Ayhan Erden 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler. Benim aracım 90 100 hızlarda filan yolun eğimine bağlı olarak aşırı derecede sallanıyor. öyle ki yolda eğer çökme veya alçalma varsa ve bahsettiğim hızlarda gidiyorsam aracın tekerleri sanırım yerden kesiliyor yada bana öyle geliyor sonrada tabi sert bir düşüş bir kerede değil ve sürtme sesi.hatta bir kaç kere yoldan hafifçe saptığımı bile düşündüm yokuş aşağı hızım 120 filandı galiba yolda çökmeler vardı ama normalde bu kadar olmasını beklemiyordum. Süspansiyon değerleri araç test raporunda minimum değerin biraz üzerindeydi acaba amortisörleri değiştirmek mi gerekiyor? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mayıs 2014 Paylaş 18 Mayıs 2014 Ayhan Erden wrote: benim aracım 90 100 hızlarda filan yolun eğimine bağlı olarak aşırı derecede sallanıyor. öyle ki yolda eğer çökme veya alçalma varsa ve bahsettiğim hızlarda gidiyorsam aracın tekerleri sanırım yerden kesiliyor yada ben öyle hissediyorum sonrada tabi sert bir düşüş ve bir sürtme sesi. hatta bir kaç kere yoldan hafifçe saptığımı bile düşündüm. Süspansiyon değerleri araç test raporunda minumum değerin biraz üzerindeydi. acaba amortisörleri değiştirmek mi gerekiyor ?Amartisorler patlak olabilir. Fiesta hic salinmaz aslında öyle. Gayet serttir Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Abi fieasta da bu durum bence normal çünkü araba ağır değil. Bu sorundan tamamen kurtulmak istiyorsanız bir adet mondeo alınır, arabaya binilir, aynı yolda 120-130'la gidilir aradaki fark görülür Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Sallanma yada salınım varsa amortisörlere baktırın. Hiç değişmedi ise zaten 14 yaşındaki aracın amortisörleri bitmiştir. Aslında bozulsada bozulmasada 100,000 de bir değişmesi gerekiyorda bende dahil bozulmadan kimse yapmıyor Yorum bağlantısı
Ayhan Erden 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 maalesef şimdilik fiesta ile devam ediyoruz tabi ben aracımdan çok memnunum aslında bir kaç özellik dışında belki ilerde dediğinizi düşünebilirim ama orta sınıf bir araba düşündüğüm zamanda bir astra filan alırdım heralde. Ayhan Erden wrote: Quote benim aracım 90 100 hızlarda filan yolun eğimine bağlı olarak aşırı derecede sallanıyor. öyle ki yolda eğer çökme veya alçalma varsa ve bahsettiğim hızlarda gidiyorsam aracın tekerleri sanırım yerden kesiliyor yada ben öyle hissediyorum sonrada tabi sert bir düşüş ve bir sürtme sesi. hatta bir kaç kere yoldan hafifçe saptığımı bile düşündüm. Süspansiyon değerleri araç test raporunda minumum değerin biraz üzerindeydi. acaba amortisörleri değiştirmek mi gerekiyor ? Amartisorler patlak olabilir. Fiesta hic salinmaz aslında öyle. Gayet serttir açıkçası bende çok şaşırdım çünkü daha önce kullandığım hiçbir araçta bu kadar salınıma rastlamamıştım Sallanma yada salınım varsa amortisörlere baktırın. Hiç değişmedi ise zaten 14 yaşındaki aracın amortisörleri bitmiştir. Aslında bozulsada bozulmasada 100,000 de bir değişmesi gerekiyorda bende dahil bozulmadan kimse yapmıyor --peki amartisörlerin bitik olduğunu basit bir şekilde anlama şansımız var mı acaba? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 arac kuş gibi hafif olur amortisörün üstünde böyle elinizle sallasanız 2 dk boyunca salınım yapar. Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 bir süre bozuk yollarda ilerleyince omortisörlere ellenir ısınmayan var ise arızalıdır? Yorum bağlantısı
ozkanzorlu 19 Mayıs 2014 Paylaş 19 Mayıs 2014 Amortisörleri değiştirin virajlara daha güvenli girin Yorum bağlantısı
Ayhan Erden 19 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 19 Mayıs 2014 çok teşekkürler bilgiler için... kontrolleri yaptıktan sonra geri dönüt yazarım. Yorum bağlantısı
Ayhan Erden 19 Aralık 2014 Yazar Paylaş 19 Aralık 2014 Ön amortisörleri değiştireli epey oldu arkaları değiştirmedim pek giremedim son dönemde... Sonuca gelecek olursak benim aracın süspansiyon sisteminden hala memnun değilim.Sadece bende değil en başta eşim olmak üzeri her kim binerse araca bunu fark ediyor.Şöyle açıklayayım özellikle arkada oturan kişi konuşurken küçük bir kasisten geçsem dahi dengesiz sesler çıkarabiliyor yani konuşması kesintiye uğruyor :O öyle salınıyor ki sanki araç çok hafifmiş gibi bir his veriyor insana. Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 19 Aralık 2014 Paylaş 19 Aralık 2014 Fiesta hafif ondan mı yaylanıyo [emoji23][emoji23] 170 le yolda geziniyorum banamısın demez düzgün bi fiesta amırtisörlerinize baktırın Yorum bağlantısı
Recommended Posts