İçeriğe Yönlendir

Bagaj Kapaği Havaya Uçacak Nerdeyse

Volkan ÖZBAKIŞ

Recommended Posts

Volkan ÖZBAKIŞ

SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.
1997 MODEL HB MONDEO ARACIMIN BAGAJ HİDROLİK KOLLARI ÖLMÜŞTÜ BAGAJ AÇILDIĞINDA TUTMUYORDU,NEYSE 2 TANE HİDROLİK ALDIK VE TAKTIK YERİNE BAGAJI 10 CM KALDIRDIKTAN SONRA ÖYLE GÜÇLE KALKIYORKİ MENTEŞELERİ KOPARCAK NERDEYSE BİLMEYEN BİRİ AÇINCA ZAPTEDEMİYOR BAGAJI KAPATMAKTA AYRI ZULÜM KAS YAPMAYA BİREBİR NEREDEYSE. 2 DEFA HİDROLİKLER DEĞİŞİTİĞİ HALDE YİE AYNI BU KONU HAKKINDA TECRÜBESİ OLAN VARSA UYUMLU HİDROLİK V.S ÇOK MEMNUN OLUCAM...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Volkan bey merhaba,

Amortisörler yanlış model olmalı. Yoksa böyle sorun olmayacaktır.

Ayrıca, forum kuralları güzel Türkçe'mize ve yazım kurallarımıza çok özen gösteririz. Bu kurallarda nokta ve virgülü yerinde kullanmak, sürekli büyük harf yazmamak gibi durumlar da mevcuttur. Size zahmet yazılarınızı yazarken gazeteye veriyormuş gibi yazarsanız, hepimiz daha rahat okuruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Amortisörler belki doğru modeldir ancak muadil olabilir. Ben de Focus aracımda aynı sorunu yaşıyorum, maalesef orjinal bagaj amortisörü olmadığı sürece bu durum yaşanıyor. Zamanla takılan amortisörler yumuşuyor ama o zaman kadar gerçekten rahatsız edici derecede sert çalışıyorlar. Çıkma orjinal parça belki çözüm olur ama ömrü ne kadar olur, söylemek zor. Sıfır orjinal amortisör aşırı derecede pahalı, muadilin de fiyatı uygun ama bu sorunu var sanırım.

Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

merhaba sani bey,
anladım kurallara elbette uymamız lazım yeni olduğuma sayın forumda kusura bakmayın.
mondeo hb bagaj amortisörü diye aldık ve eskisiyle aynı boyda çap şekil olarak yine aynı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

bencede muadil olduğu içindir ama uyumlu amartisörde olabilir diye düşündüm orjinal fiyatı nekadar acaba denk geldinizmi hiç ?

Yorum bağlantısı

Amortisörler ters takılmış olmasın? Tam tersi tepki vermesi lazım, kaldırıken güç uygulanmalı, kapatırken yumuşak olmalı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

mantık olarak doğru gibi geldi banada şimdi :) birazdan bi deneyeyim umarım amortisör gözleri aynıdır 2 tarafında

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Şunu da yapabilirsiniz bende bagaj amortisörlerini değiştirdikten sonra aynı sorunu yaşamıştım. Eskilerden birisini tekrar geri takıp birini yeniledikten sonra daha iyi olmuştu. :)

Yorum bağlantısı

Şunu da yapabilirsiniz bende bagaj amortisörlerini değiştirdikten sonra aynı sorunu yaşamıştım. Eskilerden birisini tekrar geri takıp birini yeniledikten sonra daha iyi olmuştu. :)

+1

Yorum bağlantısı

Benimde pazar günü amortisörüm arızalandı. Bagaj kendi açılmıyor yani havada durmuyor. Epeyi de ağır olduğu için kapatırken şiddetli çarpıyor.servis tekine 225 tl dedi. Şimdi başka arayışlara girdim.konunuz da tam denk geldi. Orjinal olmayan ürünlerde böyle sıkıntılar çıkarıyor bu sefer ucuzdan pahalı bişey yoktur sözü geliyor insanın aklına da.bakalım orjinal çıkma denk getirebilir miyim.

Yorum bağlantısı

bende zamanında degiştirmişdim, mondeo hb aracımın, kesinlikle barı degişikdir, orjinalin üstündekilere bakılıp aynısı alınmalı.

Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

arkadaşlar az önce amortisörleri ters çevirdim  ama hiç bir fark olmadı 
süleyman bey in dediği gibi bar ı değişik olabilir ama orjinalin barını bilmem lazım uyumlu bulmak için 97 hb kullanan varsa amortisör bilgilerini yazabilirmi acaba 

Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

ne yazıkki takma yönü ile alakalı değilmiş az önce denedim 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

O aletlerin tersi düzü olmaz ki, yani yön olarak olur, açarken birinde mili içine doğru iterken diğerinde tersi olur fakat tepki yine fazla kaçar  :)  basınç hatalı, deneme yaparak düşük basınçlısını bulmaya çalışın bence.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Yalnızca birini takarak bir deneyin, diğeri eskisi kalsın yani..

Yorum bağlantısı
Volkan ÖZBAKIŞ

aynı boyda yuvaları uyacak şekilde düşük basınçlı hidrolik bulmak epey zor olacak heralde

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

9uhazuja.jpg

Malesef uzerinde basinc bilgileri yok.

Uzerindekiler orjinal diye biliyorum. Resim cektigim piston yagini akitti ancak digeri idare ediyor simdilik.

98 mondeo glx hb

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Parca uyumlulugu ile alakali olabilir belki.. Ama evet uzerinde eskort yaziyor. Diger arkadaslarin ne yaziyor bakmak lazim. Elimde tek ornek var [emoji3]

Yorum bağlantısı

Kapağın hızla açılması için özel istekli arkadaşlarımız vardı. Hatta Mesut bununla ilgili konu açmıştı.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/258206-bagaj-kapa%C4%9Fi-havaya-u%C3%A7acak-nerdeyse/page-2#entry2369608

Mesuuuttt. Al sana otomatik açılan bagaj kapağı  ;)

Automatic boot open Ford Mondeo MK3.(otomatik bagaj acilmasi..!)

Benden istiyorum bundan. nasil olabilecegi konusunda fikri olan..!
mondeo mk3 lerde bu sistem cok.yaygin.internette bir dolu video görebilirsiniz..!

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım
(düzenlendi)

Resimdeki amortisörün üzerinde yazan 440N ibaresi basınç değerini gösteriyor. Zamanında Bora aracım için orjinal amortisörler hafif kaldığı için 600N olanından baya aramıştım.

Resim bi önceki sayfada olan, alıntı yapamadım Explorer ile ilgili bir sıkıntı sanırım.

tarihinde Tamer Yıldırım tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...