İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Merhaba arkadaslar Aracim ford connect (BEYAZ) Aracim artik baya leke tutmus fircayla falan beyazliyor ama uzun zamandir cila atilmadi. Gidip disarda yaptirmak istemiyorum parasinda degil ama ugrasmayi seviyorum. Birde asker arkadasim araci ilk sabunla yikayip kurulayip sobra vimle bi kadife bezle silersennnn uygun olucagini soyledi. Oylemi yapmak guzel yoksa daha farkli kendimizin karisimlarimi yoksa pasta cila kitimi?? Ve en onemlisi oldugunu dusunuyorum ovmak icin ne kullanilmali arkadasim polosunu 12v matkabin ucuna polisaj Ucu taktigini soyledi o mu mantikli elle ovmak mi? Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Polisaj makinalarına dikkat yanlış devirde kullanılırsa boyayı yakar, kaş yapayım derken göz çıkar. Bence işinin ehli bir ustaya götürün yaparken de dikkatlice izleyin, gelecek sene siz yaparsınız... 2 Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Yazar Paylaş 5 Haziran 2014 Polisaj makinalarına dikkat yanlış devirde kullanılırsa boyayı yakar, kaş yapayım derken göz çıkar. Bence işinin ehli bir ustaya götürün yaparken de dikkatlice izleyin, gelecek sene siz yaparsınız...Anladim hocam. Haklisiniz ilk defa yapacagim icin belki sikinti dogurabilirm. Dediginizi dikkate alacagim. Megiuars ürünlerini, ve polisaj ile yapılmasını tavsiye ederim. Elle uygulama işi çok çok zor ve zaman ve kuvvet gerektiren durum.. Urunleri inceleyelim. Elle evet biraz zor olucak gibi polisaji arastirmam lazim biraz. Yorum bağlantısı
Hasen Kara 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Elle yorucu oluyor ve yeterli gelmiyor yapılan iş. Ayrıca piyasada satılan her pasta-cila da etkili değil. O yüzden en güzeli işi ustasına bırakmak. 1 Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Yazar Paylaş 5 Haziran 2014 Ankara'da hava berbat, değil pasta cila arabayı yıkayıp foruma konusunu bile açmadım. Biraz yaz havasını kargoyla yollarsanız minnettar olurum. Berekettir hocam yagsin memleket cok susuz kaldi bu sene. Umarim cana zarar gelmeden gelir gecer bu havalar.... Elle yorucu oluyor ve yeterli gelmiyor yapılan iş. Ayrıca piyasada satılan her pasta-cila da etkili değil. O yüzden en güzeli işi ustasına bırakmak.Zor bir islem anladigim kadariyla...Bakalim piyasasini kalitesini arastiralim ustalarin kim nasil yapiyor Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Aslında kendin yapmak çok zevkli ama bir o kadar yorucudur. Tüm günü ayırmak gerekli. Kapalı bir mekan veya gölgelik şart. Polisaj makinesi olmazsa olmaz. Önce çift kova yöntemi ile yıkamak sonra kil uygulaması yapıp daha sonra cila işine girmek daha iyi olur. Polisaj makinasını araba da kullanmadan önce başka bir yerde deneme yapmak gerekiyor. Makinanın devrine alıştıktan sonra araca uygulanabilir. Bir de bölge bölge çalışmak işinizi kolaylaştırır. 1 Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Benim bildiğim bu iş öyle vim ile ovmayla falan olacak iş değil.Forumda tecrübeli abilerimiz var bu işi kendine hobi edinmiş,onların uygulamalarına bakarsanız baya bir şeyler öğrenirsiniz.Bende İlk merak edip araştırdığımda baya kafam karışmıştı ama okudukca bazı şeyler oturuyor.Araç yüzeyindeki lekeleri çıkarmak için kil uygulaabilirsiniz.Ben polisaj makinası kullanmaya cesaret edemediğimden ilk uygulamayı profesyonel bir yere yaptırdım 6 aydır herhafta kendim,cilalı şampuan,yıkama eldiveni ve çift kova yöntemi ile yıkayıp hızlı cıla atarak o halini korumaya çalışıyorum. Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Yazar Paylaş 5 Haziran 2014 Serkan hocam ilk defa yapicam biraz acabilir miyiz cift kova yontemi v kil uygulamasi nasil ilk defa duydum... :/ Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Yazar Paylaş 5 Haziran 2014 Biraz bakindim herkezden farkli uygulamalar cikincaaa akil vericek abilerim arkadaslarim olacagini dusundum. Detayli yazilar varsa arastirayim bende kimler bu arkadaslar link varmi yada kafaya koydm yapicam ogrenip usulunu araba istiyor artik bi pasta cila Yorum bağlantısı
Misafir 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Bizde araştırıyoruz yakın zamanda yaptıracağız bakalım. Burdan da fikir edinirsek seviniriz Demi Murat SAĞDAŞ abi Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Kardeşim sana özel mesaj attım inceleyebilirsin.Çift kova yönteminden kastım şöyle;Aracımın kaba kirlerini basınçlı yıkama makinesi ile akıttıktan sonra ,cilalı oto şampuanı ile 1 kova köpüklü su,yanına da 1 kovada temiz su hazırlıyorum.Yıkama eldiveni ile aracı baştan aşağı köpürtüyorum ama aracın her bir panelini köpürttükten sonra elimdeki eldiveni tekrar köpüğe daldırmadan temiz su ile kirini akıtıp öyle tekrar köpüklü kovaya daldırıyoruz.Böylece kirli eldiveni her defasında temizleyerek tekrar aynı köpüklü suya sokmadığımızdan köpüklü su temiz kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 5 Haziran 2014 Yazar Paylaş 5 Haziran 2014 Umarim oyle olur bende merakla guzel bilgileri bekliyorummmm ayni zamanda arastiriyorum. Guzel sonuclara ulascaz insallah Kardeşim sana özel mesaj attım inceleyebilirsin.Çift kova yönteminden kastım şöyle;Aracımın kaba kirlerini basınçlı yıkama makinesi ile akıttıktan sonra ,cilalı oto şampuanı ile 1 kova köpüklü su,yanına da 1 kovada temiz su hazırlıyorum.Yıkama eldiveni ile aracı baştan aşağı köpürtüyorum ama aracın her bir panelini köpürttükten sonra elimdeki eldiveni tekrar köpüğe daldırmadan temiz su ile kirini akıtıp öyle tekrar köpüklü kovaya daldırıyoruz.Böylece kirli eldiveni her defasında temizleyerek tekrar aynı köpüklü suya sokmadığımızdan köpüklü su temiz kalıyor. Vayyyyy cok orjinal bir uygulama. Biraz biraz oturmaya basliyor fikirler. Evet kardesim ilginiz icin cok tesekkur ederim aldim mesajini [emoji7] Yorum bağlantısı
Misafir 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 Bizde araştırıyoruz yakın zamanda yaptıracağız bakalım. Burdan da fikir edinirsek seviniriz Demi Murat SAĞDAŞ abi Aynen havaların düzelmesiyle bir an önce bitirmeliyiz bu işi Malzemeler hazır değil mi Eren ERDOĞAN Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 ibrahim Megiuars swirlx hare giderici ve Megiuars nxt 2.0 işini çözecektir kardeşim acemisin daha elinde yatkın değil pasta olayına girme,şimdi ankaradayım,ısparta da olsaydım yardımcı olurdum sana yaparken falanda ama nasip yaz okulunu beklersen yardım ederim bu ürünlerin fiyatını bilmiyorum,ben zamanında hare gidericiyi 25 tl ye nxt 2.0 ı 70 liraya almıştım ama parasını hak eden ürünlerdir ben burdayım der araban. dayımda 2008 glx var ben ona kil,hare giderici ve nxt yi tam 1 günde atmıştım.hare gidericiyi makinayla yapmama rağmen ona göre hazırla kendini yorucu ama zevklidir kardeşim Yorum bağlantısı
Mehmet Unsal 5 Haziran 2014 Paylaş 5 Haziran 2014 arkadaslar boya koruma işlemi 5 işlemden geçer asıl tamö sonuç almak için çok zor dur ben 2 yılda zor öğrendim kendi arabamı ve akrabalarımın arabalarını yaparak bazende hatalarımdan dolayı mahcup oldugumda oldu yaparken çok dikkat etmeniz gerekiyor 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 (düzenlendi) Bu furyaya ben de gircem..Çift kova teknigi ile aracımı yıkamaya başladım. Siz siz olun kesinlikle oto yıkamacılardaki köpüklü suyla yıkamayın.Aracın boya korumasını bozuyor... pasta cila yaptırcaksanız köpüklü yıkamayı da unutun.Yada çok kaliteli köpük kullanan bilindik bir yerde yıkatın aracınızı. Şu an polisaj makinesi arayışı içindeyimm 6 Haziran 2014 tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Safak Acar 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 En basit etkili elinle yapabileceğin bir cila Hakan Erken abimizden onaylı bir ürün Salı akşamı 9.30 sıralarında arabayı yıkadım, Hakan abinin önerisi ile aldığım siyah araçlar için özel olan cila yaklaşık 2-3 aydır bagajda duruyordu fırsat bulamamıştım yapmaya.. Dedimki ön kaputa bir uygulama yapim bakim nasıl olacak bir yaptım Sanki araba boyadan yeni çıkmış gibi parladı Tabi ben tek ön kaputa yapmayı planlarken o parlaklığı görünce dayanamatım komple giriştim.. 9.30 dan 00.30 kadar uğraşmışım eve geldiğimde gece 1 di düşün artık Beni sonuç tatmin etti ancak yağmur yamasa ertesi günüe ikinci katı atacaktım şuanda öyle idare ediyorum.. Cila şu kardeşim. Yanlız bu sitede pahalı.. Yakınında bahasus yapı marketi varsa orda 19-20tl olması lazım.. En az 4-5 defa yaparsın bunla arabaya cila.. Elle uygulaması gayet basit ama özen göstererek yapınca uzun sürüyor dairesel oval sünger ile araca uyguluyorsun cila kuruyunca mikrofiber bez ile silip parlaklığı görüyorsun.. senin araç beyaz olduğu için bunu alacaksın.. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 (düzenlendi) Beyaz arabaya FinishKare 1000p dışında gerisi haram yalan.. 6 Haziran 2014 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 6 Haziran 2014 Yazar Paylaş 6 Haziran 2014 ibrahim Megiuars swirlx hare giderici ve Megiuars nxt 2.0 işini çözecektir kardeşim acemisin daha elinde yatkın değil pasta olayına girme,şimdi ankaradayım,ısparta da olsaydım yardımcı olurdum sana yaparken falanda ama nasip yaz okulunu beklersen yardım ederim bu ürünlerin fiyatını bilmiyorum,ben zamanında hare gidericiyi 25 tl ye nxt 2.0 ı 70 liraya almıştım ama parasını hak eden ürünlerdir ben burdayım der araban. dayımda 2008 glx var ben ona kil,hare giderici ve nxt yi tam 1 günde atmıştım.hare gidericiyi makinayla yapmama rağmen ona göre hazırla kendini yorucu ama zevklidir kardeşim Urunler guzel ama dedigin gibi bu konuya yabanciyim daha once hic yapmadim olsaydin keske yapsakydik iyi olurdu yaz okuluna kalmadan bitirde gecde sinavlari ben senin icin seneyede yaparim anldimmmm guzel uygula ama butun gununu ve gucunu aliyor yani Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp 6 Haziran 2014 Yazar Paylaş 6 Haziran 2014 En basit etkili elinle yapabileceğin bir cila Hakan Erken abimizden onaylı bir ürün Salı akşamı 9.30 sıralarında arabayı yıkadım, Hakan abinin önerisi ile aldığım siyah araçlar için özel olan cila yaklaşık 2-3 aydır bagajda duruyordu fırsat bulamamıştım yapmaya.. Dedimki ön kaputa bir uygulama yapim bakim nasıl olacak bir yaptım Sanki araba boyadan yeni çıkmış gibi parladı Tabi ben tek ön kaputa yapmayı planlarken o parlaklığı görünce dayanamatım komple giriştim.. 9.30 dan 00.30 kadar uğraşmışım eve geldiğimde gece 1 di düşün artık Beni sonuç tatmin etti ancak yağmur yamasa ertesi günüe ikinci katı atacaktım şuanda öyle idare ediyorum.. Cila şu kardeşim. Yanlız bu sitede pahalı.. Yakınında bahasus yapı marketi varsa orda 19-20tl olması lazım.. En az 4-5 defa yaparsın bunla arabaya cila.. Elle uygulaması gayet basit ama özen göstererek yapınca uzun sürüyor dairesel oval sünger ile araca uyguluyorsun cila kuruyunca mikrofiber bez ile silip parlaklığı görüyorsun.. senin araç beyaz olduğu için bunu alacaksın.. Anladigim kadariyla bu islem baya bilek gucu ve zaman istiyor. Uygulamayi elle yapmayip makinayla ogrenip yapasim var. Peki bu uygulayi siz ikinci kez yapamadiniz benim yapmam gerekir mi? Tek kutu benim araca yeter mi peki connect buyuk biraz bildiginiz uzre.... Son bir sorum olucak siyah arabaniz kadar gosterirmi beyazda peki? Yorum bağlantısı
Safak Acar 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 Anladigim kadariyla bu islem baya bilek gucu ve zaman istiyor. Uygulamayi elle yapmayip makinayla ogrenip yapasim var. Peki bu uygulayi siz ikinci kez yapamadiniz benim yapmam gerekir mi? Tek kutu benim araca yeter mi peki connect buyuk biraz bildiginiz uzre.... Son bir sorum olucak siyah arabaniz kadar gosterirmi beyazda peki? İyi parlamasını istersen uğraşıp yaptığın için uzun sürüyor.. Sıvı cila olduğu için pek fazla yormuyor.. Ancak cilayı boyaya yedirme açısından uzun sürüyor.. Bak benim geçen yaptığım ugulamadan sonraki hali yağmur yağdı.. Birde f1(formula1) sıvı cila yaptığım uygulama. Oda burda.. O resimdeki ürün sana en az 4 defa cila yapmanı sağlar.. Ben şuan bendekiyle 4-5 defa daha cila yaparım kanatindeyim .. Toplasan komple arabaya 20-25 damla anca damlatmışımdır.. Tabiki beyazda ne kadar fark eder onu kestiremiyorum.. Ancak istersen Formula1 in pasta cilasını al.. Araç modelli olduğundan çizikler, hareler derindir.. pasta ile doldurup cilası ile parlatır diye düşünüyorum. Tabi formula 1 in bu üsteki pasta cila olanı el ile yapıldığında çok çok yoruyor.. Polisaj ile iligli hiç bir bilgim yok yanlış bilgi verip aracının zarar görmesini istemem. Ustadlar öğrenmeden yapma demiş onun için dikkatli olmanı tavsiye ederim.. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 En basit etkili elinle yapabileceğin bir cila Hakan Erken abimizden onaylı bir ürün Salı akşamı 9.30 sıralarında arabayı yıkadım, Hakan abinin önerisi ile aldığım siyah araçlar için özel olan cila yaklaşık 2-3 aydır bagajda duruyordu fırsat bulamamıştım yapmaya.. Dedimki ön kaputa bir uygulama yapim bakim nasıl olacak bir yaptım Sanki araba boyadan yeni çıkmış gibi parladı Tabi ben tek ön kaputa yapmayı planlarken o parlaklığı görünce dayanamatım komple giriştim.. 9.30 dan 00.30 kadar uğraşmışım eve geldiğimde gece 1 di düşün artık Beni sonuç tatmin etti ancak yağmur yamasa ertesi günüe ikinci katı atacaktım şuanda öyle idare ediyorum.. Cila şu kardeşim. Yanlız bu sitede pahalı.. Yakınında bahasus yapı marketi varsa orda 19-20tl olması lazım.. En az 4-5 defa yaparsın bunla arabaya cila.. Elle uygulaması gayet basit ama özen göstererek yapınca uzun sürüyor dairesel oval sünger ile araca uyguluyorsun cila kuruyunca mikrofiber bez ile silip parlaklığı görüyorsun.. senin araç beyaz olduğu için bunu alacaksın.. Eksik olma kardeşim...Biz her zaman iyi ve ekonomik olan ürünleri tercih ettik bu zamana kadar ve öyle yapmayada devam edeceğiz... Anladigim kadariyla bu islem baya bilek gucu ve zaman istiyor. Uygulamayi elle yapmayip makinayla ogrenip yapasim var. Peki bu uygulayi siz ikinci kez yapamadiniz benim yapmam gerekir mi? Tek kutu benim araca yeter mi peki connect buyuk biraz bildiginiz uzre.... Son bir sorum olucak siyah arabaniz kadar gosterirmi beyazda peki? Polisaj makinası çok teferruatlıdır,iyi maskeleme yapmak gerekir..aksi takdirde dünyayı başınıza yıkar...Ve haddinden fazla yorulursunuz...Makinanın sıçratması ayrı bir olay zaten,ne üst kalıyor ne baş... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Haziran 2014 Paylaş 6 Haziran 2014 polisaj makinesini unutun, hele ki hiç tecrübe yoksa, macun şekilndeki hem pasta hem de parlatan tip wax lardan alın, üsütne de güzel parlaklık veren sıvı tip cila, mis gibi olur, vim cif......... ne içtiyseler ondan isterim iyi kafa yapmış Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Aracıma mevsim geçişlerine göre 6 ayda bir boya koruma yaptırıyorum. Dün tekrar yaptırdım. Aracıma tekrar aşık oldum. Sanki araç 2010 gibi değilde 2014 gibi durdu. Bence herkesin yapması gereken bir uygulama. Buda fotoları Yorum bağlantısı
Fatih Taktak 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Bizde araştırıyoruz yakın zamanda yaptıracağız bakalım. Burdan da fikir edinirsek seviniriz Demi Murat SAĞDAŞ abi Arkadaslar beni de haberdar edin bu islerle ugrasirken malum buralarda yok oyle şeyler Yorum bağlantısı
Recommended Posts