Kadir Kasap 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Arkadaşlar, kumanda dan bir kere açma tuşuna basınca sadece sürücü kapısı açılıyor. İki kere basınca ise tüm kapılar açılıyor. Aracı kilitleyip gittiğimde ise bir süre sonra dörtlüler yanmaya başlıyor tahmini 1-2 dakika yanıp sönüyor. Bu durum normal mi ve bir kere açma tuşuna bastığımda tüm kapıları açabilir miyim? Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Kapı kilitlerini wd40 ile yaglayip deneyin, duzelebilir Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Onun kodlaması var, bir kodlama işlemiyle tek tuşla tüm kapıları kilitleyebiliyorsunuz,kapılar açıldığında sinyal yanması vs.. gibi bu işler hep kodlamayla çözülüyor,Mk2 deki bu kodlama işlemini tam anlamıyla bilmiyorum yanlış birşey söylemeyeyim bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır...Kolay gelsin... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Açma kapama tuşlarına basılı tutun dörtlü flaşör yanıp sönünce kilitler tek tuşla açılır... Dörtlü flaşörün bir süre yanması arabanın özelliği değil sonradan alarm falan takılmış olabilir.. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 http://www.ozyurek.org/focus-gizli-kalmis-ozellikleri/ Fiestam 'da denemiştim buradaki bilgileri ve işe yarayanlar oldu. Kapıların kilitlenme şekli gibi. Aynı kodlama metodu uygulanırsa eskisine döner diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Kadir Kasap 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 Onun kodlaması var, bir kodlama işlemiyle tek tuşla tüm kapıları kilitleyebiliyorsunuz,kapılar açıldığında sinyal yanması vs.. gibi bu işler hep kodlamayla çözülüyor,Mk2 deki bu kodlama işlemini tam anlamıyla bilmiyorum yanlış birşey söylemeyeyim bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır...Kolay gelsin... Erol abi klavuzda bir kodlama var ama çift kilitlemeyle alakalı pek anlamadım desem yeridir. Focusda kodlamayı biliyorum hatta onda yaptım sıkıntı yok ama modeoda bu acayip geldi Açma kapama tuşlarına basılı tutun dörtlü flaşör yanıp sönünce kilitler tek tuşla açılır... Dörtlü flaşörün bir süre yanması arabanın özelliği değil sonradan alarm falan takılmış olabilir.. Serkan Bey dediğiniz işlemi yaptım 20sn kadar bekledim ama sinyaller yanıp sönmedi. Sonradan takılma alarm olduğunu düşünmüyorum çünkü aracın yedek anahtarı ve normal ana anahtarı kullanılmış. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Sizin sistem normal işliyor. Kurcalayıp elinizdekindende olmayın.. Forumda kilitlerle ilgili çok sorun yaşayan insan var. Kilitleme ve açma yapıyorsa, görmezden gelin. Mondeo 'da kural çok net : Çalışıyorsa dokunma.. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 Kapılardan biri ya da birkaçı açık olarak gözüküyor ve alarm çalışıyor aslında.Ama alarm kornanız büyük ihtimal arızalı olduğundan sadece sinyaller yanıp sönüyor.Alarm kornası aracın sol arka bagaj döşemesinin arkasında çamurluk içinde kalıyor Yorum bağlantısı
Bahri Çar 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 (düzenlendi) merhaba . sorununuzla ilgili forumda bir çok açık konu var bende yaklaşık 2 yıldır aldım alalı bu sorunu yaşamaktaydım 1 ay önce sorunum hal oldu. en baştan yaptıklarımı ve olanları size yazayım umarım işinize yarar. arabayı aldıktan 1 ay sonra aküsü bitti yeni akü aldım taktığım gece kendi kendine alarm çalmaya başladı araç. yaklaşık 1 hafta kafaya göre olur olmaz calıp durdu bütün mahalleyi ayağa kaldırdı en son grupta bu konudan herkesin müzdarip olduğunu ve bagaj içinde sol tarafta döşeme altındaki kornanın fişini çekmek durumunda kaldım . 2 yıldır bu şekilde kullanıyordum. kapılara wd40 sıktım yol da olur olmaz araç kendi kendine kilitmeme kapıları açma yapmaya başladı 2 yıl böyle kullandım bir kaç kilitçiyede sorunu anlattım kapı kilitlerinin sökülüpü temizlenmesi merkezi kilit kartının yeninden programlanması gerektiğini ve 150 ile 200 tl arasında masrafı olduğunu söylediler. bende yaptırmadım kapılar kumandadan kapanıp açılıyordu .yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşla durumu konuşuyorduk kendisinin elektronik mezunu var oto lardaki kartlar ile ilgili çalıştığını öğrendim . onun sayesinde aracımdaki olur olmaz alarm çalması yolda giderken kapıların kitlenip açılması sorunu ortadan kalktı.. yaptığı uygulamayı size ayrıntılı olarak yazacağım yaklaşık 15 dak içinde tüm kilit sorunum ortadan kalktı . sag taraftaki torpidoyu söküp dışarı aldık . karşınıza bir demet elektirik kabolsu çıkacak .onun hemen arkasında merkezi kilit kartı var iki tane cıvata tuyuyor o. döşeme yi yerinden çıkartıp kartı dışarı alıp 5 tl ye aldığım selülozik tiner ve bi sulu boya fırçası ile kartı iyice temizlenesiye kadar resmen tinerle yıkadık. kartın üzeri ilk söktüğümüzde baya oksitlenmişti nerden nasıl olduysa nem almış ve yeşil renkte oksit lenme vardı bunların hepsini temizledik kuruladık . sonra kartı yerine takıp bagaj içindeki kornanın fişini tekrar takıp beklemeye başladım . araçtan hiç bir ses çıkmadı . çalışıp çalışmadığına bakmak için bir kaç gün sonra araç içinde otururken kapıları kilitleyip orta direklerde bulunan basınızın sol üst köşesinde olan alıcıların olduğu yerdeki sensörlere elimi sallayarak alarm calışıyormu görmek istedim ve mutlu son alarm çalışıyor ben araç içindeyken hareket etiğim için alarm devreye girdi. bir ayı geçkin süredir evin önünde ne kornanın çaldığını nede 4 lülerin yanıp söndüğüne şahit oldum . kapı kilitçilerinin 150 200 tl istediği arızı 6 tl ye halletik. hiç bir sorun kalmadı . araç hareket ettik ten bir süre sonra kapılar kendi kitlemeye de başladı.. 14 Haziran 2014 tarihinde Bahri Çar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Başkaya 15 Haziran 2014 Paylaş 15 Haziran 2014 merhaba . sorununuzla ilgili forumda bir çok açık konu var bende yaklaşık 2 yıldır aldım alalı bu sorunu yaşamaktaydım 1 ay önce sorunum hal oldu. en baştan yaptıklarımı ve olanları size yazayım umarım işinize yarar. arabayı aldıktan 1 ay sonra aküsü bitti yeni akü aldım taktığım gece kendi kendine alarm çalmaya başladı araç. yaklaşık 1 hafta kafaya göre olur olmaz calıp durdu bütün mahalleyi ayağa kaldırdı en son grupta bu konudan herkesin müzdarip olduğunu ve bagaj içinde sol tarafta döşeme altındaki kornanın fişini çekmek durumunda kaldım . 2 yıldır bu şekilde kullanıyordum. kapılara wd40 sıktım yol da olur olmaz araç kendi kendine kilitmeme kapıları açma yapmaya başladı 2 yıl böyle kullandım bir kaç kilitçiyede sorunu anlattım kapı kilitlerinin sökülüpü temizlenmesi merkezi kilit kartının yeninden programlanması gerektiğini ve 150 ile 200 tl arasında masrafı olduğunu söylediler. bende yaptırmadım kapılar kumandadan kapanıp açılıyordu .yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşla durumu konuşuyorduk kendisinin elektronik mezunu var oto lardaki kartlar ile ilgili çalıştığını öğrendim . onun sayesinde aracımdaki olur olmaz alarm çalması yolda giderken kapıların kitlenip açılması sorunu ortadan kalktı.. yaptığı uygulamayı size ayrıntılı olarak yazacağım yaklaşık 15 dak içinde tüm kilit sorunum ortadan kalktı . sag taraftaki torpidoyu söküp dışarı aldık . karşınıza bir demet elektirik kabolsu çıkacak .onun hemen arkasında merkezi kilit kartı var iki tane cıvata tuyuyor o. döşeme yi yerinden çıkartıp kartı dışarı alıp 5 tl ye aldığım selülozik tiner ve bi sulu boya fırçası ile kartı iyice temizlenesiye kadar resmen tinerle yıkadık. kartın üzeri ilk söktüğümüzde baya oksitlenmişti nerden nasıl olduysa nem almış ve yeşil renkte oksit lenme vardı bunların hepsini temizledik kuruladık . sonra kartı yerine takıp bagaj içindeki kornanın fişini tekrar takıp beklemeye başladım . araçtan hiç bir ses çıkmadı . çalışıp çalışmadığına bakmak için bir kaç gün sonra araç içinde otururken kapıları kilitleyip orta direklerde bulunan basınızın sol üst köşesinde olan alıcıların olduğu yerdeki sensörlere elimi sallayarak alarm calışıyormu görmek istedim ve mutlu son alarm çalışıyor ben araç içindeyken hareket etiğim için alarm devreye girdi. bir ayı geçkin süredir evin önünde ne kornanın çaldığını nede 4 lülerin yanıp söndüğüne şahit oldum . kapı kilitçilerinin 150 200 tl istediği arızı 6 tl ye halletik. hiç bir sorun kalmadı . araç hareket ettik ten bir süre sonra kapılar kendi kitlemeye de başladı.. Güzel bir çalışma olmuş benim arabada arada bir kafayı yiyiyor. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 21 Haziran 2014 Paylaş 21 Haziran 2014 merhaba . sorununuzla ilgili forumda bir çok açık konu var bende yaklaşık 2 yıldır aldım alalı bu sorunu yaşamaktaydım 1 ay önce sorunum hal oldu. en baştan yaptıklarımı ve olanları size yazayım umarım işinize yarar. arabayı aldıktan 1 ay sonra aküsü bitti yeni akü aldım taktığım gece kendi kendine alarm çalmaya başladı araç. yaklaşık 1 hafta kafaya göre olur olmaz calıp durdu bütün mahalleyi ayağa kaldırdı en son grupta bu konudan herkesin müzdarip olduğunu ve bagaj içinde sol tarafta döşeme altındaki kornanın fişini çekmek durumunda kaldım . 2 yıldır bu şekilde kullanıyordum. kapılara wd40 sıktım yol da olur olmaz araç kendi kendine kilitmeme kapıları açma yapmaya başladı 2 yıl böyle kullandım bir kaç kilitçiyede sorunu anlattım kapı kilitlerinin sökülüpü temizlenmesi merkezi kilit kartının yeninden programlanması gerektiğini ve 150 ile 200 tl arasında masrafı olduğunu söylediler. bende yaptırmadım kapılar kumandadan kapanıp açılıyordu .yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşla durumu konuşuyorduk kendisinin elektronik mezunu var oto lardaki kartlar ile ilgili çalıştığını öğrendim . onun sayesinde aracımdaki olur olmaz alarm çalması yolda giderken kapıların kitlenip açılması sorunu ortadan kalktı.. yaptığı uygulamayı size ayrıntılı olarak yazacağım yaklaşık 15 dak içinde tüm kilit sorunum ortadan kalktı . sag taraftaki torpidoyu söküp dışarı aldık . karşınıza bir demet elektirik kabolsu çıkacak .onun hemen arkasında merkezi kilit kartı var iki tane cıvata tuyuyor o. döşeme yi yerinden çıkartıp kartı dışarı alıp 5 tl ye aldığım selülozik tiner ve bi sulu boya fırçası ile kartı iyice temizlenesiye kadar resmen tinerle yıkadık. kartın üzeri ilk söktüğümüzde baya oksitlenmişti nerden nasıl olduysa nem almış ve yeşil renkte oksit lenme vardı bunların hepsini temizledik kuruladık . sonra kartı yerine takıp bagaj içindeki kornanın fişini tekrar takıp beklemeye başladım . araçtan hiç bir ses çıkmadı . çalışıp çalışmadığına bakmak için bir kaç gün sonra araç içinde otururken kapıları kilitleyip orta direklerde bulunan basınızın sol üst köşesinde olan alıcıların olduğu yerdeki sensörlere elimi sallayarak alarm calışıyormu görmek istedim ve mutlu son alarm çalışıyor ben araç içindeyken hareket etiğim için alarm devreye girdi. bir ayı geçkin süredir evin önünde ne kornanın çaldığını nede 4 lülerin yanıp söndüğüne şahit oldum . kapı kilitçilerinin 150 200 tl istediği arızı 6 tl ye halletik. hiç bir sorun kalmadı . araç hareket ettik ten bir süre sonra kapılar kendi kitlemeye de başladı.. Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Araç focus mu?. Mondeo mk2 si olan üyelerimizden içeriden kapı kilitlenmeyen ve bunun benzeri tamiratını yapan var mı? wd 40 ile düzelmiyor. Kumandadan açıp kapamada problem yok. Yorum bağlantısı
Vedat Pala 4 Nisan 2016 Paylaş 4 Nisan 2016 Selamunaleykum arkadaslar.bende 97 mondeo var sorunsuz merkezi kilit ve anahtarim vardi ama 2 gun once zor acip kapatti ve anahtarciya gittim pili iyi oldugunu ve frekans verdigini ve arabanin merkezi kilit sigortasini kontrol etmemi soyledi fakat sigorta da bi problem yok.arabam 3 gundur acik yardimci olursaniz sevinirim Yorum bağlantısı
Recommended Posts