Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Merhabalar, şuan 16 yaşındayım 2 sene sonra ehliyet alıcam. Benim drift e bayaa bi hevesim var hem arabalardanda anlıyorum otomotiv elektromekaniği okuyorum. Turkiyede drift için modifiye edilen araçlar yok denecek kadar az drifti sevenler çok, ama icraat yok ve ben sadece drift için ehliyetimi aldıktan sonra yabancı ulkelerden arkadan çekişli tork u yuksek bir araç getirtmeyi kafaya koydum. Bu konuları başkalarıyla konuştuğum zaman gençsin kanın kaynıyor falan diyorlar ama gerçekten bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum 7 sene once oğrendim araba surmeyi allaha şukur bi kazam olmadı zaten sokaklarda hız yapmayı sevmem boş yerlerde bazen oda kendimi geliştirmek için engeller koyarım yola onların etrafından geçerim bizim yazlığın orda. Neyse konuya gelelim Ben bu işler için uygun olabilecek arabaları araştırıyorum bmw ye karşı soğuğum biraz 89 model e30 ların 20-30 bin tl piyasası var %80 i boş araba sadece hastası çok. Ben stock olarak alıp herşeyini kendim yapmayı duşunuyorum. Japonyada fena arabalar var ama hep direksiyonu sağ tarafta. Amerika en iyi tercih gibi duruyor. Aracı turkiyeye sokarken %200 vergi oduyormuşuz heralde Araçlar hakkında 1 senedir hazırladığım kuçuk notlar var Bmw: Hiç sevmem , ama malesef hem türkiye de çok modeli var.Ve bu yüzden parçası ve ustası bol.Tabii ki işten anladığını düşünen ama hiç birşey bilmeyen çok usta insan da var.Ama doğru yerde , doğru parçalar ile yapılmış bir BMW'nin artıları çoktur. Nissan: Drift için Nissan almak isteyenlerin çoğu arabanın görüntüsünü sevdiği için istiyor.Ama drift için Nissan almak hata.Sonuçta 0 parçasını sanayide bulabildiğiniz bir marka değil Toyota ae38 : Parça ve servis sıkıntısı var.Şaseden motora herşey yetersiz.Herşeyin baştan yapılması lazım.Zaman kaybı. Honda s2000 : S2000 çok keyifli bir otomobil olabilir ama drift için gerekli olan dengeye sahip değil.Bu otomobil pistte en iyi zamanı yapması için üretilmiş.Limitlerde çok fazla kafandan kayması , motorunun devirsiz kaldığı bölümlerde torksuz olması ve çok ani olan direksiyon tepkileri bu iş için uygun değil. Deyip bu aracıda listeden siliyoruz Ford : Sierra : Zor bir araç.Motor gücü az.Üzerinde çalışılması gereken noktalar motor , şase , süspansiyon.Fiyatları çok uygun ama modifiye parçası çok az. Nissan Rx8:Mükemmel bir şasesi var , kullanımı çok keyifli.Ama en büyük sorunu torksuz bir motora sahip olması.Debriyaj tokatlayarak kullanamaya razıysanız güzel. Bu araç kafama yattı gibi. Mercedes w124 : motor gucu o kasada yetermi bilmam ama 124 kasanin bulunmayan parcasi yok gibi.. 300 ler belki motor parcasinda biraz sknti cekebilirler ama net olarak bilmiyorum.. edit: 300e ler ms ile injeksiyona gecirilip, custom headers eksoz ve cold air intake ile yeterli olur diye aklima geliyor.. 3litre hacim var nihayetinde, ama suspansiyon olarak ugrasmak gerekir saniyorumki, cok yatiyor cunki Buradakiler giriş seviyesinde konuşulması gereken otomobil tercihleridir. Yani bi araç hazırlamak için 70 80 bin tl verecek değiliz onun için fazla hayallere kapılmıyorum Sizin goruşlerinizide almak istedim . Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Merakın güzel. Ancak hedefi iyi belirlemek gerek. Drift aracıyla Atakum'da sakın dolaşma ama. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Yurtdışından araç getirme olayını bu işin içine girince rafa kaldıracaksın.. Burda ki araçlar pahalı diyorsan, ithalat için gerekli masraflar ve prosedürü bilince daha fazla tepki vereceksin.. Drift için araç aldın, yaptın, sonra ? Bu araçlar trafikte kullanılmıyor zaten ? Drift academy aç, eğitim ver ? araçlar işe yarar, para kazanırsın.. Drift academy açıp para kazanmak çok mantıklı benim için. Ama bir eğitmen olmak için çok çalışmak gerekir. Ve pist için çok buyuk arazi ve abest miktarda bir para lazım Merakın güzel. Ancak hedefi iyi belirlemek gerek. Drift aracıyla Atakum'da sakın dolaşma ama. Biz merkezdeyiz abi zaten o araçlar duz yolda gitmezki direksiyon hakimiyeti 0 çunku 1 Yorum bağlantısı
Fatih Tezel 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 nissan rx8 demi varmış ya ilk defa duydum, mazda rx8 biliyorum ben Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 nissan rx8 demi varmış ya ilk defa duydum, mazda rx8 biliyorum ben Abi yanlış yazmışım kusura bakmayın 1 Yorum bağlantısı
Fatih Tezel 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Abi yanlış yazmışım kusura bakmayın tahmin etmiştim bu konuda hiçbir fikrim yok ama seni destekliyorum, hevesliysen vazgeçme sakın, hayallerinin peşinden git, inşallah herşey gönlüne göre olur 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 tahmin etmiştim :Dbu konuda hiçbir fikrim yok ama seni destekliyorum, hevesliysen vazgeçme sakın, hayallerinin peşinden git, inşallah herşey gönlüne göre olur Amin allah razı olsun 1 Yorum bağlantısı
Sinan Tatar 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Yut dışından bir trd toyota supra getirmeyi düşünürmüsünüz? Linkteki video ya bakıp biraz fikir elde edinebilirsiniz Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Yut dışından bir trd toyota supra getirmeyi düşünürmüsünüz? Linkteki video ya bakıp biraz fikir elde edinebilirsiniz http://www.youtube.com/watch?v=ioG_wTJtUdY Abi yurt dışından getirme masraflarıyla birlikte kaça patlar boyle bir araba Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Abi paradan kastım sağlam araçlar almak yani ucuz diye bmw alıpda kaportasını sağını solunu duzeltip vakit kaybedeceğime adam gibi temizzini alrım hemen modifikasyona başlarım :)vakit kaybetmemek çok onemli çunku ne kadar eeken o kadar tecrübe Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Bu arada yurtdışından araba getirtmek nasıldır, nasıl yapılır mesela bir twin turbo supra yada bir skyline r32 nasıl tr plakası ile turkiyeye sokulur ? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Önceden yurtdışı plaka ile girip 6 ayda bir gir çık yaparak kullanmak mümkündü hatta caddelerde milletin hayatını tehlikeye atarak "yanlama" yapan Harun Taştan da twin turbo supra getirdi Gürcistan'dan ancak yeni yasa ile 6 ay plakanin ait olduğu ülke 6 ay Türkiyede bulunabilir ancak. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Yani 6 ay turkiyede bulunduktan sonra araba 6 ay yurtdışında bekleyecek doğru mu anladım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 otomotiv sporunda en ucuza mal olacak araba, drift için hazırlanmış olacaktır, Sierra, orjinal 2.0 i motoru ile yapıldı, profesyonel kullanımda bile, beygiri hiç de az değil, zaten beygirden çok ağırlık ve fren dağılımı ayarı gerekmekte. Bence karbüratörlü 2.0 motor lu seçenekler arasında bir araç alınır, kısa sürede bayağı profesyonel hale de gelir. 100-130 ps bu iş için kafi. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 otomotiv sporunda en ucuza mal olacak araba, drift için hazırlanmış olacaktır, Sierra, orjinal 2.0 i motoru ile yapıldı, profesyonel kullanımda bile, beygiri hiç de az değil, zaten beygirden çok ağırlık ve fren dağılımı ayarı gerekmekte. Bence karbüratörlü 2.0 motor lu seçenekler arasında bir araç alınır, kısa sürede bayağı profesyonel hale de gelir. 100-130 ps bu iş için kafi. Peki Çağlar abi yurt dışından araba getirme hakkında ne duşunuyorsun ? Bir supra fena olmazdı ama. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Yani 6 ay turkiyede bulunduktan sonra araba 6 ay yurtdışında bekleyecek doğru mu anladım.yabancı plaka ile kullanilacaksa evet öyle gerekiyor. Turkiye plakaya çevirmek yerine yakın komşu ülkeden 2 tane araba alırdım 6 ay birini 6 ay diğerini kullanırdım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 elin diyarından ne olduğu belirsiz arabaya masraf yapmak , burada ruhsatla uğraşmak... benim sabrım yetmezdi, ralli , pist arabası olsa neyse de, drift bu.... iyi hazırlanmış tofaş bile iş yapar 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 Yurtdışından araç getirme isi değişti. Ya sıfır olacak yada 25 yas üzeri. Zaten eski sistemde olsa bir sürü masrafı oluyor. Oradan supra getirmek yerine buradan 2 tane E36 M3 E46 M5 yaparsın. Bence yurtdışı hayalini sonlandır. Çünkü gittikçe daha çok moralin bozulacak TR de uygun araçlar var. Apexmaster araçları nissan, BMW, mazda genelde. Yani bu ise uygun, parçası var. Modifiyesi kolay. Daha ne olsun? Yavaş yavaş vazgrçip turkiyedeki araçlara bakmaya başladım Aklıma sokuyolar suprayı skyline yi sonra boyle oluyor Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 O 06 PT 400 plakası şuanda 480 hp lik bir nissan s12 de gri renkli dehşet bi araba. İsmail çam abimizin makinası Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 Olursa E36 olur, harici işlemler seni çok zorlar... Yorum bağlantısı
Recommended Posts