İçeriğe Yönlendir

Portbagaj Konusu

Evren Erakçora

Recommended Posts

Necmi Kulsoy

Merhaba,

Port bagaj ve açık bagaj(sepet) kullanımına trafik ne diyor? Cezai bir yaptırımı varmı?

Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy

Bugun İstanbul A bölge trafik ten bir memur arkadaş ile görüştüm.Ruhsat a işletilmesi gerektiğini söyledi.Bunun için de Muayene istasyonuna Tesipt e gidilmesi gerektiğini söyledi.

Muayene istasyonunu aradım ,TÜV Müşteri hizmetlerini,Port Bagajlar da Tespit yapma hizmeti vermediğini söylediler.Bakanlığın öyle bir tespit istem kalemi yokmuş.Sadece Muayene esnasında uygunluğu kontrol edilir dediler.Muayenesi olan araç için Tespit yapma çalışmaları yokmuş.

Trafik bölge den de araçta teknik değişikliğe girer ruhsat a işlenmez ise  araç men cezası verilir dediler.

Konu hakkında görüşlerinizi rica ederim.

Yorum bağlantısı

Bugun İstanbul A bölge trafik ten bir memur arkadaş ile görüştüm.Ruhsat a işletilmesi gerektiğini söyledi.Bunun için de Muayene istasyonuna Tesipt e gidilmesi gerektiğini söyledi.

Muayene istasyonunu aradım ,TÜV Müşteri hizmetlerini,Port Bagajlar da Tespit yapma hizmeti vermediğini söylediler.Bakanlığın öyle bir tespit istem kalemi yokmuş.Sadece Muayene esnasında uygunluğu kontrol edilir dediler.Muayenesi olan araç için Tespit yapma çalışmaları yokmuş.

Trafik bölge den de araçta teknik değişikliğe girer ruhsat a işlenmez ise  araç men cezası verilir dediler.

Aşağıdaki konuya bir göz atın isterseniz.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/256546-ara%C3%A7-%C3%BCst%C3%BC-port-bagaj-ve-cam-filmi/

Yorum bağlantısı

Merhaba,

Port bagaj ve açık bagaj(sepet) kullanımına trafik ne diyor? Cezai bir yaptırımı varmı?

Trafik birşey demiyor. Cezai bir yaptırımı yok. Trafik önce daha önemli işlerini yapsın.

Cam filmini ruhsata işletme efsanesi gibi bu da bir şehir efsanesi. Almanya mı burası. Ne tespiti muayenesi. Kullanılacaksa alınır, kullanılır, çıkarılır, daha sonra seneye bir daha takılır.

Yorum bağlantısı
Necmi Kulsoy

Teşekkür ederim fakat pek açıklayıcı cevap vermemiş Emniyet yüzeysel genel bir cevap olarak geçmiş.

Realitede uzun yolda ve/veya şehir içerisinde Polisle karşı karşıya gelen oldumu ve sonuç ne oldu acaba?

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ömer Erbay

Port bagaj konusunda bir gelişme var mı? 2011 fiesta için düşünüyorum bende kullanan tavsiye eden var mı acaba?

Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

Ömer Bey konuyu hortlatmış ama cevap yok sanırım :) Ben de merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
İsmail Oğuz Şeker

Malum bagajımız küçük. Yazın tatillerde memlekete gidişlerde güzel olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ömer Erbay

Evet kullananlar varsa ve yorum yaparlarsa çok memnun oluruz :-)

Yorum bağlantısı
İbrahim Akasoy
(düzenlendi)

Bende hala cevap bekliyorum yaklaşık 1 yıl oldu ama cevap yok sanırım ümidi kesmek gerek Fiesta için port bagaj dan. Artık bizim Çocuk Büyüdü, delikanlı oldu da kendi fiestasına düşünsün bir çare.

tarihinde İbrahim Akasoy tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burak İşci

Geçen tatilde görmüştüm bir tane Fiesta'nın üstünde, gayette şık duruyordu. Sorun yaşanacağını sanmam...

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Reha Demirbaş

Selamlar bende yeni fiesta sahibi olarak yaz tatilleri için portbagaj araştırması yapıyorum. Ancak fiestanin tavanında bunun için yer göremedim.

Daha önce astra h kullaniyordum ve tavanda tak çıkar kullanmak için yuvalar vardı. Fiesta icin bu işlemi yapmaya kalkarsak barlar hep tavanda kalacak galiba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Sarhoş...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hasan İnalpulat

http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-FIESTA-ROOF-BARS-MADE-BY-FORD-/271507533628?pt=UK_Car_Accessories_Touring_Travel&hash=item3f371c2f3c

önce ayak alın. gövdeyi acele etmeyin. gerekirse zaten bavulu bağlayabilirsiniz. ayak önemlisi.

diğerleri ikinci el bulunur ya da yapı marketlerden vs indirimde alırsınız.

Hocam merhabalar,

sizin araç modeli nedir bende oluksuz 2008 fiesta var oluksuz araçlar için olan tavan bar ve çıta alacağım zararı olurmu  araca.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Oluklu  ve oluksuz iki aracımda da portbagaj ve sepet kulladım. Oluksuz araçlarda kaliteli markalı bir ayak önemli diye düşünüyorum. Kapıların üstünden bağlandığı için kapının esnemesi ve fitillerin bozulması olasılığı aşağı çekilir.Misal Thule, .                      Oluklularda ise vida ile tavana bağlı olduğundan  çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. Netice de araca bağlantısı sadece vida ile .  Portbagaj ve ayağı seçilirken tavana en yakın şekillerde konumlandırılanlardan seçilmeli. Bir araçta lastik sesinden veya motor sesinden veya motor sesinden rahatsız olanlar ortaya çıkan rüzgar sesi aşağıda olan ürünlerden almalı.

şöyle bişeyler olabilir mi diye düşünüyorum.

http://www.bagajmarket.com/handiholdall-portbagaj.html

Oluksuz olanlardansa bavul bence daha pratik sökmek takmak kolay, ön arka seviye sıkıntısı yok . Daha zararsız duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Oluklu  ve oluksuz iki aracımda da portbagaj ve sepet kulladım. Oluksuz araçlarda kaliteli markalı bir ayak önemli diye düşünüyorum. Kapıların üstünden bağlandığı için kapının esnemesi ve fitillerin bozulması olasılığı aşağı çekilir.Misal Thule, .                      Oluklularda ise vida ile tavana bağlı olduğundan  çok da önemli olduğunu düşünmüyorum. Netice de araca bağlantısı sadece vida ile .  Portbagaj ve ayağı seçilirken tavana en yakın şekillerde konumlandırılanlardan seçilmeli. Bir araçta lastik sesinden veya motor sesinden veya motor sesinden rahatsız olanlar ortaya çıkan rüzgar sesi aşağıda olan ürünlerden almalı.

Oluksuz olanlardansa bavul bence daha pratik sökmek takmak kolay, ön arka seviye sıkıntısı yok . Daha zararsız duruyor.

bir arkadaşımda var, bağlantı parçası şişirilerek takılıyor ancak bir müddet sonra patlamış.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yusuf Yıldız

Arkadaşlar Merhaba,

birkaç hafta içinde izmire gideceğim. Malum bagajımız ufak.. Bir bavul fazlam var onuda yukarıya monte edeyim istiyorum.

http://www.modacar.com.tr/modacar-yagmur-oluksuz-araclara-bagaj-sistemi-103889#Details

ve

http://www.modacar.com.tr/travelbag-aliminyum-sepet-bagaj-078801

ürünlerini alsam benim 2014 fiestay'ya uyar mı?

hatta sadece barları alıp ona bağlasam bavulumu? Bu barlarda yağmur oluksuz araç falan diyor. Yağmur oluksuz nedir? bizim araçlarda var mı yok mu?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arka şapkalığı çıkartım , güzelce yükleyince epey yük alıyor. 

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar Merhaba,

birkaç hafta içinde izmire gideceğim. Malum bagajımız ufak.. Bir bavul fazlam var onuda yukarıya monte edeyim istiyorum.

http://www.modacar.com.tr/modacar-yagmur-oluksuz-araclara-bagaj-sistemi-103889#Details

ve

http://www.modacar.com.tr/travelbag-aliminyum-sepet-bagaj-078801

ürünlerini alsam benim 2014 fiestay'ya uyar mı?

hatta sadece barları alıp ona bağlasam bavulumu? Bu barlarda yağmur oluksuz araç falan diyor. Yağmur oluksuz nedir? bizim araçlarda var mı yok mu?

Teşekkürler

Fiesta larda yağmur oluğu var. Yağmur oluğu, tavanda, kapıları üzerinde, önde arkaya doğru uzanan plastik bir şerittir. Bunun üzerinde port bagajı monte için delikler vardır. Yağmur oluğu olmayan araçlarda bu port bagaj, aracın kapı üstlerinden şaseye tutunur. Oluksuz model her iki aracada uyar. Ancak sonradan takılanların kullanışlılığı konusunda birşey diyemiyorum. Bilgim yok.

Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldız

Arka şapkalığı çıkartım , güzelce yükleyince epey yük alıyor. 

bi denemek lazım aslında ama arka görüş benim için çok önemli..

Fiesta larda yağmur oluğu var. Yağmur oluğu, tavanda, kapıları üzerinde, önde arkaya doğru uzanan plastik bir şerittir. Bunun üzerinde port bagajı monte için delikler vardır. Yağmur oluğu olmayan araçlarda bu port bagaj, aracın kapı üstlerinden şaseye tutunur. Oluksuz model her iki aracada uyar. Ancak sonradan takılanların kullanışlılığı konusunda birşey diyemiyorum. Bilgim yok.

çok teşekkürler.. bu akşam iyice bir bakayım o vakit. Güzel birşey almak gerek.. Öneriniz varm ı fiesta için fazla pahalı olmayan ama sağlam bir bar?

Yorum bağlantısı

Dediğim gibi bu konuda bilgim yok.

... Öneriniz varm ı fiesta için fazla pahalı olmayan ama sağlam bir bar?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

bi denemek lazım aslında ama arka görüş benim için çok önemli..

çok teşekkürler.. bu akşam iyice bir bakayım o vakit. Güzel birşey almak gerek.. Öneriniz varm ı fiesta için fazla pahalı olmayan ama sağlam bir bar?

Güvenliği azaltmayacak şekilde, dikkatli bir şekilde yüklenirse epey bir şey alıyor. Arka koltuk başlıklarını da kaldırmak faydalı oluyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...