İçeriğe Yönlendir

Pencereler İçin Sineklik..

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Mehmet Kaya

3 cm garanti..

Üstten menteşeli olur.Altta ise dil olur. Pencere kapanacağı zaman altdilden çıkar. Üst menteşe tutar. Pencereyi açınca sineklik direk dile oturur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Üstten menteşeli olur.Altta ise dil olur. Pencere kapanacağı zaman altdilden çıkar. Üst menteşe tutar. Pencereyi açınca sineklik direk dile oturur.

Abi tebrik ederim. Alternatifler konusunda harikasın :) Bravo  :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi tebrik ederim. Alternatifler konusunda harikasın :) Bravo :bravo:

Aklıma eski evin panjuru geldi :)
Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

bunca yıllık mobilyacıyım kasayı aşan damlalık görmedim. dışarı çıkması için pencere kasanızın 6 cm olması gerekir veya damlalığın 8-9 cm uzun olması 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Damlalık 3 cm çıkıyorsa 3x3 cıtadan kasa yapılıp sineklik tülü bu kasaya raptiye yada zımbayla sabitlenir.Sonra bu kasa pençere kasasına plastik çıt çıtla monte edilir.Böylelikle istediğin zaman sinekliği çıkar tak sıkıntı olmaz,damlalığa da takılmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

bunca yıllık mobilyacıyım kasayı aşan damlalık görmedim. dışarı çıkması için pencere kasanızın 6 cm olması gerekir veya damlalığın 8-9 cm uzun olması

Bugün fotoğraflayacağım..yağmur kesilirse..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herkes usta değil işte :(

Bir vestiyeri 6 bölüp 20 cm arayla raf montajı yapılacak 3 kez uğraştılar. Hala yapamadı. Keşke en başta ben yapsaydım :(

Yorum bağlantısı

Herkes usta değil işte :(

Bir vestiyeri 6 bölüp 20 cm arayla raf montajı yapılacak 3 kez uğraştılar. Hala yapamadı. Keşke en başta ben yapsaydım :(

Geçmiş olsun abi. :(
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Merak edenler için pencerede ki yağmurluk çıkıntısı :) Bunu böyle yapan ustaya selam olsun :D Onun yüzünden sineklik yapamıyoruz :p

Fotoraf0125.jpg
Fotoraf0126.jpg
Fotoraf0127.jpg

Fotoğrafları yükledim. Bir bakın nasıl bir kasaymış bu böyle siz anlarsınız :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Anlaşılan fotoğrafları gören fikir vermekten vazgeçti. Böyle yağmurluk mu olurmuş be kardeşim :)

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Anlaşılan fotoğrafları gören fikir vermekten vazgeçti. Böyle yağmurluk mu olurmuş be kardeşim :)

Onlar yağmurluk mu ? Ben 3. köprü için yapması düşünülen yol zannetmiştim :p 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Onlar yağmurluk mu ? Ben 3. köprü için yapması düşünülen yol zannetmiştim :p 

:) 4 şerit yol çıkar 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Ayhan abi al eline testereyi o çıkıntıyı doğra,başka türlü olmaz. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Tayar

Tüm ahşap doğramalarad o çıkıntı mevcut.

İşin uzmanları neden bırakıldığını açıklayabilir mutlaka. Keyfi olduğunu sanmıyorum.

Bana da en pratik yöntem, alt kısımda tülü biraz bol bırakmak olarak geldi.

Yanlarıda çift katlı bant yerine, çırt çırt yaparsanız camdan bakmak gerektiğinde sök tak yapabilirsiniz.

En son yaptığınızda durumu bildirin bizde yapalım :)

Hangi malzeme nerden alınır vb...

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Aman...Ayhan abi ! o damlalığı kesim deme, yağmur suyu içeri girer..
Ahşap maliyetini düşürmek için kasayı 5*10 yerine 5*7 den yapılmış olmalı,kanatta bulunan damlama kasayı geçmiş.

Damlalık 3 cm çıkıyorsa 3x3 cıtadan kasa yapılıp sineklik tülü bu kasaya raptiye yada zımbayla sabitlenir.Sonra bu kasa pençere kasasına plastik çıt çıtla monte edilir.Böylelikle istediğin zaman sinekliği çıkar tak sıkıntı olmaz,damlalığa da takılmaz.

Mantıklı  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Zamanında rahmetli babamla ahşap doğramalarımıza çok sineklik yaptık ahşap çitalardan ama bu denli çıkıntılı doğrama da ilk kez gördüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Ersin

burda kasa yokki iki pencere kanadının birleşimi  :shok:

kasanın etrafına alüminyum veya ahşap çıtayla kalınlaştır öyle yap sinekliği böylece evladiyelik olur

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tüm ahşap doğramalarad o çıkıntı mevcut.

İşin uzmanları neden bırakıldığını açıklayabilir mutlaka. Keyfi olduğunu sanmıyorum.

Bana da en pratik yöntem, alt kısımda tülü biraz bol bırakmak olarak geldi.

Yanlarıda çift katlı bant yerine, çırt çırt yaparsanız camdan bakmak gerektiğinde sök tak yapabilirsiniz.

En son yaptığınızda durumu bildirin bizde yapalım :)

Hangi malzeme nerden alınır vb...

Zaten düşüncem tamamı için bir tarafı yapışkanlı cırt cırt bant kullanmaktı. Ancak bu çıkıntı canımı sıktı. Alt kısımda tülü bol bırakıp altına da ağır bir çubuk geçirmeyi düşünüyorum.Bu durumda cam açıkken tül düzgün durabilir diye düşünüyorum..

Birde o çıkıntının olduğu yeri boş bıraksam sinekler çok aksi hayvanlar mıdır.. Camın %98 lik kısmı kapalıyken gelip %2 lik yerden içeri kaçar mı :):D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...