İçeriğe Yönlendir

Açık Hava Filtresi Taktırmak

Murat Caymaz

Recommended Posts

Murat Caymaz

Cümleten İyi Günler Bende 97 model Mondeo Var aracımdan biraz motor sesini artırmak istiyorum bunun için açık hava filtresi taktırmayı düşünüyorum artıları varmı yada zararları nelerdir bu konu hakkında bilgi almak istiyordum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

bütçenize zararı var :) .Şahsen ben açık hava filtresi takınca bizim arabanın motor hacmi  1.25 ten 5.7 ye çıkıyor :).Şöyle ki yakıt tüketimi fırlıyor.Her ne kadar yakıt tüketimi azaltır diye yazılsa da motorun aldığı hava arttığından benzin/hava karışımını dengelemek için daha fazla yakıt kullanımı oluyor.Onun haricinde motor sesi değişiyor ve arabanızdan daha fazla zevk alıyorsunuz.Bir arkadaşım bizim fiestaları küçümserken filtre sesini duyunca az versene süreyim demeye başlamıştı.Hatta yorumu çakma vtec demişti. :)

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Önümüz yaz, motordan sıcak hava çekmesi durumunda performans kaybı yaşatacaktır.

Hava akışını, oksijen miktarını vs ölçen sensörler normal dışı değerler okuyacağı için ne olacağını tam bilemiyorum fakat olumlu ve keyifli bir uygulama olacağını sanmıyorum, yakıt üzebilir. Performans ta üzebilir.

Yorum bağlantısı
Devrim Kara

DdEfjGr.jpg

ben taktırmıştım 98 mondeoma buda resmi fakat beklenildiği gibi bir ses olmuyor ve aracımın performansı düştü sebebini araştırdığımızda fazla hava çekmesi dedi ustam tekrar orjinale döndüm

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin
(düzenlendi)

Cümleten İyi Günler Bende 97 model Mondeo Var aracımdan biraz motor sesini artırmak istiyorum bunun için açık hava filtresi taktırmayı düşünüyorum artıları varmı yada zararları nelerdir bu konu hakkında bilgi almak istiyordum teşekkürler.

1-Ses çıkmaması normal, zaten gaz kelebeğinden intibaren kullanılan tüm plastik kapak kutu ve hortumlar, emme manifoldundan gelebilecek sesleri engellemek için. Hatta kaputun altındaki haı benzeri izolasyon malzemeside buna dahil. Bir defa sadece deneme amaçlı kelebek boğazındaki tüm ekipmanı söküp gezdim :) ses anlatılmaz yaşanır : :D

Yani ses isteniyorsa komple söküp , pvc boru alıp MAF ve IAT sensörlerini de pvc boru üzerine yerleştirip bu şekilde gezmek gerekir. Hatta kaputun altındaki halıyıda sökersek eminim çevredeki vatandaş bol bol arkamızdan küfreder :) 

2- Performans illaki düşecek, Usta bu arada fazla hava mevzusunda sallamış ne yazıkki. Sorun mondeonun motorunun zaten hali hazırda çok sıcak olması. Motor suyu sıcaklığını 98-103 C derece tutmaya çalışan bir araca, olduğu gibi motorun kendi sıcaklığına sahip sıcak havayı verirsek çekiş illaki düşer. Kutu içi filitrenin kutusu zira bu sorunu engeller durumda. Ama kutu iptal edildi mi kaput altındaki tüm sıcaklık motorun içine gidiyor. Otomatik olarak ta ciddi performans kaybı yaşanıyor

Performans beklemek için illaki takılan açık hava filitresinin bi şekilde dışardan hava alması sağlanması gerekir. Bi kaç kişinin bu sorun için, tamponda 15cm genişliğinde delik açtıklarını gördüm. 

Ha şu an 18 li yaşlarımda olsam, aracımda yine mondeo olsa, direk  motor kaputunu keser eski amerkan araçları gibi hava filitresini olduğu gibi dışarı çıkarırdım : :)

tarihinde Mert Nazmi Serin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...