İçeriğe Yönlendir

Stop Ettikten Sonra Çalışan Fan

Ömer Faruk Divarcı

Recommended Posts

Safak Acar

Kontrol herzaman iyidir :) Bu aralar dijital olarak harareti izle bakalım yükselme olacakmı. Ama bence bu bir sorun olsaydı birçok kişide olmazdı. Dediğim gibi çalıştığı anda kontak kapanıyorsa çalışıyor bir müddet.

Abi bugun özelikle dikkat ettim, radyatörün arkasında iki fan var aracın önünde durduğum zaman benim sağımda kalan büyük fan, solumda kalan ise diğer fandan biraz daha ufak , 

Bugun gözlemleme yaptım o büyük fan klima ve içeri de fanı açınca dönüyor.. araç çalışır durumda klimayı kapattım  fanıda kapattım sağımdaki büyük fan durdu, ancak soldaki ufak fan durmadı o baya çalıştı sanırım hava sıcaklığının 31 derece olmasıyla beraber radyatörü soğutmak için çalısan, stop ettim fanlar durmuş durumdaydı.

Şimdi burdan yola çıkınca ben  o gün acaba ne yaptım da klima fanı stop ettikden sonra bi müddet açık kaldı :unsure2:  klima haricinde arada odamı radyatör soğutma işlemine giriyor acaba.. 

aracın içindeki hararet ibresi hep ortada seyir halinde iken düşme yükselme olmuyor.. 

Dijital olarak sıcaklığı nasıl görebilirim abi ? 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

F3'de varmı bilmiyorum ama varsa buradan bakabilirsin. Yoksa Saniden birtene obd elm al telefonla bile bakarsın ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Safak Acar

F3'de varmı bilmiyorum ama varsa buradan bakabilirsin. Yoksa Saniden birtene obd elm al telefonla bile bakarsın ;)

Obd harici nerden bakabiliirm abi, link çikmamış. 

Yorum bağlantısı
Safak Acar
(düzenlendi)

Abi 16 -17 sayfayı okutma bana :(  :D ilk 4 sayfada o menüye nasıl girildiği yazılmamış kestirmeden biliyorsan söylesen  :blush:  :biggrin:

tarihinde Safak Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çalışır, bütük fan mx soğutma klima vb içindir, demek ki çok ısınma varmış ki çalışmış sonra durmş ne kurcalıyon bozacan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Safak Acar

çalışır, bütük fan mx soğutma klima vb içindir, demek ki çok ısınma varmış ki çalışmış sonra durmş ne kurcalıyon bozacan

Yani abi, çarşamba günü sert kullanım kaynaklı (devirli kullanınca) Yüksek ihtimal araç ısındiki  ufak fan yanında büyük fanda devreye girdi.. Ozaman sorun yok tamam ellemiyorum :D  

Şimdi öyle enteresan birşeyki, o gün ben sadece büyük fanın çalıştığını gördüm , acaba ufak fanda çalışıyormuydu :biggrin:  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanmam 2. devre denen büyük çalışır soğutur biter gider, fındık motordan güç alınıyor, demek neymiş, park edince, biraz beklenirmiş, sıkıştırmışsak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil Çetin

doğan ve şahinlerde stop ettikten sonra fan çalışmaya devam eder ve motoru soğutur aslında güzel sistem problem olurda fan muşuru takılı kalırsa işte ozaman sorun olur aküyü bitirir park ettiğiniz yerde kalır araba.Birde o arabayla hararet yapacak kadar motorun ısındığını  farzedelim sop etsenizde fan motoru soğutmaya devam edecek,güzel bi sistem yani,fan çalışmıyor olsaydı stop etmeniz sorun olacaktı.

Normal şartlarda bizim arabaların haharet yapma ihtimali heralde yokki mühendisi kontağı kapatınca fan kapanan sistemde yapmış :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abi 16 -17 sayfayı okutma bana :(  :D ilk 4 sayfada o menüye nasıl girildiği yazılmamış kestirmeden biliyorsan söylesen  :blush:  :biggrin:

:tease3:

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Davut Turmuş

Arkadaşlar bu fan kaç derecede ve neye göre açılıyor? Gerçi önceden hiç dikkat etmedim ama bugün normal yolda derecede 90a yakın bir şekilde fan açtı sanırım stop edince 20 Sn sonra kadar kapattı normal mi sizce

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu
(düzenlendi)

normal değil bence bu soğuk havada , klima harici benim pek açtığını duymuyorum

tarihinde Eray Alicikoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Arkadaşlar bu fan kaç derecede ve neye göre açılıyor? Gerçi önceden hiç dikkat etmedim ama bugün normal yolda derecede 90a yakın bir şekilde fan açtı sanırım stop edince 20 Sn sonra kadar kapattı normal mi sizce

Bu konuyu inceleyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

mobilden bu konuyu bulamamıştım birleştiren arkadaşa teşekkür ederim forum kirlilliğine sebep olduğum içinde özür dilerim  :)  dpf li olması fanın çalışmasında bir etken mi?fan olayına daha önce hiç dikkat etmedim çalışıyormu çalışmıyormu açıkçası hararet göstergeside 88 den yukarı pek çıkmadı şu ana kadar yazında bu şekilde bugun sabah bindim 5 derece gösteriyordu camlar bugu yapmış onu çözmek için havalandırmayı hi konumunda çalıştırdım epey o şekilde gittim 5 km falan gittim indiğimde fan çalışıyordu sonra aynı yolu tekrardan geri döndüm çarşıda park ettiğim yerde bekledim bi süre 15-20 sn sonra kapadı bu kafama epey takıldı bi ustaya danıştım gayet normal dedi bunda ne var fanın görevi bu sıkıntı yapma dedi geçen hafta bir miktar antifiriz(su ile karışıktı galiba) alıp sırf antifiriz ekledik bunun herhangi bir rolü varmıdır?

Yorum bağlantısı
Sönmez Özer

benim aracımda stop ettikten sonra ara sıra fan çalışıyor. Acaba dpf li araçlarda mı durum böyle :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Çiğdem Bilen

Dün akşam 20 km kadar yol yapyıktan sonra arabayı park ettiğimde fanın çalıştığını fark ettim. Dakika tuttum yaklaşım 7-8 dk kadar çalışıp durdu. Hava 16 derece falandı trafik de akıcı şehir trafiğiydi. Hararet normaldi fakat neden bu kadar uzun çalıştı anlamadım. Daha önce de fark etmiştim ama önemsememiştim. Sorun var gibi sizce ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Bu arada başlık focus için açılmış. Ben ecoboost fiesta için soruyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

1- genel olarak hararetten ve stop ettiğinde devridaim olmayacağından motoru soğutmak için

2- fan müşürü arızası 

3- dpf li araçlar da rejerenasyon aşamasında

4- klima açıkken stop ettirildiğinde gazı atmak için

benden bu kadar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

1- genel olarak hararetten ve stop ettiğinde devridaim olmayacağından motoru soğutmak için

2- fan müşürü arızası 

3- dpf li araçlar da rejerenasyon aşamasında

4- klima açıkken stop ettirildiğinde gazı atmak için

benden bu kadar...

Teşekkürler. Aslında fazla hararet yapacak bir yol değildi.Klima da açık değildi. Her zaman da fan bu kadar fazla çalışmıyor arada yapıyor bunu. Geçen sefer fark ettiğimde markete girdim çıktığımda fark ettim fan en az 15 dk çalışmıştır. Daha önce 2 yıl 2013 ecoboost kullandım onda böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Dün ilk yıl bakımını yaptırdım (3300km) arızası çıkmadı. Servis elemanı bir süre çalışması normal dedi. Ama onlara göre her şey normal :) Bana 8-10 dk çalışması hala normal gelmiyor.
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Teşekkürler. Aslında fazla hararet yapacak bir yol değildi.Klima da açık değildi. Her zaman da fan bu kadar fazla çalışmıyor arada yapıyor bunu. Geçen sefer fark ettiğimde markete girdim çıktığımda fark ettim fan en az 15 dk çalışmıştır. Daha önce 2 yıl 2013 ecoboost kullandım onda böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Dün ilk yıl bakımını yaptırdım (3300km) arızası çıkmadı. Servis elemanı bir süre çalışması normal dedi. Ama onlara göre her şey normal :) Bana 8-10 dk çalışması hala normal gelmiyor.

genel kaide; çok evham çok arıza, sakınan göze çöp vs.. fazla da takılmamak gerekir diye düşünüyorum, güvenilir bir usta/servis normal diyorsa hımm diye kabullenmek en iyisi olur sanırım. ilk arabamın ilk zamanların da osu şöyle busu böyle didikledikçe bir sıkıntı çıkıyordu ve nazar da oluyordu sanki.. ama sonradan koyu verdim gitti, ne arıza çıkarttı nede anormallikler.. bazen koyu vermek gerekiyor:=)

fan için de şunu söyleyeyim hiç durmaz ise o zaman korkun :=)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...