama dediğim gibi fiyatı baya tuzlu bir gözlük kabı için :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...