İçeriğe Yönlendir

Stop Ettikten Sonra Çalışan Fan

Ömer Faruk Divarcı

Recommended Posts

Ömer Faruk Divarcı

havaların ısınmasıyla ortaya çıkan bir olay. kısa mesafe kullansam dahi fan stop ettikten sonra çalışmaya devam ediyor. örneğin bir 5 km kullandım stop ettikten sonra yaklaşık 1 dk çalıştı fan.  bir de gösterge panelindeki hararet göstergesi motor çalıştığında düşük seviyede ardından kısa zamanda orta noktanın hemen altında bulunuyor. ve daha fazla yükselmiyor. normal durumlar mı acaba?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ford'larda araç durduktan sonra radyatör fanı çalışmaz :s

Çalıştığı anda kontağı kapatıyorsan çalışıyor. ( ilk 3-4 saniye içinde ) Ama çalışalı 10 - 15 saniye olduysa anında duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çalıştığı anda kontağı kapatıyorsan çalışıyor. ( ilk 3-4 saniye içinde ) Ama çalışalı 10 - 15 saniye olduysa anında duruyor.

2 sene kullandım, hiç karşılaşmadım. Dandik Ford :p

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

havaların ısınmasıyla ortaya çıkan bir olay. kısa mesafe kullansam dahi fan stop ettikten sonra çalışmaya devam ediyor. örneğin bir 5 km kullandım stop ettikten sonra yaklaşık 1 dk çalıştı fan.  bir de gösterge panelindeki hararet göstergesi motor çalıştığında düşük seviyede ardından kısa zamanda orta noktanın hemen altında bulunuyor. ve daha fazla yükselmiyor. normal durumlar mı acaba?

1 dk çalışması biraz garip.. uzun bir zaman dilimi..

Çalıştığını bile hissetmemişsin.Mükemmel tasarım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

3-4 kez başıma geldi. İş yerim yokuş yukarı olduğu için yazın park ederken denk geliyor.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Konumuz motorlu araçlar olunca doğrudur :p

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Termostat ve hararet müşürü ile alakalı sorun var gibi . Araç 2005 model görünüyor dpf yok,dpf olsa  stop sonrası fan çalışabiliyor

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

Termostat ve hararet müşürü ile alakalı sorun var gibi . Araç 2005 model görünüyor dpf yok,dpf olsa  stop sonrası fan çalışabiliyor

araç 2005 ti-vct. benzinli yani.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Motor soğutma su seviyesi ne durumda,yakın zamanda bakım vs bişey yapıldımı araca, mesela devirdaim pompası değiştimi

Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

eski 2004 collection aracımda klima açıkken stop edince kısa süreli fan çalışıyordu.ghialarda fan sesini hiçbirzaman duyamazsınız (arıza durumları hariç)

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

araç şu an 90 binde. eski sahibi trigeri 83 binde değiştirdiğini söylemişti. devir daim pompası da triger ile değişiyor sanırım. yani ben değiştirmedim. değişmemiş olabilir. 90 binde filtreler ve yağı değiştirireken soğutma suyuna bakmışlardır diye umuyorum ama onu da bilmiyorum. kontrol edeyim bi.

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

klimayı kullanmadan sürdüm aracı. stop edince fan man çalışmıyordu. klima açık hale stop ediyorum hep. belki bir alakası vardır o zaman. bir servise soralım bakalım yarın.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

klimayı kullanmadan sürdüm aracı. stop edince fan man çalışmıyordu. klima açık hale stop ediyorum hep. belki bir alakası vardır o zaman. bir servise soralım bakalım yarın.

Klima açıldığı anda fan da açılır,stoptan sonra 1 dk çalışıyor demiştiniz sorun orda.Kısa süre çalışıp duruyorsa sorun yoktur..

Yorum bağlantısı
Recep Güney

benim aracımda da stop ettikten sonra fan çalışıyor ara ara karşılaşıyorum bu normal değil mi yani.

süresine dikkat etmedim açıkçası hiç ama  bir keresinde biraz beklemiştim 1 dk civarında sustu...

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

Klima açıldığı anda fan da açılır,stoptan sonra 1 dk çalışıyor demiştiniz sorun orda.Kısa süre çalışıp duruyorsa sorun yoktur..

hiç bir surette 1 dk çalışmaması lazım yani ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

termostat (elektrik) ayrı devre yapmışlardır müdahale vardır. normaldir. dert etmeyin.

Yorum bağlantısı
Osman Kara

aklıma takıldı şimdi benim aracım 2003 model 1.4 benzinli fiesta benim aracımda aracı  stop ettikten sonra fan çalışıyor bu normal değil mi ? 

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

benim araçta focus 2.5 2009 model dizel pdf li benim araçda arada sırada stop ettikten sonra fanın çalıştığını duymuştum.hararette fln sorun yok,bence bi sorun değil bu die düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Taner Mutlu

benim araçta focus 2.5 2009 model dizel pdf li benim araçda arada sırada stop ettikten sonra fanın çalıştığını duymuştum.hararette fln sorun yok,bence bi sorun değil bu die düşünüyorum.

Katılıyorum benimde 2011 model dizel focusumda arasıra stop ettikten sonra 1dk. kadar çalışıyor. Bunun nedenide sanırım motorun sıcaklığını azda olsa bir miktar soğutmak. Yani motor ömrü açısından bence yararlı diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Bu konuyu görmüştüm, bende demiştim yahu şahinmi bu stop ettikden sonra fan açsın araba diye, benimde başıma geldi. Hazır konu varken konu açmim dedim.

Geçen çarşamba günü aracı biraz sert kullandım 1-2-3-4 vites 4-5 devirlerde 10-15km kadar,  sonra camı silmek için su sıktım baktım cam suyu azalmış, bir bp ye saptım girdim arabayı stop ettim kaputu açtım, baktim fan çalışıyor allah allah, anında bu konu aklıma geldi, tam kestiremiyorum ama yaklaşık 1 dk kadar çalıştı, İlk defa karşılaştım.. Bu sorunmu servise gidip göstereyim mi ? 

Ford'larda araç durduktan sonra radyatör fanı çalışmaz :s

Bende öyle biliyordum sani şaşırdım gerçekten.. Bir sorunmu var acaba.

Abi acaba bende tam çalıştığı andamı stop ettim aracı aklıma o geliyor..  Sorun varmdır acaba servise götürüp sorsam mı bilemedim..

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abi acaba bende tam çalıştığı andamı stop ettim aracı aklıma o geliyor..  Sorun varmdır acaba servise götürüp sorsam mı bilemedim..

Kontrol herzaman iyidir :) Bu aralar dijital olarak harareti izle bakalım yükselme olacakmı. Ama bence bu bir sorun olsaydı birçok kişide olmazdı. Dediğim gibi çalıştığı anda kontak kapanıyorsa çalışıyor bir müddet.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...