İçeriğe Yönlendir

Lpg Markası Değişimi Hakkında

Anıl Karaca

Recommended Posts

Anıl Karaca

Günaydın,

2008 1.6 Benzinli Ti-x Hb araç aldım, bu aracın üzerinde KME marka tüp monteli. Ancak yakıt tüketimi pek de iç açıcı değil, üstelik benzinle karıştırarak tüketttiğini düşünüyorum. Çünkü önceki 04 Ghia marka aracımda Brc vardı, 50 tl lik benzin ile neredeyse 1 yıl benzin lafını etmiyordum. Fakat bu araçta ayda 50 tl benzin almak gerekiyor.. Düşüncem şu üzerinde mevcut olan KME markayı komple çıkartıp yerine BRC taktırmak. Bu işlem motora zarar verir mi? lpg değişimi hakkında bilgisi olan varsa çok memnun olacam

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hocam ayda 50 TL benzin pek fazla gelmedi bana. Şehiriçi çok dur kalk yapıyorsanız. İlk çalıştırmadaki yolunuzun üzerinde lamba vs. var ise bence ayda 50 TL normal. Hem unutmamak lazım ki deponun içinde yakıt pompası var. Depoyu en az çeurek depo dolu tutmak pompa sağılığı açısından önemli.

Bu arada aracımda BRC var tavsiye ederim. KME ilk defa duydum.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Herşeyden önce veriler yanlış. Ayda 50 Tl benzin neye karşılık ? Motoru genelde soğuk kullanıyorsanız ( kısa mesafeler arası ) normal bir değer olabilir.

Eski araca göre kıyaslama yapmışsınız o zaman lpg ecu suna bağlanıp lpg ye geçme sıcaklığına bakılması gerekir. Belki farklı bir değerdedir 50-60 *C gibi.

İlk önce sorunu çözdürmeye çalışın ustasını bulup (http://www.lpghaber.com/montaj-servisleri/ankara/tumu/akme-kme/ ) daha sonra tatmin olmazsanız değişime gidin.

Prins kullanıyorum kendi aracımda memnunum fakat aynı sorun başıma gelmiş olsa ilk önce çözüme gider daha sonra değişim düşünürdüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Özellikle kışın ayda 50 TL benzin bile yetmeyebiliyor bana.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Kme markanın servisine gittim. Orda kontrolleri bakımı yapıldı, lpg termostatını değiştirdim 60 TL.. lpg ye geçme ısısını 30 dereceye ayarlattım ki onu önceki arabamda da aynı şekilde ayarlamıştım. Öncelikle 50 tl yakıt 4,95 Tl den yaklaşık 11 lt yapar. Eski aracımda da aynı şekilde 50 TL lik yakıt 11 lt yapar :) eski araçla aylarca kullanabilirken en az 7 ay dan bahsediyorum 8 belki 9 ay.., buna kış ta dahil, bu araçta 1 ay içinde benzinin bitmesinden bahsediyorum. Kme marka ist da yerli üretim tarafından yapılmış olan bir markaymış! buda güvenmeme sebebimin en başında geliyor. Öğrenmiş olduk bu sayede.. 

Bana lazım olan araçta takılı lpg nin söküldükten sonra yeni takılacak olan ürünün öncelikle motora ve araca yan etkisinin olup olmadığı hakkında bilgidir. Çünkü 6mm enjeksiyonları olan sistemle 8 veya 5 mm enjeksiyon açıklığı olan arasında fark vardır. Bu farkın sistem değişikliği sonrası nasıl giderildiği ve bunun sağlıklı olup olmadığı konularıdır. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Siz derece 30 iken bir kullanın bakalım.. 6-7 ay değil belki ama yazın epeyce kullanırsınız aldığınız benzini..arada çok büyük fark kalmazsa değişime gerek kalmayabilir. Tabii bunu genel olarak LPG de tüketiminizin normal olduğunu varsayarak söylüyorum..

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Marka degisiminde yeniden muayeneye girme maliyetinizi de dusunuyorsunuz umarim.

Motora etkisi konusunda bisey diyemiyecegim ama benzinde cok yakmasi konusunda baska etkenler de olabilir. Ariza lambasi yaniyor mu? Benim de oksijen sensoru arizali benim de benzin tuketimi fazla ve forumda bahsedilmisti

Yorum bağlantısı
Yagiz Erturk AYTAR

Anıl bey bana da 50 tl ile 7 8 ay biraz fazla gibi geldi Tek nokta enjeksiyonlu olsa tamam diyeceğim gaza basınca hemen geçiyor onlarda ama sıralı lpg de o rakam bana pek mümkün gibi gelmedi 

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu
(düzenlendi)

Benim ayda 50 liralık benzin garanti bitiyor bazen 70 80 oluyor.Hararet göstergesi olması gereken yere geldiğinde geçiriyorum(kış aylarında) gaza varsın ayda 70 80 benzin yaksın :) 50 liralık benzin 7  8 ay çok fazla geldi bana :rolleyes:

tarihinde Oğulcan Akıncıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş
(düzenlendi)

Aracım Lovato OBD LPG'li ve her ay 30 tl.lik benzin tüketiyorum. Sanırım Ankara'dasınız ve soğuk bir memlekette 7-8 ayda 50 tl.lik benzin tüketimine izin veren LPG'li aracınızı keşke satmasaydınız demek kalıyor bize....

tarihinde Emre Erdoğmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

ayda 50 tl normal gibi bencede. bende yaklaşık 30-40 tl arası benzin yakıyorum benim focus'ta  BRC takılı çok memnunum. kesin değiştirmeye karar verdiyseniz BRC tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Aracım Lovato OBD LPG'li ve her ay 30 tl.lik benzin tüketiyorum. Sanırım Ankara'dasınız ve soğuk bir memlekette 7-8 ayda 50 tl.lik benzin tüketimine izin veren LPG'li aracınızı keşke satmasaydınız demek kalıyor bize....

10 yaşına gelen 04 hb ghia 180000 km olduğundan satma zamanı geldi diye düşündüm ve yerine 08 ti-x hb aldım. 50 TL benzin ile 6-7 ay ankara gibi bir şehirde nasıl oluru açıklayım, araçta bildiğiniz gibi yol bilgisayarı var orada rölanti ayarını min seviyeye getirince (Stop etmeyecek şekilde tabii) anlık tüketim değeri 0,5-0,8 aralığında oluyordu, araca ilk bindiğinizde direk motor ısınmadan hareket ederseniz elbette ki hem çiğ benzin tüketir hemde yeterli yanma sağlanmadan fazla tüketim yapar üstelik bu lpg ye geçene kadar bu şekilde tüketir malum.. Böylece 50 tl lik 11 lt benzini 1 haftada rahatça yer bitirirsiniz. Ancak zaten temelde motorun biraz ısınması beklenmelidir, bu sadece dizellerde değil benzinde de aynı şekildedir.. Maksimum tork sağlamadan sabah trafiğinde yığıla yığıla kullanmazsanız benzin tüketim değerinizin değişeceğini düşünüyorum. Smart card ile benzin alma aralıklarım mevcut, burada olmayan bir konu ve durum hakkında neden bilgi kirliliği yapalım ki arkadaşlar.. ayrıca araca binildiğinde yaz veya kış farketmez tüpe geçmeden hareket etmezseniz bu bahsettiğim farkı net bir şekilde göreceğinizi düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş

ayrıca araca binildiğinde yaz veya kış farketmez tüpe geçmeden hareket etmezseniz bu bahsettiğim farkı net bir şekilde göreceğinizi düşünüyorum. 

Dediğiniz şekilde araç kullanmayı hiç denemedim. Ama gerçekten faydası oluyorsa denenebilir tabiki... Sanırım bunun için de biraz sabır gerekecek, özellikle de sıfırın altındaki kış şartlarında. Kesinlikle dediğiniz rakamı (6-7 ayda 50 tl benzin) yakaladıysanız maaşallah diyorum :nazar: Saygılar...

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Dediğiniz şekilde araç kullanmayı hiç denemedim. Ama gerçekten faydası oluyorsa denenebilir tabiki... Sanırım bunun için de biraz sabır gerekecek, özellikle de sıfırın altındaki kış şartlarında. Kesinlikle dediğiniz rakamı (6-7 ayda 50 tl benzin) yakaladıysanız maaşallah diyorum :nazar: Saygılar...

Aracın göğsünü parlatıcı ve süngerle temizleyip sigaranı çakmağını cüzdanını kapı cebine yerleştirdikten sonra bir iki ara gaz desteğiyle motor kıvama geliyor, derinlerden gelen çıt sesi ile birlikte lpg ye geçiyor araç. maks. bekleme süresi 5dk emin olun. Denemekten zarar gelmez. Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...