İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Mk7-Opel Insignia Gözlük Kabı

Umut Değişmen

Recommended Posts

Hakan Uzun

Hocam o zaman Focus için olanlara bakıcaksın. Şimdi bir baktım da 75TL den aşağı göremedim. Bir de focusun tutma yerleri ile fiestanın aynı olmayabilir. Galip Bey'in paylaştığı resim kimin bilmiyorum orda uymuş ama dediğim gibi fiyatı baya tuzlu bir gözlük kabı için :)

vay arkadas opel astra h ye 17 liraya almistim beee yuh ama
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

vay arkadas opel astra h ye 17 liraya almistim beee yuh ama

bende 25e aldım zaten :) astra h ile insignia aynı ;) al gitsin uğraşma. hem focusunkinden daha şık duruyo bu ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Okan
(düzenlendi)

öncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş..

bugün bende gm ye bizzat gidip insignia gözlük kabı sordum.

fakat ellerinde sadece astra gözlük kabı vardı.

ikisi arasında fark olurmu? 

oda sizinkisi gibi bırakıldıpında otomatik kapanırmı?,

birde tavanı ve 16 cm lik suntayı matkaplamı deldiniz ?

tarihinde Murat Okan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

öncelikle ellerinize sağlık çok güzel olmuş..

bugün bende gm ye bizzat gidip insignia gözlük kabı sordum.

fakat ellerinde sadece astra gözlük kabı vardı.

ikisi arasında fark olurmu? 

oda sizinkisi gibi bırakıldıpında otomatik kapanırmı?,

birde tavanı ve 16 cm lik suntayı matkaplamı deldiniz ?

Öncelikle teşekkür ederim. 

Matkapla deldim evet. Sutayı iç tarafa yerleştirdikten sonra gözlük kabının deliklerinden işaret aldım ondan sonra deldim ama dikkat edin tavan döşemesi bez olduğu için matkaba dolanma yapar büzülebilir ya da yıpranır. O nedenle çok yavaş devirde döşemeyi delmeye çalışın. olmadı kalın bir çivi ya da maket bıçağı kullanarak artık sizin yaratıcılığınıza kalmış :) delikleri açın. deldikten sonra sıkıntı olmaz matkap kullanarak suntayı delersiniz. astranınki de aynı şekilde kendi kapanıyor. Ben gittiğimde ikisinede bakmıştım insignianınki daha çok hoşuma gittiği için onu aldım ama astranınkinide alabilirsiniz tabiki. Açılıp kapanma prensipleri aynı. Astranınki biraz daha koyuydu diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Murat Okan
(düzenlendi)

Öncelikle teşekkür ederim.

Matkapla deldim evet. Sutayı iç tarafa yerleştirdikten sonra gözlük kabının deliklerinden işaret aldım ondan sonra deldim ama dikkat edin tavan döşemesi bez olduğu için matkaba dolanma yapar büzülebilir ya da yıpranır. O nedenle çok yavaş devirde döşemeyi delmeye çalışın. olmadı kalın bir çivi ya da maket bıçağı kullanarak artık sizin yaratıcılığınıza kalmış :) delikleri açın. deldikten sonra sıkıntı olmaz matkap kullanarak suntayı delersiniz. astranınki de aynı şekilde kendi kapanıyor. Ben gittiğimde ikisinede bakmıştım insignianınki daha çok hoşuma gittiği için onu aldım ama astranınkinide alabilirsiniz tabiki. Açılıp kapanma prensipleri aynı. Astranınki biraz daha koyuydu diye hatırlıyorum.

İşlem başarulı bir şekilde gerçekleştirildi :)

İnsignia bulamadığım için astra gözlük kabı aldım. Vidaları tam sıkamadım ama arka tarafada tavan aydınlatma lambası takacağım zaman gerekli aletlerle iyice sıkarım.. Dediğiniz gibi rayban gözlüğü içine koyunca tam kapanmadı ama yinede hoşuma gitti..

Tşk ederim

2b43920fc57e4d8b5fe9cfaa64c6ba4f.jpg

cce337728357e1075ec3801591d16251.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Değişmen

İşlem başarulı bir şekilde gerçekleştirildi :)

İnsignia bulamadığım için astra gözlük kabı aldım. Vidaları tam sıkamadım ama arka tarafada tavan aydınlatma lambası takacağım zaman gerekli aletlerle iyice sıkarım.. Dediğiniz gibi rayban gözlüğü içine koyunca tam kapanmadı ama yinede hoşuma gitti..

Tşk ederim

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bu arada ben düz vida kullanmadım somunlu vida kullandım o yüzden sıkması kolay oldu bilginize ;)

Yorum bağlantısı
Murat Okan

Çok güzel olmuş elinize sağlık. Bu arada ben düz vida kullanmadım somunlu vida kullandım o yüzden sıkması kolay oldu bilginize ;)

Tşk ederim tamamen sizden esinlendim..

Bende somunlu vida kullandım fakat suntanın üstündeki civatayı penseyle tutamadığım için gözlük kabının üstünden sıktıkça civatada beraber döndü. Aynı zamanda gözlük kabında vidanın döndüğü yerde çok dar olduğu için orayada anahtar sokamadım.. Sanırım lokma tornavida gibi birşey bulup sıkıcam..

157c4ae022dbba482df6d6d373048451.jpg

eac95e1f5c042518a3d87b2b86175c42.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Umut Değişmen

Tşk ederim tamamen sizden esinlendim..

Bende somunlu vida kullandım fakat suntanın üstündeki civatayı penseyle tutamadığım için gözlük kabının üstünden sıktıkça civatada beraber döndü. Aynı zamanda gözlük kabında vidanın döndüğü yerde çok dar olduğu için orayada anahtar sokamadım.. Sanırım lokma tornavida gibi birşey bulup sıkıcam..

157c4ae022dbba482df6d6d373048451.jpg

eac95e1f5c042518a3d87b2b86175c42.jpg

Pensenin girmesi çok zor o aradan o nedenle 3-4 numara anahtar kullanmanızı tavsiye ederim. Somunu tutmak zor oluyor ama tutunca sıkması kolay. Önce somunu anahtara tutturun sonra düşürmeden yerleştirmeye çalışın :) Bu arada bir taktik vereyim; anahtar ya da tornavida için de geçerli tabi bu söylediğim, ucunu bir mıknatısa sürterseniz bıçak biliyor gibi, mıknatıslık özelliği kazandırırsınız. O şekilde somunun kolay düşmesini engellemiş olursunuz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ulaş ATAR

İşlemi yapacak arkadaşlar vidalama da böyle tırtıklı bir pul kullanılırsa sorun kalmaz.Üstten pense ile tutmaya gerekte kalmaz. Alttan sıkınca sıkar. ;)

UEbk1i.png

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Karabıyık

direk 2 tane akıllı vidayla monte edilemiyormu , bende alayım dedim ama gözüm korktu.

Yorum bağlantısı
Murat Okan

Tavan çok ince arkadan sunta ile desteklemezseniz tutmaz.. Ayrıca zor bir işlem değil..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

şu suntayı ve vidalama işini fotoğraflasanız herkesin korkusunu yeneceksiniz.:)

Yorum bağlantısı
Murat Okan
(düzenlendi)

şu suntayı ve vidalama işini fotoğraflasanız herkesin korkusunu yeneceksiniz.:)

Hocam suntayı ölçülere göre kesiyorsunuz,gözlk kabındaki deliklere göre deliyorsunuz, tavan lambasını söktükten sonra suntayı arkaya yerleştiriyorsun gözlük kabından vidaları ve pulları takıyorsun ve arkadan vidayı parmakla tutman yetiyor ve aşağıdan tornavida ile sıkıyorsun.. Vida için tornavida uçlu vida seçerseniz sıkması kolay olur..

cd0a9257dd41f75a2554ade03717d0e2.jpg

Ortadaki vida idael

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...