İçeriğe Yönlendir

Arka Amortisörden Gelen Ses

Burak A. Hayri

Recommended Posts

Burak A. Hayri

Merhabalar. Arka sol amortisörden gacırtı gibi bir ses geliyor. Sorun nedir? Sorun amortisör müdür ya da?

Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri
(düzenlendi)

Bir göstercez anlaşıldığı kadarıyla :)

tarihinde Burak A. Hayri tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Islandığında ses artıyorsa amortisör üst takozu yırtılmış olabilir.

amortis%C3%B6r.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Şöyle söyleyeyim: önceden araç yoldayken hiç savurmazdı. Hele ki arka kısım hiç savurmazdı. Şimdi 90 km'ye çıkınca sanki havada gidiyormuş gibi geliyor. En son bu sesi yapmaya başladı. Arka sol sesi yapıyor. Yani arka tarafın savurmasıyla sanki bu arızanın sinyalini vermiş gibi oldu. Ama merak ettiğim şu: ustaya götürdüm sadece arka dedi. Ama bu havada gitme hissiyatını veren şey sadece arkalar mı, yoksa önler de mi problemli? Bunu merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

arka travers burcundan yapabilir,

araç seyir halinde iken aracı düz yolda gezdirir,havalanma hissi verebilir,

2001 fiesta kendi aracımda oldu,değişince olay bitti,

bence bir baktırın derim,

B U R A D A....http://www.yedekparcaford.com/?urun-6386-fiesta-arka-travers--dingil--burcu---2-adet--1999-2001-ithal

Arkada kaç adet bulunuyor, bir bilginiz var mı?

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

Arkada kaç adet bulunuyor, bir bilginiz var mı?

Sağ ve sol 2 adet dingil'e 2 adet burç takılır,

değişeceği zaman 2 adet beraber değiştirilir,

tornacıda  dingillere burçlar çakılır, tamircide yerine takar,

ECEM marka bulabilirseniz daha iyi olur

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Sağ ve sol 2 adet dingil'e 2 adet burç takılır,

değişeceği zaman 2 adet beraber değiştirilir,

tornacıda  dingillere burçlar çakılır, tamircide yerine takar,

ECEM marka bulabilirseniz daha iyi olur

İnşallah bu torsiyonlardandır, yoksa bunu tamamen bilen usta olacağını sanmıyorum. Çünkü gittiğimde amortisör demişti. Olmadı başkasına da gösterelim de, garanti olsun.

Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Islandığında ses artıyorsa amortisör üst takozu yırtılmış olabilir.

amortis%C3%B6r.jpg

Abi buradan yapsa yağışlı havada yaparda bunu kuruyken de yapıyor. Öyle birşey ki, sanki gerilmiş bir parça var arkada, araç sağa sola yatarken o gerilen parça ses yapıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Bugün gittim. Aracı kaldırdılar bağlantı noktalarına WD 40, sonrasında yağ sıkıldı. Ses kesildi. Bakıldı, bir problem yok. Burçlara da bakıldı. Sağlam görünüyor. Ama içim rahatlamış değil. Sanki birşeyler çıkacak gibi, şimdilik beklemedeyim. Maliyet sıfır. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Wd40 kuruduktan sonra ses yaptırabilir zira bu gibi işler için uygun değildir bu madde, tam kurumadan yagladilarsa o yağ bozulur, haberin ola...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak A. Hayri

Wd40 kuruduktan sonra ses yaptırabilir zira bu gibi işler için uygun değildir bu madde, tam kurumadan yagladilarsa o yağ bozulur, haberin ola...

Abi zaten dediğim gibi tam içime sinmedi. Geçici birşey yapıldı işin türkçesi. Bakalım biraz daha geçsin, olmadı yenilemeye gidicem. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Enver Umit Tulu

wd40 kullanmanızı tavsiye etmem. arabadan pek anlamam ama wd40 araca aspirin gibi gelir, aksitesir yapabilir. ya da sürekli wd40 sıkmak zorunda kalabilirsiniz. çok pratik olduğu için elimdeki wd40 ı basit aletlerde kullanmaya çaılıiıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...