Gökay Deniz 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Merhabalar, 2004 lpg aracımda yeni biir ses peydah oldu.geçe gün yolda bulunun tümseklerden birinin üzerinde manevra yapıp partk ettim, sonra kalkıp gittiğimde ses gelmeye başladı. (tam anını söylüyorum, belki bağlantı kurulabilir diye) Gaz verdikçe artan inceden bir ıslık sesi oluştu. Boşta iken olmuyor rampa aşağı falan. Usta baktı dinledi falan, şarj dinamosu olabilir dedi yönlendirdi beni. Elektirikçi baktı şarjdan değil dedi.benlik birşey yok gibi ama Diğer usta ile açıp bakmamız lazım dedi direksiyon pompası olabilir dedi. Müsait zaman bekliyorum götürmek için,halenm böyle sürüyorum.hızlanınca duyulmuyo ses nasılsa diye. Acaba başına gelen var mı ? nedir ne yapılabilir. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 (düzenlendi) hava filtresi hortumlarını susturucusunu kontrol ettir bide egzosu bi yere vurmamıssındır insallah benzinliden anlamam ama dizel deseydın turbo + boruları derdim hemen 8 Haziran 2014 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökay Deniz 8 Haziran 2014 Yazar Paylaş 8 Haziran 2014 hayır egzos vurmadım. hava filtresi susturucusu mantıklı geldi bana şimdi. hiç anlamam ama nedense öyle geldi . ben ulaşamam-bulamam sanırım oraları. ustaya gidince ihtimaller içinde söyleyeyim. teşekkürler Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 tümsekte manevra ve sonrası oluşan ıslık sesine benzer ses ve yaptığınız tarif bana direksiyon pompasını çağrıştırdı pompa kaynaklı ise yakın zamanda ses artışıda olacaktır Yorum bağlantısı
Safak Acar 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Direksiyon pompası ses çıkarır da , ıslık tarzı çıkarır mı acaba Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Lpg sistemindeki lpg hava karışımını yapan hortumlar zamanla çürüyebiliyor basit bir kontrolle anlayabilirsiniz ... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 motor başında dinleyerek bulunablir ancak, her ne ise böyle kullanmayın Yorum bağlantısı
Gökay Deniz 26 Haziran 2014 Yazar Paylaş 26 Haziran 2014 Konuyu açtım çözümü de paylaşayım ki birine yardımcı olsun. Bahsettiğim ıslık sesine gittiği 2.usta da önemsiz dedi ve artarsa bakarız dedi yolladı malesef. Ve ses dün kendiliğinden kesildi. Amaaa araba durunca akü lambası yanmaya başladı (motor çalışır halde) Hareket edince 2-3 saniye sonra sönüyordu. Araştırdım şarj dinamosu diyor herkes. Bugün iş çıkışı dinamo için ustaya gidecektim ama misafirimi alayım öyle gideeyim dedim. (Ümraniyeden zeytinburnuna) gitmez olaydım, Köprüyü geçince akü lambası yandı ve sönmedi. Bende akıllıyım ya, devam ettim. Stop etmeden giderim dönüşte ustama gelirim dedim. Ve ABS lambası yandı söndü. Radyo kapanıp açılmaya başladı. Diren fusion diye duayla devam ettim gözüm göstergelerde. Bir ışıkta durdum kalktım ve bsktım ABS sönmüş. Oh be derken bi bsktım bütün göstergeler gitmiş devir saati vs.dahil. LPG de devre dışı. Camlar açılırken nazlandı.birisi açılmadı bile. Pes etmedi karadeniz uşağı tabiki. Halamı oliviumdan aldım. E5 e bağlanırken yan yolda (cevizlibağ, basın ilan kurumu yan yolu) araba komple durdu. Ve kaldı cahil cesur karadenizli. Şanslıydım yol müsaitti arabayı park etmek için.200m gitsem e5 trafiğinde kalcam ve milleti de engelleyrcektim aksattığım trafikle. Cevizlibağ sanayisi yakındı, gittim bir elektirikçi getirdim yedek akü ile. Onu bağladık ön koltuktan takviye kablosu ilr.araba çalıştı, gittik sanaayiye. Usta ilk akü bitmiştir dese de dinamonun sırunlu anlaşıldı. İçinden parça değiştirmektense, revize edilmiş yeni dinamo takmayı tercih ettim (yenisi biraz tuzlu geldi de) Arabam 3 saat eziyet sonunda yapıldı yola devam ettim. Masrafım 220 dinamo+80 TL işçilik. Uzun yazdım, okuyan varsa teşekkürler. Amacım aynı şeyler başına gelen olursa ders alsın diye ayrıntıya girdim. O dinamo değişecekti illaki ama ben bilmediğim bir yerde yolda kaldım değiştirdim. Çektiğim eziyet yanıma kar kaldı. Ben yandım siz yanmayın.çağlar beyi de dinlemedim.gerçi 2 kere ustaya gittim onlar başından savdılar benimde işime mi geldi ne Neyse sorun çözüldü, dinamoymuş. (Bu son cümle yeterliydi belkide ) 2 Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 geçmiş olsun ..ama bu dinamo arızalarının pek bir önlem alınır bir yanı yok gibi ...Ama bunun bir önlem alınabilir yanı olmalı yada varsa buradan bu konu hakkında bizi bilgilendirebilecek tecrübeli abilerimiz çıkarsa seviniriz ... Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Geçmiş olsun,aynısı benimde başıma gelmişti.Allahtan benim gibi dağ başında kalmamışsınız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts