Kenan Koç 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 evet aracımın yağı hav filitresi yağ filitresi değişti 2011 ford focus 100 beygir 5w30 mobil 5000 yağ konuldu aracın yakıt sarfiyatı garip şekilde arttı ortalama yakıt tüketimi 6.5 -7.0 iken şimdi 8.6 yakadar çıktı.bu sebebi ne olabilir acaba fmy yağımı koydursaydım tekrar Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 Çok ilginç konunun takipçisiyim. Yorum bağlantısı
Onur Mert Sözer 13 Haziran 2014 Paylaş 13 Haziran 2014 aynısı bende de oldu sorunu çözemedim ama farklı viskosite yağ koyduklarını ve ucuz bi yağ oldugunu düşünüyorum Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Haziran 2014 Paylaş 14 Haziran 2014 Konulan yağ mobil 50 Konunun motor yağıyla alakası yok,hava filitresi ne marka takıldı birde araç benzinli'mi dizel'mi?? 1 Yorum bağlantısı
Kenan Koç 15 Haziran 2014 Yazar Paylaş 15 Haziran 2014 araç benzinli hava filitresi orjinal denildi üstüne basa basa sordum.üstünde hiç bir marka yazmıyor ford amblemi olan kutudan çıkardı bende şüphelendim.yarin parçacıya gidip bakacağım. gerçekten araç fazla yakıyor eski ataklığı yok. bu arada ne marka olması gerekli hava filitresinin Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 15 Haziran 2014 Paylaş 15 Haziran 2014 Hava filtresinin kapagini tam oturtmamis olabilirler mi? Yada akismetrenin fisini takmamis olabilirler mi acaba? Hava filtresi acik olursa cok yakar diye dusunuyorum. Cekisten dusmesi de benim akismetrenin fisinin cikmasindan kaynaklaniyordu. Daha dogrusu akismetre bozukmus fisini cekmisler onceki sahibi serviste geri yerine takinca araba 5 le ciktigi yeri 3 le zor cikmaya baslamisti. Oda olabilir. İhtimal ama bakmaz zor degil. Yorum bağlantısı
Kenan Koç 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 yan sanayi filtre takmış şahsı muhterem değiştirdim paramı geri aldım Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 Arkadaşlar aynı durum bendede bulunuyor. Ford parcacidan hava ve yağ filtresine 40 tl vererek aldigim 70000 bakim parçalarını 2 hafta önce ford tamircisinde taktirdim. Onlar da filtre için birsey dememişlerdi. Yağ olarak Castrol Edge 5/30 yağ almıştım, onu koydurttum. Aracim birebir sizinki ile ayni Kenan Bey, ortalama yakıt 7 lt de iken 8 lt lerden aşağıya indiremedim. Ford marka kutudan çıkmıştı filtre. Siz yan sanayi ve orjinali için ne kadar ücretler verdiniz. Ona göre ne takıldı araca tahmin etmiş oluruz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Kasım 2014 Paylaş 14 Kasım 2014 motoru silikon sprey ile temizlediler mi? Yorum bağlantısı
Kenan Koç 15 Kasım 2014 Yazar Paylaş 15 Kasım 2014 Arkadaşlar aynı durum bendede bulunuyor. Ford parcacidan hava ve yağ filtresine 40 tl vererek aldigim 70000 bakim parçalarını 2 hafta önce ford tamircisinde taktirdim. Onlar da filtre için birsey dememişlerdi. Yağ olarak Castrol Edge 5/30 yağ almıştım, onu koydurttum. Aracim birebir sizinki ile ayni Kenan Bey, ortalama yakıt 7 lt de iken 8 lt lerden aşağıya indiremedim. Ford marka kutudan çıkmıştı filtre. Siz yan sanayi ve orjinali için ne kadar ücretler verdiniz. Ona göre ne takıldı araca tahmin etmiş oluruz. orjinal filtre 30 tl idi galiba.benden orjinal parası alıp yan sanayi takmış ayrıca yan sanayi ürünününde kutusu ford idi .orjinalin üstündeyazı yazıyo ama ne yazdığını hatırlayamadım Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 15 Kasım 2014 Paylaş 15 Kasım 2014 Mehmet Bey motor temizliği yapılmadı. Mevsim itibari ve yoğunluk itibari ile erteledik. Kenan Bey, son iki periyodik servise goturdugum bir serviste filtre değişikliklerini yaptık. Yan sanayi takmamislardir diye düşünüyorum. Yine de açıp kontrol edeceğim. Birde aklıma geldi Yeni hava filtresi nin hava gecirgenligi fazla olduğundan yakıt tüketimini artırmış da olabilir. Zamanla kirlenen filtre yakıt tüketimini azaltıyor diye biliyorum. Performans da aynı şekilde azalan yönde olmalı. Ilaveten filtre kutusunu da kontrol edeceğim. Yorum bağlantısı
M.Tuğrul Yücel 21 Kasım 2014 Paylaş 21 Kasım 2014 Su an icin 7.5 lt ortalama yakita inebildim. En son uzun yolda 6.0 düşmüştüm. Karma tuketimde hedefim 7.0 Yorum bağlantısı
Recommended Posts