İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 33 Er 440 Dokunuşlar Başlasın / Led Stop İmalatı

Ahmet Çıplak

Recommended Posts

Ahmet Çıplak

Herkese selamlar, Kumam olan 33 Er 440 aracıma dokunmaya başladım. :) ve bitirmiş olduğum çalışmalarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sedan focuslarda arka stop'un ledli hazır olarak piyasada bulamadım ve kendim nasıl birşey yaparım diye araştırmaya başladım,ve forumda  bir arkadaşımızın  power ledlerle güzel bir çalışma yaptığını gördüm sonra bende başladım çalışmaya...

Önce sanayiden yan sanayi deneme maksatlı stop aldım ve başladım kesmeye..ısı ile ayrılmıyor.

X6bSBPX.jpg

Ne yaparım nasıl yaparım derken LCD monitör içerisinde kullanılan PVC malzeme (ısı ile form alabiliyor) ile işe başladım.

mxueA1g.jpg

zeM7kow.jpgghtMRQ9.jpg

Dremel yardımıyla çizikler oluşturdum ki ışık kırılmaya uğrayarak görünür hale gelsin diye.

UqQKjgs.jpgAM0u2WJ.jpgohQHZ3K.jpgwJn7Nwt.jpg

EUDLD3U.jpg0rxi4el.jpgq6viTSq.jpg7GD15QE.jpgfqM8OxJ.jpg

Reklamcılarda kullanılan kırmızı bantları yapıştırdım ve ışık yansımasını daha görünür bir hale getirdim.daha önce zımpara yaparak denedim ama böyle daha homojen ve daha iyi oldu. BjAM2Fo.jpgyBGx3vK.jpgXr32bSz.jpg3iKd9vH.jpgD1ltBhw.jpg

Bu da eşim ve benim baş harflerimizden oluşan bir sembol..azc

JJmFtlp.jpg?1KYJnR4e.jpgOYB65sv.jpgrqXJNxM.jpg

Buda kapatılmış olarak son hali

6vXorWr.jpg?1nermAoj.jpg

c6YfhE7.jpg

• Beğen 32
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhteşem!

Çalışırken ve gündüz halinin fotolarını / videolarını bekliyoruz :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Çok profesyonelce olmuş cidden. Cizik fikrine bayıldım! Araç üstünde de bekliyoruz görüntüleri. Ellerinize kollariniza sağlık :nazar:

Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Muhteşem!

Çalışırken ve gündüz halinin fotolarını / videolarını bekliyoruz :nazar:

Teşekkür ediyorum.Araca montajını yaptım ve video çektim ama nasıl yükleneceği konusunda bilgi sahibi değilim.yardım gelirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Teşekkür ediyorum.Araca montajını yaptım ve video çektim ama nasıl yükleneceği konusunda bilgi sahibi değilim.yardım gelirse sevinirim.

youtube a yükleyin ve linki burada paylaşın, tamamdır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

youtube a yükleyin ve linki burada paylaşın, tamamdır.

Teşekkürler.uğraşalım bakalım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Akıllara zarar bayıldım kaldım valla.Eline emeğine zevkine sağlık :good1::bravo::) .Ne kadara mal oldu  merak ettim.Sipariş kabul ediyorsan  :biggrin:  Ahmet hemen sipariş verebilirim  bir çiftte yapıp  bana gönder.Şaka  değil ciddiyim.

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Çok başarılı bir çalışma .Büyük emek var.Maşallah.Videoları bende bekliyoum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Ahmet bey ne kadar mükemmel bir çalışmadır bu gerçekten.Çizikleri atmanız,özenle hazırlanmış ledler ve harf çalışması gerçekten harika.Emek verilen herşey güzeldir ama sizinki mükemmel :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

Ben böyle birşey görmedim desem yeri.. Süper olmuş Ellerinize sağlık..  :nazar:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

abi muhteşem!!! ellerine sağlık baka kaldım  :nazar:  :nazar:  :nazar:

Eyvallah Mustafa. :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Başlamışken paylaşmaya devam edelim :) Ebay'dan sis farı çerçevesi ile birlikte Drl almıştım ve montajını yaptım.Sonuç tahmin ettiğim gibi çok başarılı olmadı ama hazırda planım vardı ve uyguladım.

Bu orjinal hali kullanılan ledler galiba smd5050.

yjBFDlN.jpgIqaoKhi.jpg

Power ledlerle değiştirdim.Küçük bir traş yaptım kenarlarından okadar.

y87rCDF.jpg

Araç üzerindeki görüntüsü

O3zXRqf.jpgNn1PMvh.jpg

• Beğen 14
Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Drl den çıkan ledler araya gitmedi, aracın iç tavan aydınlatmasında kullandım.Gayet aydınlık oldu :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Yok artık! Öznel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. Herşeyden önce hayal gücü lazım ve o da sizde fazlasıyla varmış. Başka çalışmalarınızı da eklerseniz zevkle takip ederiz.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Bu işe ilk başladığımda çok zamanımı aldı çünkü ortada henüz net birşey yoktu, yaptığımı bozup bir daha yapıyordum,ne yapsam nasıl yapsam diye çok zorlandım ama yaptıkça şekillenmeye başladı ve ortaya bu çıktı.Durmak yok yola devam. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Videoyu yükledim arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

http://youtu.be/iNJFZ8Dln5I

Ahmet bey çok harika bir çalışma olmuş.Gündüz ışığında gayet net görülebiliyor ayrıntılar ve akşam karanlığında çok daha da net olacağından şüphem yok :bravo: Belki görmemiz açısından karanlıktada kısa bir çekim yapabilirsiniz :) Ama hakikaten çok hoş olmuş.Bu arada gündüz farı çalışmanızı da ayrıca tebrik etmek gerek :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Ahmet bey çok harika bir çalışma olmuş.Gündüz ışığında gayet net görülebiliyor ayrıntılar ve akşam karanlığında çok daha da net olacağından şüphem yok :bravo: Belki görmemiz açısından karanlıktada kısa bir çekim yapabilirsiniz :) Ama hakikaten çok hoş olmuş.Bu arada gündüz farı çalışmanızı da ayrıca tebrik etmek gerek :bravo:

En kısa zamanda gece çekimlerini de yükleyeceğim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...