İçeriğe Yönlendir

Angel Far Bi-Xenon Montaj

Yiğit Tahran

Recommended Posts

Yiğit Tahran

Merhaba arkadaşlar;

2001 model focus ghia hb aracıma sonar marka angel far almak istiyorum linki aşağıdadır.

http://www.eliftuning.com/FORD-FOCUS-ANGEL-FAR-1999-2004_1616.html#0

Ve bu sonar marka angel far'ına bi-xenon mercek montajı yaptırmak istiyorum fakat hiçbir fikrim yok kime yaptıracağım mercek seçimim ne olucak nereden alıcağım şuanda manisada yaşıyorum.

Yardımlarınız bekliyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Bence forumdaki bi xenon konularına bir bak derim.Direk yedek far alarak yaptırabilirsin. ya da  bu farları alıp üstünde oynama yapılabilir.Bu işler genelde Oktay ustadan sorulur.Bir özel mesaj at bir fikrini al bir proje hazırlayın ona göre karar verirsin.Elin yatkınsa bu farı alıp üstünde oynama yapmak daha mantıklı ama farlar çok kalitesiz hatırlatayım.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör
(düzenlendi)

Bahsettiğin projenin aynısı için Oktay TOKER (oktay abi) ile görüştüm. Trafik cezaları ters getirdi. Yoksa bu ay yapmıştım. Kesinlikle öneririm.

Markası farketmemek üzere herhangi (piyasada aydınlatmıyor olarak bilinen) angel far.

İçindeki mercekler sökülüp yok ediliyor. Çocuk esirgemeye liselere ve benzeri bir çok yere bağışlanabilir...

Mercekler yerine Oktay abinin canlı canlı incelemesi sonucunda karar verdiği D1S D2S sanmıyorum ama belki D3S cinsinden bir bi-xenon mercek takılıyor.

(tavsiyem fiyatına aldırmayın, katlanın mümkün olduğunca yeni seri bir mercek takın)

Uzun yuvalarına kısalara nispeten daha ekonomik bir bi-xenon mercek takılıp sadece uzun olarak çalışmak amacı ile uyarlanıyor.

Uygun ampüller takılıyor. (Ben 6000K sevenlerdenim. Forum olarak genelde 4300K sevilir.)

Gen5 denilen flash gibi patlamaya yarayan balastlarla birlikte uygun bağlantı işçilik yapılıyor.

Kısalarınız o aydınlatmıyor denilen farla bile şahane olur. Uzunlarda bi-xenonun uzunuyla birlikte toplam 4tane mercekli xenon ampulü yakmış olursunuz baya eğlendirir.

Bence on numara olur.

Başka bir konuda orjinal farlara yapılırken 800TL civarı yaklaşık fiyatta karar kılınırken, bu bahsettiğiniz farları satın alarak, gen5 balast alarak, 4 mercek yeni nesil yaparak 1000TLyi biraz geçecektir diye düşünüyorum.

Orjinal farlara da yapılıyor. Oktay abinin güzel çalışmaları mevcut fakat ışık şiddeti/dağıllımı kötü olsada angel kısmında o siyah farların fabrikasyon yapısını daha çok beğeniyorum.

Sislerede makyajlı/makyajsız duruma göre H1/H11 led ampul takılabilir. (Aydınlatması kötüdür ama izmir'de sis ile ilgili sorun yaşamayacağınız için görsel olarak hoş olacaktır.)

Bi-xenonlu günler =)

Not:Sinyaller ledli (sanırım power led) amerikan park da olmalı)

tarihinde Alkım Hoşgör tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Tahran

Yardımlarınız için teşekkürler Oktay bey'e mesaj attım bu konu hakkında.

Xenon olarak ne h7 mi takılıyor merceklere ?

Şu alttaki linkte focus mercek montajı yok sanırım kısalarla sisleri kullanmış hoş duruyor ama karşıdan gelenin gözlerini alıyordur muhakkak.

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

En güzeli bir takım far alıp bi xenon montaj yaptırmak ...

Bu sonar falan hiç gerek yok ..

Çünkü arada dağlar kadar fark olur ..

Yorum bağlantısı
  Ali Gündoğdu yazdı:

bunlardan bulabilirsen orjinal hella mercekli xenon lu

b8Vqk0.jpg

Buna full mercek ne yakışır. :crazy:  :exc1:   Angel olmayacak.Yan yana 3 merceğin içine güçlü power led ile gündüz farı yapılacak.

Alkım 4300k forum olarak sevilmiyor.Tavsiye ediliyor ve en etken gerekçe kötü hava şartlarında ciddi oranda aydınlatma seviyesinin gayet ideal olması.5000k üzeri xenon aydınlatmada vasat şekilde neticeler veriyor.Görünüm olarak sevilebilir ama performans olarak yarı yolda bırakır.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Oktay abi soylediyse dogrudur da;

Ben sayi dustukce sarariyor, yukseldikce beyazliyor, kirmiziya kadar yolu var bu kelvin degerinin diye biliyorum. Yanlismi acaba?

Gorsel olarak en cok 6000k (tam beyaz) seviyorum. Genel olarak orjinal seviliyor ve orjinal xenonlu araclar 4300k kullaniyor diye biliyorum. Yanlissa duzeltebilirmiyiz?

Yorum bağlantısı

Renk olarak doğru.Bunun yanında renkler 5000k üzerine çıktıkça ışığın gücüde azalır.Özellikle 8000k sonrasında belirğin şekilde düşer.

Orjinal xenon 4300k doğru.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...